Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#9401 Pawel725564

Pawel725564
  • 1 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 17:00

Witam . mam iphona 3gs 16gb i problem z nim zwiazany mianowiciwe uwaliłem mu soft po instalacji jakiejs aplikacji i teraz po ciężkich próbach mam wreszcie 4.1 i nie mogę zainstalowac ultrasnow. numer iccid jest niedostepny. wi fi dziala imei dostepny bloototh jest tylko ten icid ... bb 6.15.00 . w cydii ultra snow daje cos na rozowo " Dependens mobilesubstrate>=0.9.3209-1 " nie wiem juz co robic.. Prosze pomożcie...

#9402 altecfun

altecfun
  • 12 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 20:16

Jaki model iPhone i jaki BaseBand ?

iphone 4, modem 04.10.01

#9403 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 20:40

Włóż karty operatora na którego jest simlock bez Geveya aby aktywować telefon a potem kartę której chcesz używać z podkładką i wykonaj procedurę z 112.

#9404 altecfun

altecfun
  • 12 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 08:49

Włóż karty operatora na którego jest simlock bez Geveya aby aktywować telefon a potem kartę której chcesz używać z podkładką i wykonaj procedurę z 112.

paf: problem jest inny. telefon dziala mi z geveyem.... chce sie pozbyc simlocka i zainstalowac nowy software.
chce ustalic dlaczego nie przyjmuje mi karty o2 czy tesco bez geveya... jak juz sie uda i przyjmie wlasciwa to ja zasile i zlece o2/tesco zdjecie simlocka za 20 GBP...

problem jest w tym ze telefon bez geveya wywala brak sieci... na karcie o2 i tesco mobile.
podaje imsi: 2341049......

przychodzi mi jeszcze do glowy ze tel moze byc na czarnej liscie dlatego nie chwyta zasiegu.... chociaz dziwne skoro z gevey'em dziala... czy moze tak byc?

#9405 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 13:45

Jak używasz go w Polsce to tak jak najbardziej może być na czarnej liście.

#9406 altecfun

altecfun
  • 12 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 14:43

Jak używasz go w Polsce to tak jak najbardziej może być na czarnej liście.

no tak, ale jakby nadal korzystam z o2 tyle ze w roamingu.... czyli nie bedzie dzialal w UK a za granica z karta o2 tak?
dobrze rozumiem? skoro wkladam o2 i geveya to korzystam z o2 tyle ze w roamnigu...

idac dalej skoro jestem w roamingu i to co napisalem powyzej jest poprawne, dlaczego jak wkladam sama karte o2 nie loguje sie do sieci bez geveya?

#9407 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 14:50

Jak jest na czarnej liście nie działa w tej sieci i w tym państwie z którego pochodzi. Dlaczego ? Bo widocznie nie na o2 jest simlock.

#9408 altecfun

altecfun
  • 12 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 15:09

Jak jest na czarnej liście nie działa w tej sieci i w tym państwie z którego pochodzi. Dlaczego ? Bo widocznie nie na o2 jest simlock.

Paf: sprawdzalem w dwoch serwisach, ostatnio na simlock24.pl i podali ze jest na o2... wczesniej podal mi inny zagranczny serwis ze tesco mobile. w obu przypadkach lipa. gosc z seriwsu simlock24 twierdzi, ze na 100% jest simlock w o2... patrzac na IMSI tez mysle o o o2...

poprostu zglupialem... jak zatem dotrzec do odpowiedniego providera ktory zalockowal ip? wszyscy twerdza ze jest to o2 lub tesco mobile....

#9409 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 15:13

Miałem iPhona 4 z czarnej listy i normalnie aktywowałem go kartą na którą był simlock. Sprawdź czy nie jest na czarnej liście przez aukcje na allegro, jeżeli nie to napisz do obu operatorów z prośbą o odblokowanie. Wtedy sprawdzą czy imei jest w ich bazie.

#9410 altecfun

altecfun
  • 12 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 15:31

Miałem iPhona 4 z czarnej listy i normalnie aktywowałem go kartą na którą był simlock. Sprawdź czy nie jest na czarnej liście przez aukcje na allegro, jeżeli nie to napisz do obu operatorów z prośbą o odblokowanie. Wtedy sprawdzą czy imei jest w ich bazie.

Paf, lekko sie pogubilem... powinenem aktywowac telefon jeszcze raz? nie bardzo rozumiem... telefon aktualnie mi dziala jak uzywam gevey'a. konieczna jest jescze raz aktywacja na karcie o2? jesli tak jak to zrobic? mam wgranego JB czy to nie przeszkadza i czegos nie uwale?

zaraz bede dzwonil do tesco mobile i podpytam.

i jeszcze jedno: jak nie jest na blackliscie to dlaczego mam pisac do operatorw z prosba o odblokowanie? moze byc zablokowany? caly czas moge korzystac z kart jesli wloze gevey'a... i wtedy wszytsko dziala.

#9411 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 15:38

Jak masz SAM-a daj tam dezaktywację. Telefon zrebotuje się i wtedy będziesz musiał go aktywować. I wtedy sprawdź obie karty na które niby jest simlock. PS. Jak to się nie uda to nie za bardzo wiem jak haktywować ponownie telefon, więc robisz to na własną odpowiedzialność. Telefon został haktywowany i dlatego działa Gevey.

#9412 altecfun

altecfun
  • 12 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 16:18

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#9413 dominik3755

dominik3755
  • 36 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 22:13

Witam jakby kogoś to interesowało to w sprzedaży na allegro jest już najnowszy R-SIM 8+ omija on simlocka w iphone 4s/5 ios 6.1.4 na wszystkich kartach nie jak poprzednie teraz działają karty PLAY USIM LTE te nowe z plusa nowe nano itd.

#9414 altecfun

altecfun
  • 12 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 09:49

Witam jakby kogoś to interesowało to w sprzedaży na allegro jest już najnowszy R-SIM 8+ omija on simlocka w iphone 4s/5 ios 6.1.4 na wszystkich kartach nie jak poprzednie teraz działają karty PLAY USIM LTE te nowe z plusa nowe nano itd.

a na 4 zadziala? ;)

#9415 Maciek Małecki

Maciek Małecki
  • 8 postów
  • SkądBydgoszcz, Poland, Poland

Napisano 28 sierpnia 2013 - 11:58

Chciałbym zdjąć Simlocka z iP 3GS, który początkowo miał 4.3.2, a zaktualizowałem go do 6.1.3. Simlock jest na polskie Orange. Jest jakaś szansa na zdjęcie? Serial number: 85030GVKEDG Production year: 2010 Da radę coś zrobić? :)

#9416 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 13:41

a na 4 zadziala? ;)

Nie.

Chciałbym zdjąć Simlocka z iP 3GS, który początkowo miał 4.3.2, a zaktualizowałem go do 6.1.3. Simlock jest na polskie Orange. Jest jakaś szansa na zdjęcie?

Serial number: 85030GVKEDG
Production year: 2010

Da radę coś zrobić? :)

Da. Masz o tym całe kompendium.

#9417 raptor997

raptor997
  • 12 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 11:01

Witam wszystkich,
mam problem,usiłuje sciągnoć simlocka karta x-sim ultra s z mojego iphone 4s BB 3.0.04,próbowałem wszystkich metod,oglądnąłem wszystkie filmiki na yt i nadal nic.Mam brak sieci...
Prosze o pomoc :)

- - - Połączono posty - - -

teraz ciagle pokazuje sie w lewym górnym rogu: szukam,i tak już z5 min
dodam,ze przy głośniku z komputera słychać "trzaski"
co 10sekund słychac

#9418 mixxiiq

mixxiiq
  • 2 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 12:44

Witam Mam mały problem z moim Iphone 3g z softe 4.1 , otóż nie moge zdjąc z niego simlocka ciągle Jest napisane ze Brak SIM. Wczesniej doczytałem ze nie mozna zdjąc simlocka na Basebandzie 05.15.04 wiec zupgradowalem go do 06.15.00 redsn0wem 0.9.6b5 uzylem z cydii ultrasn0w'a lecz nic sie nie stało . Juz niewiem co zrobic wiec Prosze o rady .

#9419 mulder132

mulder132
  • 5 postów
  • SkądZielonka, Poland

Napisano 29 sierpnia 2013 - 21:40

Witam, ja z kolei mam iPhone 3GS (iOS 5.0.1/BB 5.13.04) i chciałbym zrobić update do 6.1.3. Teraz już niezbyt się w tym wszystkim orientuję więc proszę o jakis opis jak to zrobić po kolei wraz ze zdjęciem simlocka. Na razie ogarniam tyle, że robię update do 6.1.3 przez iTunes i pozniej juz redsn0w? I jeszcze kwestia plików shsh , z ktorymi zupełnie nie wiem o co chodzi? jesli chcialbym pozniej wrocic do 5.0.1 to musze miec jakies pliki shsh? jesli tak to jak je zdobyc/zapisać?

#9420 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 sierpnia 2013 - 04:15

Wyszukiwarka forumowa jest u góry. Tam masz odpowiedzi.

#9421 mulder132

mulder132
  • 5 postów
  • SkądZielonka, Poland

Napisano 30 sierpnia 2013 - 10:49

No niezupełnie, ponieważ w każdym temacie, w którym ktoś prosi o pomoc w update jest odnośnik do tego własnie tematu, temat idzie do kosza. Zatem w tym temacie miałem nadzieję otrzymać odpowiedź więc napisałem prośbę o pomoc z kilkoma pytaniami. Czy na prawde to forum opiera się do jasnej cholery tylko na pisaniu "Poszukaj sobie w wyszukiwarce"? Więcej można się dowiedzieć z youtube, gdzie jakiś chłopiec przed mutacją opowiada wszystko po kolei i jemu to dobrze wychodzi, bo ma chęc komuś pomóc. A więc czy mogę teraz poprosić o odpowiedz na moje pytania? Na prawdę, nie prosiłbym o pomoc gdybym wczesniej nie próbował przez 2 godziny znaleźć jakiegoś poradnika, czegokolwiek.

#9422 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 30 sierpnia 2013 - 13:21

Wgraj haktywowany 6.1.3CF.

#9423 Krzysztof Janusz

Krzysztof Janusz
  • 3 postów
  • SkądNowy Sącz, Poland

Napisano 31 sierpnia 2013 - 09:18

Witam Mam takie pytanie Posiadam iphona 5 z simlockiem ale omijam go kartą r-sim 8.Tutaj zaczyna się problem posiadam dwie karty jedną dociętą orange na nano sim i drugą oryginalną nano sim (z abonamentu), i ta docięta normalnie działa zasięg jest ok a ta oryginalna nano pisze cały czas brak sieci, i tu jest moje zapytanie jest taka możliwość że te nano mają jakiś inny chip co r sim nie obchodzi je ? Z góry dziękuje za odpowiedz pozdrawiam.

#9424 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 31 sierpnia 2013 - 13:09

Proszę podejść do salonu i wyłączyć żądanie PIN. Trzeba napisać odpowiednie pismo, przeważnie w ciągu godziny da się zdjąć pytanie o PIN w innym telefonie z blokadą PIN nie będzie działać.

Witam
Mam takie pytanie Posiadam iphona 5 z simlockiem ale omijam go kartą r-sim 8.Tutaj zaczyna się problem posiadam dwie karty jedną dociętą orange na nano sim i drugą oryginalną nano sim (z abonamentu), i ta docięta normalnie działa zasięg jest ok a ta oryginalna nano pisze cały czas brak sieci, i tu jest moje zapytanie jest taka możliwość że te nano mają jakiś inny chip co r sim nie obchodzi je ?
Z góry dziękuje za odpowiedz pozdrawiam.

#9425 Krzysztof Janusz

Krzysztof Janusz
  • 3 postów
  • SkądNowy Sącz, Poland

Napisano 31 sierpnia 2013 - 14:03

Własnie tutaj następne pytanie mam bo włożyłem tą nano do innego tel z podkładką i wyłączyłem tam pin i już iphone nie prosił o pin ? Czy możliwe że poprostu ten pin jest dalej i blokuje cały czas tą karte (zasięg) ? Jeśli zmienił bym karte na micro sim i dotne to może zadziała ? Może być tak że nano mają jakiś inny chip i karta rsim8 nie omija ich ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych