Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#10451 Vaven

Vaven
  • 8 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 26 kwietnia 2014 - 10:43

mam nieaktywowanego iphona 5s z anglii o2, dokupiłem r-sim 9 pro i nie wiem jak uruchomić telefon, prośba o pomoc

Nie jestem ekspertem ale locka i tak masz na angielskie karty sim prawdopodobnie..

#10452 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 kwietnia 2014 - 10:53

Nie jestem ekspertem ale locka i tak masz na angielskie karty sim prawdopodobnie..

Czyli wg. ciebie polskie karty sim będą działać normalnie w tym telefonie ?

#10453 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 26 kwietnia 2014 - 10:56

Po to przecież kupił rsima

#10454 Vaven

Vaven
  • 8 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 26 kwietnia 2014 - 13:23

Po to przecież kupił rsima

Tak. Jednakże aktywacja o2 Orange UK EE itd. nie zmienia nic tak samo jak telefon nieaktywowany przecież.
Polskie karty nie będą działać normalnie. Ewentualnie możesz zawsze spróbować aktywować polską kartą, jesli się uda to unlocka dostaniesz na tą właśnie sieć tylko ;)

#10455 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 26 kwietnia 2014 - 13:29

Tak. Jednakże aktywacja o2 Orange UK EE itd. nie zmienia nic tak samo jak telefon nieaktywowany przecież.
Polskie karty nie będą działać normalnie. Ewentualnie możesz zawsze spróbować aktywować polską kartą, jesli się uda to unlocka dostaniesz na tą właśnie sieć tylko ;)

Rsim jest po to żeby ominąć simlocka i właśnie korzystać z polskich kart pomimo zagranicznego simlocka.

#10456 homerinio7

homerinio7
  • 16 postów

Napisano 26 kwietnia 2014 - 18:25

i właśnie mam problem z aktywowanie rsima? filmiki z instrukcją są różne i jakoś mi nie wychodzi. czy ktoś dał radę?

- - - Połączono posty - - -

może ktoś czy w salonach apple to zrobią i jeśli tak to za ile?

#10457 mckaczka

mckaczka
  • 188 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 kwietnia 2014 - 18:27

Korzytał ktoś z tej strony? Jest to porządna firma :D ?

Unlock iPhone 5s, 5c, 5, 4s, 4 Tre "3" Sweden Hutchison by IMEI

#10458 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 kwietnia 2014 - 19:34

Nie masz pojęcia o czym piszesz. Doczytaj, do edukuj się i wtedy zacznij się wypowiadać.

#10459 DefterBark

DefterBark
  • 193 postów

Napisano 27 kwietnia 2014 - 09:41

Ma ktoś jakąś informacje o tym ze ktos sprzedaje w PL r-sim air2? Potrzebne na ''gwałt''..

#10460 Pyciuu

Pyciuu
  • 19 postów

Napisano 27 kwietnia 2014 - 12:37

Witam, kupiłem telefon na allegro (4S) z simlockiem na Verizon US 16.0 i w komplecie dostałem dwie karty Gevy R-sim: 1) r-sim mini 2) r-sim 8+. Problem polega na tym, że gdy wykonuje wszystkie kroki jak w filmikach na jutubku tj. 1- włożenie karty r-sim do telefonu i wybranie operatora 2- wyłączenie wi-fi i włączenie roamingu 3- restart i tu klops! telefon: 1- albo szuka sieci po czym pokazuje 'brak sieci' 2- wyświetla okienko 'czekam na aktywacje, może to trochę potrwać' i nic się nie dzieje, moge czekać i czekać 3- telefon kajby blokuje się i każe wybrać sieć wi-fi po czym 'iPhone zawiera kartę SIM, która nie jest prawdopodobnie obsługiwana. iPhone zawiera kartę SIM pochodzącą od operatora, którego zasady aktywacji przypisane obecnie przez serwer aktywacji traktują jako nieobsługiwanego. iPhone nie jest źródłem tego problemu. Zainstaluj kartę SIM dostarczoną przez obsługiwanego operatora lub poproś swojego operatora o pomoc (iPhone wymaga odblokowania). Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z Apple.' jeśli ktoś byłby na tyle łaskawy i mógł opisać krok po kroku w jaki sposób ominąć simlock (poprzedni właściciel również używał karty PLAY), pomocy

#10461 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 27 kwietnia 2014 - 14:20

Ma ktoś jakąś informacje o tym ze ktos sprzedaje w PL r-sim air2? Potrzebne na ''gwałt''..

W poniedziałek będziemy testować… Ale proszę się nie napalać...

#10462 DefterBark

DefterBark
  • 193 postów

Napisano 27 kwietnia 2014 - 15:38

Okej, dzieki, jak bedziesz mial w sprzedazy napisz do mnie.

#10463 stanislawj

stanislawj
  • 14 postów

Napisano 27 kwietnia 2014 - 17:52

Pyciuu. Musisz zrobić odtworzenie oprogramowania przez iTunes ! By go aktywowować przed włożeniem R-SIM z nowa kartą. Telefon należy wprowadzić w stan DFU, podłączyć do kompa, odpalić iTunsa i odtworzenie. Dalej postępować jak w instrukcji R-SIMA. Poleca R-SIM 8+. Po włożeniu karty, opcja ustawienia - telefon - programy SIM - wprowadzenie kodu sieci itd. itd

Pyciuu. Musisz zrobić odtworzenie oprogramowania przez iTunes ! By go aktywowować przed włożeniem R-SIM z nowa kartą. Telefon należy wprowadzić w stan DFU, podłączyć do kompa, odpalić iTunsa i odtworzenie. Dalej postępować jak w instrukcji R-SIMA. Polecam R-SIM 8+. Po włożeniu karty, opcja ustawienia - telefon - programy SIM - wprowadzenie kodu sieci itd. itd

DFU /stan awaryjny/ - wyłącz tel. , naciśnij i przytrzymaj przycisk "home", włącz telefon i przytrzymaj przycisk włączania przez ca 8 sek. dalej trzymając wciśnięty "home" puść przycisk włączania a dalej trzymaj "home" do moment wejścia w stan awaryjny, wyświetli się przewód łączący tel z kompem. Powodzenia.

#10464 homerinio7

homerinio7
  • 16 postów

Napisano 27 kwietnia 2014 - 19:27

i właśnie mam problem z aktywowanie rsima? filmiki z instrukcją są różne i jakoś mi nie wychodzi. czy ktoś dał radę?

może ktoś czy w salonach apple to zrobią i jeśli tak to za ile?

pomoże ktoś?

#10465 mckaczka

mckaczka
  • 188 postów
  • SkądTychy

Napisano 27 kwietnia 2014 - 21:16

Ruszyło coś w sprawie 3G w Playu na rsim? Jest możliwe że Air 2 coś wprowadzi :/ ?

#10466 stanislawj

stanislawj
  • 14 postów

Napisano 27 kwietnia 2014 - 21:30

pomoże ktoś?

Jaki to IPhone z jakim IOS-em i jakiej sieci simlock ?

i jaką masz karte R-SIM ?

#10467 Pyciuu

Pyciuu
  • 19 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 09:08

niestety nic to nie dało, teraz jak wkładam tackę z kartą rsim i sim wywala komunikat, 'awaria sim' po czym po chwili znika a ja dalej mogę wchodzić w programy sim etc etc.

#10468 stanislawj

stanislawj
  • 14 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 12:31

niestety nic to nie dało, teraz jak wkładam tackę z kartą rsim i sim wywala komunikat, 'awaria sim' po czym po chwili znika a ja dalej mogę wchodzić w programy sim etc etc.

wyjmij kartę z R-SIM i ponownie włóż, powtarzaj aż w ustawieniach - telefon pokaże się " programy sim" i wtedy dalej, dalej. Pytanie czy iTune widzi IP ? Musi się udać !

Po włożeniu karty R-SIM i odczekaniu chwili zrób reset telefonu / wyłączenie i ponowne włączenie/

aż pokaże się opcja "programy sim"

#10469 gramex1

gramex1
  • 50 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 13:19

Ruszyło coś w sprawie 3G w Playu na rsim? Jest możliwe że Air 2 coś wprowadzi :/ ?

Ruszyło a i owszem na tyle, iż po aktualizacji iOS do 7.1.1 3G na r-sim mini2 śmiga doskonale za to nie działają połączenia przychodzące nawet jeśli przełączę na EDGE. Problem w moim przypadku polega na tym, że proces aktywacji r sim przebiega bez problemu natomiast przy próbie dodzwonienia się do mnie jest kaszana. Jedno połączenie po restarcie telefonu działa, każde następne niestety już nie. Proponuję czekać cierpliwie i nic nie aktualizować do momentu pełnej sprawności oprogramowania r-sim 2

#10470 Pyciuu

Pyciuu
  • 19 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 14:06

może opiszę Ci co robię:
1- włączam telefon
2- wkładam kartę rsim+sim PLAY
3- wchodzę w ustawienia/telefon/programy sim
4- wybieram operatora- Verizon US
5- wybieram MODE1 FOR ios6 i4S
6- restartuję telefon
7- telefon włącza się i w miejscu sieci pokazuje 'szukam', chwile później komunikat 'czekam na aktywację to może trochę potrwać', klikam OK, telefon dalej szuka sieci, i zmienia się na 'brak sieci'
CO TERAZ? poprzedni właściciel uważa, że muszę zainstalować jakiś program, więc podłączam telefon do PC włącza sie itunes, synchronizuje jabuszko... zsynchronizowane. Odpalam program RSIMNANO3G.exe pobrany ze strony producenta karty, wykrywa telefon, klikam w wuży napis INSTALL a następnie w okienku CARRER SELECTOR wybieram preferowany 'unicom' (pozostałe to CMCC, other), następne okienko- activate code... skąd, po co, dlaczego, gdzie tego szukać? CO JESZCZE MUSZE ZROBIĆ/ POBRAĆ/ PRZEINSTALOWAĆ ŻEBYM MÓGŁ KORZYSTAĆ Z TELEFONU?

dodam, że po wykonaniu w/w czynności mogę zadzwonić, ale już wysyłanie sms'a nie idzie, a w pozycji ustawienia jest 'operator' oznaczone jako automatyczne, po wyłączeniiu wyszukuje następujące sieci: PLAY, Play (orange), Play (plus), Play (t-mobile)

#10471 mckaczka

mckaczka
  • 188 postów
  • SkądTychy

Napisano 28 kwietnia 2014 - 15:21

Odpalam program RSIMNANO3G.exe pobrany ze strony producenta karty, wykrywa telefon, klikam w wuży napis INSTALL a następnie w okienku CARRER SELECTOR wybieram preferowany 'unicom' (pozostałe to CMCC, other), następne okienko- activate code... skąd, po co, dlaczego, gdzie tego szukać? CO JESZCZE MUSZE ZROBIĆ/ POBRAĆ/ PRZEINSTALOWAĆ ŻEBYM MÓGŁ KORZYSTAĆ Z TELEFONU?

Kod rpatch możesz kupić od @lucasmaster ,pomoże ze wszystkim.Sam korzystałem i polecam ;)

#10472 gramex1

gramex1
  • 50 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 16:55

Kod rpatch możesz kupić od @lucasmaster ,pomoże ze wszystkim.Sam korzystałem i polecam ;)

ani rpatch ani irosetool nie pomaga przy mojej karcie nano :((

#10473 stanislawj

stanislawj
  • 14 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 19:24

może opiszę Ci co robię:
1- włączam telefon
2- wkładam kartę rsim+sim PLAY
3- wchodzę w ustawienia/telefon/programy sim
4- wybieram operatora- Verizon US
5- wybieram MODE1 FOR ios6 i4S
6- restartuję telefon
7- telefon włącza się i w miejscu sieci pokazuje 'szukam', chwile później komunikat 'czekam na aktywację to może trochę potrwać', klikam OK, telefon dalej szuka sieci, i zmienia się na 'brak sieci'
CO TERAZ? poprzedni właściciel uważa, że muszę zainstalować jakiś program, więc podłączam telefon do PC włącza sie itunes, synchronizuje jabuszko... zsynchronizowane. Odpalam program RSIMNANO3G.exe pobrany ze strony producenta karty, wykrywa telefon, klikam w wuży napis INSTALL a następnie w okienku CARRER SELECTOR wybieram preferowany 'unicom' (pozostałe to CMCC, other), następne okienko- activate code... skąd, po co, dlaczego, gdzie tego szukać? CO JESZCZE MUSZE ZROBIĆ/ POBRAĆ/ PRZEINSTALOWAĆ ŻEBYM MÓGŁ KORZYSTAĆ Z TELEFONU?

dodam, że po wykonaniu w/w czynności mogę zadzwonić, ale już wysyłanie sms'a nie idzie, a w pozycji ustawienia jest 'operator' oznaczone jako automatyczne, po wyłączeniiu wyszukuje następujące sieci: PLAY, Play (orange), Play (plus), Play (t-mobile)

zakładam, że jest to polecany R-SIM 8. Ja bym nie bazował na wyborze w pkt 4 operatora automatycznie tylko samemu wpisałbym ręcznie 7 cyfrowy kod IMSI operatora. Dla Verizon US jest to 2040400. Nie jest potrzebny płatny rsimnano3g. Zainstaluj bezpłatnego patcha R-SIM. i powinno działać.

ściągasz z sieci patcha R-SIM i instalujesz przez iTune !

np. stąd: xada.altervista.org/t.html.

chodzi o patcha : ir0se

operatora wyszukuje automatycznie i tak ma być.

smsy i 2G powinny działać. z 3G może być problem to zależy od wersii telefonu. naogół działa

lub tu: [url]https://drive.google.com/file/d/.../edit?usp=sharing[/url]

raczej tu: [url]https://docs.google.com/file/d/0B0dG8t9AKEKiaXBDbXBUSm9Rbnc/edit?pli=1[/url]

#10474 homerinio7

homerinio7
  • 16 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 20:43

Jaki to IPhone z jakim IOS-em i jakiej sieci simlock ?

i jaką masz karte R-SIM ?

iphone 5s ios 7.1 (z anglii-o2)
r-sim 9 pro

#10475 stanislawj

stanislawj
  • 14 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 21:02

iphone 5s ios 7.1 (z anglii-o2)
r-sim 9 pro

proszę śledź posty "lucamastera". Problem IP 5S z 7.1 pewnie nie jest jaszcze rozwiązany przez RGKINSE.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych