Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Posted 10 March 2011 - 22:28
Posted 11 March 2011 - 00:11
Przychodzę z prośbą o pomoc...
)
Zrobiłem custom restore przez PwnageTool ale za cholerę nie mogę tego wgrać do iPhone 3G, cały czas wyskakuje błąd 1604 w iTunes, próbowałem na macu i na windowsie i taka sama sytuacja, chwilowo osiwiałem, bo kupiłem telefon z simlockiem na orange i jedynym dla mnie wyjściem jest wrzucenie BB od iPada. Jakaś rada? Ktoś miał już taki problem ?
Simlok mozesz zdjac oficjalnie przez operatora za 77PLN.
Posted 11 March 2011 - 07:05
Ciekawe, czy znowu grają na czas. Cholera nie przeszkadza mi fakt, że nie potrafili odblokować modemu. Bardziej mnie denerwowało, iż oszukiwali ludzi. Jeszcze przed premierą ios4.2.1 zarzekali się, że mają unlocka dla modemu z wersji ios 4.1. Czekali tylko na premierę. Tu mamy powtórkę z rozrywki, tylko dostaliśmy już inną historyjkę (znaleziony exploid nie jest stabilny). Oczywiście o tym poinformowali dopiero po premierze. Takich sytuacji było wiele, kto dokładnie śledzi historię unlocka wie o czym mówię. Już sam nie wiem co mam o tym myśleć.
Posted 11 March 2011 - 12:32
Posted 11 March 2011 - 12:46
Posted 11 March 2011 - 13:40
tak więc przysłowie moje się sprawdza " Nie stać mnie na tanie rzeczy" , wolałem dopłacić więcej niż męczyć się z simlock'ami ale cóż kazdy narzeka ze nie ma simlocka ale postawcie się w ich miejsce oni to robią nie dość ze za darmo to dla ludzi , a oni od nich gwiazdki z nieba wymagają . może spróbujcie swoich sił jak tak się nie możecie doczekać i ich pospieszacie .
Nie martw sie oni za to dostaja pieniadze i to BARDZO duze pieniadze!!!!
Posted 11 March 2011 - 16:10
Witam
Moj tata znalazl Iphone 3gs w Szkocji, gdy wyjmowal karte nie spojrzal jaki to operator i odrazu wyrzucił. Gdy wchodzie w ustawienia pokazuje, ze operatorem jest o2, ale gdy wlozylem karte z o2 mojego taty nie widzialo jej. Ktos wie Co to moze byc ? Cos jest z telefonem ?
Telefon jest po JB, wgrany soft to 4.1
Brawo, zamiast zanieść na policję telefon lub spróbować skontaktować się z właścicielem poprzez numery zapisane w iphonie, od razu kartę SIM wyrzucił, potem opinie o polaczkach się rodzą. Brzydzę się czymś takim. Mój Stary też raz tak zrobił jak znalazł telefon i go op%erdoliłem za to.
Co do unlocka to kij im w oko, głupim łajzom. Jeszcze niedawno pisali, że ten expolit co znaleźli działa na 2.10.04 i tym od 4.2.1, a teraz piszą, że kilka godzin temu znaleźli exploit. A tłumaczenie, że robią to za darmo i nie wolno nic na nich mówić to mizerne tłumaczenie, które świadczy o braku znajomości tematu. Po pierwsze oni mają kasę z tego, a po drugie kłamią w żywe oczy, dają nadzieję itd. Gdyby tak nie ściemniali, wiele osób już dawno by sprzedało iphona. W moich oczach odkupią winy jeżeli wydadzą unlocka w ciągu miesiąca.
Posted 11 March 2011 - 16:16
Posted 11 March 2011 - 16:20
Posted 11 March 2011 - 16:21
Brawo, zamiast zanieść na policję telefon lub spróbować skontaktować się z właścicielem poprzez numery zapisane w iphonie, od razu kartę SIM wyrzucił, potem opinie o polaczkach się rodzą. Brzydzę się czymś takim. Mój Stary też raz tak zrobił jak znalazł telefon i go op%erdoliłem za to.
Co do unlocka to kij im w oko, głupim łajzom. Jeszcze niedawno pisali, że ten expolit co znaleźli działa na 2.10.04 i tym od 4.2.1, a teraz piszą, że kilka godzin temu znaleźli exploit. A tłumaczenie, że robią to za darmo i nie wolno nic na nich mówić to mizerne tłumaczenie, które świadczy o braku znajomości tematu. Po pierwsze oni mają kasę z tego, a po drugie kłamią w żywe oczy, dają nadzieję itd. Gdyby tak nie ściemniali, wiele osób już dawno by sprzedało iphona. W moich oczach odkupią winy jeżeli wydadzą unlocka w ciągu miesiąca.
Mógł zanieść na policje, ale tego nie zrobił, ja się nie dziwie... telefon był zablokowany więc nie dało się wejść w kontakty. Poza tym skoro został zgubiony to w jaki sposób ta osoba ma się niby dowiedzieć, ze znalazł go akurat "polaczek". Co jak co, ale bylem w Szkocji i wątpię aby ta osoba płakała po iphonie.
Nadal nie wiem, czemu jak wkładam kartę z o2 (używaną) napisane jest, że "brak karty sim".
Posted 11 March 2011 - 16:31
Posted 11 March 2011 - 16:35
Mógł zanieść na policje, ale tego nie zrobił, ja się nie dziwie... telefon był zablokowany więc nie dało się wejść w kontakty. Poza tym skoro został zgubiony to w jaki sposób ta osoba ma się niby dowiedzieć, ze znalazł go akurat "polaczek". Co jak co, ale bylem w Szkocji i wątpię aby ta osoba płakała po iphonie.
Nadal nie wiem, czemu jak wkładam kartę z o2 (używaną) napisane jest, że "brak karty sim".
No racja, jak ktoś jest bogaty, to mu można zabrać. Myślenie typowo polskie.
A poza tym karta sim była w środku, wystarczyło pójść do operatora i oddać...
Posted 11 March 2011 - 16:38

Posted 11 March 2011 - 17:01
Posted 11 March 2011 - 17:16
jezeli zostal zgubiony napewno wlasciciel zglosil u operatora a ten zablokowal IMEI tego telefonu wiec na zadna Szkocka siec nie bedzie dzialal
Posted 11 March 2011 - 17:24
A jest jakaś bez płatna opcja sprawdzenie na jaką sieć jest simlock?
simlock.pl
Posted 11 March 2011 - 21:26

Posted 11 March 2011 - 21:32
Posted 11 March 2011 - 21:34
To wkońcu da sie zdjac simlocka z ipka 4 ver.4.2.1 czy sie nie da ?
narzedzia do unlocka nie ma, ale mozna zdjac legalnie przez operatora, tylko musi na to zezwalac.
Posted 11 March 2011 - 21:36
Posted 11 March 2011 - 22:16
simlock.pl
Te informacje na stronie nie zawsze są prawdziwe,
A jest jakaś bez płatna opcja sprawdzenie na jaką sieć jest simlock?
lepiej zadzwonić na infolinie apple - tam powiedza za darmo co i jak z twoim simlockiem...
Posted 11 March 2011 - 23:46
Te informacje na stronie nie zawsze są prawdziwe,
lepiej zadzwonić na infolinie apple - tam powiedza za darmo co i jak z twoim simlockiem...
ktore informacje sa nieprawdziwe ? w ofercie maja usluge sprawdzenia na jaka ipek jest siec i jest to 100% prawdziwe info
Posted 12 March 2011 - 08:31
ktore informacje sa nieprawdziwe ? w ofercie maja usluge sprawdzenia na jaka ipek jest siec i jest to 100% prawdziwe info
Ale ta usługa jest płatna, i trwa do paru dni.... Lista znajdująca się na stronie w moim przypadku kłamała - a dzwoniąc na infolinie masz za darmo i od ręki ....
Posted 12 March 2011 - 08:41
Posted 12 March 2011 - 11:59
może wie ktoś gdzie można zdjąć simlocka z HI3G ACCESS AB Sweden płatnie , niestety simlock.pl nie ma w ofercie. A wolał bym zapłacić niż czekać na tych bar........
wejdz na strone tego operatora i sprawdz czy w ogole mozna zdjac simlocka, a jesli nie mozna to wcale nie zdejmiesz i pozostanie ci czekanie na tych bar...

7 user(s) are reading this topic
0 members, 7 guests, 0 anonymous users