Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#2026 miko932

miko932
  • 34 posts
  • SkądPysznica

Posted 17 April 2011 - 12:26

@pitrfgo88 ale niewiem czy mi bedzie ten Ultrasn0w dzialal poniewaz mam bb 03.10.01, zrobilem juz ten 4.3.1 i mam bb 03.10.01 tylko gubi mi czesto zasieg, zainstalowac tego Ultrasn0w ?

#2027 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 17 April 2011 - 21:34

To jak mam teraz 4.1 and BB: 02.10.04 i chcę sobie zrobić update do 4.3.1 to później nie będzie problemu z simlockiem np z Geveya?

I czym zrobić update bez podnoszenia BB ?

Uzyj TnyUmbrella lub CF.

#2028 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 18 April 2011 - 05:59

@miko932 teraz zainstaluj najnowszy ultrasn0w powinno pomóc

#2029 jerzy_kilerr

jerzy_kilerr
  • 10 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 18 April 2011 - 10:09

No właśnie pytanie teraz dlaczego tak jest? Jak możesz to odpisz:

- iP aktywowałeś na początku kartą AT&T?
- konto w applestore masz na polskę od początku?
- używasz biteSMS? (mi on coś miesza :()

Dzięki może to pozwoli nam skupić się na różnicach i wykryciu błędów.

---------- Wpis dodano o 21:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:12 ----------

Panowie MAM rozwiązanie na nr +48!!!!!!!!!!!

Wszystkiemu jest winny biteSMS!!! rozjezdza się książka adresowa przez niego, więc instalujemy aktualizację, albo ddinstalowujemy (najlepie wyszystkie dostępne z cydi) i restart iP. Działą wyśmienicie :)

Pzdro

Ja wlasnie mam identyczna sytuacje jak Ty. Pisalem kilka stron wczesniej, ale nikt nie odpisal na moj post. Niestety ja nie mam zainstalowanego biteSMS i nie wiem co mam zrobic? Mam JB na telefonie i konto na itunes store, od poczatku mialem wlozona karte AT&T.Po wlaczeniu jezyka angielskiego telefon mi wyswietla jakies lokalizacje w Stanach...

#2030 Pexon

Pexon
  • 38 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 18 April 2011 - 13:07

Witam mam prośbę może ktoś polecić jakiegoś Allegrowicza który sprzedaje karty Gevey. Swoją którą kupiłem na stronie producenta jeszcze nie dostałem a wysłali mi 30.04 już tracę nadzieje że doleci do mnie. Dlatego wydam kasę jeszcze raz ale teraz już z Polski, napisałem do nich ale nie odpisali mi od czwartku na e-mail. Już mi się nie chce więcej czekać

#2031 egonszef

egonszef
  • 8 posts

Posted 18 April 2011 - 14:18

to jak to jest z tymi geyami?? po pobieżnym przejrzeniu ołoszeń na allegro ceny kształtują się od 70 zł do 150, zależne to jest od marży sprzedającego, miejsca jego pobytu ponieważ w jeżeli ktoś mieszka w UK to może kupić taniej. Zastanawiają mnie opisy na aukcjach, u niektórych jest napisane, że odblokowują softy od 4.0 do 4.2.1 a na niektórych że i 4.3.1 z każdym basebandem.. mogę liczyć na szybkie wyjaśnienie tych rozbieżności?

#2032 carbon1

carbon1
  • 463 posts
  • SkądCalgary,CA

Posted 18 April 2011 - 15:48

Witam mam prośbę może ktoś polecić jakiegoś Allegrowicza który sprzedaje karty Gevey. Swoją którą kupiłem na stronie producenta jeszcze nie dostałem a wysłali mi 30.04 już tracę nadzieje że doleci do mnie. Dlatego wydam kasę jeszcze raz ale teraz już z Polski, napisałem do nich ale nie odpisali mi od czwartku na e-mail. Już mi się nie chce więcej czekać

zglos o zwrot kasy, a przez co placiles paypal?

#2033 Pexon

Pexon
  • 38 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 18 April 2011 - 17:11

Przez paypal

#2034 rybathe

rybathe
  • 7 posts

Posted 18 April 2011 - 18:11

przez jaki program będę mógł sciągnąć simlocka z ip 3g soft 4.2 ?

#2035 piropirat

piropirat
  • 366 posts

Posted 18 April 2011 - 18:17

Żadnym, chyba, że wgrasz bb od iPada.
Chyba, że Simlock.pl - Uwolnij swój telefon od blokady simlock

#2036 Grifi

Grifi
  • 6 posts

Posted 18 April 2011 - 19:16

Jeśli bitSMS nie masz to, moim kolejnym krokiem byłoby przywrócenie ustawień fabrycznych bez podnoszenie nr softu. I do czystego iP wsadzić kartę Geveya i wtedy to już na bank powinno być dobrze. Problem jest po stronie softu, coś gdzieś się rypie. U mnie np. nie mogę przypisać zdjęcia do kontaktu ;/ Myślę, że taki zabieg powinien pomóc, napisz jakie efekty. Pozdro

#2037 juanito26

juanito26
  • 45 posts

Posted 19 April 2011 - 08:34

Panowie proces instalacji gevey to jedno a aktywacja to drugie najpierw aktywujcie ip pojawi się komunikat twój ip został aktywowany robicie to za pomoca karty operatora na którego załozony jest sim lock po aktywacji wsówacie kartę której chcecie urzywać z podkładką gevey i działa na 100% inaczej ani rusz. Oczywiście aktywujecie również z gevey

---------- Wpis dodano o 09:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:30 ----------

Bez aktywacji również odpali na karcie innej niż operator na którego jest simlock ale trzeba się długo bawić nie polecam mi zajeło to około 30 min zanim aktywowałem ip na karcie docelowej. Powtarzałem proces intalacji karty chyba z 15 razy wkońcu załapało teraz pozresetowaniu wyłączeniu ip czy jak się rozładuje nie mam takich problemów łapie za pierwszym razem.

#2038 blootorun

blootorun
  • 43 posts
  • SkądToruń

Posted 19 April 2011 - 08:47

troche żałuję teraz że kupiłem Gevey. Dual sim by sie przydał...

This Case Unlocks iPhone 4 and Runs Two SIM Cards Simultaneously - Jailbreak 4.3.2 Untethered - 4.3.1 - Unlock iPhone 4 4.3.1

#2039 Djmjk

Djmjk
  • 35 posts
  • SkądTarnów, Poland

Posted 19 April 2011 - 13:50

Witam wszystkich !! wczoaj przeglądając strone simlock.pl przecztałem ze sciagają simlocka trwale ze wszystkich rodzajów Ip od 2g do 4 oraz z kazdego softu i każdego BB tu link: Simlock.pl - Simlock Iphone AT&T USA koszt usługi to jednak 550 zł możecie mi powiedzieć czy to prawda czy jedynie naciaganie ?? czy ktos juz zrobił to przez tą strone interesuje mnie przedewszystkim siec At&t bo wydać w błoto 550 zł to troche dużo

#2040 qbas

qbas
  • 104 posts
  • SkądLublin

Posted 19 April 2011 - 15:36

simlock.pl to pewna strona, jak masz 550 na luzie to nawet się nie zastanawiaj:)

#2041 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 19 April 2011 - 17:33

mam tego gevey'a, po wlozeniu karty i odpaleniu iphone, wyskakuje komunikat "blokada sim" to biore odblokuj (wpisuje pin), zaczyna szukac sieci, ale zaden komunikat z akceptuj mi nie wyskakuje, i w koncu przestaje szukac, i zostaje brak sieci, czy ja cos zle robie? prosze o pomoc xD

#2042 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 19 April 2011 - 17:35

Patrz na date dopiero masz 19.04 to dopiero ci wyślą za 11 dni!!!!!!!!

#2043 kostner

kostner
  • 302 posts

Posted 19 April 2011 - 17:58

mam tego gevey'a, po wlozeniu karty i odpaleniu iphone, wyskakuje komunikat "blokada sim" to biore odblokuj (wpisuje pin), zaczyna szukac sieci, ale zaden komunikat z akceptuj mi nie wyskakuje, i w koncu przestaje szukac, i zostaje brak sieci, czy ja cos zle robie? prosze o pomoc xD

Zrób tak. Włącz telefon, wpisz pin i kilka x tapnij ok. Wtedy skasuj pin (cofnij, az wylaczy sie calkiem do pulpitu). Poczekaj chwile i powinno się pojawić info od gevey. Klikasz akceptuj, dzwonisz pod 112 jak pojawi się jedna kreska zasięgu, tryb samolotowy, czekasz na komunikat Brak karty SIM, wyłączasz tryb samolotowy i powinieneś mieć komunikat Karta sim zablokowana. Klikasz odblokuj, pin, ok i gotowe :)

Czy ktoś wie, jak GEVEY działa na 4.3.2?

#2044 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 19 April 2011 - 18:08

Ja tez czekam mniej wiecej tyle samo. Czas wysyłki to ok 20 dni. Cierpliwości.

#2045 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 19 April 2011 - 18:09

Zrób tak. Włącz telefon, wpisz pin i kilka x tapnij ok. Wtedy skasuj pin (cofnij, az wylaczy sie calkiem do pulpitu). Poczekaj chwile i powinno się pojawić info od gevey. Klikasz akceptuj, dzwonisz pod 112 jak pojawi się jedna kreska zasięgu, tryb samolotowy, czekasz na komunikat Brak karty SIM, wyłączasz tryb samolotowy i powinieneś mieć komunikat Karta sim zablokowana. Klikasz odblokuj, pin, ok i gotowe :)

zrobilem tak jak mowisz, wszedlem w tryb samolotowy i juz czekam z 2 minuty i nic nie wyskakuje, ze brak sim, hmm co jest?

#2046 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 19 April 2011 - 18:18

simlock.pl to pewna strona, jak masz 550 na luzie to nawet się nie zastanawiaj:)

Jestem innego zdania: to nie może być legalne. A tym samym nie będę zdziwiony gdy za kilka miesięcy ten rzekomo zdjęty na stałe simlok...powróci.
Chciałem przestrzec przed korzystaniem z tego typu ofert:
W momencie jak Apple się zorientuje w tym procederze SIMlock zostanie przywrocony a $$$ przepadną bezpowrotnie.
To nie może być legalne, jako ze monopol Apple/At&t nie zezwala na zdjęcie simloka z iPhone.
A tym samym albo:
1.ktoś się włamał na serwery Apple(mało prawdopodobne)
2.ktoś podaje nr IMEI iP z At&t niejako "przy okazji" zdejmowania blokad z iP innych operatorów GSM, oficjalnie zatwierdzonych przez Apple.

-"Websites like Cut Your SIM are offering the unlocking solution for $170. According to MuscleNerd of the iPhone Dev team, they seem to have access to Apple’s database and using it to add iPhone’s IMEI identifiers. So it is possible that Apple could revoke the unlock by removing the iPhone IMEI identifiers from the whitelist, if it can finds out the people behind this backdoor.
Even if you can afford the high price, we would recommend our readers to stay away from sites that offer such services as it is not possible to guarantee that the unlock will be permanent even though they’re claiming that it is a permanent solution. We also believe that the solution is illegal as it involves tampering with Apple's database."

-"

#2047 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 posts
  • Skądz przeciwnej.

Posted 19 April 2011 - 19:27

Jestem innego zdania: to nie może być legalne. A tym samym nie będę zdziwiony gdy za kilka miesięcy ten rzekomo zdjęty na stałe simlok...powróci.
Chciałem przestrzec przed korzystaniem z tego typu ofert:
W momencie jak Apple się zorientuje w tym procederze SIMlock zostanie przywrocony a $$$ przepadną bezpowrotnie.
To nie może być legalne, jako ze monopol Apple/At&t nie zezwala na zdjęcie simloka z iPhone.
A tym samym albo:
1.ktoś się włamał na serwery Apple(mało prawdopodobne)
2.ktoś podaje nr IMEI iP z At&t niejako "przy okazji" zdejmowania blokad z iP innych operatorów GSM, oficjalnie zatwierdzonych przez Apple.

-"Websites like Cut Your SIM are offering the unlocking solution for $170. According to MuscleNerd of the iPhone Dev team, they seem to have access to Apple’s database and using it to add iPhone’s IMEI identifiers. So it is possible that Apple could revoke the unlock by removing the iPhone IMEI identifiers from the whitelist, if it can finds out the people behind this backdoor.
Even if you can afford the high price, we would recommend our readers to stay away from sites that offer such services as it is not possible to guarantee that the unlock will be permanent even though they’re claiming that it is a permanent solution. We also believe that the solution is illegal as it involves tampering with Apple's database."

-"

A może to ruch Apple. Dużo ludzi robi jailbreak tylko dla simlocka a taka możliwość ograniczy trochę ten proceder. Ale myślę, że to nie jest najważniejsze w tym wszystkim. Ściągnięcie trwałego simlocka jest już dostępne kilka dni, myślisz że apple się jeszcze nie połapało?. To że DevTeam nie wydał nowego ultrasn0wn to tez jest podejrzane. Myślę że za tym wszystkim stoi ogromna kasa i każdy z wymienionych wyżej ma swój udział.
Ile osób na świecie czekało na simlock? teraz to pomnóż przez 170$. I masz odpowiedź.
Jak zawsze kasa rządzi.

#2048 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 19 April 2011 - 19:37

Zastanów się: jak bedą się czuli ludzie którzy zdecydowali się wywalić 550 PLN jesli np za miesiąc zostanie im przywrócony simlok. Ja w każdym razie nie mam zamiaru skorzystać z tej oferty. Zamiast tego kupiłem Gevey SIM za 50 PLN na eBay.com.

#2049 kostner

kostner
  • 302 posts

Posted 19 April 2011 - 19:49

zrobilem tak jak mowisz, wszedlem w tryb samolotowy i juz czekam z 2 minuty i nic nie wyskakuje, ze brak sim, hmm co jest?

A pojawił Ci się komunikat Gevey? Z tymi chińskimi napisami?

#2050 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 19 April 2011 - 19:52

Ja właśnie dziś wgrałem sobie soft 4.3.2 poprzez sn0wbreeze, wszystko śmiga jak należy (nawet nie musiałem aktywować SAMem, od razu działa YT oraz powiadomienia :D ) a na stronie producenta GEVEY pisze że karta nie działa z custom firmware i dlatego w poprzednim sofcie 4.3.1 użyłem redsn0wa ale teraz postanowiłem nie bawić się tinyumbrella i redsn0wem i od razu sobie przygotowoałem soft do wgrania poprzez właśnie sn0wbreeze 2.6 :) i znów po wgraniu i "ominięciu" simlocka miałem tylko jedną kreske zasięgu - ale od razu zainstalowałem ultrasn0w 1.2.1 oraz ultrasn0w foxer for 4.3.2 i wszystko śmiga jak należy ( no plus jeszcze programik Fake Operator - i jest zamiast POL - PLAY ;) No to mam 4.3.2 ze "starym bb 2.10
Pozdrawiam.

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users