Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone baseband 06.15 - problemy z GPS

• Please log in to reply
951 replies to this topic

#701 czacha11

czacha11
  • 291 posts

Posted 20 June 2012 - 21:58

ja dziś jechałem samochodem i używałem TomTom i sprawował sie super przy obniżonym BB

#702 marmw

marmw
  • 5 posts

Posted 21 June 2012 - 06:30

Ja chodzę do pracy, biegam i GPS (po obniżce BB) działa bezbłędnie - zarówno w mieście jak i podczas biegania po lesie. Nie wiem od czego to zależy, że u jednych działa a u drugich nie.

#703 JaQs

JaQs
  • 27 posts

Posted 21 June 2012 - 19:33

Mam 3GSa, ktory standardowo nie mial simlocka, ale w momencie jak juz go dostalem, ktos juz wczesniej probowal cos z nim zrobic i wrzucil BB od iPada i trzeba korzystac z ultrasn0w. Czy po obnizce BB, simlock wroci do normalnego stanu, czyli po prostu go nie bedzie i bede mogl wyrzucic ultrasn0w, czy mimo wszystko dalej bede musial robic CF i ultrasn0w przy kazdej zmianie softu?

#704 mariusz2108

mariusz2108
  • 12 posts

Posted 21 June 2012 - 22:56

Jesli telefon nie mial wczesniej simlocka to teraz po zmianie basebandu nie bedziesz musial uzywac ultrasn0w.

#705 BLOCK43

BLOCK43
  • 95 posts

Posted 22 June 2012 - 10:18

Wszystko dziala, sprawdzane na dwoch iphonach. Jesli ktos mial problem z downgradem, to w moim przypadku wystarczylo uruchomic ze zgodnoscia win xp sp2. Moj system to win 7 x64. Lub po downgradzie byl brak sieci, to przeinstalowac wszystkie bibloteki w cydii. A w ostatecznosci zrobic cf w sn0wbreeze z zaznaczeniem funkcji preservation baseband. Potem odtworzenie go w itunes tym cf( nie podnosi bb). Jailbreak redsn0wem. Instalacja ultrasn0wa i wszystkompowinnno byc gites. Pozdrawiam

#706 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 posts

Posted 22 June 2012 - 10:49

Mhymmm już widzę jak wszyscy tutaj mają TomToma czy Navigona wykupionego z AppStore ^^

Bez przesady z tym sakrazmem. Sama mam ponad 120 oryginalnych aplikacji, część płatnych. Nie mówię, że wydałam na raz masę kasy ale można z czasem można uzbierać ich większą ilość. I nie, nie mam jb.

#707 DarkFreeze

DarkFreeze
  • 84 posts

Posted 22 June 2012 - 11:53

Czy wam po downgradzie tak zżera baterie? Jest naprawdę źle...

#708 BLOCK43

BLOCK43
  • 95 posts

Posted 22 June 2012 - 12:49

Też mam problem, użycie=gotowość. Myślę, że to wina haktywacji... Ale nie mam jak tego przejsc, poniewaz nie posiadam macierzystej karty sim :(

#709 k0gut

k0gut
  • 67 posts

Posted 22 June 2012 - 12:55

Czy wam po downgradzie tak zżera baterie? Jest naprawdę źle...

a ja bym powiedział, że jest tak samo. To wina haktywacji a nie obniżenia bb.

#710 TheViP

TheViP
  • 106 posts

Posted 23 June 2012 - 09:58

Update #2: There’s a subset of 3GS iPhones that won’t take the downgrade. We now understand why (they use a slightly different NOR chip), and should be receiving a loaner of such a phone on Thursday the 28th. After we have one in hand we’ll tweak the redsn0w payload to handle that variation too!

Czyli komu nie działa downgrade, czekamy na update redsn0wa do czwartu 28 czerwca.

#711 viewsonic666

viewsonic666
  • 239 posts
  • Skądcr0ydon

Posted 24 June 2012 - 02:55

Czyli komu nie działa downgrade, czekamy na update redsn0wa do czwartu 28 czerwca.

On napisał że dopiero 28 będzie miał 3gs-a z nieobsługiwaną na razie przez redsn0wa kostką NOR czyli DG może być jeszcze później :/

#712 Daamian

Daamian
  • 102 posts

Posted 25 June 2012 - 17:59

powie mi ktoś jak to zrobić? Próbuję i nie wychodzi, (Week:30, 07/2009) cały czas 6.15 Ja robię tak: 1.wyłączam telefon 2.Uruchamiam redsn0w i biorę Jailbreak 3.Zaznaczam downgrade baseband 4 no i dfu i sie robi

#713 edwa

edwa
  • 880 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 25 June 2012 - 22:17

Jak nie wychodzi to czekasz do przyszłego tygodnia, może do tego weekendu. Nie jesteś jedyny, cierpliwości.

#714 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 26 June 2012 - 10:29

Mam pytanie, dlaczego po downgrade bb i jb itunes nie może się połączyć z danym iphon'em? pacjent to 3gs z 5.0.1 wgrane 5.1.1+ jb z bb od ipada, potem downgrade i ultras0w dla zdjęcia simlock i telefon działa ale po podłączeniu do itunes pokazuje się komunikat że nie może się on połączyć z tym iphon'em. Jakaś rada?

#715 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 26 June 2012 - 11:18

Jakaś rada?

Restore.

#716 maciek5555

maciek5555
  • 25 posts

Posted 26 June 2012 - 21:12

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

#717 KOMODO

KOMODO
  • 27 posts

Posted 28 June 2012 - 19:52

Kurcze czy nie ma możliwości podpiąć tego na 1 stronie ?? Ludzie tyle się na to czekało a dalej trzeba wertować masę stron by i tak instruktaż znaleźć na zupełnie innej stronie. Ale dobra do rzeczy. Chciałbym zapytać (bo niestety jasna odpowiedź która by mnie w 100% przekonała :) nie padła, a jestem aż nad to ostrożny:P przy robienie tego typu rzeczy) o kwestie simlocka. Czy zejście z tym basebandem przywraca simlocka naszemu iphonkowi ?? -> tel kupłem dawno temu z allegro, był sprowadzany nie wiem skąd. Ipek 3GS, OS 4.1 + JB no i oczywiscie 06.15 osobiście tego JB nie robiłem. Tak kupiłem i tak po dzień dziś mam. Jeśli odpowiedź brzmi tak to trzeba użyć ultrasnow tak ?? ale jakąś konkretną wersję?? tylko ten program czy on + coś jeszcze? bo ktoś o jakimś "CF" coś pisał ekh...?? (wybaczcie nie jestem ze wszystkim na czasie) Jeżeli nie to rozumiem że sam redsn0w 0.9.14b1 ze stronki Dev-Team Blog wystarczy tak ? Założę się że takich ludzi jak ja jest więcej, więc może jakaś dobra dusza przerzuciłaby wszelkie pytania i odpowiedz na jedno konkretne miejsce i powstałby godny POLSKI poradnik. Z góry dziękuje za wyrozumiałość i będę wdzięczny za odpowiedzi.

#718 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 28 June 2012 - 20:06

Kurcze czy nie ma możliwości podpiąć tego na 1 stronie ?? Ludzie tyle się na to czekało a dalej trzeba wertować masę stron by i tak instruktaż znaleźć na zupełnie innej stronie. Ale dobra do rzeczy. Chciałbym zapytać (bo niestety jasna odpowiedź która by mnie w 100% przekonała :) nie padła, a jestem aż nad to ostrożny:P przy robienie tego typu rzeczy) o kwestie simlocka.
Czy zejście z tym basebandem przywraca simlocka naszemu iphonkowi ?? -> tel kupłem dawno temu z allegro, był sprowadzany nie wiem skąd. Ipek 3GS, OS 4.1 + JB no i oczywiscie 06.15 osobiście tego JB nie robiłem. Tak kupiłem i tak po dzień dziś mam.

Jeśli odpowiedź brzmi tak to trzeba użyć ultrasnow tak ?? ale jakąś konkretną wersję?? tylko ten program czy on + coś jeszcze? bo ktoś o jakimś "CF" coś pisał ekh...?? (wybaczcie nie jestem ze wszystkim na czasie)
Jeżeli nie to rozumiem że sam redsn0w 0.9.14b1 ze stronki Dev-Team Blog wystarczy tak ?

Założę się że takich ludzi jak ja jest więcej, więc może jakaś dobra dusza przerzuciłaby wszelkie pytania i odpowiedz na jedno konkretne miejsce i powstałby godny POLSKI poradnik. Z góry dziękuje za wyrozumiałość i będę wdzięczny za odpowiedzi.

http://myapple.pl/ip...iphone-3gs.html Instrukcja jak wgrać najnowszy soft (oczywiście zamieniasz wszystkie programy na najnowsze + soft 5.1.1). Po instalacji w najnowszym redsnow szukasz opcji downgrade BB. Obniżasz bb. Z cydi instalujesz fixer do ultrasnowa po czym też z cydi instalujesz najnowszy Ultrasnow. Tyle.

#719 KOMODO

KOMODO
  • 27 posts

Posted 28 June 2012 - 20:22

Paf, dziękuje za szybką odpowiedź. Ale powiedz mi czy instalacja softu IOS 5 jest konieczna ?? bo jakoś nie bardzo mnie ona interesuje i jeśli można z chęcią bym ją ominął. Nie chce łapać za słówka :) ale podejrzewam że wpisując w cydii " fixer do ultrasnow" chyba nie znajdę właśnie tego fixa ??:) Wiesz dla Ciebie to jest wszystko jasne, ale Ci po drugiej stronie (jak ja teraz) patrzą na to z nieco innej perspektywy. Nawet Twój dobry poradnik chyba też jest już nie w pełni aktualny bo przecież już jest możliwy jailbreak hmm "bez uwięzi"....tak?

#720 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 28 June 2012 - 20:48

Paf, dziękuje za szybką odpowiedź. Ale powiedz mi czy instalacja softu IOS 5 jest konieczna ?? bo jakoś nie bardzo mnie ona interesuje i jeśli można z chęcią bym ją ominął.
Nie chce łapać za słówka :) ale podejrzewam że wpisując w cydii " fixer do ultrasnow" chyba nie znajdę właśnie tego fixa ??:) Wiesz dla Ciebie to jest wszystko jasne, ale Ci po drugiej stronie (jak ja teraz) patrzą na to z nieco innej perspektywy. Nawet Twój dobry poradnik chyba też jest już nie w pełni aktualny bo przecież już jest możliwy jailbreak hmm "bez uwięzi"....tak?

Nie wiem czy tym najnowszy redsnowem zrobisz downgrade bb przy 4.1. CO do samego fixera jeżeli zostajesz przy 4.1 nie jest potrzebny wystarczy najnowszy Ultrasnow. Tak jest możliwy JB nie na uwięzi ale przy 5.0.1 i 5.1.1 a nie 5.0

#721 subaru76

subaru76
  • 40 posts
  • SkądSzczecin

Posted 28 June 2012 - 20:52

Miała być dziś nowa wersja redsn0wa do downgrade dla 3GS z innymi kostkami basebandu i nie ma nic cisza nawet na dev team blog nic nie piszą ,nie dobrze :/

#722 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 28 June 2012 - 22:07

Nie wiem czy tym najnowszy redsnowem zrobisz downgrade bb przy 4.1. CO do samego fixera jeżeli zostajesz przy 4.1 nie jest potrzebny wystarczy najnowszy Ultrasnow. Tak jest możliwy JB nie na uwięzi ale przy 5.0.1 i 5.1.1 a nie 5.0

Jaki fixer do ultrasn0w, człowieku? Niech sobie facet po prostu zmieni baseband na niższy, a następnie wgra CF 5.1.1 i zainstaluje ultrasn0w.

Miała być dziś nowa wersja redsn0wa do downgrade dla 3GS z innymi kostkami basebandu i nie ma nic cisza nawet na dev team blog nic nie piszą ,nie dobrze :/

Niby gdzie masz informację, że miała być dzisiaj nowa wersja? Bo jakiś łepek tak na forum napisał, nie dostrzegając subtelnej różnicy między "MuscleNerd dostanie w czwartek iPhone'a 3GS do testów" a "MuscleNerd wyda nową wersję w czwartek"? Dodam, że w USA w Kalifornii u MuscleNerda jest teraz czwartek godzina 14, więc może się jeszcze "dzisiaj" ukazać - choć musi przecież przetestować nową wersję.

#723 indu

indu
  • 972 posts
Posted 29 June 2012 - 17:46

W moim przypadku też nie działa , soft 5.0.1 . Próbowałem kilkukrotnie zgodnie z instrukcją ( redsn0w -> select ipsw -> dowgrade bla bla bla) i nic cały czas 6.15.

#724 BLOCK43

BLOCK43
  • 95 posts

Posted 29 June 2012 - 18:19

indu, a na wyswietlaczu pojawia Ci sie dysk a potem ananas? Czy cały czarny jest podczas JB?

#725 KOMODO

KOMODO
  • 27 posts

Posted 29 June 2012 - 23:18

Ehh tak jak przypuszczałem, i u mnie downgrade się nie udało :( Iphone 3GS 4.1 na dodatek zostałem bez sieci :( uninstall ultrasnow i reinstal substrate i install ultrasnow nic nie daje, caly czas brak sieci...nosz.... a potrzebuje telefonu

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users