Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AutoMapa na iOS - oficjalnie w App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
548 odpowiedzi w tym temacie

#326 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 21 września 2011 - 19:31

Po 7dniach nie wyznaczysz trasy.

#327 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 września 2011 - 19:46

licencje mam ważna do marca 2012 wiec chyba nie o to chodzi włączyłem trafic chyba

#328 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 22 września 2011 - 17:26

Konkretny off-topic. Jak jest z tą AutoMapą u innych. Wciąż czekam i się wstrzymuję przed kupnem. Nie mam zamiaru być beta testerem za ponad 140zł rocznie. Jak to działa u innych? Może jakieś screeny z Retiny? Na małym podglądzie w iTunes mapa wygląda na wygładzoną. Czy tak jest naprawdę? Napiszcie też coś o LiveDrive. Działa?

#329 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 22 września 2011 - 17:41

DeanDesign - powiem Ci jedno - nie bierz AutoMapy, jak czytałem, to wiele osób ma problemy z nią, bo to gubi zasięg GPS, albo go w ogóle nie wykrywa... Ludzie mawiają, iż Navigon jest bardzo dobry. ;) Ja za tydzień będę go używać, bo T-Mobile udostępnia za darmo osobom kupującym od nich iP 4.

#330 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 22 września 2011 - 17:46

Konkretny off-topic. Jak jest z tą AutoMapą u innych. Wciąż czekam i się wstrzymuję przed kupnem. Nie mam zamiaru być beta testerem za ponad 140zł rocznie. Jak to działa u innych? Może jakieś screeny z Retiny? Na małym podglądzie w iTunes mapa wygląda na wygładzoną. Czy tak jest naprawdę? Napiszcie też coś o LiveDrive. Działa?

nie bierz tej nawigacji jest jeszcze niedopracowana, mam navigona i działa doskonale

#331 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 września 2011 - 18:21

nie bierz tej nawigacji jest jeszcze niedopracowana, mam navigona i działa doskonale

wypisz owe niedopracowania oraz różnice między navigonem a AM
tylko nie powtarzaj spraw owego abonamentu co rocznego bo to już każdy zna

#332 LewyM1

LewyM1
  • 252 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 września 2011 - 18:45

Wsparcie Retiny? Nic nie zmienili... ikonki dalej są w low-res. Natomiast LiveDrive działa, jest bardzo nieczytelna, trzeba włączyć w ustawieniach, ale nie wiem czy nawigacja kieruje nas w korki czy nie. EDIT: LiveDrive nie działa w trybie 3D i 3D+... bug?

#333 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 22 września 2011 - 20:01

U mnie na sofcie 4.3.2 automapa slabo lapie fix i przycina obraz podczas nawigacji a po chwili obraz staje jest tylko dzwiek. U kolegi na sofcie 4.3.3 jest wszystko git u innego na 4.2.1 jest lipa tak samo. Moze ona dziala sprawnie na sofcie powyzej 4.3.2? Piszcie moze jaki macie sofcik

#334 LewyM1

LewyM1
  • 252 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 września 2011 - 20:58

Ja mam 4.3.3 i jest wszystko dobrze oprócz LiveDrive w trybie 3D i 3D+ (nie działa).

#335 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 22 września 2011 - 21:47

Jak to nie dziala? Po czym wnioskujesz? Jak ustawisz 2D to prowadzi inna trasa? Wiem ze nie widac kolorow pokazujacych natezenie ruchu na danej trasie w trybach 3D, ale mysle ze live drive dziala chociaz nie mam jak sprawdzic bo automapa ciagle sie wysypuje... Czyli jednank na nowszym sofcie jest ok, w takim razie watpie ze cos naprawia jak niedlugo iOS 5.0. Powinna dzialac na kazdym iOS 4.0

#336 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 września 2011 - 17:38

muszę trochę zweryfikować swoją opinię o iAM Faktycznie iP jeżeli samodzielnie łapie fixa GPS jest to potwornie mozolne. Owszem pierwsza lokalizacja po A-GPS jest natychmiastowa lecz dokładność jej oscyluje 50-70 metrów. Zobaczyłem to ja byłem z psem na spacerze i przypadkowo odpaliłem iAM. Chodziłem z czworonogiem chyba 15 minut i dopiero po tym czasie zaskoczył GPS. Wcześniej odpalałem iAM w uchwycie TomTom car Kit i fix GPS był po 10 sekundach. Aż sam jestem zdziwiony taką różnicą i że iP-ek potrzebuje dodatkowego dopalacza GPS-owego aby fix zaskoczył. Wina ios-a czy iAM? o to jest pytanie

#337 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 24 września 2011 - 17:40

jakoś navigon dobrze chodzi to chyba nie jest wina ios

#338 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 września 2011 - 17:46

cóż... skucha jest w iAM. mam nadzieje że to poprawią i oby szybko.

