Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AutoMapa na iOS - oficjalnie w App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
548 odpowiedzi w tym temacie

#226 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2011 - 10:34

a ja na Navigona nie powiem zlego slowa :) tyle razy juz dupe mi ratowal, ze jedna pomylka na pol roku jest wybaczalna :] Co innego gdyby to byl program do ratowania zycia, albo gdybym jezdzil karetka ;]

#227 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2011 - 12:35

dziwie się tylko, że Navigon nie odwalał mi numerów na Androidzie - jakoś "normalniej" to działało. AM kupię - 229PLN kosztuje wersja na WinMo - wiec cena 35Euro na iP jest konkurencyjna

#228 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 21 marca 2011 - 12:40

dziwie się tylko, że Navigon nie odwalał mi numerów na Androidzie - jakoś "normalniej" to działało. AM kupię - 229PLN kosztuje wersja na WinMo - wiec cena 35Euro na iP jest konkurencyjna

Czy na WM też płacisz co rok 140 zł? Czy na WM jak nie zapłacisz to program przestaje działać ? Chyba jednak nie jest to konkurencyjna cena

#229 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2011 - 12:42

Czy na WM też płacisz co rok 140 zł? Czy na WM jak nie zapłacisz to program przestaje działać ? Chyba jednak nie jest to konkurencyjna cena

a skad wiesz ze po roku iAM przestanie dzialac?

#230 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 21 marca 2011 - 12:56

a skad wiesz ze po roku iAM przestanie dzialac?

Na Facebook jest oficjalna odpowiedź pracownika AM. Mam tylko nadzieję że po fali krytyki jak przelała się przez ich FB oraz inne fora ktoś tam zacznie myśleć.

#231 pkos

pkos
  • 242 postów

Napisano 21 marca 2011 - 20:08

Navigon może i cienki (nie wiem bo nie korzystam) ale płacisz raz i zawsze kolejne poprawki powinny teoretycznie ulepszać jego możliwości. Automapa mi pasuje (używam na WM) ale na IOS płacisz co rok, ktoś kto jeździ zawodowo, czy też bardzo często podzieli sobie cenę abonamentu na ilość wyjazdów i mu wyjdzie czy to wg. niego drogo czy nie. Ktoś kto potrzebuje nawigacji głównie na wakacyjny wypad, no i może jeszcze ze 2-3 razy w roku... puknie się w głowę widząc ich sposób licencjonowania. Zawodowcy raczej mają dedykowane urządzenia i nikt im iPhona nie będzie fundował, często jeżdżący być może skuszą się na AM/IOS, mało jeżdżący nie skorzystają. Licząc tak na oko sami sobie odcięli około 3/4 potencjalnych klientów... mimo że należę do tych którzy nie często potrzebują nawigacji, chętnie bym zamiast nowej subskrypcji na WM kupił AU ma iPhona, gdyby na IOS były takie same warunki jak na WM nie zastanawiałbym się nawet sekundy, a nawet gdyby było drożej ale raz płatne, a potem za aktualizacje jeśli bym uznał że są mi potrzebne... Jeśli ma po roku przestać działać - dziękuję nie skorzystam.

#232 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 22 marca 2011 - 00:40

i jest iAM w AppStore - i to póki co za FREE !! ... licencje kupuje sie w programie.....

#233 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 marca 2011 - 00:51

no to zainstaluj i odpal ;p zobaczysz swoje free ;p

#234 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 22 marca 2011 - 01:28

Powiem tak, na razie ustawien tyle co nic, mam nadzieje ze z czasem mozliwosci w tej materii zbliza sie do pierwowzoru na WM. Interfejs graficzny wszelkich menu pozostawia wiele do zyczenia, oczywiscie traffic nie chodzi, POI tylko wbudowane. Jak na razie nie jest to warte tych pieniedzy, mam tylko nadzieje ze szybko zaczna dopracowywac aplikacje i uzupelnia o najwazniejsze funkcje, bo na chwile obecna jak dla mnie warte to jest moze 1/4 tego co kaza sobie za to placic :( Na chwile obecna z denerwujacych rzeczy - 2-krotne pukniecie w ekran powoduje przyblizenie w miejscu pukniecia, w trasie to malo wigodne, bo trzeba idealnie trafiac w miejsce ktore chce sie powiekszyc, powinno jak dla mnie powiekszac centralnie widoczny obszar. Suwak zblizenia w gornej czesci jest mocno wrazliwy na dotyk, jak siedzisz przy biurku z telefonem w reku to da sie jakos precyzyjnie ustawic powiekszenie, ale w trakcie jazdy - bez szans. Odswiezanie mapy na ekranie nawet jakos chodzi, nieporownywalnie szybciej niz na iPadach w iSpotach - ale jest chyba wyswietlana w mniejszej rozdzielczosci, co mozna bylo zauwazyc na screenach bedacych w sieci, osobiscie uwazam ze to nie przeszkadza, ale mozna by lepiej wykorzystac uklad graficzny w urzadzeniu i zrobic to w pelnej rozdzielczosci retiny. Przy wyszukiwaniu POI powinny sie pojawiac jakies odleglosci przy liscie wynikow, bo tak nie mamy pojecia ile mamy do wyszukanych punktow. To na tyle tak na szybko :) Jutro moze wiecej spostrzezen, czekam na wasze.

#235 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 22 marca 2011 - 07:57

YouTube - Automapa na Iphone , IAutomapa
przede wszystkim rzuca się w oczy kategoryzacja dróg na mapie widać różnice między drogami na pewno nie będzie ciągnąć przez łąki i pola, numeracja domów i obrysy też jest świetna

#236 BrinX

BrinX
  • 319 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2011 - 08:30

Brak opcji chociażby tygodniowego testu dyskwalifikuje dla mnie produkt - zostaje przy sigicu

#237 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 22 marca 2011 - 08:53

i jest iAM w AppStore - i to póki co za FREE !!

...

licencje kupuje sie w programie.....

też miałem przez chwilę błysk w oku , program kupiłem ale za takie podejście dostali ode mnie jedną gwiazdkę , mogli dać przynajmniej tydzień na próbę albo dzień , nie mówiąc o możliwości wykupu na dzień czy miesiąc jeśli juz nie chcą sprzedawać programu

#238 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2011 - 09:10

kupiłem, zainstalowałem. interfejs - prawie jak w WM6 - szkoda, że nie pod retine, bo widać pixeloze. wkurzające do bólu jest informowanie o niebezpiecznych miejscach (np. radary) - nie mówi: UWAGA RADAR ZA 500m tylko 500m - porażka! mam nadzieje, ze to poprawią w kolejnym update'cie

#239 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 marca 2011 - 09:19

Po waszych pierwszych komentarzach wstrzymuję się z zakupem - będę obserwować co się dzieje... Póki co wystarczy mi według mojego zdania świetny Navigon na Europę wschodnią.

#240 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2011 - 10:00

wrzucili za darmo aby sie w top 100 szybko na gorze znalesc :D ale i szybko spadna jak sie 1 gwiazdka wszedzie pojawi :D

#241 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2011 - 10:16

oj tam oj tam, silnik AM + mapy sa niedoscignione w PL, zadna inna nawigacja nie schodzi do poziomu liter na budynkach, poza tym AM znakomicie wyznacza trase - jest rzeczywiscie optymalna, w przeciwienstwie do sygica czy navigona

#242 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 marca 2011 - 10:25

Coż, jak dla mnie to fail-app of the year so far ;) Miało być tak pięknie a wyszło jak zwykle. Tak się zastanawiam czy ktoś z AM w ogóle robił jakiś reaserch na rynku nawigacji na iP? Czy jakaś inna nawigacja w ogóle bierze abonament na iP?

#243 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 22 marca 2011 - 10:26

Też poczekam az iAM zacznie traktować klientów poważnie. Za wypożyczenia programu 150 zł ? Bez opcji traffic ? tylko pionowa mapa ? Brak wsparcia dla Retiny ?

#244 BrinX

BrinX
  • 319 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2011 - 10:27

Może i jest optymalna ale nie zapłacę tyle kasy za to, że przez rok mogę używać a potem mogiła. Używam nawigacji sporadycznie i to już jest przesada. Mogli by dać licencje na 7 dni za 1$ to bym spróbował a tak to ...... klops. Za podejście do klienta - 1 gwiazdka i to na wyrost. Dodatkowo chętnie wrzuciłbym zarówno na iPada jak i iPhone'a ale nie mogę bo to 2x drożej wychodzi. Paranoja

#245 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 22 marca 2011 - 10:41

Już jest w AppStore iAM for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store

#246 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2011 - 10:54

Już jest w AppStore iAM for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store

juz jest to kilka stron temu - brawo za spostrzegawczosc

#247 alicjag3

alicjag3
  • 676 postów
Napisano 22 marca 2011 - 10:59

To nie ma i nie będzie funkcji traffic?

Coż, jak dla mnie to fail-app of the year so far ;)

Miało być tak pięknie a wyszło jak zwykle. Tak się zastanawiam czy ktoś z AM w ogóle robił jakiś reaserch na rynku nawigacji na iP? Czy jakaś inna nawigacja w ogóle bierze abonament na iP?

#248 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 22 marca 2011 - 11:00

oj tam oj tam, silnik AM + mapy sa niedoscignione w PL, zadna inna nawigacja nie schodzi do poziomu liter na budynkach, poza tym AM znakomicie wyznacza trase - jest rzeczywiscie optymalna, w przeciwienstwie do sygica czy navigona

Silnik niedościgniony ? Ostro idziesz.

#249 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2011 - 11:00

podejzewam ze bedzie - ale pozniej - w jakiejs aktualizacji

#250 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 22 marca 2011 - 12:40

podejzewam ze bedzie - ale pozniej - w jakiejs aktualizacji

O ile będzie aktualizacja :D bo po opiniach w Itunes (1,5 gwiazdki) mogą się obrazić. Ewentualnie Apple ich wywali i poprosi o poprawienie tej wspaniałej aplikacji

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych