Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#9901 RaidenPL

RaidenPL
  • 3 posts

Posted 18 January 2014 - 13:13

Mam iPhone 3gs. Kupiłem go tydzień temu na aukcji na której jest napisane, że simlock powróci przy update i jest usuwany programowo. Dzisiaj na stronie IMEI.info sprawdzałem czy jest simlock i jest napisane ze zablokowany. Czy moge zrobić jakoś bezpiecznie update z 4.1 do 6? Jeśli nie to co mogę zrobić?

#9902 WKD622

WKD622
  • 10 posts

Posted 18 January 2014 - 13:57

Witam, planuje zakup Iphone 5S. Słyszałem że tylko Orange dodaje sim-locka. Da się go jakoś zdjąć? Ile to będzie kosztować? Orange podobno takie coś robi za odpłatą. Egzemplarzy z jakich sieci szukać? Może być z całej europy żeby była gwarancja?

#9903 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 18 January 2014 - 14:24

Mam iPhone 3gs. Kupiłem go tydzień temu na aukcji na której jest napisane, że simlock powróci przy update i jest usuwany programowo. Dzisiaj na stronie IMEI.info sprawdzałem czy jest simlock i jest napisane ze zablokowany. Czy moge zrobić jakoś bezpiecznie update z 4.1 do 6? Jeśli nie to co mogę zrobić?

Witam,
planuje zakup Iphone 5S.
Słyszałem że tylko Orange dodaje sim-locka. Da się go jakoś zdjąć? Ile to będzie kosztować? Orange podobno takie coś robi za odpłatą.
Egzemplarzy z jakich sieci szukać? Może być z całej europy żeby była gwarancja?

Wyszukiwarka jest u góry leniwce.

#9904 WKD622

WKD622
  • 10 posts

Posted 18 January 2014 - 14:39

Wpisuje hasło "iphone 5s simlock" i wyskakuje: :E
[url]http://myapple.pl/search.php?searchid=79311158[/url]

#9905 macmacmac

macmacmac
  • 18 posts
  • SkądKraków, Poland, Poland

Posted 18 January 2014 - 18:08

Witam. Kupiłem ostatnio iphone 4s 16gb ios 7.0.4 aktywowanego z kartą gevey, która już była skonfigurowana pod Tmobile PL w którym używam telefonu. jednak w zestawie nie było karty sieci macierzystej (o2 irlandia) chciałbym się więc zapytać czy da się go aktywować po zresetowaniu ustawien do fabrycznych, bez tej karty z o2? Czy gevey już zapamięta ustawienia mojej karty i aktywuje iphone razem z nią? szukałem podobnego tematu, lecz niestety jednak nie znalazłem. Dzięki za pomoc i pozdrawiam

#9906 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 posts

Posted 20 January 2014 - 15:53

Czym różnią się karty np. 9 pro od mini (extreme)? Czy działają one z 4s / iOS7? I czy można te karty wykorzystać w procesie aktywacji (activation lock)?

#9907 Duris

Duris
  • 31 posts

Posted 20 January 2014 - 19:06

ToFFiK12: nie wiem w szczegółach czym się różni 9 PRO od Mini (lub Mini+ vel Extreme) ale na pewno tym, że ta druga mieści się w oryginalnej tacce na kartę sim z iPhona 5 (jest cieniutka, wiotka jak papier).

Ja mam właśnie takową i ... na dzisiaj już wiem, że u mnie nie działa ona z kartą nano od Orange. Nie ma problemu i działa z kartą obciętą z microsim do nano ze zwykłego startera za 5 PLN (testowałem Orange i T-mobile), ale jeszcze raz podkreślam bo ja się wkopałem ... nie działa ona z kartą od Orange (mam numer w Orange od 5 lat, wymieniłem ostatnio kartę na nano aby dalej używać swojego numeru i u mnie ona nie działa w iPhonie 5 z r-sim mini+). Mam z tym nierozwiązany problem do dzisiaj.

#9908 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 20 January 2014 - 19:47

Witam. Kupiłem ostatnio iphone 4s 16gb ios 7.0.4 aktywowanego z kartą gevey, która już była skonfigurowana pod Tmobile PL w którym używam telefonu.
jednak w zestawie nie było karty sieci macierzystej (o2 irlandia)
chciałbym się więc zapytać czy da się go aktywować po zresetowaniu ustawien do fabrycznych, bez tej karty z o2?
Czy gevey już zapamięta ustawienia mojej karty i aktywuje iphone razem z nią?
szukałem podobnego tematu, lecz niestety jednak nie znalazłem.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam

Tak da się aktywować telefon bez najmniejszego problemu :)

- - - Połączono posty - - -

Czym różnią się karty np. 9 pro od mini (extreme)? Czy działają one z 4s / iOS7?
I czy można te karty wykorzystać w procesie aktywacji (activation lock)?

Kolega Duris już ci częściowo odpowiedział :) Ogólnie R-SIM Mini jest dużo trwalsza, aktualnie jest wersja Mini+ z poprawionymi stykami.

ToFFiK12: nie wiem w szczegółach czym się różni 9 PRO od Mini (lub Mini+ vel Extreme) ale na pewno tym, że ta druga mieści się w oryginalnej tacce na kartę sim z iPhona 5 (jest cieniutka, wiotka jak papier).

Ja mam właśnie takową i ... na dzisiaj już wiem, że u mnie nie działa ona z kartą nano od Orange. Nie ma problemu i działa z kartą obciętą z microsim do nano ze zwykłego startera za 5 PLN (testowałem Orange i T-mobile), ale jeszcze raz podkreślam bo ja się wkopałem ... nie działa ona z kartą od Orange (mam numer w Orange od 5 lat, wymieniłem ostatnio kartę na nano aby dalej używać swojego numeru i u mnie ona nie działa w iPhonie 5 z r-sim mini+). Mam z tym nierozwiązany problem do dzisiaj.

R-SIM Mini działa z każdą siecią i każdą kartą SIM, ale tak to jest jak się nie kupuje u autoryzowanych sprzedawców… Także z kartą NANO Orange, nie trzeba nawet wyłączać PINu.

Mam iPhone'a 5, simlock Sprint, soft 7.0.4
Odpaliłem go dzisiaj na podkładce r-sim mini, w sieci orange. zasięg jest, dzwonić i odbierać połączenia można, lecz nie działa wysyłąnie/odbieranie smsów oraz internet. Czy trzeba będzie robić jailbreak'a i instalować patch'a, czy obędzie sie bez jailbreak'a ?

Trzeba zrobić jailbreak i zainstalować patcha dla sieci Sprint… Nie ma możliwości ominięcia jailbreka, w iPhone 5 z sieci Sprint internet tylko EDGE.

#9909 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 posts

Posted 20 January 2014 - 21:56

Czy R-Sim 7+ działa z ios 7 (iphone 4s)?

#9910 SiwySiwersss

SiwySiwersss
  • 27 posts

Posted 20 January 2014 - 22:37

Witam! Być może to było, ale musze spytać bo juz nie wiem co robic. Mam iPhone 5, on ma simlock na Angielską sieć ( EE United Kingdom). Mam w nim R-SIM 8+, zasięg jest, ale jak wkładam kartę z Plusa i Play to nie moge użyć żadnego krótkiego kody np. *100#. Wytłumaczcie prosze co mam zrobic!!!

#9911 dawidzio1987

dawidzio1987
  • 16 posts

Posted 21 January 2014 - 00:25

Witam Mam pytanko. Ktorej podkladki pod karte uzyc do Iphone 5 iOS 7.0.4, aby wszystkie opcje dzialaly? miedzy innymi 3G, sms, itd. Simlock: EE UK --> 3 UK.

#9912 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 21 January 2014 - 13:50

Witam! Być może to było, ale musze spytać bo juz nie wiem co robic.
Mam iPhone 5, on ma simlock na Angielską sieć ( EE United Kingdom). Mam w nim R-SIM 8+, zasięg jest, ale jak wkładam kartę z Plusa i Play to nie moge użyć żadnego krótkiego kody np. *100#.
Wytłumaczcie prosze co mam zrobic!!!

Krótkie kody nie działają na R-SIMach… Niestety… Najprościej ściągnąć aplikację z APPSTORE dla PLAY lub PLUS.

Witam
Mam pytanko. Ktorej podkladki pod karte uzyc do Iphone 5 iOS 7.0.4, aby wszystkie opcje dzialaly? miedzy innymi 3G, sms, itd. Simlock: EE UK --> 3 UK.

Rozmowy i SMSy będą działać na każdej od 8+ wzwyż (proszę uważać na rynku jest dużo podróbek tej karty) działanie 3G uzależnione jest od posiadanej karty SIM nie R-SIMa.

#9913 dawidzio1987

dawidzio1987
  • 16 posts

Posted 21 January 2014 - 14:29

Gdzie moglbym znalezc info czy moja karta obsluzy 3G na r sim? Posiadam karte z ang sieci 3 UK.

#9914 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 21 January 2014 - 14:32

Gdzie moglbym znalezc info czy moja karta obsluzy 3G na r sim?
Posiadam karte z ang sieci 3 UK.

Nie znajdziesz :) Albo zadziała albo nie, w Polsce wiem jakie kto wydaje karty SIM w UK niestety nie, nie mój rynek...

#9915 dawidzio1987

dawidzio1987
  • 16 posts

Posted 21 January 2014 - 14:42

Ok, w takim razie dzieki. Kupie r-sim mini i sprobuje szczescia.

#9916 Duris

Duris
  • 31 posts

Posted 21 January 2014 - 14:45

Chciałbym podziękować w tym miejscu lucasmaster za bezinteresowną pomoc i rozwiązanie problemu, dlaczego nie działała moja nano sim z Orange na iP 5 (simlock T-mobile USA). Karta ruszyła. Raz jeszcze big thx dla lucasmaster.

#9917 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 21 January 2014 - 15:00

Chciałbym podziękować w tym miejscu lucasmaster za bezinteresowną pomoc i rozwiązanie problemu, dlaczego nie działała moja nano sim z Orange na iP 5 (simlock T-mobile USA). Karta ruszyła. Raz jeszcze big thx dla lucasmaster.

Dziękuję :)

#9918 SiwySiwersss

SiwySiwersss
  • 27 posts

Posted 21 January 2014 - 16:11

Co mi da ta apka? I jak ona sie nazywa? :-)

#9919 Borcia

Borcia
  • 21 posts

Posted 21 January 2014 - 17:28

Witam, otóż mam propozycję kupna telefonu iphone 4 wersja 8gb. Tylko maleństwo ma simlocka na sieć vodafone UK, czy jest możliwość zdjęcia simlocka z niego w domowych warunkach? W jednym z serwisów zaproponowali mi cene za zdjęcie uwaga! 630zł. Mało nie umarłam! Po numerze IMEI zgadza sie i model, ma właśnie simlocka na tą sieć i jest aktywowany ale na jednym ze zdjęć na aukcji jest coś takiego: [ATTACH=CONFIG]19839[/ATTACH]

#9920 bobik9595

bobik9595
  • 6 posts

Posted 21 January 2014 - 22:11

Dzięki za oświecenie, dodam jeszcze że po instalacji patcha i użyciu iR0se Tool, internet działa także w 3G, co było sporym zaskoczeniem (karta Orange przycięta do nano), simlock Sprint, iOS 7

#9921 rafdyd

rafdyd
  • 116 posts
Posted 22 January 2014 - 00:04

Na pierwszej stronie tego wątku znalazłem taki to tekst z 2010r.: "Moja historia jest taka: 1. Kupilem starter O2 na Allegro, przyszla do mnie zafoliowana nowka w kopercie 2. Wlozylem do innnego telefonu - zglosil sie roaming Ery - czyli karta dzialala 3. Na Ebay kupilem voucher za 20funtow - podalem sprzedawcy moj numer i mi doladowal - od razu dostalem smsa o moim stanie konta - w tym momencie moglem sie dodzwonic na ten numer z O2 oraz z niego zrobic 4. wykonalem dwa polaczenia z karty o2 i na karte o2, wyslalem tez ze dwa smsy 5. wypelnilem przez proxy formularz w O2 6. po dwoch dniach dostalem smsa ze nie moga zrobic unlocka 7. znalazlem formularz kontaktowy i napisalem do O2 Uk dlaczego nie moga zrobic - w odpowiedzi otrzymalem informacje - ze nie jest karta z telefonem powiazana i polecaja mi zrobic dwa polaczenia (bedac w Polsce) oraz podlaczyc do iTunes'a a oni powinni zobaczyc ten telefon, 8. Napisalem w odpowiedzi ze tak zrobilem i ze moj ballance jest powyzej 15 funtow. 9. W odpowiedzi dostalem ze mam sie nie denerwowac bo mi odblokuja telefon i ze juz pobrali z konta 15L zebym nie byl zaskoczony mniejszym ballancem 10.Nastepnego dnia rano zmienilem karte z o2 na Ere i podlaczylem IP do iTunes'a - otrzymalem komunikat z gratulacjami o odblokowaniu telefonu. 11. koszt operacji w sumie 90 zl - pozostala mi karta oraz 3,5 funta na rozmowy W zolnierskich slowach, dla tych którzy rozumieją trochę inaczej: Mozna odblokowac IP z sieci O2 nie bedac w UK, nie aktywujac karty na terenie UK a wszystko załatwić z Polski. Całość zajęła około 5 dni, ogolny koszt okolo 90 zl! " Mam zapytanie dotyczące tej metody na odblokowanie iphone 4 z sieci O2 UK. Czy biorąc pod uwagę, że tekst pochodzi z 2010r. jest to może aktualne? Czy ktoś z was wykonał ostatnio coś w tym opisanym stylu? Gość oddał mi swojego iphona 4 (8GB) z softem 7.x.x. żeby spróbować zdjąć z niego simlocka. Po analizie wątku spłodzonego przez jednego z piszących tu "guru" od siedmiu boleści dotyczącego simlock-ów na iphone-, którego większość postów to przypierdzielanie się do innych i wyzywanie ich od leniuchów itp., a na którego to nie można napisać złego słowa bo moderatorzy kasują te posty wiem, że sam tego simlock-a nie zdejmę. Zostaje mi tylko spróbować zrobić to przez operatora O2 UK. Sprawa jest o tyle skomplikowana, ponieważ gość ma umowę na ten telefon do kwietnia tego roku i nie wiem czy to również nie będzie jakąś przeszkodą. Być może macie jakieś porady, które mógłbym sprawdzić, a potem podzielić się efektami na tym forum. Tak czy siak mam jeszcze jedno pytanie do usera lucasmaster, bo zauważyłem że dzieli się tutaj swoją wiedzą i nie ma problemu z tym, że jakieś pytanie pada tutaj kilkukrotnie jak wspominany przeze mnie powyżej osobnik. W końcu wątek ma już prawie 1000 stron, więc chyba trudno byłoby się zapoznać z nim od początku i uchwycić to czy było zadawane podobne pytanie. Chodzi mi konkretnie o zaktywowanie tego iphone-a, przynajmniej do momentu zdjęcia simlock-a. Jest w nim któryś z soft-ów iOS7 (nie wiem dokładnie która wersja) i oczywiście mam problem żeby go aktywować ponieważ nie mam karty z O2. Aparat ma być dla któregoś z rodziców gościa, który poprosił mnie o próbę zdjęcia simlock-a. Gość jest już w UK, więc nie mam jakby możliwości skorzystania z jego karty. Jakie są możliwości na aktywowanie go bez tej karty? Czytałem też tutaj z paru postach o r-sim-ach. Czy jest jakaś wersja tej karty, która zadziałałaby z iphone 4? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

#9922 marjanoos

marjanoos
  • 375 posts

Posted 22 January 2014 - 03:35

Witam, otóż mam propozycję kupna telefonu iphone 4 wersja 8gb. Tylko maleństwo ma simlocka na sieć vodafone UK, czy jest możliwość zdjęcia simlocka z niego w domowych warunkach? W jednym z serwisów zaproponowali mi cene za zdjęcie uwaga! 630zł. Mało nie umarłam!
Po numerze IMEI zgadza sie i model, ma właśnie simlocka na tą sieć i jest aktywowany ale na jednym ze zdjęć na aukcji jest coś takiego:
[ATTACH=CONFIG]19839[/ATTACH]

Został aktywowany podczas zakupu, ale każdy iPhone z simlockiem musi być aktywowany macierzystą kartą sim za każdym razem, gdy wgrywa się oprogramowanie od nowa.

Fast Sim Unlock iPhone 3GS 4 4S Official Vodafone UK Factory Unlocking | eBay 150 zł i simlock z głowy.

Sama simlocka nie ściągniesz, ani w żaden sposób nie ominiesz.

Mam zapytanie dotyczące tej metody na odblokowanie iphone 4 z sieci O2 UK. Czy biorąc pod uwagę, że tekst pochodzi z 2010r. jest to może aktualne? Czy ktoś z was wykonał ostatnio coś w tym opisanym stylu?
Gość oddał mi swojego iphona 4 (8GB) z softem 7.x.x. żeby spróbować zdjąć z niego simlocka. Po analizie wątku spłodzonego przez jednego z piszących tu "guru" od siedmiu boleści dotyczącego simlock-ów na iphone-, którego większość postów to przypierdzielanie się do innych i wyzywanie ich od leniuchów itp., a na którego to nie można napisać złego słowa bo moderatorzy kasują te posty wiem, że sam tego simlock-a nie zdejmę. Zostaje mi tylko spróbować zrobić to przez operatora O2 UK. Sprawa jest o tyle skomplikowana, ponieważ gość ma umowę na ten telefon do kwietnia tego roku i nie wiem czy to również nie będzie jakąś przeszkodą. Być może macie jakieś porady, które mógłbym sprawdzić, a potem podzielić się efektami na tym forum.

Tak czy siak mam jeszcze jedno pytanie do usera lucasmaster, bo zauważyłem że dzieli się tutaj swoją wiedzą i nie ma problemu z tym, że jakieś pytanie pada tutaj kilkukrotnie jak wspominany przeze mnie powyżej osobnik. W końcu wątek ma już prawie 1000 stron, więc chyba trudno byłoby się zapoznać z nim od początku i uchwycić to czy było zadawane podobne pytanie.
Chodzi mi konkretnie o zaktywowanie tego iphone-a, przynajmniej do momentu zdjęcia simlock-a. Jest w nim któryś z soft-ów iOS7 (nie wiem dokładnie która wersja) i oczywiście mam problem żeby go aktywować ponieważ nie mam karty z O2. Aparat ma być dla któregoś z rodziców gościa, który poprosił mnie o próbę zdjęcia simlock-a. Gość jest już w UK, więc nie mam jakby możliwości skorzystania z jego karty. Jakie są możliwości na aktywowanie go bez tej karty? Czytałem też tutaj z paru postach o r-sim-ach. Czy jest jakaś wersja tej karty, która zadziałałaby z iphone 4? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Możliwe, że ta metoda jeszcze działa, ale taniej wyjdzie wykupienie takiej usługi na ebayu.

O2 UK Apple iPhone 5 4S 4 3GS 3G Official Permanent IMEI Factory Sim Unlocking | eBay

Co do aktywacji, to sn0wbreeze i redsn0w mogą aktywować iPhona 4 bez macierzystej karty sim, ale nie obsługują one iOS 7.

#9923 SiwySiwersss

SiwySiwersss
  • 27 posts

Posted 22 January 2014 - 09:27

Siemanko! Planuje zdjąć Simlocka z mojego iPhone 5 z iOS 7.0.4, ma blokadę na angielską sieć "Last Activated SIM: Orange - United Kingdom G Carrier: UK TMobile" tak jest napisane po sprawdzeniu IMEI. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku co zrobic? Z gory dzieki. :-)

#9924 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 22 January 2014 - 11:19

Siemanko!
Planuje zdjąć Simlocka z mojego iPhone 5 z iOS 7.0.4, ma blokadę na angielską sieć "Last Activated SIM: Orange - United Kingdom G
Carrier: UK TMobile" tak jest napisane po sprawdzeniu IMEI.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku co zrobic?
Z gory dzieki. :-)

Koszt zdjęcia simlocka to około 500zł, poszukaj dla sieci EE na Electronics, Cars, Fashion, Collectibles, Coupons and More | eBay

Na pierwszej stronie tego wątku znalazłem taki to tekst z 2010r.:

"Moja historia jest taka:
1. Kupilem starter O2 na Allegro, przyszla do mnie zafoliowana nowka w kopercie
2. Wlozylem do innnego telefonu - zglosil sie roaming Ery - czyli karta dzialala
3. Na Ebay kupilem voucher za 20funtow - podalem sprzedawcy moj numer i mi doladowal - od razu dostalem smsa o moim stanie konta - w tym momencie moglem sie dodzwonic na ten numer z O2 oraz z niego zrobic
4. wykonalem dwa polaczenia z karty o2 i na karte o2, wyslalem tez ze dwa smsy
5. wypelnilem przez proxy formularz w O2
6. po dwoch dniach dostalem smsa ze nie moga zrobic unlocka
7. znalazlem formularz kontaktowy i napisalem do O2 Uk dlaczego nie moga zrobic - w odpowiedzi otrzymalem informacje - ze nie jest karta z telefonem powiazana i polecaja mi zrobic dwa polaczenia (bedac w Polsce) oraz podlaczyc do iTunes'a a oni powinni zobaczyc ten telefon,
8. Napisalem w odpowiedzi ze tak zrobilem i ze moj ballance jest powyzej 15 funtow.
9. W odpowiedzi dostalem ze mam sie nie denerwowac bo mi odblokuja telefon i ze juz pobrali z konta 15L zebym nie byl zaskoczony mniejszym ballancem
10.Nastepnego dnia rano zmienilem karte z o2 na Ere i podlaczylem IP do iTunes'a - otrzymalem komunikat z gratulacjami o odblokowaniu telefonu.
11. koszt operacji w sumie 90 zl - pozostala mi karta oraz 3,5 funta na rozmowy
W zolnierskich slowach, dla tych którzy rozumieją trochę inaczej:
Mozna odblokowac IP z sieci O2 nie bedac w UK, nie aktywujac karty na terenie UK a wszystko załatwić z Polski. Całość zajęła około 5 dni, ogolny koszt okolo 90 zl! "

Mam zapytanie dotyczące tej metody na odblokowanie iphone 4 z sieci O2 UK. Czy biorąc pod uwagę, że tekst pochodzi z 2010r. jest to może aktualne? Czy ktoś z was wykonał ostatnio coś w tym opisanym stylu?
Gość oddał mi swojego iphona 4 (8GB) z softem 7.x.x. żeby spróbować zdjąć z niego simlocka. Po analizie wątku spłodzonego przez jednego z piszących tu "guru" od siedmiu boleści dotyczącego simlock-ów na iphone-, którego większość postów to przypierdzielanie się do innych i wyzywanie ich od leniuchów itp., a na którego to nie można napisać złego słowa bo moderatorzy kasują te posty wiem, że sam tego simlock-a nie zdejmę. Zostaje mi tylko spróbować zrobić to przez operatora O2 UK. Sprawa jest o tyle skomplikowana, ponieważ gość ma umowę na ten telefon do kwietnia tego roku i nie wiem czy to również nie będzie jakąś przeszkodą. Być może macie jakieś porady, które mógłbym sprawdzić, a potem podzielić się efektami na tym forum.

Tak czy siak mam jeszcze jedno pytanie do usera lucasmaster, bo zauważyłem że dzieli się tutaj swoją wiedzą i nie ma problemu z tym, że jakieś pytanie pada tutaj kilkukrotnie jak wspominany przeze mnie powyżej osobnik. W końcu wątek ma już prawie 1000 stron, więc chyba trudno byłoby się zapoznać z nim od początku i uchwycić to czy było zadawane podobne pytanie.
Chodzi mi konkretnie o zaktywowanie tego iphone-a, przynajmniej do momentu zdjęcia simlock-a. Jest w nim któryś z soft-ów iOS7 (nie wiem dokładnie która wersja) i oczywiście mam problem żeby go aktywować ponieważ nie mam karty z O2. Aparat ma być dla któregoś z rodziców gościa, który poprosił mnie o próbę zdjęcia simlock-a. Gość jest już w UK, więc nie mam jakby możliwości skorzystania z jego karty. Jakie są możliwości na aktywowanie go bez tej karty? Czytałem też tutaj z paru postach o r-sim-ach. Czy jest jakaś wersja tej karty, która zadziałałaby z iphone 4? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

iPhone 4 z iOS7 nie aktywujesz żadną kartą, simlocka zdejmiesz bez kombinacji (jeśli nie jest na czarnej liście) przez operatora kupując usługę zdjęcia simlocka na www.ebay.co.uk koszt około 12-13 funtów.

#9925 rafdyd

rafdyd
  • 116 posts
Posted 22 January 2014 - 11:45

... iPhone 4 z iOS7 nie aktywujesz żadną kartą, simlocka zdejmiesz bez kombinacji (jeśli nie jest na czarnej liście) przez operatora kupując usługę zdjęcia simlocka na Electronics, Cars, Fashion, Collectibles, Coupons and More | eBay koszt około 12-13 funtów.

Zamówiłem na znanym portalu aukcyjnym kartę O2 UK. Tą chyba aktywuję iphone? No i po tym jak go aktywuję zamówię na ebay-u tą usługę. Podają tam, że w telefonie musi być wyłączona opcja Find My iPhone, więc muszę go najpierw aktywować, żeby to ewentualnie wyłączyć. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users