---------- Wpis dodano o 18:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:46 ----------

#339 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 24 września 2011 - 20:30

---------- Wpis dodano o 18:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:46 ----------

Dwie sprawy GPS w iP 4 jest o niebo lepszy niz w innych, tak naprawde bez wspomagaczy on nie dziala.

To ze GPS w telefonie lapie fix nawet w 15 min jesli mu nie dasz dodatkowych info jest zupelnie normalne i nie powinno dziwic, chociazby dlatego nazywa sie to A-GPS...

#340 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 24 września 2011 - 21:12

Poprzednia wersja 1.1.4 duzo lepiej dzialala fix od razu, dzialala plynnie i szybko. Mam jeszcze tomtom europe i nawet za granica jak mam wylaczone pakiety danych na telefonie fixa lapie blyskawicznie. Wiec czemu automapa mialaby nie lapac? Zreszta niech lapie pozniej ale zeby w trakcie jazdy nie gubila. Musza to naprawic i tyle jesli chca cos zarobic bo na polske moim zdaniem jest najlepsza.

#341 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 08 listopada 2011 - 20:01

Czy coś z iAM drgneło ? Jest już tryb landscape ? Jak wygląda sytuacja z fotoradarami ?

#342 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 listopada 2011 - 20:05

u mnie stoi idealnie w pionie więc bez zmian. z radarami jak to z radarami, sygnalizuje wszystko gdzie mogą stać. ale działa przyzwoicie z dopalaczem w postaci uchwytu tomtom.

#343 klerykk

klerykk
  • 7 postów

Napisano 09 listopada 2011 - 22:23

mam pytanie. jak kupić automapę z licencją na 3 miesiące? jest niedostępna...

#344 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 17:50

Dziś zakupiłem automapę z 7-dniowym okresem subskrypcji. Po przejechaniu 3km, dostałem komunikat, że nie mam subskrypcji i została ograniczona funkcjonalność. Dodatkowo brak jest dźwięku-ani zapowiedzi, ani komunikatów. Restart nic nie pomaga. Aktualnie próbuje odzyskać pieniądze, ponieważ telefoniczny support stwierdził, że najprawdopodobniej automapa nie jest kompatybilna z najnowszym OS. Czyli dalej jesteśmy za własne pieniądze beta-testerami.

#345 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 22:18

Automapa v.3.0

AutoMapa iOS

#346 daarek

daarek
  • 26 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 19:00

dalej nie warto kupować automapy nic się nie zmieniło?

#347 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 19:08

dalej nie warto kupować automapy nic się nie zmieniło?

U mnie problemy zniknęły, dlatego przedłużam na rok, ponieważ b. dobrze działa Live, aktualne mapy i ogromna baza teleadresowa.
Mam porównanie do navigona i tomtoma.

#348 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 09 grudnia 2011 - 21:46

Także muszę stwierdzić że wersja 3 działa teraz super.Moje ja godnie polecić na PL,a na Europę tylko Navigon.

#349 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 10 grudnia 2011 - 17:56

Tak powinna działać od początku

#350 gitarzysta

gitarzysta
  • 516 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 11 grudnia 2011 - 18:39

Witam Jak w iAM 3: 1. Podejrzec listę zdarzeń traffic na trasie? 2. Skorzystać z Live Drive :) Pytanie może głupie ALE np w Navigon mam na bieżąco podgląd traffica. W i AM nie widzę tego więc nie wiem jak ma działać. Czy jak będzie wiedział o korku na trasie dostanę komunikat? Czy będę mógł zdecydować o ominięciu korka? iAM mam od 4 godzin i na trasie Kraków Katowice nie było szansy na testowanie live traffic - pech chciał, ze nie było utrudnień ;) 3. Ręcznie blokować odcinki dróg? 4. Wyłączyć informowanie co 6 km, ze mam jechać prosto? Na autostradzie kota można dostać 5. Dodać własne POI - jest przecież opcja o pokazywaniu/ukrywaniu własnych POI w menu, zakładam więc, że można Bardzo będę wdzięczny za odp. Po tych kilku godzinach z iAM uważam, ze nawigacja może i dokładna, ale trudna i nieintuicyjna, z mnóstwem niepotrzebnych i nie zawsze jasnych opcji, przegadana i ogólnie odstaje jako program od zachodniej konkurencji. Dokładnie taką ją pamietam z Windows Mobile - dobre mapy, kiepski soft. Pozdrawiam,

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych