Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#10326 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 10 April 2014 - 08:25

czyli da to tylko możliwość aktulizacji do ioS 7.1 ?? Czy jest nadzieja, że w najbliższej przyszłości będzie możliwe odblokowanie 3g i lte w PLAY ??

Ściągnij simlocka i po problemie.

#10327 gramex1

gramex1
  • 50 posts

Posted 10 April 2014 - 08:35

Ściągnij simlocka i po problemie.

z miłą chęcią pozbył bym się simlocka gdyby koszt takiej operacji nie był by tak wygórowany

#10328 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 10 April 2014 - 08:42

Maksymalnie sim lock to 500zł więc dużo taniej niż np nowy iphone a jeśli nie to zostaje ci używać niesprawny telefon który w każdej chwili po zaktualizowaniu może przestać działać i trzeba będzie kupić nową kartę rsim oraz z którego nie można korzystać z internetu z sieci 3g. Co kto woli.

#10329 seboslaw

seboslaw
  • 15 posts

Posted 10 April 2014 - 09:14

Masz mieć shsh do 6.0 inaczej go nie wgrasz. Było już miliony razy na forum.
W dziale poradniki masz dokładnie omówione warunki wgrywania nie wspieranych przez apple softów.

przeczytałem już wiele poradników (może nie trafiłem na odpowiedni), ale nadal nie wiem jak wgrywać soft 6.0 jesli nie mam do niego SHSH żeby nie wywaliło mi na koniec błędów.

#10330 gramex1

gramex1
  • 50 posts

Posted 10 April 2014 - 09:30

Maksymalnie sim lock to 500zł więc dużo taniej niż np nowy iphone a jeśli nie to zostaje ci używać niesprawny telefon który w każdej chwili po zaktualizowaniu może przestać działać i trzeba będzie kupić nową kartę rsim oraz z którego nie można korzystać z internetu z sieci 3g. Co kto woli.

Ja "pluję sobie teraz w brodę" bo nie zorientowałem się dokładnie w temacie co do tych kart r-sim, że simlocka mogą ominąć ale internet kuleje. Gdybym wiedział o tym, dołożył bym "parę stówek" i kupił bym bez locka ale jak to ktoś kiedys powiedział "mądry polak po szkodzie..."

#10331 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 10 April 2014 - 09:39

No przecież dalej możesz dołożyć "parę stówek" i mieć telefon bez simlocka. Wyjdzie to samo tylko że w ratach.

#10332 gramex1

gramex1
  • 50 posts

Posted 10 April 2014 - 09:42

No przecież dalej możesz dołożyć "parę stówek" i mieć telefon bez simlocka. Wyjdzie to samo tylko że w ratach.

pisząc pare miałem na myśli 200 -300 zł a nie 520 - 600 zł bo takie są ceny zdjęcia locka z sieci EE UK :(

#10333 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 10 April 2014 - 09:45

No niestety takie są ceny i nie sądzę aby to w najbliższym czasie się zmieniło.

#10334 gramex1

gramex1
  • 50 posts

Posted 10 April 2014 - 09:47

No niestety takie są ceny i nie sądzę aby to w najbliższym czasie się zmieniło.

Chyba szybciej i taniej przyjdzie mi zmienić operatora na T-mobile tam czytałem internet śmiga

#10335 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 April 2014 - 09:52

W każdej sieci oprócz PLAY da się uruchomić internet 3G, tak naprawdę wszystko zależy od karty SIM, sieć nie ma tu znaczenia, kup sobie starter PLUSA (BEZ LTE), T-MOBILE LUB ORANGE, NJU i internet 3G działa bez problemu.

#10336 gramex1

gramex1
  • 50 posts

Posted 10 April 2014 - 09:55

W każdej sieci oprócz PLAY da się uruchomić internet 3G, tak naprawdę wszystko zależy od karty SIM, sieć nie ma tu znaczenia, kup sobie starter PLUSA (BEZ LTE), T-MOBILE LUB ORANGE, NJU i internet 3G działa bez problemu.

rozumiem, a czy wina leży po stronie PLAY, że to z ich kartami jest taki problem ??? Czy ekipa r-sim próbuje w ogóle coś walczyć z tym rodzajem kart ??? Czy mają to głęboko w d.... ? Jeszcze jedno pytanie czy jak dokupię rpatch do r-sim mini + to będę śmiało mógł aktualizować ios do 7,1 ?

#10337 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 April 2014 - 10:02

Wina leży po stronie kart SIM Play który ma karty 128k i innych nie wydaje. Tak cały czas prowadzone są prace, jaki model iPhone? Na 4S i 5 można aktualizować do 7.1 jeśli 5c czy 5s do dwóch tygodni powinna pojawić się aktualizacja karty R-SIM Mini i wtedy trzeba zaktualizować kartę i będzie działał ios 7.1, patch nie ma tutaj nic do rzeczy.

#10338 gramex1

gramex1
  • 50 posts

Posted 10 April 2014 - 10:05

model 5S, rozumiem, że do aktualizacji r sima muszę dokupić programator pod usb ?? I czy jeśli ekipie r sim uda się "zwojować karty 128k to wydadzą aktualizację do r sim mini + czy będzie trzeba zakupić nową kartę r sim ???

#10339 mariocom

mariocom
  • 4 posts

Posted 10 April 2014 - 10:33

Witam wszystkich mam pytanie odnośnie mojego Iphona"4" iOS 7.0.4 BB [04.12.09] Posiadam locka na EE/Orange/T-mobile UK czy jest jakaś możliwość obejścia tego w tym momencie bo jak wiadomo ultrasnow nie działa już tak samo jak SAM. Chciałem Factory Unlock zrobić ale cena to prawie 500zł... a sam telefon dla mnie warty z 300 jest. Czy istnieje jakaś karta do unlocka jak do innych modeli ? ? Dzięki za odpowiedz, ciężko jest znaleźć coś na temat "4" większość to 4s jak szukam lub wyżej.

#10340 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 10 April 2014 - 11:13

Witam wszystkich mam pytanie odnośnie mojego Iphona"4" iOS 7.0.4 BB [04.12.09] Posiadam locka na EE/Orange/T-mobile UK czy jest jakaś możliwość obejścia tego w tym momencie bo jak wiadomo ultrasnow nie działa już tak samo jak SAM. Chciałem Factory Unlock zrobić ale cena to prawie 500zł... a sam telefon dla mnie warty z 300 jest. Czy istnieje jakaś karta do unlocka jak do innych modeli ? ?

Dzięki za odpowiedz, ciężko jest znaleźć coś na temat "4" większość to 4s jak szukam lub wyżej.

Nie ma innej opcji niż factory unlock.

#10341 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 April 2014 - 11:57

model 5S, rozumiem, że do aktualizacji r sima muszę dokupić programator pod usb ?? I czy jeśli ekipie r sim uda się "zwojować karty 128k to wydadzą aktualizację do r sim mini + czy będzie trzeba zakupić nową kartę r sim ???

Tak dokładnie. Odnośnie kart 128k nikt niestety nie odpowie ci na to pytanie, wszystko zależy jak ten problem zostanie rozwiązany.

#10342 Duris

Duris
  • 31 posts

Posted 10 April 2014 - 12:00

gramex1: jak dokonasz cudu i numer, który teraz używasz (masz go np. kilka lat) przeniesiesz do którejś z w/w sieci, dostaniesz od nich kartę SIM i będzie Ci net 3G śmigał to się podziel info. Mi od grudnia ta sztuka się nie udała.

#10343 gramex1

gramex1
  • 50 posts

Posted 10 April 2014 - 12:25

gramex1: jak dokonasz cudu i numer, który teraz używasz (masz go np. kilka lat) przeniesiesz do którejś z w/w sieci, dostaniesz od nich kartę SIM i będzie Ci net 3G śmigał to się podziel info. Mi od grudnia ta sztuka się nie udała.

Ja niestety jeszcze rok czasu jestem związany cyrografem z PLAY :(( ale jakość ich usług ostatnimi czasy drastycznie się pogorszyła więc będę walczył żeby odejść jak najwcześniej

#10344 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 April 2014 - 12:41

Z jakich sieci kupowałeś karty? :)

#10345 Duris

Duris
  • 31 posts

Posted 10 April 2014 - 12:49

lucasmaster: tutaj nie chodzi o kupowane karty SIM (starterów) z nowym numerem. Tutaj chodzi, aby swój numer telefonu (który ma się lata) przenieść do takiej sieci i na takim SIM aby 3G działało. Mi się ta sztuka nie udała. 3G na starterach za 5zł działa, ale nie działa 3G na SIMach, które otrzymuje się od operatora po przeniesieniu do niego SWOJEGO numeru.

#10346 mariocom

mariocom
  • 4 posts

Posted 10 April 2014 - 15:36

Nie ma innej opcji niż factory unlock.

Myślicie, że telefon który jest na EE/Orange/T-mobile ma szanse w polsce zadzialac z jakas siecia ? Napewno z Orange nie dziala wiem bo sprawdzilem karte.

#10347 gramex1

gramex1
  • 50 posts

Posted 10 April 2014 - 16:28

takie głupie pytanie mnie dręczy Czemu ściągnięcie locka z IP5S z ee/uk kosztuje tyle kasy a z innych sieci nawet kilkakrotnie mniej ?????

#10348 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 10 April 2014 - 16:30

takie głupie pytanie mnie dręczy Czemu ściągnięcie locka z IP5S z ee/uk kosztuje tyle kasy a z innych sieci nawet kilkakrotnie mniej ?????

Bo to zależy od operatora. Np. niemieccy ściągają za darmo dlatego pośrednictwo kosztuje tak do 5$. W UK często jest tak, że pobierają np. 20 funtów z konta więc usługa u kogoś będzie kosztować 20 funtów + jakaś prowizja.

- - - Połączono posty - - -

Myślicie, że telefon który jest na EE/Orange/T-mobile ma szanse w polsce zadzialac z jakas siecia ? Napewno z Orange nie dziala wiem bo sprawdzilem karte.

Ma szansę działać tylko z tą siecią, na którą ma założony simlock.

#10349 gramex1

gramex1
  • 50 posts

Posted 10 April 2014 - 16:32

Bo to zależy od operatora. Np. niemieccy ściągają za darmo dlatego pośrednictwo kosztuje tak do 5$. W UK często jest tak, że pobierają np. 20 funtów z konta więc usługa u kogoś będzie kosztować 20 funtów + jakaś prowizja.

- - - Połączono posty - - -

Ma szansę działać tylko z tą siecią, na którą ma założony simlock.

a czy da się w takim razie ściągnąć bezpośrednio u operatora online ?? Czy ktoś tego dokonał ? Jeśli tak jak wygląda procedura takiego zabiegu ???

#10350 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 April 2014 - 16:50

Z jakiej sieci chcesz ściągnąć simlocka?

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users