Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#2201 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 04 May 2011 - 18:32

Jak uruchomić ten Gevey? Mam tą podkładkę i nie działa mi. Karta microsim PLAY. iOS 4.1 jailbreak greenpois0n. Po załączeniu telefonu wyświetla się jedynie "brak karty SIM". Nie ma żadnego okna aby akceptować warunki. Nic. Po prostu "brak karty SIM". Co mam robić? Wymieniłem już kartę więc to nie w niej leży problem (poprzednia dawała takie same efekty). Pomóżcie!

tez mi gevey nie chcial dzialac z karta playa, a to dlatego, ze byla zle docieta (mialem kilka sim i wlasnie w tej od playa jest taki dziwny czip i nie umialem dociac xD az w koncu poucinalem dookola i jakos wsadzilem i zadzialalo :D) wiec sprawdz, bo to moze byc przyczyna, a jesli nie to kup jakis starter za 5 zl z innej sieci i sprawdz, jesli z zadnej sieci nie chce chodzic to ten gevey moze byc jakis trefny.
a jesli nie chce ci wyskakiwac ten komunikat z akceptuj, to restartuj telefon, az w koncu wyskoczy (mowie na swoim przykladzie, u mnie raz wyskoczy raz nie i musze restartowac)

#2202 magicaly

magicaly
  • 52 posts

Posted 04 May 2011 - 18:45

Mam pytanie - nie chce mi się przeszukiwać 221 stron tematu. Dlatego - czy jest możliwość odblokowania simlocka na 5.15.04 bez Gevey i softu iPada? Bo soft mam bodajze 4.1 cos albo 4.2 ostatecznie, ale BB wlasnie taki chyba.

#2203 YABBA235

YABBA235
  • 476 posts

Posted 04 May 2011 - 18:47

Nie.

#2204 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 04 May 2011 - 19:30

ja mam soft 4,3,2 i gevey nie działa jakieś rady??? nawet nie moge wykonać połaczenia alarmowego jakies wskazówki dlaczego sie tak dzieje???

#2205 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 04 May 2011 - 19:36

ja mam soft 4,3,2 i gevey nie działa jakieś rady??? nawet nie moge wykonać połaczenia alarmowego jakies wskazówki dlaczego sie tak dzieje???

opisz moze co sie dzieje, bo nikt tu nie jest jasnowidzem...

#2206 peszir

peszir
  • 21 posts

Posted 04 May 2011 - 19:40

tez mi gevey nie chcial dzialac z karta playa, a to dlatego, ze byla zle docieta (mialem kilka sim i wlasnie w tej od playa jest taki dziwny czip i nie umialem dociac xD az w koncu poucinalem dookola i jakos wsadzilem i zadzialalo :D) wiec sprawdz, bo to moze byc przyczyna, a jesli nie to kup jakis starter za 5 zl z innej sieci i sprawdz, jesli z zadnej sieci nie chce chodzic to ten gevey moze byc jakis trefny.
a jesli nie chce ci wyskakiwac ten komunikat z akceptuj, to restartuj telefon, az w koncu wyskoczy (mowie na swoim przykladzie, u mnie raz wyskoczy raz nie i musze restartowac)

Mam oryginalną kartę micro sim z sieci play. Dociąłem ją tylko tak aby pasowała do gevey'a. Sprawdzałem na innej karcie (z ery) nie działa... Jest już to druga podkładka, poprzednia tak samo się zachowywała więc ją wymieniłem

#2207 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 04 May 2011 - 19:56

Mam oryginalną kartę micro sim z sieci play. Dociąłem ją tylko tak aby pasowała do gevey'a. Sprawdzałem na innej karcie (z ery) nie działa... Jest już to druga podkładka, poprzednia tak samo się zachowywała więc ją wymieniłem

a opisz dokladnie co robisz, i co sie dzieje? cos wyskakuje?

#2208 adriuns

adriuns
  • 58 posts

Posted 04 May 2011 - 20:01

Zastanawia mnie czym sie rozni oryginalny Gevey od podrobki jesli takie cos w ogole jest?

#2209 peszir

peszir
  • 21 posts

Posted 04 May 2011 - 20:19

a opisz dokladnie co robisz, i co sie dzieje? cos wyskakuje?

ok, a więc. Postępuję zgodnie z instrukcją. Wyłączam telefon, wyciągam szufladkę wkładam już przyciętego micro sima tak, żeby do gevey'a pasował. Wkładam podstawkę z kartą do telefonu i załączam. Po czym na ekranie wyświetla się "Brak karty SIM" i jest tak za każdym razem. Próbowałem przycinać inne karty i wkładać razem z podstawką niestety nic nie działa. Gdy wyświetli się ten brak karty sim, nie rezygnuje. pomijam po prostu krok akceptacji (chyba regulaminu, nie wiem bo nie widziałem), wybieram nr 112, czekam i włączam tryb samolotowy. Po wyłączeniu go jest ponownie "brak karty SIM" i tak za każdym razem

#2210 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 04 May 2011 - 20:23

ok, a więc. Postępuję zgodnie z instrukcją. Wyłączam telefon, wyciągam szufladkę wkładam już przyciętego micro sima tak, żeby do gevey'a pasował. Wkładam podstawkę z kartą do telefonu i załączam. Po czym na ekranie wyświetla się "Brak karty SIM" i jest tak za każdym razem. Próbowałem przycinać inne karty i wkładać razem z podstawką niestety nic nie działa. Gdy wyświetli się ten brak karty sim, nie rezygnuje. pomijam po prostu krok akceptacji (chyba regulaminu, nie wiem bo nie widziałem), wybieram nr 112, czekam i włączam tryb samolotowy. Po wyłączeniu go jest ponownie "brak karty SIM" i tak za każdym razem

na moje oko to cos ci ta podkladka gevey nie styka dobrze z karta, mialem podobnie jak zle docieta karta byla i nie styka w tym miejscu co trzeba, sprobuj sie pobawic z tym, bo moze cos dac (ja sie meczylem z 2h, bo cos nie stykalo, az w koncu sie udalo).

#2211 peszir

peszir
  • 21 posts

Posted 04 May 2011 - 20:32

Jest możliwe, żeby już druga podstawka w ten sam sposób nie dawała odpowiedzi? I czy jest jakaś zależność od sieci karty, którą próbuje włożyć? spróbuję nad tym trochę posiedzieć, oby zadziałało bo jednak 200zł wywalić za nic to trochę szkoda... A już byłoby mniej do normalnego unlocka z simlock.pl

#2212 kerry123

kerry123
  • 25 posts

Posted 04 May 2011 - 21:08

Właśnie zrobiłem update do 4.3.2 BB 04.10.01 (mam ip 4 16gb z simlockiem na vodafone.de) i aż jestem w szoku, byłem pewny że gevey sim nie zadziała, a tu za pierwszym razem odrazu zasięg (i to full !), zaraz jeszcze przetestuje połączenia internetowe itd. tylko mam pytanie czy komuś jeszcze gevey sim działa na 4.3.2 BB 04.10.01 ?

#2213 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 04 May 2011 - 21:47

Jak myslicie? oryginal ? ominie locka z softu 4.1 bb 02.10.04 ?

ORYGINALNY GEVEY iPhone 4 TURBO SIM 4.3/4.2.1/4.1 (1586360176) - Aukcje internetowe Allegro

ludzie kupuja po kilka sztuk no i koles zero negatywa

#2214 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 04 May 2011 - 21:51

Właśnie zrobiłem update do 4.3.2 BB 04.10.01 (mam ip 4 16gb z simlockiem na vodafone.de) i aż jestem w szoku, byłem pewny że gevey sim nie zadziała, a tu za pierwszym razem odrazu zasięg (i to full !), zaraz jeszcze przetestuje połączenia internetowe itd.

tylko mam pytanie czy komuś jeszcze gevey sim działa na 4.3.2 BB 04.10.01 ?

to zaden cud xD
ja juz lece na gevey i 4.3.2 od wydania tego softu i jest ok.

#2215 marcogal

marcogal
  • 20 posts

Posted 04 May 2011 - 22:06

Nie wiem czy to komuś pomoże ale chyba nowe microSIM Orange nie pasują do GS i trzeba je dociąć mniej więcej tak:
DropMocks
tak by styki GS pokrywały się z odp. polami na microSIM.
Podpowiedź podesłał mi ysy.
Czy komuś działa microSIM Orange i GS ?

#2216 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 04 May 2011 - 22:13

opisz moze co sie dzieje, bo nikt tu nie jest jasnowidzem...

Więc robie tak. Wkładam te karcioszki włączam iphona. Czekam chwilę ok15 sekund. odpalam klawiature wybieram 112 pisze brak karty sim. dalej przerywam połaczenie i dalej wybieram 112 czekam do tych 2 sekund. potem biore tryb samolotowy i dalej już nic. nie ma żadnych działań ze strony karty. po chwili wylączam tryb samolotowy wyszukuje sieć i w ostatecznosci brak sieci. pomożecie???

#2217 Slasheer

Slasheer
  • 150 posts
  • SkądStorrs, CT

Posted 04 May 2011 - 22:20

Jak myslicie? oryginal ? ominie locka z softu 4.1 bb 02.10.04 ?

ORYGINALNY GEVEY iPhone 4 TURBO SIM 4.3/4.2.1/4.1 (1586360176) - Aukcje internetowe Allegro

ludzie kupuja po kilka sztuk no i koles zero negatywa

Na allegro prawie wszystkie karty gevey to podróby. Ktoś kupił jedną zrobił "dobrą" kopię i ciacha masową produkcję sprzedając dużo taniej. Działać będzie, ale MOŻE (choć nie musi), być jakiś problem , ja np. miałem w mojej problem z siecią 3, kolejna natomiast mi nie działała (mam 2 telefony).

Wystarczy poprosić sprzedawcę o zdjęcie karty ->

Dołączona grafika

#2218 kerry123

kerry123
  • 25 posts

Posted 04 May 2011 - 22:41

to zaden cud xD
ja juz lece na gevey i 4.3.2 od wydania tego softu i jest ok.

Ciekawe jak będzie na 4.3.3 ewentualnie (up - na gevey sim card - ios4.3.2 wszystko idealnie lata - internet, mms'y itd.)

#2219 rivii

rivii
  • 13 posts

Posted 05 May 2011 - 08:46

Trzeba bylo przeczytac mój wątek przed zakupem Geveya nie dziala w 4.3.2 z 4.10.01 nawet ten caly nowy Rebel Sim który wyeszedl w tym tygodniu to tasama sciema to poprostu kopia Geveya.

#2220 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 05 May 2011 - 12:27

Trzeba bylo przeczytac mój wątek przed zakupem Geveya nie dziala w 4.3.2 z 4.10.01 nawet ten caly nowy Rebel Sim który wyeszedl w tym tygodniu to tasama sciema to poprostu kopia Geveya.

co ty gosciu pier**** ?!
co nie dziala? to ze tobie nie dziala to twoj problem...lol
gevey normalnie dziala na sofcie 4.3.2, sam mam i wiem co mowie...
no szkoda slow na takich jak ty...

---------- Wpis dodano o 13:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:25 ----------

Nie wiem czy to komuś pomoże ale chyba nowe microSIM Orange nie pasują do GS i trzeba je dociąć mniej więcej tak:
DropMocks
tak by styki GS pokrywały się z odp. polami na microSIM.
Podpowiedź podesłał mi ysy.
Czy komuś działa microSIM Orange i GS ?

ja mam ten sam microsim co na zdjeciu (chyba od stycznia mam micro) i nic nie odcinalem, tylko aby miejsce na ten maly czipek, a wszystko dziala normalnie. Skad w ogole takie info zeby odcinac ten dol karty?^^

#2221 rivii

rivii
  • 13 posts

Posted 05 May 2011 - 13:36

co ty gosciu pier**** ?!
co nie dziala? to ze tobie nie dziala to twoj problem...lol
gevey normalnie dziala na sofcie 4.3.2, sam mam i wiem co mowie...
no szkoda slow na takich jak ty...

---------- Wpis dodano o 13:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:25 ----------

ja mam ten sam microsim co na zdjeciu (chyba od stycznia mam micro) i nic nie odcinalem, tylko aby miejsce na ten maly czipek, a wszystko dziala normalnie. Skad w ogole takie info zeby odcinac ten dol karty?^^

- masz bb 4.10.01? pokaż mi to na video to uwierze. Nie obrazaj mnie bo mnie nie znasz wiec sam nie Pie*#! tylko pokaz filmik ze masz zablokowany bb i ze wkladasz i dziala ci sim w kombinacji 4.3.2 + bb 4.10.01 to wowczas cofne to co napisalem.

p.s. twego zalu mi nie trzeba. ( tu moglbym dopisac kilka epitetów do ciebie, twojej rodziny i krewnych ale po co mial bym to robic)
Pozdro.

#2222 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 05 May 2011 - 13:41

mógłbym ktoś napisać dokładną instrukcje uruchomienia tej karty gevvey??? Bo mam ewidentny problem a jak szukam to są różne...

#2223 kerry123

kerry123
  • 25 posts

Posted 05 May 2011 - 14:41

wkładasz kartę sim razem z specjalnym slotem dołączonym do gevey sim do wyłączonego iphona. Włączasz go, następnie czekasz aż pojawi się komunikat w którym klikasz akceptuj, następnie po 15 sekundach wybierasz nr 112 i po 2 sek się rozłączasz (nie nawiązujesz połączenia, tylko wybierasz nr klikasz połącz i wyłączasz po 2 sek). Później włączasz tryb samolotowy i czekasz aż pojawi ci się komunikat "brak karty sim", wyłączasz tryb samolotowy i wyskoczy ci "błąd karty sim", klikasz ok i czekasz na zasięg. U mnie to działa za każdym razem

#2224 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 05 May 2011 - 14:54

tzn jak już wybiore to 112 to nie czekam aż mi będą siekundy leciały tylko 2 sekundy od kliknięcia "łącz" tak??

#2225 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 05 May 2011 - 14:58

Tak.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users