Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AutoMapa na iOS - oficjalnie w App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
548 odpowiedzi w tym temacie

#151 arius

arius
  • 161 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 marca 2011 - 11:44

[..] watpie ze sie ukaze bo certfikacja takiej aplikacji trwa z miesiac

Co jest takiego niezwykłego w takim programie jak nawigacja, że trwa z miesiąc? Skąd masz takie info? Serio pytam.

#152 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 marca 2011 - 12:03

Co jest takiego niezwykłego w takim programie jak nawigacja, że trwa z miesiąc? Skąd masz takie info? Serio pytam.

Przeglądają ręcznie cała mapę dostępną w programie w poszukiwaniu jakichś ukrytych, zakazanych, POI (takich jak domy publiczne i inne rozrywki).

#153 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 10 marca 2011 - 15:36

No tak ale od listopada bo wtedy oficjalnie ogłosili że AM poszła do weryfikacji to już prawie pół roku mija. :D Jakoś innym firmom się udaje wypuszczać nowe programy do nawigacji czy update do nich a AM nie może od kilku miesięcy przebrnąć pierwszego etapu. Może gdyby go dali w kategorii program do pierdzenia byłoby szybciej .

#154 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 10 marca 2011 - 18:14

No to zobaczymy ile warte jest słowo AUTOMAPY, wg informacji z Facebook AM miała pojawić się razem z IOS 4.3.
Czyli AM powinna być dzisiaj najpóźniej w piątek. W innym przypadku kolejny raz robią z siebie idiotów.

Nie ma takiej opcji - oto odpowiedź na FB:
AutoMapa ‎@robert. "Nie wiaz bezposrednio tych 2 terminow. Tak by bylo gdyby to byl update. A my wstawilismy nowy build. Ale pewnie nie duzo dluzej"

#155 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 15 marca 2011 - 18:26

AM na iOS - the never ending story..

#156 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 015 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 marca 2011 - 18:32

Automapa pojawi sie pewnie z białym mitycznym iphonem:D

#157 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 15 marca 2011 - 18:38

Dzizas, zmiencie tytul tematu, nic nie ma oficjalnie, co w niego klikam to sie lapie ze to stary temat rzeka, a nie nowy news.

#158 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 15 marca 2011 - 20:49

Podobno słyszeli że będzie nowy iOS 5 więc teraz przygotowują wersję do autoryzacji zgodną z iOS5 . :lol:

#159 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 17 marca 2011 - 11:57

Wersja z mapami polski, bo taka będzie dostępna na początku w AppStorze, będzie kosztowała najprawdopodobniej około 40 euro. Aplikacja będzie zajmowała 180 MB.

Znamy cen AutoMapy na iPhone'a - TELEPOLIS.PL

#160 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 17 marca 2011 - 12:21

tylko Polska ..... no to kicha. bo już wiadomo ile trwa taki proces w przypadku automapy żeby wypuścić software. Miałem nadzieję że wejdą z całą Europą i będą alternatywą dla TomToma który robi sobie z nas żarty podziałem Europy

#161 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 17 marca 2011 - 13:18

Dostałem odpowiedź na FB ze Europa na iOS będzie nieco później i będzie ją można dokupić w cenie UPG.

#162 BrinX

BrinX
  • 319 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2011 - 13:23

A Polska............... może by już mogla być ..........

#163 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2011 - 13:36

Jak testowalem wersje ispot edition to byla masakra.....

#164 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 17 marca 2011 - 13:41

rozwin prosze mysl ..

#165 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 17 marca 2011 - 13:50

Bo oni robią od razu to pod iPhone 5 i iPad 2 - dlatego tak wolno chodziło na iP 4 i iPad :-D

#166 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2011 - 13:56

Jest tutaj moj wpis kilka(nascie) stron wczesniej, a na szybko: dzialalo to gorzej niz navigon na 3g po JB zasmieconym na maxa (dokladnie chodzi o szybkosc przewijania trasy). Jak porownalem to z kiepskim PDA z AM 6.x to na PDA chodzila o wiele szybciej. Ale to byla wersja z listopada czy grudnia, nie pamietam dokladnie - wiec moze to poprawili, choc to raczej pobozne zyczenie

#167 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 17 marca 2011 - 14:01

Potwierdzam że to co było w iSpotach na Pad-ach to była masakra, ale słyszałem że to co ma teraz wyjść to inna wersja. Gdzieś chyba na Facebook to wyczytałem Przynajmniej dobrze że resztę Europy będzie można dokupić, czyli mam nadzieję że będzie to jedna aplikacja i będzie można przejechać trasę PL -Włochy lub -Francja.

#168 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 17 marca 2011 - 14:07

Ja sobie tam, jak już, to kupię tylko Polskę właśnie, czasem się przydaje dojechać mały kawałek, znaleźć adres etc. Mam AM na dedykowanym urządzeniu, a jeżdżenie ileś tam setek km z tel jako navi uważam za idiotyzm.

#169 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 17 marca 2011 - 14:18

Widzę ,że od dziś po wpisaniu Aqurat w iTunes pojawiła się informacja o developerze tak więc już niedługo aplikacja powinna się pojawić w App Store. Ciekawi mnie tylko jak to będzie z licencjonowaniem , czy będzie do konta czy do urządzenia.

#170 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 17 marca 2011 - 16:10

@narkoman, właśnie w telefonie przydaje się nawigacja na całą Europę. Wyjeżdżasz gdzieś w świat i trafiasz do miejsca, którego zupełnie nie znasz. Nie motasz się z mapą papierową tylko wklepujesz adres w telefonie i wio. Szybko i poręcznie, wygodniej niż targanie jakiegoś PNA i taniej niż używanie Google Maps.

#171 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 17 marca 2011 - 16:28

@narkoman, właśnie w telefonie przydaje się nawigacja na całą Europę. Wyjeżdżasz gdzieś w świat i trafiasz do miejsca, którego zupełnie nie znasz. Nie motasz się z mapą papierową tylko wklepujesz adres w telefonie i wio. Szybko i poręcznie, wygodniej niż targanie jakiegoś PNA i taniej niż używanie Google Maps.

Dokładnie, jak często latasz w różne miejsca to nie nosisz ze sobą Nawigacji zewnętrznej 4 calowej .
W samochodzie to i netbooka mogę sobie zainstalować a do samolotu wystarczy z tel.

#172 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 17 marca 2011 - 18:30

No i to jest właśnie dylemat, który dotknął mnie ostatnio:
Navi w iPhonie oznacza:
- telefon jest cały czas w użyciu w czasie jazdy - koliduje to z rozmową lub używaniem innych programów
- nie mogę pożyczyć nawigacji innym użytkownikom samochodu
- brak Traffica (podobno tymczasowo)
+ navigacja jest zawsze pod ręką (ale alternatywą jest google maps)
+ AM jest o wiele tańsza na iOS (40 eu) niż wersja na inne urządzenia, nie mówiąc już o konieczności zakupu dodatkowego urządzenia

Ale jeśli cena będzie faktycznie taka - skuszę się na wersję iPhonową

---------- Wpis dodano o 18:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:28 ----------

Strona AM nie działa... Coś się dzieje...

#173 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 17 marca 2011 - 18:36

Za granicą Google Maps jest płatne jak za zboże, bo transmisja danych w roamingu słono kosztuje. Trzeba bawić się w kartę lokalnego operatora, a to z kolei jest uciążliwe.

#174 siebek

siebek
  • 49 postów
  • SkądKielce

Napisano 17 marca 2011 - 21:19

Ja za to wcale nie czakam na AM dla iOS. Przez długi czas używałem tylko AutoMapy na dedykowanym urządzeniu GPS i negowałem wszystkie pozostałe programy do nawigacji. Dopiero po zakupieniu Navigona na iPhona zobaczyłem jak intuicyjny może być interfejs użytownika i jak szybko nawigacja może działać. Nie wspominam nawet o tym, że AutoMapa ma koszmarne pokrycie dróg np. w Norwegii. Nie ma wielu dróg istniejących już od kilku czy nawet kilkunastu lat (sprawdzane ostatnio na wersji 6.7)! Poza tym w Polsce mapy Navigona czy TomToma aż tak bardzo nie odbiegają od tych z AutoMapy.

#175 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 18 marca 2011 - 11:40

info z FB: "AutoMapa ‎@Mateusz. Bo to był dobry dzień. A na jeden z jego efektów umawiamy się na jutro, na godzinę 12. :)" Ale jutro może oznaczać dziś lub jutro :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych