Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#10401 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 17 April 2014 - 09:00

Właśnie listonosz przyniósł przesyłkę od Lucasmaster`a więc testy przeprowadzę zaraz tylko mam prośbę do Lucasmatera czy mógłbyś mnie przeprowadzić po przez proces aktualizacji r-sim ?? Czy mam wpierwszej kolejności zaktualizować ios do 7.1 ???

Podesłałem email :)

- - - Połączono posty - - -

nic z tych rzeczy. Po prosto telefon przestał działać. Nie można go aktywować. A był aktywowany przed uruchomieniem karty R-SIM z kartą Orange Polska.

jeszcze doprecyzuje: To, że telefon nie działa znaczy tylko tyle, że nie można telefonować. Wszystkie programy działają poprawnie. Działa WiFi. Uaktualnić oprogramowania nie można nawet gdybym chciał bo podłączenie do iTunes wyświetla następujący komunikat "IPhone zawiera kartę SIM pochodzącą od operatora, którego zasady aktywacji przypisane obecnie przez serwer aktywacji traktują jako nieobsługiwanego. IPhone nie jest źródłem tego problemu. Zainstaluj kartę SIM dostarczoną przez obsługiwanego operatora lub poproś swego operatora o pomoc /IPhone wymaga odblokowania/. Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z Apple".
Tak więc nie można ewentualnie odtworzyć oprogramowania tan poprzez opcje w telefonie czy za pośrednictwem iTunes.

Wygląda na to, że na telefon nałożono jakąś szczególną opcje blokady.

Jaką masz wersję oprogramowania? Wyciągnij kartę wprowadź w DFU przywróć system i będzie OK :) Poźniej instalacja patcha R-SIM i musi działać :)

#10402 DefterBark

DefterBark
  • 193 posts

Posted 17 April 2014 - 11:20

Może być to ze nie mam kupionego patcha? Tzn te 7.1 lte, czy po kupnie normalnie będę mógł smsowac?

#10403 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 17 April 2014 - 11:28

Proszę nie uaktualniać kart Mini+ do v9.3 sieć PLAY nie działa prawidłowo.

#10404 DefterBark

DefterBark
  • 193 posts

Posted 17 April 2014 - 11:48

Lucamaster, patch 7.1 lte naprawia błędy SMS? Ponieważ zamierzam kupić a SMS nie wysyłają sie

Lucamaster, patch 7.1 lte naprawia błędy SMS? Ponieważ zamierzam kupić a SMS nie wysyłają sie

#10405 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 17 April 2014 - 15:17

Jaki model 4s czy 5?

#10406 edwarda_acka

edwarda_acka
  • 2 posts

Posted 17 April 2014 - 15:55

Problem Witam, jestem tutaj nowa, więc z góry przepraszam jeśli to zły wątek - przerzućcie mnie w dobry. Otóż mam iPhone 3GS z simlockiem, zdjęłam go za pomocą strony jailbreakme i zainstalowania ultrasn0w. Chcę teraz aktualizować telefon do iOS 6, ale wiem, że nie mogę tego zrobić teraz, więc jak mam to wykonać? Usunąć w ogóle jailbreak i już, mogę instalować iOS 6 za pomocą iTunes? I w ogóle, czy jeśli aktualizuję, będę mogła usunąć simlock (czy jest wersja ultrasn0w dla iOS 6 w ogóle)? Bardzo proszę o pomoc, bo nie mogę znaleźć żadnej konkretnej odpowiedzi w już poruszanych wątkach... Pozdrawiam :)

#10407 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 17 April 2014 - 16:02

Witam, jestem tutaj nowa, więc z góry przepraszam jeśli to zły wątek - przerzućcie mnie w dobry.

Otóż mam iPhone 3GS z simlockiem, zdjęłam go za pomocą strony jailbreakme i zainstalowania ultrasn0w.
Chcę teraz aktualizować telefon do iOS 6, ale wiem, że nie mogę tego zrobić teraz, więc jak mam to wykonać?
Usunąć w ogóle jailbreak i już, mogę instalować iOS 6 za pomocą iTunes?

I w ogóle, czy jeśli aktualizuję, będę mogła usunąć simlock (czy jest wersja ultrasn0w dla iOS 6 w ogóle)?
Bardzo proszę o pomoc, bo nie mogę znaleźć żadnej konkretnej odpowiedzi w już poruszanych wątkach...
Pozdrawiam :)

http://myapple.pl/ip...iniecia_-2.html
A na resztę pytań odp. masz w dziale poradniki i wyszukiwarce forumowej.

#10408 DefterBark

DefterBark
  • 193 posts

Posted 17 April 2014 - 17:20

Jest to Iphone 5.dzisiaj zakupiłem patcha wiec myśle ze jutro powinienem mieć już zainstalowanego.

Doszedł patch zainstalowalem go przez Rpatchtool niestety nic nie dał, internet nie chodzi także...30zl wyrzucone w bloto

#10409 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 17 April 2014 - 19:36

Jest to Iphone 5.dzisiaj zakupiłem patcha wiec myśle ze jutro powinienem mieć już zainstalowanego.

Doszedł patch zainstalowalem go przez Rpatchtool niestety nic nie dał, internet nie chodzi także...30zl wyrzucone w bloto

A wystarczyło zapytać i nie kupować wcześniej, zresztą już komuś o tym pisałem.

#10410 seboslaw

seboslaw
  • 15 posts

Posted 17 April 2014 - 19:38

dziękuję wszystkim za pomoc, w końcu się udało. Na koniec musiałem trochę pokombinować w Cydii, ostatecznie zadziałało zainstalowanie najpierw p0sixspwn, następnie ultrasn0w.

#10411 DefterBark

DefterBark
  • 193 posts

Posted 17 April 2014 - 20:34

Bardzo byłbym wdzięczny gdybys powiedział mi jak to zrobić...pracuje głownie pisząc SMS...jak zadziała uratujesz mi życie :) pozdrawiam

#10412 stanislawj

stanislawj
  • 14 posts

Posted 18 April 2014 - 12:06

cd wątku #10394 - jakimś cudem udało się odtworzyć oprogramowanie na moim IP4S SPRINT. Niestety byłem zmuszony uaktualnić do 7.1. Odtworzenie na dotychczasowym 7.04 nie szło. ITunes odmawiał i ciągle wyświetlał błąd. A zależało mi na utrzymaniu JB. Po odtworzeniu aktywowałem tel. kartą R-SIM 9 Gold i działa teraz w sieci ORANGE PL. Mam rozmowy tel bez problemu. Nie działąją SMS-y i transmisja danych. Próbuję zainstalować patch ale nie mam aktualnego kodu dostępu. To draństwo ! Kupowałem kartę R-SIM Gold z kodem, który miał być trwały związany z telefonem / z IMEI/.

#10413 DefterBark

DefterBark
  • 193 posts

Posted 18 April 2014 - 13:40

Mam to samo tylko ze z iphonem 5 i rsim 9pro...

#10414 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 18 April 2014 - 14:20

Dalej oszczędzajcie na simlokcu i kupujcie ten szajs rsim i inne tego typu badziewia.

#10415 DefterBark

DefterBark
  • 193 posts

Posted 18 April 2014 - 14:37

Paf mistrzu powiedz jak ściągnąć simlocka z sprinta.;)

#10416 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 18 April 2014 - 14:41

Wystarczyło przed zakupem dołożyć i kupić telefon bez blokady.

#10417 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 18 April 2014 - 15:31

cd wątku #10394 - jakimś cudem udało się odtworzyć oprogramowanie na moim IP4S SPRINT. Niestety byłem zmuszony uaktualnić do 7.1. Odtworzenie na dotychczasowym 7.04 nie szło. ITunes odmawiał i ciągle wyświetlał błąd. A zależało mi na utrzymaniu JB. Po odtworzeniu aktywowałem tel. kartą R-SIM 9 Gold i działa teraz w sieci ORANGE PL. Mam rozmowy tel bez problemu. Nie działąją SMS-y i transmisja danych. Próbuję zainstalować patch ale nie mam aktualnego kodu dostępu. To draństwo ! Kupowałem kartę R-SIM Gold z kodem, który miał być trwały związany z telefonem / z IMEI/.

Kupił Pan u nas kartę?

Paf mistrzu powiedz jak ściągnąć simlocka z sprinta.;)

Na mistrza to Paf musi zasłużyć :P Bo tylko ciągle narzeka… A ludzie uczą się na błędach. Na dzień dzisiejszy nie ma możliwości omnięcia blokady na 7.1 w sieci Sprint od 5 do 5s. Ale może niedługo będzie.

#10418 DefterBark

DefterBark
  • 193 posts

Posted 18 April 2014 - 18:19

a np z r-sim mini 2 ? Czy on ominie calkowicie sim-locka?.Bo tylko nie moge wysylac wiadomosci i nie ma internetu 3g.

#10419 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 18 April 2014 - 19:00

Nie zadziała w pełni na dzień dzisiejszy z żadną kartą iPhone 5 z sieci Sprint z iOs 7.1 ! Koniec kropka !

#10420 stanislawj

stanislawj
  • 14 posts

Posted 19 April 2014 - 08:55

[QUOTE=lucasmaster;2288419]Kupił Pan u nas kartę?
co to znaczy "czy u Was kupiłem" ? Kupiłem u autoryzowanego dilera wyrób sygnowany naklejką gwarantującą autentyczność RGKNSE Made in R-SIM z kodem do sprawdzenia oryginalności !
Pozdrawiam

dzięki za podpowiedź by IP wprowadzić w DFU i potem odtworzenie. Udało się. To było takie oczywiste a jednak zapomniałem. Niestety nie udało utrzymać starej wersji IOS. Musiałem uaktualnić do 7.1

#10421 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 19 April 2014 - 16:17

[QUOTE=stanislawj;2288617][QUOTE=lucasmaster;2288419]Kupił Pan u nas kartę?
co to znaczy "czy u Was kupiłem" ? Kupiłem u autoryzowanego dilera wyrób sygnowany naklejką gwarantującą autentyczność RGKNSE Made in R-SIM z kodem do sprawdzenia oryginalności !
Pozdrawiam

dzięki za podpowiedź by IP wprowadzić w DFU i potem odtworzenie. Udało się. To było takie oczywiste a jednak zapomniałem. Niestety nie udało utrzymać starej wersji IOS. Musiałem uaktualnić do 7.1[/QUOTE]

Pytam bo my jesteśmy jedynym licencjonowanym przedstawicielem RGKNSE w Polsce :) I kod mogliśmy dodać gratis, wystarczyło zapytać, ale tak naprawdę nie jest na dzień dzisiejszy potrzebny ponieważ ir0setool działa poprawnie.

#10422 Vaven

Vaven
  • 8 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 20 April 2014 - 15:31

Witam. Posiadam iPhone 5S z lockiem na EE/Orange UK, chciałbym zacząć korzystać z sieci Play. Czy mogę skorzystać z jakiejś R-Simki? Wersja mojego softu to 7.1. Ostatnio coraz więcej widzę na zagranicznych forach i stronach internetowych o nowej rsimce pod 7.1 z możliwością LTE, dlatego też pytam ;)

#10423 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 20 April 2014 - 18:09

Witam. Posiadam iPhone 5S z lockiem na EE/Orange UK, chciałbym zacząć korzystać z sieci Play. Czy mogę skorzystać z jakiejś R-Simki? Wersja mojego softu to 7.1. Ostatnio coraz więcej widzę na zagranicznych forach i stronach internetowych o nowej rsimce pod 7.1 z możliwością LTE, dlatego też pytam ;)

Nie zadziała. Niestety z nowymi R-SIMami są narazie problemy. Jeśli chcesz przetestować sobie możesz kupić u nas Mini 2 lub 9 GOLD niestety z kartami PLAY nie działa poprawnie, da się uruchomić karty 2G bez większych problemów… np. NJU, Orange po docięciu startera.

#10424 Vaven

Vaven
  • 8 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 20 April 2014 - 18:13

Mam abonament w Playu niestety... Czyli rozumiem, że zwykłe karty Orange będą działać? Obecnie korzystam właśnie z własnej dociętej karty tylko, że angielskiej.

Jaka jest różnica pomiędzy tymi dwoma kartami na 5S?

#10425 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 20 April 2014 - 18:50

Mam abonament w Playu niestety... Czyli rozumiem, że zwykłe karty Orange będą działać? Obecnie korzystam właśnie z własnej dociętej karty tylko, że angielskiej.

Jaka jest różnica pomiędzy tymi dwoma kartami na 5S?

Tak karty 2G działają, 9 GOLD ma inny chip i trzeba zmieniać koszyczek, Mini 2 używa się z oryginalnym koszyczkiem ma nowszy chip i można ją uaktualnić w przyszłości.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users

Bing (1)