Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#2051 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 19 kwietnia 2011 - 19:58

To masz simloka ominietego za pomocą Gevey SIM. Ultrasnow jest zupełnie zbyteczny.

#2052 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:00

Ale ultrasn0w rozwiązuje problem z jedną kreską zasięgu. U mnie też pomaga, przed wgraniem ultrasn0w'a pokazywało tylko jedną kreskę. Po wgraniu programu działa wszystko ok :)

#2053 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:09

A pojawił Ci się komunikat Gevey? Z tymi chińskimi napisami?

pojawil mi sie ale po ang.
zrobilem tak, wlaczylem iphone, wyskoczylo blokada sim, wpisalem pin, i zaraz po tym wyskoczylo okienko z tym akceptuj, no to klikam akceptuj, potem wybieram 112, czekam te 2sek, wchodze w ustawienia i tryb samolotowy wlaczam, i czekam az wyskoczy brak karty sim, ale jakos nie moge sie doczekac, bo nic nie wyskakuje...macie jakies pomysly?xD

#2054 Pexon

Pexon
  • 38 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:10

Patrz na date dopiero masz 19.04 to dopiero ci wyślą za 11 dni!!!!!!!!

Jak mogą mi wysłać za 11 dni jak dostałem od nich e-mail że wysłali 30.03

#2055 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:31

Przejezyczyl się-miał na myśli ze za max 11 dni otrzymasz przesyłkę.

#2056 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:35

Przejezyczyl się-miał na myśli ze za max 11 dni otrzymasz przesyłkę.

dobrze mowi, bo napisales, ze wyslali ci 30.04 xD czyli za 11 dni ci wysla xD jedna cyfra a juz tyle zametu xD

#2057 juanito26

juanito26
  • 45 postów

Napisano 20 kwietnia 2011 - 10:31

Jestem innego zdania: to nie może być legalne. A tym samym nie będę zdziwiony gdy za kilka miesięcy ten rzekomo zdjęty na stałe simlok...powróci.
Chciałem przestrzec przed korzystaniem z tego typu ofert:
W momencie jak Apple się zorientuje w tym procederze SIMlock zostanie przywrocony a $$$ przepadną bezpowrotnie.
To nie może być legalne, jako ze monopol Apple/At&t nie zezwala na zdjęcie simloka z iPhone.
A tym samym albo:
1.ktoś się włamał na serwery Apple(mało prawdopodobne)
2.ktoś podaje nr IMEI iP z At&t niejako "przy okazji" zdejmowania blokad z iP innych operatorów GSM, oficjalnie zatwierdzonych przez Apple.

-"Websites like Cut Your SIM are offering the unlocking solution for $170. According to MuscleNerd of the iPhone Dev team, they seem to have access to Apple’s database and using it to add iPhone’s IMEI identifiers. So it is possible that Apple could revoke the unlock by removing the iPhone IMEI identifiers from the whitelist, if it can finds out the people behind this backdoor.
Even if you can afford the high price, we would recommend our readers to stay away from sites that offer such services as it is not possible to guarantee that the unlock will be permanent even though they’re claiming that it is a permanent solution. We also believe that the solution is illegal as it involves tampering with Apple's database."

-"

Ja myslę że muscleNerd pier.... głupoty tak samo pierd...... jak wyszedł gevey, że operator bedzie blokował karty za zdwonienie na 112 i co zablokowali komuś??? Chyba ,że nie wiem o takich przypadkach sam używam gevey i mam wyj....ne na dev team i ich pierdolety na temat konkyrencyjnych metod obejscia simlocka przynajmniej dzialają na ip4 a ich wypociny tylko obiecują i robią ludziom nadzieję od iluś tam miesięcy.
Z całym szcunkiem do dev team!!

#2058 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 20 kwietnia 2011 - 13:49

Kiepskie to porównanie. Zdejmowania simloka z iP od operatora który nie oferuje takiej możliwości-nie może być legalne. A tym samym może w każdej chwili być cofnięte. A pieniędzy nikt nie zwróci.

#2059 sharan600

sharan600
  • 23 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 20 kwietnia 2011 - 19:24

Nic nie bedzie cofniete.Jak by cos mialo byc nie tak, to apple juz dawno by to zablokowal.Po co straszyc ludzi?Jak ktos chce to se sciaga za 550zli i ma spokoj.Jak ktos chce taniej to kupuje Gevey i tez ma spokoj.I generalnie to juz chyba wiekszosc ma w d...ie Dev-Team cały, razem z sherifem Hasimem i Musclenerd .ktory lubi se tweekać,a i tak nic z tego nie wychodzi.Ja czekałem od pazdziernika i co chwile miał byc ultrasnow i co chwile jakies problemy. A niech sie bujaja z tym ultrasnow.

#2060 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2011 - 19:30

A płacisz im za to? Nie? To z jakiej racji poganiasz i narzekasz? Dev-Team nie ma obowiązku łamania zabezpieczeń iPhone'a. Mogą się na Was wypiąć w każdej chwili - to i tylko i wyłącznie Wasza głupia decyzja spowodowała, że teraz jesteście uzależnieni od hackerów albo niepewnych nakładek na karty.

#2061 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 20 kwietnia 2011 - 19:43

Ja to już wyciagnelem odpowiednie wnioski z całej tej sytuacji: 1.zamiast ładować komuś 550 PLN do kieszeni za NIEPEWNY Unlock 2.mój następny iPhone 5 kupię fabrycznie bez simloka. 3.a iP 4 się sprzeda.

#2062 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 kwietnia 2011 - 20:13

Dokładnie @RAK już za cholerę nie kupię iPhone'a z simlockiem - oj nie! już mam nauczke :D ale pewnie sobie sprawie dopiero iPhone'a 6 bo umowa mi się kończy w styczniu 2013 :D W sumie teraz wszystko fajnie itd ale szkoda że ta GEVEY nie działa po restarcie telefonu i trzeba robic procedure od nowa :/ ale lepsze to niz mieć cegłe w szufladzie :D

#2063 sharan600

sharan600
  • 23 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 20 kwietnia 2011 - 20:22

Nic im nie płace i nie zapłace.Ale czekanie przez pól roku na ultrasnow i takie gadanie ze juz prawie jest,ale cos nie wyszło to kazdego moze zirytowac.A poza tym to nie nasza głupia decyzja spowodowała ze jestesmy uzaleznieni od hackerów czy niepewnych naklade tylko czasem tak bywa ze iphona dostaje sie od rodziny z Usa i nie ma innej alternatywy niz wlasnie te nakladki,ktore zreszta w moim przypadku sprawdzaja sie znakomicie.A tak swoja droga to za bardzo mnie nie interesuje czy Deav-Team sie wypnie na nas czy nie.W sumie my tez mozemy sie wypiac na Dev-Team.

#2064 wszechswiat

wszechswiat
  • 9 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 14:31

Witam, jestem jak na razie nieszczęśliwym posiadaczem iPhone;a 3G, gdyż póki co nie posiada funkcji telefonu :( Zainstalowałem softa 4.2.1 sn0wbreeze 2.2.1, następnie ultrasn0w 1.2.1 przez Cydile... No i właśnie.... Kiedy wkładam kartę SIM (Era, Plus, zawsze to samo) przez chwilę szuka sieci, potem wyświetla "Brak sieci", ewentualnie jedną kreskę zasięgu, ale dzwonić nie można. Widziałem jakieś tematy o podobnych problemach, ale większość była stara i odnosząca się do innego softu. I tu mam pytanie, czy ktoś zna rozwiązanie tegoż problemu? albo chociaż jakieś sugestie, tudzież słowa pocieszenia :) Być może oznacza to, że ultrasn0w nie zdjął simlock'a, ale jak to sprawdzić?

#2065 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 21 kwietnia 2011 - 14:41

Jaka jest wersja BB?

#2066 wszechswiat

wszechswiat
  • 9 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 14:45

5.12.04

#2067 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 21 kwietnia 2011 - 14:50

Jesli wgrales aktywowany CF a tel jest oficjalnie bez simloka to to jest przyczyną braku zasięgu.

#2068 wszechswiat

wszechswiat
  • 9 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 14:54

Tylko jak wgrałem praktycznie nie przerobiony soft (w sn0wbreeze bez hackactivate), to wyświetlało się, że karta Sim jest nieprawidłowa. Co mnie jeszcze zastanawia, to tuż po wgraniu softu, przed zainstalowaniem ultrasn0w, iP reaguje na kartę SIM tak samo jak po wgraniu ultrasn0w (szuka, nie znajduje, jedna kreska i tak w kółko).

#2069 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 21 kwietnia 2011 - 14:59

Wgraj 4.2.1CF tym razem zrobiony za pomocą Pwnage Tool.

#2070 wszechswiat

wszechswiat
  • 9 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 15:01

Tylko Pwnage Tool jest chyba wyłącznie na Mac, ja niestety nie mam dostępu do takowego, jedynie PC..

#2071 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 21 kwietnia 2011 - 15:05

Znajdziesz już gotowe CF w Google.

#2072 wszechswiat

wszechswiat
  • 9 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 15:11

okey, spróbuje.

#2073 Pexon

Pexon
  • 38 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 21 kwietnia 2011 - 15:26

Witam mam pytanko dzisiaj dostałem Gevey po zainstalowaniu pokazuje sieć Plusa jak dzwonię na niego to nie pokazuje kto dzwoni tylko numer ( choć wpisałem w książkę telefoniczną ) nie mam też mms ma ktoś na to jakieś rozwiązanie. FaceTime dałem aktywuj i też nie działa cały czas próbuję się aktywować i nic

#2074 wszechswiat

wszechswiat
  • 9 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 15:29

może i jestem ciemny, ale nie mogę znaleźć gotowego CF. Jest 500 tysięcy stron z Pwnage Tool ale wszędzie jest, że trzeba ściągnąć czystą wersję iOs itd. Czy jak spróbuje użyć redsn0w to coś ma prawo się zmienić?

#2075 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 21 kwietnia 2011 - 15:37

Powtórne JB nic nie da, musisz przeinstalowac iOS.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych