Właśnie listonosz przyniósł przesyłkę od Lucasmaster`a więc testy przeprowadzę zaraz tylko mam prośbę do Lucasmatera czy mógłbyś mnie przeprowadzić po przez proces aktualizacji r-sim ?? Czy mam wpierwszej kolejności zaktualizować ios do 7.1 ???
Podesłałem email

- - - Połączono posty - - -
nic z tych rzeczy. Po prosto telefon przestał działać. Nie można go aktywować. A był aktywowany przed uruchomieniem karty R-SIM z kartą Orange Polska.
jeszcze doprecyzuje: To, że telefon nie działa znaczy tylko tyle, że nie można telefonować. Wszystkie programy działają poprawnie. Działa WiFi. Uaktualnić oprogramowania nie można nawet gdybym chciał bo podłączenie do iTunes wyświetla następujący komunikat "IPhone zawiera kartę SIM pochodzącą od operatora, którego zasady aktywacji przypisane obecnie przez serwer aktywacji traktują jako nieobsługiwanego. IPhone nie jest źródłem tego problemu. Zainstaluj kartę SIM dostarczoną przez obsługiwanego operatora lub poproś swego operatora o pomoc /IPhone wymaga odblokowania/. Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z Apple".
Tak więc nie można ewentualnie odtworzyć oprogramowania tan poprzez opcje w telefonie czy za pośrednictwem iTunes.
Wygląda na to, że na telefon nałożono jakąś szczególną opcje blokady.
Jaką masz wersję oprogramowania? Wyciągnij kartę wprowadź w DFU przywróć system i będzie OK