Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AutoMapa na iOS - oficjalnie w App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
548 odpowiedzi w tym temacie

#351 daarek

daarek
  • 26 postów

Napisano 12 grudnia 2011 - 10:09

z tego co piszą poniektórzy wynika ze jest już dużo lepiej szkoda ze dopiero po takim czasie

#352 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2011 - 12:11

Właśnie zakupiłem Automapę dla iPada 2 (WiFi+3G) na 7 dni. Mam pytanie. Jeśli kupiłbym klucz z AM dla Windowsa przykład Allegro AutoMapa POLSKA - SUBSKRYPCJA -roczna aktualizacja (1970610384) - Aukcje internetowe Allegro czy to będzie dzialał dla iOS?

#353 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 17:54

Właśnie zakupiłem Automapę dla iPada 2 (WiFi+3G) na 7 dni. Mam pytanie. Jeśli kupiłbym klucz z AM dla Windowsa przykład Allegro AutoMapa POLSKA - SUBSKRYPCJA -roczna aktualizacja (1970610384) - Aukcje internetowe Allegro czy to będzie dzialał dla iOS?

To są dwa różne systemy operacyjne. Licencja w tym przypadku jest nieprzenośna. Dla każdej platformy trzeba kupić osobny klucz.

#354 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:35

Mam pytanie, czy mogę zainstalować Automapę na dwóch iPhonach - swoim i Żony? Oba są oczywiście przypisane do jednego Apple ID.

#355 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:54

mozesz

#356 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:59

Jak dodać dowolny adres do ulubionych?

#357 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 12 stycznia 2012 - 14:53

Ustawiasz sobie np. cel trasy, przybliżasz go, klikasz w niego i na dole masz dodaj do ulubionych.

#358 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 stycznia 2012 - 20:01

Zastanawiam się nad zakupem Automapy, ale martwią mnie trochę komentarze. Podobno AM dużo dłużej łapie fixa od innych programów, są problemy z odnowieniem licencji i powolnie działa. Chciałbym usłyszeć opinie na forum jako - dla mnie - dużo bardziej wiarygodne. Jak program działa (najlepiej w porównaniu do konkurencji typu TomTom i Navigon). Czy ktoś miał problemy z licencją i czy support AM pomaga? Np. pobrało komuś pieniądze a nie przedłużyło licencji i support pomógł rozwiązać problem? A może czyta to forum ktoś z Aqurat i może się wypowiedzieć w kwestii problemów zgłaszanych przez użytkowników. Kiedy możemy się spodziewać poprawionej wersji softu na iOS?

#359 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2012 - 11:42

Nowa aktualizacja AutoMapy - wersja 3.1

#360 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 21 stycznia 2012 - 13:46

U mnie iAM działa bardzo dobrze, nawigowanie po Krakowie jest doskonałe i bardzo pomaga w tym Traffic. Jak do tej pory na iPhone 4 iOS 5.0.1 żadnych błędów, czy problemów nie odnotowałem. Korzystałem też z Navigona, ale w Polsce bezwzględnie najlepsza jest AutoMapa.

#361 gitarzysta

gitarzysta
  • 516 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 21 stycznia 2012 - 15:05

Widzę mocną grupę wsparcia AM. Otóż dla mnie jako program AM to klęska: fatalne menu, dla grzebaczy a nie dla ludzi chcących po prostu jechać. Czytelność mapy - tragedia. Wizualizacje 3D każdego budynku bardzo skutecznie zasłania trasę i wprowadza chaos (tak samo było na Windows CE). Przed radarami ostrzega tylko jak są po twojej stronie drogi - bez sensu. Przegadana - cały czas powtarza "prosto". Traffic - źle: nie dość, że jak zwykle u konkurencji aktualność kiepska to do tego brak radarów live, brak możliwości decydowania, czy trasa ma uwzględnić właśnie otrzymany komunikat o zdarzeniu drogowym - jak dla mnie to podstawa systemu traffic. Mapy też NIE SĄ tak dobre jak niektórzy piszą. Stabilność: 7 na 10 - kilka razy przestała mówić, tryb nawigacji nie był w 3D i dopiero restart pomagał, parę razy zakończyła działanie sama z siebie. Plusy: "lekka" dla baterii, dobry głos nawigacyjny, szybko łapie fixa. Uwagi dotyczą wersji 3, iPhone 4S. I nie byłoby tych negatywów, ale od kilku lat mam Beckera z jego wersją iGO (mapy Navteq), na iOS używam natomiast Navigona. Oba programy kładą iAM na łopatki jako aplikacje, a mapy (Navteq w obu przypadkach) są jedynie marginalnie gorsze, na tyle niezauważalnie, że nie warto się rozpisywać. Moje zdanie, można się z nim nie zgodzić. Ale ja już jestem za stary na grzebanie, ustawianie, restartowanie aby działało. Chcę prosty i czytelny program do nawigacji z mapami, na których mogę polegać. Nie mam i nie miałem TomTom na iOS, natomiast nabliższy temu czego szukam z tych programów, które testowałem, jest Navigon. Kupiłem w promocji za 49Euro (Europa) i nie żałuję. Też ma wady, ale żadna nie jest tak uciążliwa jak wady iAM. No i ma Google local search - jak dla mnie rewelacyjna funkcja.

#362 jedrek86

jedrek86
  • 1 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 19:48

skąd wziąć nr licencji, piszę mi, że moja licencja wygasła, a automapę kupiłem miesiąc temu w appstore?

#363 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 stycznia 2012 - 09:07

Już wyszła aktualizacja 3.1.1 To zła wiadomości bo licencja na roczne kosztuje 37.99 euro (wcześniej 29,99), a 3 miesiące to 18,99 euro (wcześniej 14,99)

#364 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 19:45

Już wyszła aktualizacja 3.1.1

To zła wiadomości bo licencja na roczne kosztuje 37.99 euro (wcześniej 29,99), a 3 miesiące to 18,99 euro (wcześniej 14,99)

Te wyższe ceny to w dolarach są ;).

#365 all999

all999
  • 446 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 stycznia 2012 - 22:11

Zapytam tu żeby nie zaśmiecać forum. Mam wykupioną licencję na iOS. Zainstalowałem nawigację na iPhonie na czystym sofcie i program chcę żeby wpisać numer licencji. Gdzie znajdę ten numer licencji? Nie dostałem od Automapy żadnego maila po zakupie subskrypcji w appstore.

#366 gitarzysta

gitarzysta
  • 516 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 31 stycznia 2012 - 09:01

Ja profilaktycznie zapisałem sobie nr licencji jak tylko ją wykupiłem (pojawił się ten numer w postaci komunikatu na ekranie iPhone'a). Jak tego nie zrobiłeś napisz do supportu AM

#367 pioorkis

pioorkis
  • 48 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 stycznia 2012 - 21:22

Przed chwilą zakończyłem korespondencję z AM w identycznej sprawie - sprzedałem iPada, nie zapisałem nr licencji i na iPhonie znalazłem informację, że mam licencję tylko tygodniową ;) Trzeba ręcznie wpisać nr licencji niestety. Jak go nie masz to trzeba wydobyć nr urządzenia na którym działała wcześniej i po tym serwis AM dojdzie jaki to numer licencji. Mnie się udało prościej, bo serwisanci odnaleźli moją korespondencję z nimi sprzed pół roku w której na szczęście podałem nr licencji ;) Teraz to jest lepiej zrobione, bo automapa zaraz po zakupie subskrypcji informuje, że nr licencji trzeba zapisać. Jak kupowałem rok temu to chyba nie było takiego komunikatu ...

#368 carnivore_23

carnivore_23
  • 8 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 20:43

Zakup Automapy Witajcie. to mój pierwszy post na tym forum. Mam pytanie następującej treści. Czy ktoś z was korzysta z Auto Mapy na IPadzie ?? Jeśli tak to jak długo trzyma bateria?? Z góry dziękuję za odpowiedź.

#369 carnivore_23

carnivore_23
  • 8 postów

Napisano 10 lutego 2012 - 21:07

Zakup Automapy Chce zakupić automapena przez AppStore. Jednak kiedy klikam na zakup mam dostępna opcje tylko za 5 euro. Chciałbym kupic nawigację na rok za 30 euro. Co muszę przestawić żeby wybrać interesująca mnie opcje ? Czy po roku dalej będę mógł korzystać z nawigacji i nie bedą pobierany się tylko aktualizację czy niezbędne mógł zupełnie korzystać ? Z góry dziękuje za odpowiedz.

#370 carnivore_23

carnivore_23
  • 8 postów

Napisano 11 lutego 2012 - 12:56

To sam sobie odpowiem na swój wątek :) Najpierw należy zakupić licencje na 7 dni za 5 euro , a dopiero później będzie możliwość zakupu na 12 miesięcy. Czyli w sumie roczna licencja nie kosztuje 30 euro tylko 35 euro. Po roku czasu wszystkie funkcje nawigacji zostaną wyłączone - będzie możliwość tylko przeglądania mapy. Taką odpowiedz dostałem od supportu programu. Jak dla mnie sposób licencjonowania i sprzedaży to porażka. Temat można zamknąć.

#371 Yankos

Yankos
  • 92 postów
  • SkądLegionowo, Poland

Napisano 11 lutego 2012 - 14:13

Jeśli ktoś wcześniej pobrał to nie musi tych 5 euro płacić na szczęście. Wystarczy te 35 za licencję na rok. Za gapiostwo się płaci niestety. Edit: O dziwo za darmo dostałem licencję na 7 dni. Nigdy nie odpalałem aplikacji, pobrałem jak pojawiła się w appstore i wywaliłem, teraz kiedy trzeba normalnie płacić 5 euro to ja kiedy zainstalowałem na iPhone najnowszą wersję dostałem 7 dni zupełnie za darmo. Jakiś błąd albo zamierzony cel twórców.

#372 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 11 lutego 2012 - 23:14

Jeśli ktoś wcześniej pobrał to nie musi tych 5 euro płacić na szczęście. Wystarczy te 35 za licencję na rok. Za gapiostwo się płaci niestety.
Edit:O dziwo za darmo dostałem licencję na 7 dni. Nigdy nie odpalałem aplikacji, pobrałem jak pojawiła się w appstore i wywaliłem, teraz kiedy trzeba normalnie płacić 5 euro to ja kiedy zainstalowałem na iPhone najnowszą wersję dostałem 7 dni zupełnie za darmo. Jakiś błąd albo zamierzony cel twórców.

Wcześniej aplikacja była za "free" - to czy licencja została wykorzystana zależy wyłącznie od tego czy wcześniej ją uruchamialiśmy po instalacji w iOS - jeśli tylko dokonaliśmy zakupu - i jej nie używaliśmy licencja jest nadal do wykorzystania :)

Po tym roku już niepłacimy za aplikację - tylko ewentualny koszt przedłużenia licencji - czyli jeśli nic się nie zmieni + 30€/za rok.

#373 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 marca 2012 - 20:09

Kolejna odsłona AM do pobrania

#374 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 kwietnia 2012 - 15:51

Czy istnieje możliwość wyłączenia brył budynków w nawigacji 3D? Nie mogę znaleźć takiej opcji. Tak na marginesie, dziś pierwszy raz jechałem z Automapą i iPhone strasznie mi sie nagrzał podczas półgodzinnej jazdy. Też tak macie?

#375 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 05 kwietnia 2012 - 12:06

Czy istnieje możliwość wyłączenia brył budynków w nawigacji 3D? Nie mogę znaleźć takiej opcji.

Tapnij w 3D dwukrotnie. Suwak skali zmienia się wtedy na suwak wielkości budynków - można zredukować do zera i po sprawie :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych