Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#2001 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 14 kwietnia 2011 - 14:26

Celem Gevey SIM jest Unlock a nie aktywacja.

#2002 23luckyluke

23luckyluke
  • 3 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:33

ja mam kompletnie inne komunikaty. Na początku pyta komunikat: "Blokada sim" "ok" "odblokuj". Wybieram odblokuj, wpisuje pin. Po czym mam jedną kreskę zasięgu, z której nic nie wynika i po chwili pojawia się "brak sieci". Wyłączam, robię to inaczej. Czyli zamiast "odblokuj" wybieram "ok". Dzwonię pod 112 i wchodzę w tryb samolotu. Tam czekam i nic kompletnie się nie dzieje

---------- Wpis dodano o 16:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:12 ----------

z tych pozytywnych rzeczy, mam komunikat do zaakceptowania po chińsku. Klikam akceptuję. Mam tel w plusie i to jest może problem. Szuka sieci bez końca. Jeśli wybieram w ustawieniach opcje operator wyskakuje mi "nie można wczytać listy sieci". Może rzeczywiście nie dociska sim do gevey. Chociaż pasuje jak ulał. Co może być przyczyną? Mam wersje 4.2.1

---------- Wpis dodano o 16:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:27 ----------

teraz wychodzę i wrócę ok 21. Napiszcie mi co możecie. Gdybym mógł z jakimś fachowcem, dobrym człowiekiem przez gadu skonsultować :) Jutro wyjeżdżam na 2 tyg i potrzebuje swojego iphona tam. Nie będę miał int itd, potrzebuję mieć gotowy temat już dziś ;/ ;) Pozdrawiam i pomóżcie Bracia ;)

#2003 Grifi

Grifi
  • 6 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:56

Ja też mam plusa i problemy miałem podobne, obciąłem kartę prawie idealnie przy chipie od dołu. Problem był później taki, że karta od góry miała luz i trzeba to czymś zapchać, bo podczas wkładania do ip się przesuwa i dupa. Masz blokade At&t? napisz jak zacznie działać, czy jak ktoś dzwoni to normlanie pokazuje ci nr telefonu, czy nazwę dzwoniacego

#2004 ysy

ysy
  • 14 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 19:45

Rzeczywiscie GEVEY SIM juz mozna tanio wyrwac na allegro:)
[url=http://allegro.pl/odblokuj-iphone-4-simlock-gevey-sim-najtaniej-i1563849769.html]Odblokuj iPhone 4 Simlock Gevey SIM -NAJTANIEJ!!! (1563849769) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Pewnie software unlock juz blisko! Aczkolwiek pisza ze Dev Team nie pracuje nad unlockiem, hmm
[url=http://www.iphone4jailbreak.org/4-3-1-iphone-4-unlock.html]4.3.1 iphone 4 unlock | Iphone 4 Jailbreak.org[/url]
Warto czekac czy kupic Gevey?

#2005 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 14 kwietnia 2011 - 19:51

Ja straciłem już cierpliwość i kupiłem.

#2006 Grifi

Grifi
  • 6 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 20:11

a macie jakieś problemy z wyświetlanie numerów? ktoś chyba też pisał, że pokazuje sam nr dzowniącego

#2007 23luckyluke

23luckyluke
  • 3 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 20:11

#Grifi Napisałem Tobie wiadomość prywatną, odbierz pocztę na forum

#2008 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 14 kwietnia 2011 - 20:54

To tutaj nie mogłeś odpisać...?

#2009 23luckyluke

23luckyluke
  • 3 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 20:57

dobrze, już piszę. Mam nadzieję, że się przyda. Robimy wszystko od początku. 1. czy muszę mieć jb by gevey zadziałało?

---------- Wpis dodano o 21:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:56 ----------

i kompletnie nie wiem w jakiej sieci mam simlock. Prawdopodobnie tel jest ze Szwecji

#2010 sharan600

sharan600
  • 23 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 14 kwietnia 2011 - 21:09

A u mnie Gevey dziala bardzo dobrze na PLAY ,wczesniej AT&T. IP 4.1 BB 02.10.04 ,karte sobie docialem i ma troche luzu ale nie ma problemu.Wszystko dziala: gps,mms,sms ,3G. Jailbreak mam chyba ze 4 miesiace i tez wszystko smiga,cydia etc.Z zasiegiem zero problemu.

#2011 Fabik

Fabik
  • 32 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 22:44

Wlasnie dostalem z allegro nowego iphone 4 32gb bez simlocka:)) Az czlowiekowi sie chce sie zyc i bez zadnej zabawy z simlockiem typu karty oraz programy. Mam iphone 4 16gb z simlockiem i uzywam karty gevey ale tego oddam mlodszemu bratu.

#2012 Slasheer

Slasheer
  • 150 postów
  • SkądStorrs, CT

Napisano 15 kwietnia 2011 - 00:18

ja mam kompletnie inne komunikaty. Na początku pyta komunikat: "Blokada sim" "ok" "odblokuj". Wybieram odblokuj, wpisuje pin. Po czym mam jedną kreskę zasięgu, z której nic nie wynika i po chwili pojawia się "brak sieci". Wyłączam, robię to inaczej. Czyli zamiast "odblokuj" wybieram "ok". Dzwonię pod 112 i wchodzę w tryb samolotu. Tam czekam i nic kompletnie się nie dzieje

---------- Wpis dodano o 16:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:12 ----------

z tych pozytywnych rzeczy, mam komunikat do zaakceptowania po chińsku. Klikam akceptuję. Mam tel w plusie i to jest może problem. Szuka sieci bez końca. Jeśli wybieram w ustawieniach opcje operator wyskakuje mi "nie można wczytać listy sieci". Może rzeczywiście nie dociska sim do gevey. Chociaż pasuje jak ulał. Co może być przyczyną? Mam wersje 4.2.1

---------- Wpis dodano o 16:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:27 ----------

teraz wychodzę i wrócę ok 21. Napiszcie mi co możecie. Gdybym mógł z jakimś fachowcem, dobrym człowiekiem przez gadu skonsultować :) Jutro wyjeżdżam na 2 tyg i potrzebuje swojego iphona tam. Nie będę miał int itd, potrzebuję mieć gotowy temat już dziś ;/ ;) Pozdrawiam i pomóżcie Bracia ;)

Taka propozycja, dojdziesz do trybu samolotu robisz tak :

ON i od razu OFF wywala Ci awaria karty sim, wyjmujesz kartę i wkładasz po 2 sek z powrotem - u mnie tylko i wyłącznie tak działa ;-)

testowałem na 2 telefonach na 2 oddzielnych kartach gevey :)

#2013 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 10:18

Taka propozycja, dojdziesz do trybu samolotu robisz tak :

ON i od razu OFF wywala Ci awaria karty sim, wyjmujesz kartę i wkładasz po 2 sek z powrotem - u mnie tylko i wyłącznie tak działa ;-)

testowałem na 2 telefonach na 2 oddzielnych kartach gevey :)

u mnie tez mam taki problem sprobowalem to co mowisz i nie dziala znaczy sie nie wyswietla sie awaria karty sim.....

#2014 Slasheer

Slasheer
  • 150 postów
  • SkądStorrs, CT

Napisano 15 kwietnia 2011 - 15:25

u mnie tez mam taki problem sprobowalem to co mowisz i nie dziala znaczy sie nie wyswietla sie awaria karty sim.....

Sprawdzałeś wycięcie karty sim? możesz trochę przejechać pilniczkiem (siostry mamy) żeby lepiej pasowało. Wyświetla Ci normalnie screen z Accept itd ?

#2015 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 19:55

tak dzis nawet odebralem nowiutka karte mikro sim play i teraz sprawdzam i tez nie dziala aa accept i wszystko przebiega dobrze tylko gdy jestem przy airplane mode to sie wszystko wali...

#2016 Slasheer

Slasheer
  • 150 postów
  • SkądStorrs, CT

Napisano 15 kwietnia 2011 - 21:16

a jak kilka razy zrobisz Airplane Mode ON -> OFF nadal nic nie działa? Kup starter heyah za 5pln w kiosku przytnij i zobacz jak z Erą się zachowuje

#2017 Grifi

Grifi
  • 6 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 09:34

A u mnie Gevey dziala bardzo dobrze na PLAY ,wczesniej AT&T. IP 4.1 BB 02.10.04 ,karte sobie docialem i ma troche luzu ale nie ma problemu.Wszystko dziala: gps,mms,sms ,3G. Jailbreak mam chyba ze 4 miesiace i tez wszystko smiga,cydia etc.Z zasiegiem zero problemu.

Heja a działa ci wyświetlanie numerów normalnie? Rozumiem, że telefon ze stanów i był aktywowany kartą AT&T. Telefony mamy takie same i mi wywala wszędzie +48, a w książce telefonicznej jest bez +48 więc soft jest dobry !! :(

---------- Wpis dodano o 10:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:24 ----------

Ej koledzy, jak macie telefon AT&T to powinniście dostać z nim kartę microsim.

1. Wsadzacie ją do GEVEYa i sprawdzacie czy działa, -> jak działa normalnie to
2. kombinujecie z przycinaniem swojej karty sim, i zablokoujce żeby nie latała (nawet jak jest szpara miedzy GEVEY a kartą to trzeba ją zapchać bo podczas wkłądania się przesunie a tego nie widać! :))
3. Musi działać, chyba że uszkodziliście chip i najlepiej usunąć kod pin z karty, sprawdzic można w innym phonie

Pozdrooo

#2018 TheAdi_3GS

TheAdi_3GS
  • 60 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 10:17

Wyzerować ustawienia sieciowe i zresetować go! U mnie problemy są podobne i pomaga!

