Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#10126 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 28 lutego 2014 - 14:03

Nie kupuj Mini (nie wiem skąd sprzedawca wogóle je ma prawdopodbnie są podrobione, ponieważ RGKNSE nie produkuje już tych kart od ponad dwóch miesięcy) są one mniej trwalsze, sprzedawca nie wie co sprzedaje :P kup Mini+ (Jest złota a nie czarna)

GEVEY R-SIM Mini + iPhone 4S 5 5C 5S UNLOCK 7 PLAY (4006628915) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

#10127 mattier

mattier
  • 22 postów

Napisano 28 lutego 2014 - 17:36

Wsadź kartę bez rsim i aktywuj jak nie jest na czarnej liście to sim lock powinien się ściągnąć sam(tj telefon już ma ściągniętego simlocka tylko musisz go aktywować).

dzięki zrobiłem tak jak poleciłeś i tel działa na karcie z plusa czyli już mam bez simlocka Pozdraiwam

#10128 diehardpl

diehardpl
  • 1 postów

Napisano 01 marca 2014 - 07:14

Hi, mam iphone 5 ios 7.04 z tmobile uk i potrzebuje zdjąć simlocka. Z mojego wywiadu wynika, że mogę użyć np takiej karty:

[url=http://allegro.pl/gevey-r-sim-9-pro-iphone-4s-5-5c-5s-7-simlock-play-i4005901456.html]GEVEY R-SIM 9 PRO iPhone 4S 5 5C 5S 7 SIMLOCK PLAY (4005901456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

Problem w tym że iphone ma działać w play i jeden ze sprzedawców powiedział, że w playu nie będzie działał internet na pełnej prędkości. Może ktoś to potwierdzić? Szukając innych opcji znalazłem tylko stronki typu simlock.pl ale tam już pozbycie się sima to ok 600 zł. a to trochę dużo. Czy może ktoś polecić inną metodę, a jak nie to czy znacie sprawdzoną i tańszą stonkę niż simlock.pl?

Jeszcze jeden temat mi się przypomniał, stronki typu simlock.pl podają bardzo długi czas realizacji, czy jeśli udam się do stacjonarnego punktu uda mi się to załatwić od ręki? Z góry dziękuje za pomoc.

#10129 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 01 marca 2014 - 11:35

Hi, mam iphone 5 ios 7.04 z tmobile uk i potrzebuje zdjąć simlocka. Z mojego wywiadu wynika, że mogę użyć np takiej karty:

GEVEY R-SIM 9 PRO iPhone 4S 5 5C 5S 7 SIMLOCK PLAY (4005901456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Problem w tym że iphone ma działać w play i jeden ze sprzedawców powiedział, że w playu nie będzie działał internet na pełnej prędkości. Może ktoś to potwierdzić? Szukając innych opcji znalazłem tylko stronki typu simlock.pl ale tam już pozbycie się sima to ok 600 zł. a to trochę dużo. Czy może ktoś polecić inną metodę, a jak nie to czy znacie sprawdzoną i tańszą stonkę niż simlock.pl?

Jeszcze jeden temat mi się przypomniał, stronki typu simlock.pl podają bardzo długi czas realizacji, czy jeśli udam się do stacjonarnego punktu uda mi się to załatwić od ręki? Z góry dziękuje za pomoc.

Witam. Tak na PLAY internet tylko EDGE. Nie czas oczekiwania na zdjęcie simlocka przez EE jest długi jest to usługa realizowana online :) iPhone to nie Nokia :P

#10130 seboslaw

seboslaw
  • 15 postów

Napisano 01 marca 2014 - 23:00

cześć, nie mam praktycznie żadnej wiedzy na ten temat chociaż już trochę przeczytałem, ale proszę być cierpliwym i mi pomóc;-) Wyskoczyła mi na iPhonie 3GS jakaś aktualizacja iOS, zrobiłem ją bezpośrednio z tel i wystąpił błąd. Chciałem to naprawić wgrywając soft przez iTunes, ale nie pomogło „iPhone nie został aktywowany; serwer aktywacji jest tymczasowo niedostępny”. "iPhone, którego próbujesz aktywować, nie ma zainstalowanej karty SIM". Na tel wyświetla mi się "Brak sieci". Dane uzyskane za pomocą f0recast: Basseband: 06.15.00 Bootloader: 6.4_M3s2 Model: iPhone2,1 [MC131B/A] SHSH Bloobs on Cydia: None Jailbreakable: yes Unlockable: yes (via ultrasn0w) Untethered: no (unless old bootrom) Simlock był na T-Mobile. Co powinienem zrobić ?

#10131 luki_92_92

luki_92_92
  • 24 postów
  • SkądS-C

Napisano 02 marca 2014 - 21:25

Siema mam pytanie. Mam iPhone'a 4 16GB, telefon ma sim locka na jakąś norweską sieć (prawdopodobnie netcom ale nie mam pewności). Zaraz po zakupie w 2012 roku wrzuciłem mu iOS 5.0.1 z Jailbreakiem (mój baseband to 03.10.01) oraz zakupiłem podkładkę pod sima Gevey Ultra. Generalnie wszystko sobie do tej pory fajnie śmiga bezproblemowo, jednak coraz więcej nowych aplikacji nie da się ściągnąć bo obsługują tylko iOS 6 albo iOS 7 no i tak myślę nad jakąś aktualizacją do iOS 7, jednak nurtuje mnie fakt simlocka - czy mój gevey będzie działał po wrzuceniu iOS 7 z jailbreakiem jeśli jest już dostępny, czy nie ma szans na ominięcie locka? Bo nie widzi mi się wydawanie kilku stówek na zdjęcie simlocka :( dzięki z góry za pomoc i przepraszam jeśli już takie pytanie padło, jednak czytanie ponad tysiąca stron trochę czasu by zajęło więc postanowiłem poprostu zapytać

#10132 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 03 marca 2014 - 11:15

Siema mam pytanie. Mam iPhone'a 4 16GB, telefon ma sim locka na jakąś norweską sieć (prawdopodobnie netcom ale nie mam pewności). Zaraz po zakupie w 2012 roku wrzuciłem mu iOS 5.0.1 z Jailbreakiem (mój baseband to 03.10.01) oraz zakupiłem podkładkę pod sima Gevey Ultra. Generalnie wszystko sobie do tej pory fajnie śmiga bezproblemowo, jednak coraz więcej nowych aplikacji nie da się ściągnąć bo obsługują tylko iOS 6 albo iOS 7 no i tak myślę nad jakąś aktualizacją do iOS 7, jednak nurtuje mnie fakt simlocka - czy mój gevey będzie działał po wrzuceniu iOS 7 z jailbreakiem jeśli jest już dostępny, czy nie ma szans na ominięcie locka? Bo nie widzi mi się wydawanie kilku stówek na zdjęcie simlocka :( dzięki z góry za pomoc i przepraszam jeśli już takie pytanie padło, jednak czytanie ponad tysiąca stron trochę czasu by zajęło więc postanowiłem poprostu zapytać

Musiałbyś zachować aktualny baseband żeby gevey dalej działał. Ale skoro masz jailbreak to sprawdź w cydii, może masz zapisane SHSH do 6.x - lepiej byłoby wrzucić 6 niż 7, bo na 7 ten telefon ledwo zipie.

#10133 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 03 marca 2014 - 11:28

Jeśli masz netcom norway to sciągnij za free simlocka i zapomnij o gevey.

#10134 luki_92_92

luki_92_92
  • 24 postów
  • SkądS-C

Napisano 03 marca 2014 - 11:43

Jeśli masz netcom norway to sciągnij za free simlocka i zapomnij o gevey.

A to da sie za darmo sciagnac? W jaki sposob?

#10135 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 03 marca 2014 - 11:49

http://s-url.ro/netc...way-unlock.html
Spróbuj tu jak nie to odezwij się na pw coś się wykombinuje.

#10136 luki_92_92

luki_92_92
  • 24 postów
  • SkądS-C

Napisano 03 marca 2014 - 14:27

nie działa mi ta strona tzn działa ale po wpisaniu imei i kliknięciu check ładuje się wieczność po czym pod okienkiem na imei pokazuje się jedynie jakiś szary pasek bez żadnych napisów i nic więcej się nie dzieje :/

#10137 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 03 marca 2014 - 14:58

£4,50 i po problemie jeśli to faktycznie NETCOM :) Norway Netcom iPhone Factory Unlock Service 3GS 4 4S 5 Fast 1 18 Hours | eBay

#10138 seboslaw

seboslaw
  • 15 postów

Napisano 03 marca 2014 - 20:49

a mi ktoś pomoże ? ;) może napisałem w złym temacie ?

#10139 luki_92_92

luki_92_92
  • 24 postów
  • SkądS-C

Napisano 03 marca 2014 - 21:04

Dobra generalnie sprawdziłem IMEI na dwóch stronkach + na jakimś zagranicznym forum mi sprawdzili, wszędzie jest info, że Sim-locka nie ma. W takim razie pytanie - dlaczego gdy wkładam samą kartę micro sim od T-Mobile telefon wyświetla ciągle brak sieci (przed jailbreakiem też tak było), natomiast po włożeniu karty z geveyem elegansio mi wykrywa T-Mobile? wg mnie coś tu jest nie tak, tylko co? skoro nie ma locka to powinno chyba znajdować sieć, prawda?

#10140 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 04 marca 2014 - 10:19

Dobra generalnie sprawdziłem IMEI na dwóch stronkach + na jakimś zagranicznym forum mi sprawdzili, wszędzie jest info, że Sim-locka nie ma. W takim razie pytanie - dlaczego gdy wkładam samą kartę micro sim od T-Mobile telefon wyświetla ciągle brak sieci (przed jailbreakiem też tak było), natomiast po włożeniu karty z geveyem elegansio mi wykrywa T-Mobile? wg mnie coś tu jest nie tak, tylko co? skoro nie ma locka to powinno chyba znajdować sieć, prawda?

Jeśli pokazuje że nie ma simlocka przywróc system przez DFU i włóż swoją kartę :) Może coś namieszałeś w systemie.

Pozdrawiam

#10141 luki_92_92

luki_92_92
  • 24 postów
  • SkądS-C

Napisano 04 marca 2014 - 16:38

nic nie namieszałem, po wgraniu iosu z jailbreakiem telefon działał jakby był już aktywowany, po wkładaniu samej karty bez geveya nigdy nie poprosił mnie o aktywację czy coś tylko zawsze jest brak sieci dlatego nie wiem co jest grane. Czy robiąc restore nie pozbawię się jailbreaka?

#10142 luki_92_92

luki_92_92
  • 24 postów
  • SkądS-C

Napisano 04 marca 2014 - 18:08

Dobra sory za post pod postem ale nie da się edytować poprzednego, w każdym bądź razie wykupiłem usługę sprawdzenia locka no i sytuacja wygląda tak

Serial: 84102USEA4S
IMEI: 012534001525595
Model: IPHONE 4 16GB BLACK
iOS: 6.1.2
ICCID: 8947080026012146744
Bluetooth MAC:
MAC Address: 581FAA71F78D
First Unbrick Date: 08/02/11
Last Unbrick Date: 08/02/11
Last Restore Date:
Initial Activation Policy ID: 47
Initial Activation Policy: Norway NetCom (TeliaSonera).
Applied Activation Policy ID: 47
Applied Activation Policy: Norway NetCom (TeliaSonera).
Next Tether Policy ID: 47
Next Tether Policy: Norway NetCom (TeliaSonera).
Unbricked: True
Unlocked: False

czyli generalnie jest jednak simlock, na Netcom Norway. To da się coś z nim za free zrobić tak jak ktoś już wcześniej wspominał, czy nie bardzo?
a co do SHSH z ios6 - nie mam, nigdy nie miałem iOSa 6 na iphonie, wcześniej był 4.3 a ja wrzuciłem złamanego 5.0.1 w 2012 roku i do tej pory używam na 5.0.1 tylko coraz więcej aplikacji wymaga iOS 6 a już pojawiają się takie, które wymagają siódemki dlatego jak już mam aktualizować to chciałbym do najnowszego, to że telefon trochę zwolni mi jakoś szczególnie nie przeszkadza.

#10143 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 05 marca 2014 - 08:45

U mnie pokazuje że telefon jest odblokowany. Z kiedy masz ten raport?

#10144 luki_92_92

luki_92_92
  • 24 postów
  • SkądS-C

Napisano 05 marca 2014 - 15:11

z wczoraj ale już akcja nieważna, po tym jak mi sprawdził i wyszło że zablokowane kupiłem za 17zł zdjęcie locka z serwerów apple, po pięciu minutach było zdjęte tylko musiałem zrobić aktywację wiec zrobiłem sobie update do ios 7.0.6 i elegancko bez geveya telefon śmiga i powiem wam, nie wiem jak będzie później, ale jak narazie to on szybciej działa na tym 7.0.6 niż na 5.0.1 :D

#10145 _amg_

_amg_
  • 12 postów

Napisano 05 marca 2014 - 21:49

Niestety inaczej nie da sie tego wyjaśnić... Potrzebujesz zwykłej karty SIM 2G nie może to być USIM. Wszystkie startery Orange oprócz Orange Online to zwykle karty SIM 2G, kup przetestuj.

- - - Połączono posty - - -

Zainstaluj patcha [url]www.rsim5.com/nano4g[/url] wciśnij force 2g i jak wyskoczy OK wyłącz i włącz telefon.

No ok o rozumiem.
Ale to nie działa.
Od początku,jak to zrobić?
Ja robię to tak:
wkładam x-sim z kartą play którą chce używać
wyskakuje okienko i wybieram "Not change"
wchodze w ustawienia,telefon i wybieram SIM Applications.
wybieram unlock mode ip4s
wpisuje IMSI i resetuje telefon.
Niestety ten sposób w ogóle nie działa....

#10146 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 06 marca 2014 - 11:38

X-SIM nie zadziała… Kup R-SIMa 9 Pro lub lepiej R-SIM Mini+ :)

No ok o rozumiem.
Ale to nie działa.
Od początku,jak to zrobić?
Ja robię to tak:
wkładam x-sim z kartą play którą chce używać
wyskakuje okienko i wybieram "Not change"
wchodze w ustawienia,telefon i wybieram SIM Applications.
wybieram unlock mode ip4s
wpisuje IMSI i resetuje telefon.
Niestety ten sposób w ogóle nie działa....

#10147 brachu

brachu
  • 83 postów

Napisano 06 marca 2014 - 16:18

Szybkie pytanko : jak wyglada sprawa z sms i 3g w iphonie 5 z sieci Sprint US do którego by posżła karta t-mobile ? Warto się ładowac w taki telefon za godziwe pieniądze ?

#10148 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 06 marca 2014 - 17:59

Trzeba zrobić jailbreak i zainstalować patcha smsy działają poprawnie, 3G nie da się uruchomić.

#10149 brachu

brachu
  • 83 postów

Napisano 06 marca 2014 - 19:16

Trzeba zrobić jailbreak i zainstalować patcha smsy działają poprawnie, 3G nie da się uruchomić.

dzieki za info . Natomiast drugie pytanie bo widze,ze jestes w temacie dosc solidnie. Idzie odpalic 3g z tymi kartami r-sim ? Czy to tylko problemy telefonów z USA

#10150 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 06 marca 2014 - 20:23

Tak da się uruchomić 3G na większości telefonów praktycznie w każdej sieci oprócz sieci PLAY i jej pochodnych typu RBM

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych