Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Posted 22 January 2014 - 13:03
Posted 22 January 2014 - 14:55
Zamówiłem na znanym portalu aukcyjnym kartę O2 UK. Tą chyba aktywuję iphone? No i po tym jak go aktywuję zamówię na ebay-u tą usługę. Podają tam, że w telefonie musi być wyłączona opcja Find My iPhone, więc muszę go najpierw aktywować, żeby to ewentualnie wyłączyć. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Kolega marjanoos wszystko ci napisał, a mi chodziło o to że iPhone 4 z ios7 nie aktywujesz żadną podkładką

Posted 22 January 2014 - 19:45
Posted 22 January 2014 - 20:14
Jak już wyżej wspomniano, wątek ma niemal 1000 stron, więc ośmielę się zapytać czy można już w jakiś tańszy (niż 400-500zł) sposób zdjąć simlocka z iPhone 4S (Orange UK)? Kupiliśmy telefon od gościa, który miał ten telefon na umowę. Razem z telefonem dał nam oryginał podpisanej umowy wraz z paragonem. Orange UK nie chce zdjąć simlocka (u nich kosztowałoby mnie to 20 funtów), bo wg nich musi to zrobić właściciel konta Orange. Nie pomogły gadki, że sprzedał nam telefon, że mamy w/w dokumenty i że nie można się z nim skontaktować pod żadnym numerem telefonu podanym na umowie.
Widzę, że z czasem pojawiają się tu różne rozwiązania, więc bardzo docenie odpowiedź inną niż "czytaj cały wątek i nie zawracaj głowy".
Pozdrawiam.
Niestety taniej opcji na Orange T-Mobile UK (EE) nie ma. Można użyć karty R-SIM i korzystać z telefonu

Posted 22 January 2014 - 22:11
Posted 23 January 2014 - 08:50
Witam.
Mam nowego iPhone 5s z angielskiej siec ale nie wiem tak na prawdę z jakiej imei.info pokazuje
Activated: No
Carrier: UK Carphone
SIM Lock: Locked
Jedna ze stron pokazała Phones 4u a reszta nie pokazuje na jaka siec jest simlock.
Telefon jest oryginalnie zapakowany. Co radzicie zrobić wloyc kare play czy zamówić jaka angielskiej sieci?
Zablokuje się na pierwszą sieć której włożysz kartę SIM. Tzw. UK Carphone Activation Policy ! Domyślnie trzeba włożyć brytyjską kartę SIM i wtedy simlock zakłada się na brytyjską sieć której kartę włożysz, ale z tego co pamiętam jak włożysz polską np. PLAY to powinien się zablokować na PLAY.
Posted 23 January 2014 - 08:52
Posted 23 January 2014 - 08:57

Witam
mam pytanie bo za bardzo nie jestem w tym temacie aktywacji itp.
Znajomy własnie wiezie mi do polski Iphona 5c ze stanow, telefon posiada simlocka na t-mobile usa.
Rzeczy ktorych nie wiem to, to czy telefon byl aktywowany (byl podobno kupiony i tylko sprawdzony czy ma simlocka i okazalo sie ze ma i zostal sprzedany), takze spodziewam sie ze bedzie trzeba uzyc podkladki Gevey r-sim 9 pro z tego co czytalem, ale mam rowniez watpliowsci czy nie bede potrzebowal macierzystej karty sim zeby aktywowac telefon jesli nie byl (bo tego nie wiem czy byl czy nie byl).
I prosze mi napisac czy do uruchomienia karty omijajacej simlocka potrzebuje simke t-mobile usa czy wystarczy nasza polska ?
Pozdrawiam i dzieki wszystkim za pomoc
Posted 23 January 2014 - 19:06
Posted 23 January 2014 - 19:22
Ma ktoś do sprzedania kartę Vodafone UK? Proszę o kontakt priv lub mail.
Allegro.pl od 1,50
Posted 24 January 2014 - 10:35
Posted 24 January 2014 - 11:33
UWAGA: Dla tych co mają iphon 4s 16 gb z blokadą na Irlandską sieć 3 ( Thre ) i chcieli zdjąć blokadę, to jest taka możliwość chociaż sporo kosztuje ale skuteczna. Na stronie SIMLOCK24_pl . Właśnie sam korzystałem. Koszt 600 zł, termin realizacji ( ja czekałem 10 dni ). Płatność z góry. Najlepiej zadzwonić do nich i dogadać szczegóły.
Usługa nazywa się Odblokowanie Simlock na stałe iPhone 4S 16GB 4G 8GB WorldWide wszystkie sieci
Pozdrawiam
Reklama to nie to forum… Każdy wie gdzie ściągnąć simlocka

Posted 24 January 2014 - 15:20
Jak już wyżej wspomniano, wątek ma niemal 1000 stron, więc ośmielę się zapytać czy można już w jakiś tańszy (niż 400-500zł) sposób zdjąć simlocka z iPhone 4S (Orange UK)? Kupiliśmy telefon od gościa, który miał ten telefon na umowę. Razem z telefonem dał nam oryginał podpisanej umowy wraz z paragonem. Orange UK nie chce zdjąć simlocka (u nich kosztowałoby mnie to 20 funtów), bo wg nich musi to zrobić właściciel konta Orange. Nie pomogły gadki, że sprzedał nam telefon, że mamy w/w dokumenty i że nie można się z nim skontaktować pod żadnym numerem telefonu podanym na umowie.
Widzę, że z czasem pojawiają się tu różne rozwiązania, więc bardzo docenie odpowiedź inną niż "czytaj cały wątek i nie zawracaj głowy".
Pozdrawiam.
Dwie rzeczy wymagają wyjaśnienia z Twojej strony
1. Czy umowa, w ramach której ten telefon został pozyskany jeszcze obowiązuje
2. Jeśli nie, to kiedy się skończyła
Mogę się jedynie domyślać, że ta umowa jeszcze obowiązuje, dlatego operator chce, aby wniosek o zdjęcie simlocka zrobiła osoba, która tę umowę podpisała. M.in. dlatego, że to do jej rachunku doliczana jest opłata za zdjęcie blokady.
Jeśli jednak jest już po umowie, to proponuję:
1. Zakup karty prepaid Orange UK
2. Wyzerowanie telefonu i aktywację z nową kartą
3. Zakładasz sobie konto w Orange UK i rejestrujesz nr telefonu z karty u tego operatora na siebie
4. Utrzymujesz aktywną kartę przynajmniej przez miesiąc
5. Zasil kartę kwotą 21 funtów
6. Złóż wniosek o zdjęcie blokady podając dane swojego konta wpisane przy rejestracji
Przerabiałem to odblokowując, w ten sposób iPhone 4 w Orange UK jednemu z moich synów.
Może istnieć jeszcze konieczność rejestracji numeru na osobę przebywającą na wyspach. Jak masz tam kogoś, to nie powinno być większego problemu.
Posted 24 January 2014 - 17:47
Reklama to nie to forum… Każdy wie gdzie ściągnąć simlocka
Lucasmaster no nie do końca o to mi chodziło ale BRAWO za myślowy strzał po najmniejszej linii oporu

A może by tak bardziej się wysilić i dojść do może, powoli powoli powolutku do wniosku że to może jednak nie reklama, może coś więcej... może pomoc yyyy może prosty gest w kierunku tych co jednak nie wiedzą gdzie i nie wiedzą czy się da co by nie musieli obijać się po forach z pytaniami narażając się na najczęstsze odpowiedzi typu "zapytaj kuli zgaduli " lub " ileż razy można wałkować ten sam temat" hihi. A więc T A K to jednak było tylko i wyłącznie wyciągnięcie ręki do tych co nie wiedzą. Dla poparcia słów możesz sprawdzić moje wcześniejsze posty na tym i na forum myiphone, co prawda trochę rozwleczone w czasie ale dotyczyły właśnie problemu z moim ip 4s którego dopiero teraz udało mi się odblokować a tych co by wiedzieli czy można i gdzie z tej sieci ściągnąć nie było wcale.
Starajmy się raczej żeby nasze słowa miały jakąś wartość i moc tak jak kiedyś przed erą komputerów i telefonów komórkowych.
Pozdrawiam i proszę abyś nie oceniał ludzi tak pochopnie.
Posted 24 January 2014 - 19:56
Posted 24 January 2014 - 19:56
Dwie rzeczy wymagają wyjaśnienia z Twojej strony
1. Czy umowa, w ramach której ten telefon został pozyskany jeszcze obowiązuje
2. Jeśli nie, to kiedy się skończyła
Mogę się jedynie domyślać, że ta umowa jeszcze obowiązuje, dlatego operator chce, aby wniosek o zdjęcie simlocka zrobiła osoba, która tę umowę podpisała. M.in. dlatego, że to do jej rachunku doliczana jest opłata za zdjęcie blokady.
Jeśli jednak jest już po umowie, to proponuję:
1. Zakup karty prepaid Orange UK
2. Wyzerowanie telefonu i aktywację z nową kartą
3. Zakładasz sobie konto w Orange UK i rejestrujesz nr telefonu z karty u tego operatora na siebie
4. Utrzymujesz aktywną kartę przynajmniej przez miesiąc
5. Zasil kartę kwotą 21 funtów
6. Złóż wniosek o zdjęcie blokady podając dane swojego konta wpisane przy rejestracji
Przerabiałem to odblokowując, w ten sposób iPhone 4 w Orange UK jednemu z moich synów.
Może istnieć jeszcze konieczność rejestracji numeru na osobę przebywającą na wyspach. Jak masz tam kogoś, to nie powinno być większego problemu.
Jakbyś przeczytał troszkę więcej, to byś zauważył, że zaproponowałem mu tańsze i wygodniejsze rozwiązanie.
Posted 25 January 2014 - 03:47
Posted 25 January 2014 - 11:23

Posted 25 January 2014 - 18:14
No wlasnie nie pokazuje braku sieci, tylko caly czas jej szuka. Co moge z tym zrobic?Pokazuje ci brak sieci
Posted 25 January 2014 - 20:52
Posted 25 January 2014 - 23:36
Witam
Zakupilam ostatnio Iphone 5, podlaczam go do komputera aby skonfigurowac i w itunes wyskakuje taki komunikat:
"iPhone zawiera kartę SIM, która nie jest prawdopodobnie obsługiwana.
iPhone zawiera kartę SIM pochodzącą od operatora, którego zasady aktywacji przypisane obecnie przez serwer aktywacji traktują jako nieobsługiwanego. iPhone nie jest źródłem tego problemu. Zainstaluj kartę SIM dostarczoną przez obsługiwanego operatora lub poproś swojego operatora o pomoc (iPhone wymaga odblokowania). Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z Apple."
Jak sie pozbyc tego problemu? To chodzi o to ze iphone ma simlocka? Jak sprawdzic na jaka siec ma simlocka?
Kupilam go na Allegro, nie z salonu.
Pozdrawiam
Oto dane tego Iphone z imei.info
IMEI: 013427001531789
Model:
Activated: Yes
Telephone Technical Support: Expired
Repairs and Service Coverage: Expired
Purchase Date:
Contract Until: Unknown
Blacklist Korea Networks:
Blacklist Australia Networks:
Blacklist Japan Networks:
Blacklist Telenor (Sweden):
Carrier: Buy carrier check!
SIM lock: Unknown
Proszę :
IMEI: 013427001531789
Serial Number: F2LJR1KZF38Y
Activated: Yes
Last Activated SIM: AT&T - United States USA
Telephone Technical Support: Expired
Repairs & Service Coverage: Expired
Carrier: US AT&T
SIM Lock: Locked
Odblokowanie około 450-500 zł jeśli nie jest na czarnej liście ewentualnie R-SIM

Posted 26 January 2014 - 18:46

Posted 26 January 2014 - 19:26
Witam. Posiadam iPhone 4S iOS 6.1.3 z simlockiem na siec Vodafone UK. Mam takze R-Sim 9 + nanosim Play i caly czas wywala blad o niewaznej karcie
N
Wie ktos co z tym zrobic ?
Filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=4mZN3k3meNk
Bardzo prosze o szybka pomoc
PODEŚLIJ IMEI

Wyjaśnione nie Vodafone UK tylko EE UK

Posted 26 January 2014 - 20:00
PODEŚLIJ IMEI
Wyjaśnione nie Vodafone UK tylko EE UK
Dziala ! Wielkie dzieki

Edit:
Teraz mam nastepujacy problem ;/ Nie wiem gdzie i jak ustawic internet. Posiadam w abonamencie 500 mb w Play i nie wiem jak mam skonfigurowac iPhona pod to

Posted 27 January 2014 - 15:24
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users