Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#1226 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 22 lutego 2011 - 22:07

Witam!!! mam IPHONE 4 z simem na O2 i próbuję zdjąć blokadę simlock przez pre-paid O2. kupiłem starter i doładowałem za 40 funtów. udało mi się zdjąć simlocka z iphone 3gs tym sposobem z tej samej sieci, natomiast gdy uzupełniłem wniosek o zdjęcie blokady z owego IPHONE 4 w mailu zwrotnym dostałem odpowiedz: "We're unable to process this request because the IMEI number which you provided is currently barred." pytanie moje brzmi następująca: czy ktoś wie co oznacza to "currently burred" domyślam sie ze chodzi o jakąś blokade, tylko o jaką?? telefon kupiłem na allegro z całym kompletem(IMEI pudelka i telefonu taki sam), wiec opcja blokady kradziezowej raczej nie wchodzi w gre. ma ktos jakis pomysł o co w tym moze chodzic??

Barred oznacza zablokowany po IMEI. Obawiam sie ze wiem co sie stalo z tym telefonem. W uk ubezpieczenia telefonow sa na porzadku dziennym, co niektorzy to wykorzystuja i wyglada to tak: Kupuja nowy telefon biora w opcji ubezpieczenie, gubia go/ lub udaja ze im go ukradli (np w autobusie bo trudne do sprawdzenia) zglaszaja sprawe na policje (warunek ubezpieczenia) i dostaja nowy telefon , a "stary" wystawiaja na allegro i trafiasz na takie cos np ty. Stary jest blokowany w calym UK ten telefon juz nigdy nie zadziala w anglii w zadnej sieci, ale w polsce bedzie dzialal - przynajmniej narazie poki nie powstanie ogolno swiatowa baza skradzionych telefonow. Jest zablokwany na amen bo przeciez musza przeciwdzialac wlasnie takim sposobom

---------- Wpis dodano o 22:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:02 ----------

Przeglądam posty w tym wątku i szczerze mówiąc już się pogubiłem w tym wszystkim!
Niedawno nabyłem telefon iPhone 3GS. Aktualnie przebywam w UK, konkretnie w Szkocji, tutaj właśnie kupiłem telefon (z drugiej ręki) który ma simlocka na sieć O2. Niedługo planuję powrót do Polski, dlatego interesuje mnie zdjęcie blokady aby telefon działał sprawnie w polskich sieciach komórkowych! Pytanie moje brzmi, czy istnieje taka możliwość? Telefon ma zaktualizowany soft do wersji 4.2.1 (8C148a), frimware modemu 05.15.04. Osobiście niezbyt znam się rzeczy, dlatego boję się eksperymentować samemu. Parę dni temu byłem w serwisie GSM, Pan, który tam pracował powiedział mi, że owszem zdjąć simlocka można, nawet nie jest to drogie (20 funtów), ale po takiej operacji nie będzie można aktualizować softu ?!?! (dlaczego?) ... Usługa zdjęcia simlocka dająca możliwość późniejszych aktywacji kosztuje 120 funtów, czyli ok 500 zł co stanowi 1/4 ceny całego telefonu!!! Skąd taka różnica i na jakiej zasadzie to działa? Czy po prostu serwisant chciał mnie naciągnąć? :confused:

Nie trafil na zwyklego naciagacza tylko gosc mu grzecznie wyjasnil ryzyko - coprawda nie az tak dokladnie ale wspomnial o tym. Duzo serwisow w polsce ta metode stosuje i sie wcale nie czai. Sciagnac sam sobie mozesz ta metoda (tak samo on by ci to zrobil) ale jest ogromne ALE o ktorym musisz sobie poczytac: w skrocie baseband od ipada 6.15, zegnasz sie NA ZAWSZE z gps i oryginalnymi aktualizacjami od apple. Ja bym sie wstrzymal i czekal az ktos rozpracuje ten baseband. Moja rada NIE SCIAGAC lock'a ta metoda

#1227 Isildur72

Isildur72
  • 4 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 22:08

Tak myślałem!
Nie ma możliwości? Znalazłem coś takiego: [url=http://pl.jailbreak-me.info/jailbreak-and-unlock-wizard.html]Jailbreak i zdejmowanie SIM-locka z urządzeń Apple[/url] ale widzę, że tutaj trzeba podnieść baseband co wyklucza późniejsze aktualizacje i działanie GPS, tak?
Czy nowa wersja ultrasn0w może mi pomóc?

#1228 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 22 lutego 2011 - 22:10

A czy nie mozna tego zrobić oficjalnie poprzez operatora?

#1229 Isildur72

Isildur72
  • 4 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 22:20

Barred oznacza zablokowany po IMEI. Obawiam sie ze wiem co sie stalo z tym telefonem. W uk ubezpieczenia telefonow sa na porzadku dziennym, co niektorzy to wykorzystuja i wyglada to tak: Kupuja nowy telefon biora w opcji ubezpieczenie, gubia go/ lub udaja ze im go ukradli (np w autobusie bo trudne do sprawdzenia) zglaszaja sprawe na policje (warunek ubezpieczenia) i dostaja nowy telefon , a "stary" wystawiaja na allegro i trafiasz na takie cos np ty. Stary jest blokowany w calym UK ten telefon juz nigdy nie zadziala w anglii w zadnej sieci, ale w polsce bedzie dzialal - przynajmniej narazie poki nie powstanie ogolno swiatowa baza skradzionych telefonow. Jest zablokwany na amen bo przeciez musza przeciwdzialac wlasnie takim sposobom

Jestem w tej samej sytuacji! Czyli wychodzi na to, że kompletnie nic nie mogę zrobić!!!???

ps. Nie zależy mi na tym, żeby ten telefon działał w UK, bo tak jak pisałem wracam do Polski, ale widzę, że simlocka też nie zdejmę... :|

#1230 mateuszwiek

mateuszwiek
  • 71 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 22:36

wiem, wiem. już wcześniej to ustaliłem, ale mailowałem z biurem obsługi o2 i gosc mi napisal ze musze podac numer telefonu i karty sim z którą telefon był brany u nich i ze pomoże mi go odblokowac. wiec zadzwonilem do dziewczyny od ktorej go kupilem a ona ma mi zalatwic te numery. bo okazalo sie ze ona jest drugim wlascicielem i kupila go od kolegi który dalej siedzie w uk

#1231 tomato

tomato
  • 18 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 22:45

Też wczoraj mailowałem z BOK O2.co.uk, chcieli "secret question" i IMEI oraz bezpośredni kontakt od posiadacza abonamentu i simlock zostanie zdjęty. Czyli jak dla mnie to jest dalsze czekanie na Ultrasn0w 2.2 bo właściciela telefonu to ja nigdy na oczy nie widzialem ;(

#1232 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 22 lutego 2011 - 22:47

Isildur72 powiem ci co mozesz zrobic: 1. Dowiedziec sie czy i ewentualnie na jakich zasadach i za ile operator u ktorego zostal kupiony telefon sciaga blokade simlock (i to bym rozpoznal na pierwszym miejscu) 2. Czekac az wyjdzie Ultrasn0w pod twoj obecny baseband. (Nie pytaj kiedy bo nikt nie jest wrozka) 3. Sprzedac tak jak jest w uk - bo tylko tam ktos bedzie mial z tego pozytek i moze zamienisz za uzyskana w ten sposob kase na model bez simlocka lub odblokowalny(czyt. nizszy BB) 4. Uzywac w oryginalnej sieci czyli 02 (odpada w twoim przypadku) 5. Sciagnac simlocka metoda wgrania BB 6.15 od ipada - i pozegnanie sie NA ZAWSZE z GPS, oraz aktualizacjami od apple (nie polecam) ale niektorzy desperaci i niedoinformowani na to ida Wiecej opcji NIE MA

#1233 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 22:50

Trafileś na zwykłego naciagacza.
A simloka z twojego 3GS sciagniesz tylko poprzez operatora.
Nie ma możliwości by to zrobić we własnym zakresie.

da sie poprzez podniesienie bb od ipada (mozliwosc tego jest na 3g i 3gs ) obojetnie jaki soft tylko ze NIGDY juz nie bedziesz mogl uzywac GPS ani aktualizowac softu . Jak bym sie nie mylil to u operatora za kilka dziesiat funtow bezposrednio mozna zdjac locka ; )

#1234 Isildur72

Isildur72
  • 4 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 22:57

Isildur72 powiem ci co mozesz zrobic:
1. Dowiedziec sie czy i ewentualnie na jakich zasadach i za ile operator u ktorego zostal kupiony telefon sciaga blokade simlock (i to bym rozpoznal na pierwszym miejscu)
2. Czekac az wyjdzie Ultrasn0w pod twoj obecny baseband. (Nie pytaj kiedy bo nikt nie jest wrozka)
3. Sprzedac tak jak jest w uk - bo tylko tam ktos bedzie mial z tego pozytek i moze zamienisz za uzyskana w ten sposob kase na model bez simlocka lub odblokowalny(czyt. nizszy BB)
4. Uzywac w oryginalnej sieci czyli 02 (odpada w twoim przypadku)
5. Sciagnac simlocka metoda wgrania BB 6.15 od ipada - i pozegnanie sie NA ZAWSZE z GPS, oraz aktualizacjami od apple (nie polecam) ale niektorzy desperaci i niedoinformowani na to ida

Wiecej opcji NIE MA

Hmmm... No dobra, przynajmniej wiem na czym stoję! Mam jeszcze trochę czasu do wyjazdu z UK więc popytam u operatorów, albo faktycznie spróbuję go sprzedać na eBay-u... Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi! Pozdrawiam!

#1235 szuflandia

szuflandia
  • 2 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 21:03

ip4 Witam potrzebuję pomocy jestem posiadaczem ip4 fabrycznym 4.2.1(8C148) i firmware modemu 03.10.01 czy można już go odblokowac przeglądam różne fora i się pogubiłem .Widzę że nie jest to takie łatwe jak w przypadku mojego ip3g.Proszę o pomoc.

#1236 Damian2210

Damian2210
  • 59 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 21:07

Czy podejmuje się już ktoś zdjęcia simlocka z iPhone 4 soft 4.1 02.10.04 na niemiecką sieć T-Mobile? Telefon jest aktywowany,i od października mam bezużytecznego iPoda w postaci iPhone 4.

#1237 mowe

mowe
  • 25 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 24 lutego 2011 - 08:18

Witam. Dołączam się do pytania pana Damian2210. Czy istnieje jakas mozliwosc nawet za kase, albo jak ktos wie co trzeba zrobić aby locka u operatora zdjąć jakie murza być spełnione warunki ?!? ( slaby niemiecki ) . Pozdrawiam.

#1238 zimny12345

zimny12345
  • 99 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 10:29

witam , proszę o pomoc mam iphone 3gs z zagranicznej sieci robiłem a raczej próbowałem robić jailbreack z bb z ipad-a aby móc zdjąć simlock ultrasnow 1.2 , w międzyczasie laptop padł więc myślę ,że już bb z ipad-a się wgrał ale proces się nie zakończył ( nie moge teraz odtworzyć 4.1.2 przez i-tunes ) mam tylko na telefonie kabelek i znaczek itunes , jaki i czy jest taki soft który powinienem teraz wgrać aby móc jeszcze raz zrobić jailbreack readsnow wiem ,że to ponoć skutkuje tym ,że GPS nie działa ale na tym mi nie zależy , po prosty chce móc korzystać z telefonu - z góry dziękuje za wszystkie rady (szukałem na forum ale albo nic takiego nie ma albo jestem mało kumaty:))

#1239 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 21:07

Czy podejmuje się już ktoś zdjęcia simlocka z iPhone 4 soft 4.1 02.10.04 na niemiecką sieć T-Mobile?
Telefon jest aktywowany,i od października mam bezużytecznego iPoda w postaci iPhone 4.

nikt sie nie podejmie tego, bo operator nie pozwala...dopiero po 2 latach od podpisania umowy mozesz zdjac za free.

#1240 kristoffer91

kristoffer91
  • 16 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 21:43

Witam, uporczywie próbuje ominąć simlocka na iPhone. Opisze moją sytuację. Dane: iPhone 3G, Soft 4.2.1, Baseband 05.15.04 iPhone sporwadzany z USA. PO odebraniu zrobiłem restore iTunes do tej samej wersji 4.2.1 po czym redsnowem zrobiłem JB. Dalej z Cydii pobrałem paczkę ultrasnow, która rzekomo miała odblokować tego simlocka. Na stan aktualny wygląda to tak że urządzenie pokazuje mi napis 'szukam' (tam gdzie powinny być kreski zasięgu). Dodatkowo czasem wyskoczy komunikat 'czekam na aktywację, może to chwilę potrwać'. Cały iPhone działa normalnie ale funkcje telefonu nie, po wybraniu numery automatycznie pokazuje się komunikat 'połączenie nieudane' Co mam teraz zrobić, google już mi nie wystarczają musiałem napisać. Pozdro

#1241 tomato

tomato
  • 18 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 22:03

iOS 4.3 wydany będzie 2-ego Marca równolegle z wydaniem iPada 2. Ultrasn0w 2.2 niebawem? czy znowu przedłużą o kolejny miesiąc...

#1242 kristoffer91

kristoffer91
  • 16 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 23:47

Witam, uporczywie próbuje ominąć simlocka na iPhone. Opisze moją sytuację.
Dane: iPhone 3G, Soft 4.2.1, Baseband 05.15.04
iPhone sporwadzany z USA. PO odebraniu zrobiłem restore iTunes do tej samej wersji 4.2.1 po czym redsnowem zrobiłem JB. Dalej z Cydii pobrałem paczkę ultrasnow, która rzekomo miała odblokować tego simlocka. Na stan aktualny wygląda to tak że urządzenie pokazuje mi napis 'szukam' (tam gdzie powinny być kreski zasięgu). Dodatkowo czasem wyskoczy komunikat 'czekam na aktywację, może to chwilę potrwać'. Cały iPhone działa normalnie ale funkcje telefonu nie, po wybraniu numery automatycznie pokazuje się komunikat 'połączenie nieudane'

Co mam teraz zrobić, google już mi nie wystarczają musiałem napisać.
Pozdro

ktos mi pomoże?

#1243 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 11:13

często są problemy żeby dowiedzieć się z jakiej sieci pochodzi nasz iphone. Jak wiadomo simlock.pl udostępnia nam możliwość sprawdzenia tego za pomocą ich serwisu za "jedyne" 24zł. Jest też inny darmowy sposób oferowany przez ten serwis :)

Sprawdź z jakiej sieci pochodzi iPhone - Simlock.pl

#1244 kristoffer91

kristoffer91
  • 16 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 12:01

Wiem z jakiej sieci pochodzi, mam nawet kartę sim tego wynalazku. Amerykańska sieć AT&T.

#1245 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 lutego 2011 - 12:40

Wiem z jakiej sieci pochodzi, mam nawet kartę sim tego wynalazku.
Amerykańska sieć AT&T.

Potrzebujesz podnieść baseband do wersji z ipada inaczej nie sciągniesz simlocka z iphona 3g. Potrzebujesz bb 06.15.00 jest cała masa informacji an forum jak to zrobić oraz kłopotów z telefonem które pojawiają się po tym zabiegu (nie działajacy gps itp) plus brak możliwości powrotu do czystego softu apple.

#1246 kristoffer91

kristoffer91
  • 16 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 13:48

Nie mam nic do stracenia, po co mi niedziałający iPhone? Czyli musze podnieś baseband do 6.15, podczas JB w redsnow mam po prostu włączyć opcję żeby ustawił baseband ipada i później pobraćz cydii tą paczkę ultrasn0w i będzie grało? GPS mi nie potrzebny.

#1247 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 lutego 2011 - 13:52

Nie mam nic do stracenia, po co mi niedziałający iPhone? Czyli musze podnieś baseband do 6.15, podczas JB w redsnow mam po prostu włączyć opcję żeby ustawił baseband ipada i później pobraćz cydii tą paczkę ultrasn0w i będzie grało? GPS mi nie potrzebny.

Tak.
Nie wiem czy nie warto poczekać na nowy ultrasn0w, który ma wydany po premierze softu 4.3, zakładając że tak się stanie i nowy ultrasn0w nie będzie odblokowywał jedynie ip 4, przyjmując założenie, że jakiś "unlock" na 3g/3gs już jest.

#1248 skorpios

skorpios
  • 3 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 15:23

Witam wszystkich, to moj pierwszy post na forum, wiec z gory przepraszam, jesli nie pisze w odpowiednim miejscu :) mam ip 3gs z 4.2.1, simlock na orange uk, probuje pozbyc sie locka uruchamiajac kolejne wersje redsnowa i mam 2 pytania: 1. redsnow 0.8 zgodzil sie na uzycie iPad1,1_3.2.2_7B500_Restore.ipsw, czym to grozi przy moim 4.2.1? 2. redsnow 0.9.6b2 zgodzil sie na uzycie iPhone2,1_3.0_7A341_Restore.ipsw, czym TO grozi? Sorry za laickie pytania i za to, ze pewnie jest to juz na forum, ale siedze nad tym simlockiem od kilku dni, przewertowalem dziesiatki stron i tysiace postow i po prostu mam dosyc walki z wiatrakami :P wole zapytac o to ludzi, ktorzy juz sobie poradzili z problemami podobnymi do moich :D Prosze o odpowiedz i dzieki z gory, pozdrawiam :) P.S. moze zle napisalem, ze probuje pozbyc sie simlocka przy pomocy redsnowa, chodzi mi o wgranie nizszego softu, zebym mial mozliwosc zdjecia simlocka przy pomocy ultrasnow lub czegos innego, szukam rowniez mozliwosci wgrania basebandu 6.15.00 przy pomocy redsnow, ale jakos mi nie idzie. Moj system to Win Vista x86, moge rowniez przeskoczyc na Win 7 64bit, nie mam niestety dostepu do Maca :) P.S. nr 2: wersja oprogramowania: 4.2.1 (8C148a), model: MC131B, firmware modemu: 05.15.04 :)

#1249 kristoffer91

kristoffer91
  • 16 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 15:42

dzięki bardzo ;] wszystko działa normalnie

#1250 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 lutego 2011 - 15:48

dzięki bardzo ;]
wszystko działa normalnie