#2019 nitroprusydek

nitroprusydek
  • 28 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 12:58

Postanowiłem wgrac baseband od iPada bo w sumie od jesieni to i tak mi telefon na wartosci stracil a nie uzywalem go nawet. A w zasadzie wole miec telefon bez funkcji gps niz telefon bez funkcji telefonu... i mam takie pytanie: mam 3gs i wgrane iOS 4.1 + jailbreake + wgrana cydie. Co mam teraz zrobic aby zdjac locka? Wystarczy ze odpale redsnowa i zaznacze instal iPad baseband czy musze zanzaczyć równiez instal cydia? I co to jest opcja deactivate - zaznaczyc to? Redsnow wgra mi od początku iOS czy tylko zmieni baseband? Bo jak od początku to bedzie znaczyło ze bede musiał zrobic znowu untethred np limerianem? EDIT. Już wiem że muszę zrobić jailbrake od początku czyli zaznaczyć opcje Instal cydia i bb iPad. Ale pojawil sie chyba troche wiekszy problem. A mianowicie robiąc niby wszystko zgodnie z instrukcja w pewnym momencie wyskakuje mi pład z windowsa. Program redsn0w przestał działać. na ipku jest: downloading jailbreae data... co mam z tym fantem zrobic? Probowałem na redsn0w 0.9.6.b6 i 0.9.6rc12 Pomóżcie plz

#2020 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 16:25

a jak kilka razy zrobisz Airplane Mode ON -> OFF nadal nic nie działa? Kup starter heyah za 5pln w kiosku przytnij i zobacz jak z Erą się zachowuje

mam karte heyha,taktak ,orange nowa, play , orange 2 letnia . TAk z tego dziala mi tylko orange dwu letnia ! a reszta nie dziala wydaje mi sie ze jest to winachipu czy cholera wie czego ta orange dwu letnia ma taki podlozny chip a te inne maja takie same nowe i inne . Duzo osob tu ma play i zadnych problemow noo niewiem co sie dzieje :/ poprsotu nie dziala na moim iphone i koniec albo cos tam trzeba zrobic noo niewiem pozdrawiam

#2021 sharan600

sharan600
  • 23 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 16 kwietnia 2011 - 19:21

@Grifi u mnie dziala wszystko- pokazuje numery i zdjecia przypisane do kontaktu. Powiem wam jeszcze ze z premedytacja wyłaczam i właczam codziennie kilka razy IP,zeby dla zabawy powtarzac cała procedure,i za kazdym razem ,bez problemu wszystko dziala.Tak z ciekawostek to wam powiem tylko ze wykrecanie nr. 112 skrócilem do 1s. i tez wszystko dziala.

#2022 Grifi

Grifi
  • 6 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 20:59

No właśnie pytanie teraz dlaczego tak jest? Jak możesz to odpisz:

- iP aktywowałeś na początku kartą AT&T?
- konto w applestore masz na polskę od początku?
- używasz biteSMS? (mi on coś miesza :()

Dzięki może to pozwoli nam skupić się na różnicach i wykryciu błędów.

---------- Wpis dodano o 21:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:12 ----------

Panowie MAM rozwiązanie na nr +48!!!!!!!!!!!

Wszystkiemu jest winny biteSMS!!! rozjezdza się książka adresowa przez niego, więc instalujemy aktualizację, albo ddinstalowujemy (najlepie wyszystkie dostępne z cydi) i restart iP. Działą wyśmienicie :)

Pzdro

#2023 miko932

miko932
  • 34 postów
  • SkądPysznica

Napisano 17 kwietnia 2011 - 07:56

Mam pytanie :) Kupiłem karte Gevey wszystko dziala ok, jak narazie mam soft 4.2.1 bb 03.10.01, czy orientuje sie ktos czy jak bym zrobil aktualizacje do 4.3.1 z zachowaniem bb to czy wszystko chodzilo by ok :) I mam jeszcze 1 problem odnosnie tej karty. iPhone caly dzien chodzi nie gubi zasiegu, ale gdy podlacze go na noc do ladowarki to jak w stane rano to iphone juz nie ma zasiegu i cala procdure uruchomienia musze przeprowadzac od nowa :(

#2024 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 17 kwietnia 2011 - 10:52

@Miko932 Ja zaktualizowalem z 4.1 do 4.3.1 z zachowaniem bb. Wszystko działa wyśmienicie, jedynie konieczne jest zainstalowanie najnowszego ultrans0w'a, aby poprawnie działał wskaźnik zasięgu. Nie jest to wina geveya ani softu, tylko tego, że bb się nie zgadza. Po zainstalowaniu ultrasn0wa wksaźnik zasiegu działa poprawnie.

#2025 DiiL

DiiL
  • 332 postów

Napisano 17 kwietnia 2011 - 12:05

To jak mam teraz 4.1 and BB: 02.10.04 i chcę sobie zrobić update do 4.3.1 to później nie będzie problemu z simlockiem np z Geveya? I czym zrobić update bez podnoszenia BB ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych