Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#2176 matiass

matiass
  • 1 postów

Napisano 01 maja 2011 - 10:38

problem z simlock'iem Witam, w związku z przejściem z jednej sieci do innej potrzebuje zdjąć simlocka z mojego iPhona 3G, przejrzałem forum pod kontem mojego problemu i wydaje mi się że NIE jest to możliwe ale postanowiłem się jeszcze dodatkowo upewnić, iPhone w sieci Orange iOS:3.1.3 baseband:05.15.04 bootloader 5.9, nie chce wgrywać basebandu od iPada, czy jest szansa żebym sobie poradził z simlockiem sam lub skoro że telefon jest zakupiony przeze mnie w Orange to czy jest możliwość żeby zdjęli mi simlocka w autoryzowanym punkcie? lub serwisie? pozdrawiam

#2177 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 01 maja 2011 - 11:50

Polski Orange zdejmuje simlocki z telefonów za stosunkowo niewielkie opłaty. Około 70 zl o ile pamiętam. Jeśłi umowa w której kupiłeś ten telefon się już zakończyła operator ma obowiązek zdjąć simlock bezpłatnie. //T

#2178 Gmaz

Gmaz
  • 16 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 02 maja 2011 - 11:43

Witam,

w związku z przejściem z jednej sieci do innej potrzebuje zdjąć simlocka z mojego iPhona 3G, przejrzałem forum pod kontem mojego problemu i wydaje mi się że NIE jest to możliwe ale postanowiłem się jeszcze dodatkowo upewnić, iPhone w sieci Orange iOS:3.1.3 baseband:05.15.04 bootloader 5.9, nie chce wgrywać basebandu od iPada, czy jest szansa żebym sobie poradził z simlockiem sam lub skoro że telefon jest zakupiony przeze mnie w Orange to czy jest możliwość żeby zdjęli mi simlocka w autoryzowanym punkcie? lub serwisie?

pozdrawiam

Sciągnij simlocka przez orange nawet jakbyś miał zapłacić ok.70zł,to bedziesz miał ściągnięty permanentnie czyli będziesz mógł swobodnie aktualizować iOS.Nie baw się w jakieś cudawianki ,poczytaj jakie ludzie mają z simlockiem problemy

---------- Wpis dodano o 12:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:26 ----------

Ja zrobiłem jak mi polecili, redsnowem, udało się, ipka mogę używać lecz z wyjątkiem, nie odpala się sieć na nowej karcie microsim.. użyłem najnowszego reda i iOS 4.3.2, po zrobieniu jaila mam firmware 4.3.1 bb 04.10.01 i nie widzi sieci ;( czy to wina tego że simlock nie został zdjęty czy wina ustawień w telefonie typu kunfiguracja dla operatorów?? Może mo ktoś po krótce powiedzieć bo nie wiem czy zaczynać się bawić z gevem, który leży i czeka czy poczytać jeszcze o ustawieniach dokładniej :)

niestety tylko Gevey SIM ewentualnie simlock.pl tylko koszt ok.360zł

#2179 marcogal

marcogal
  • 20 postów

Napisano 02 maja 2011 - 19:06

Cześć, Może ktoś miał podobny problem: Nie działa mi Gevey SIM. Po włożeniu do ip4 wraz z microSIM Orange mam tylko "Brak SIM". Natomiast po włożeniu tylko micro SIM Orange wyświetla: "Blokada SIM". Soft wer. 4.1; firmware modemu: 02.10.04; simlock sieci O2. Telefon ma oczywiście zrobiony J.B. Jakieś pomysły ?

#2180 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 postów

Napisano 02 maja 2011 - 21:08

Podniosłam soft, ale powiem Wam że zupełnie nie wiem jak.
Sn0wbreezem przerobiłam sobie 4.2.1 i wrzuciłam je przez itunes(shift+odtwórz) do iP jak był w dfu. Później wyskoczyło mi jabłko, którego nawet wyłączyć nie mogłam. TU(info w tu było, że soft 4.2.1) wyskoczyłam do recovery mode - od tego momentu nic nie mogłam zrobić, w iT widniała informacja że błędna karta, mam włożyć poprawną aby aktywować. Ostatecznie uruchomiłam redsnow i wcześniej zmodyfikowany soft 4.1 w snowbreeze wrzuciłam.. wszystko przeleciało, anas był.. a soft jest 4.2.1.. Kompletnie nie wiem jak to się stało!

Czy może mi ktoś odpowiedzieć czy to normalne oraz czy chcą mieć 4.3.2 wystarczy to zrobić już tylko przez redsn0w jak poprzednio zrobiłam?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

W iP z bb 06.15 i wcześniej oprogramowaniem 4.1 a teraz 4.2.1 potrafił mi uciekać gps o 3-4 km(przez moment wydawało się być ok, ale jednak nie do końca..), po spróbowaniu tego http://myapple.pl/ip...tml#post1453462 (youtube fix 3)GPS działa perfekcyjnie ;) Polecam

#2181 Slasheer

Slasheer
  • 150 postów
  • SkądStorrs, CT

Napisano 03 maja 2011 - 01:11

Cześć,
Może ktoś miał podobny problem:
Nie działa mi Gevey SIM.
Po włożeniu do ip4 wraz z microSIM Orange mam tylko "Brak SIM".
Natomiast po włożeniu tylko micro SIM Orange wyświetla: "Blokada SIM".
Soft wer. 4.1; firmware modemu: 02.10.04; simlock sieci O2.
Telefon ma oczywiście zrobiony J.B.
Jakieś pomysły ?

albo zle przycięta karta, albo gevey uszkodzony/ fake

#2182 marcogal

marcogal
  • 20 postów

Napisano 03 maja 2011 - 19:18

albo zle przycięta karta, albo gevey uszkodzony/ fake

Hmm, karta sim to microSIM który wymieniłem w salonie Orange.
Także niczego oprócz małego kawałka na chip Gevey`a nie musiałem wycinać.
Wydaje mi się że wszystko jest dość dobrze spasowane i nic się nie przesuwa, raczej wykluczam niedopasowanie sim i Gevey`a.
Czy jailbreak może być powodem że Gevey nie działa ?
Czy są jakieś inne sposoby by sprawdzić Gevey`a ?

#2183 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 03 maja 2011 - 19:30

Czy jailbreak może być powodem że Gevey nie działa ??

Nie jest to możliwe.
Mam JB a mimo tego Gevey SIM działa OK.
Jesteś pewny ze:
1.dobrze zrozumiales zalaczoną instrukcje?
2.wykonaleś w 100% wszystkie kroki niezbędne do aktywacji Gevey SIM?

#2184 marcogal

marcogal
  • 20 postów

Napisano 03 maja 2011 - 19:38

Nie jest to możliwe.
...
Jesteś pewny ze:

Problem w tym że nawet nie mam szans na to by te kroki wykonać.
Po włączeniu ip nie reaguje na włożoną GeveySIM.
Nie mam nawet początkowego ekranu powitalnego z przyciskiem "Accept".
Tylko wyświetla : "Brak SIM".

#2185 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 03 maja 2011 - 19:45

W takim przypadku należy wysunąć tackę z GSim i ponownie ją wsunać.Ip4 powinien "zobaczyć" GS.

#2186 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 03 maja 2011 - 20:04

Problem w tym że nawet nie mam szans na to by te kroki wykonać.
Po włączeniu ip nie reaguje na włożoną GeveySIM.
Nie mam nawet początkowego ekranu powitalnego z przyciskiem "Accept".
Tylko wyświetla : "Brak SIM".

jesteś pewny/pewna, że masz oryginalny GEVEY? Bo widziałem pełno tego szajsu na Allegro już od 70zł (czyt. - podróby).

#2187 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 maja 2011 - 20:28

Ok a wiec tak jak jest z tą karta GEVEY: Normalnie czasem po zrestartowaniu telefonu nie pokazuje mi się to menu "accept" wiec od razu nawet nic nie próbujac resetuje ponownie i ponownie az w koncu to menu sie pojawi. Po odczekaniu 15 sek, wybieram 112 i po 2 sek rozlaczam rozmowe, włączam tryb samolotowy i czekam na komnikat "brak karty SIM" dalej od razu po komunikacie wyłączam tryb samolotowy i wyskakuje "awaria SIM" i czekam az w koncu pojawi się zasięg. Natomiast jest tez drugi przypadek ten powyzej opisuje jak jestem w Krakowie i wszystko hula - 2 dni temu byłem poza krakowem w miejscowości Zasań koło Myślenic i wszystko fajnie cudnie tylko że tylko ja spośród 7 znajomych nie miałem w ogóle zasięgu :/ Jedni miali w erze drudzy w orange a także i w mojej sieci PLAY wiec się zdziwiłem ze kazdy ma prawie full zasięg a ja nic - ZERO! Więc postanowiłem wykonac procedure "odnowienia" zasiegu tak jak w opisie powyżej tylko po wykonaniu "accept" i jak dzwonie pod 112 to straaaaaasznie długo rozłącza połączenie i w końcu wyświetla mi sam komunikat - juz bez tych trybów samolotowych - "Brak karty SIM". Wiec po tym zdarzeniu śmiem twierdzic ze karta GEVEY działa owszem ( w Krakowie działa lux) ale nie wszędzie najwidoczniej - bo jak inaczej wytłumaczyć ze jedna osoba ktora jest w tej samej sieci ma full zasieg a ja nic (ok koncze to tyle z moich ostatnich spostrzeżeń - nastepnym razem zabiore adapter do microsim i zoabcze czy na innym telefonie jest zasięg, jesli tak to albo wina sama w sobie z iPhone 4 lub najzwyczajniej z kartą GEVEY) Pozdr

#2188 marcogal

marcogal
  • 20 postów

Napisano 03 maja 2011 - 21:44

W takim przypadku należy wysunąć tackę z GSim i ponownie ją wsunać.Ip4 powinien "zobaczyć" GS.

Niestety ip nie widzi GS.

jesteś pewny/pewna, że masz oryginalny GEVEY? Bo widziałem pełno tego szajsu na Allegro już od 70zł (czyt. - podróby).

Chyba na alledrogo kryterium ceny nie jest już gwarancją "orginalności" jakiegokolwiek towaru.
Ale jak oglądam i porównuję swego GS ze zdjęciami np. z gevey.com to wygląda, tak mi się wydaje, tak samo.
Ale może masz rację tak to jest jak się kupiło podróbkę podróbki.
;-)

Ok a wiec tak jak jest z tą karta GEVEY:

Normalnie czasem po zrestartowaniu telefonu nie pokazuje mi się to menu "accept" wiec od razu nawet nic nie próbujac resetuje ponownie i ponownie az w koncu to menu sie pojawi...

Próbuję restartować itp. i nie pojawia mi się wcale menu "accept".
:(

#2189 ysy

ysy
  • 14 postów

Napisano 03 maja 2011 - 21:45

Nie jest to możliwe.
Mam JB a mimo tego Gevey SIM działa OK.
Jesteś pewny ze:

Osoby ktore mialy problemy z GEVEY pisza na forum: "właśnie dziś wgrałem sobie soft 4.3.2 poprzez sn0wbreeze, wszystko śmiga jak należy a na stronie producenta GEVEY pisze że karta nie działa z custom firmware i dlatego w poprzednim sofcie 4.3.1 użyłem redsn0wa ale teraz postanowiłem nie bawić się tinyumbrella i redsn0wem i od razu sobie przygotowoałem soft do wgrania poprzez właśnie sn0wbreeze 2.6 i znów po wgraniu i "ominięciu" simlocka miałem tylko jedną kreske zasięgu - ale od razu zainstalowałem ultrasn0w 1.2.1 oraz ultrasn0w foxer for 4.3.2 i wszystko śmiga jak należy"

mi to pomoglo BB 02.04.10 u CF z sn0wbreeze 2.6

#2190 don_pepe

don_pepe
  • 33 postów
  • SkądNisko

Napisano 04 maja 2011 - 07:21

Witam.

Czy ktoś z Was forumowicze wie coś na temat kart Gevey 2 generacji ??
Na Allegro pojawiły się już aukcje z z takim właśnie opisem iż to Gevey 2 generacja..hmm - z kolei na sieci nie mogę nic na ten temat znaleźć prócz aukcji na Ebayu gdzie też to jest sprzedawane.. o_O

Czyżby to był fake i sprzedawane są to karty zwykłe Gevey (1 gen) tyle że z zmienionym opisem ?
Wie ktoś coś może.. ? :)

Pozdrawiam

#2191 rivii

rivii
  • 13 postów

Napisano 04 maja 2011 - 08:25

marcogal, mam tosamo z gevey Pro, jak jestes z okolic Katowic to podjedz to wyprobujemy mojego Gevey'a w twoim phonie.

#2192 adriuns

adriuns
  • 58 postów

Napisano 04 maja 2011 - 08:45

Mam pytanie a to prawda ze Gevey zuzywa wiecej bateri?? Orientuje się ktos kiedy bedzie ominiecie simlocka programowo na 4.2.1?

#2193 don_pepe

don_pepe
  • 33 postów
  • SkądNisko

Napisano 04 maja 2011 - 09:07

Mam pytanie a to prawda ze Gevey zuzywa wiecej bateri?? Orientuje się ktos kiedy bedzie ominiecie simlocka programowo na 4.2.1?

Odn baterii i gevey'a - nie pomogę bo jestem przed zakupem gevey'a.

Z kolei na ominiecie programowo masa ludzi czeka już od września 2010 roku..
Wg mnie nie ma się co spodziewać tego unlocka zbyt prędko. Pytanie czy w ogóle kiedykolwiek wyjdzie...

#2194 adriuns

adriuns
  • 58 postów

Napisano 04 maja 2011 - 09:27

A czas trzymania bateri z Gevey zmienia się?

#2195 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 04 maja 2011 - 13:35

Nie zauwazylem żadnej odczuwalnej różnicy po instalacji GSIM.

#2196 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 04 maja 2011 - 15:24

bullshit, to nie zadne podrobki tylko normalne gevey'e...

A czas trzymania bateri z Gevey zmienia się?

zadnej roznicy, bateria trzyma tak samo z gevey jak i bez.

#2197 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 04 maja 2011 - 15:33

bullshit, to nie zadne podrobki tylko normalne gevey'e....

Nie zgodzę się z tym. Kupiłem kilka sztuk, wiec coś wiem nt temat:
-oryginały mają hologram na opakowaniu. Podróbki-nie.

#2198 peszir

peszir
  • 21 postów

Napisano 04 maja 2011 - 16:03

Jak uruchomić ten Gevey? Mam tą podkładkę i nie działa mi. Karta microsim PLAY. iOS 4.1 jailbreak greenpois0n. Po załączeniu telefonu wyświetla się jedynie "brak karty SIM". Nie ma żadnego okna aby akceptować warunki. Nic. Po prostu "brak karty SIM". Co mam robić? Wymieniłem już kartę więc to nie w niej leży problem (poprzednia dawała takie same efekty). Pomóżcie!

#2199 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 04 maja 2011 - 16:07

How to unlock (find the signal): 1.turn on your iPhone 4. 2.Assemble the unlock sim card and micro sim card well,put them into card slot, then insert the slot into iPhone4 3.Slid to unlock the screen 4.Wait for the dialog pop out,click < confirm > 5.Wait for about 15seconds 6.Dial number 112,hangup in 2 seconds (no need to wait successful connection to 112) 7.Back to the main menu, Open airplane-mode in 5seconds 8.Wait for 30seconds 9.A dialog will pop out,press < OK > 10.Shut off the airplane-mode 11.A dialog will pop out,press < OK > 12.Wait for 20secondes,the sim card signal will appear 13. Ending 14. Try to be as quickly as you can to process step 6 and 7 15. If there is some steps missed or failed, please try from the beginning until it works.

#2200 peszir

peszir
  • 21 postów

Napisano 04 maja 2011 - 16:10

nothing to confirm :( (point 4)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych