Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#9151 TheNylek

TheNylek
  • 14 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 13:19

To bardzo przepraszam, że przez takich jak ja jest tyle stron. Dzięki wielkie za Twój bardzo cenny czas jaki poświeciłeś, by zająć się tą durną sprawą. :) Pozdrawiam :) PS. Ty kiedyś też zaczynałeś ^^

#9152 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 13:28

To bardzo przepraszam, że przez takich jak ja jest tyle stron. Dzięki wielkie za Twój bardzo cenny czas jaki poświeciłeś, by zająć się tą durną sprawą. :) Pozdrawiam :)
PS. Ty kiedyś też zaczynałeś ^^

Nie próbuj być na siłę zabawny bo ci to nie wychodzi. Jesteśmy tyle samo na tym forum, więc "zaczynaliśmy" razem...

#9153 TheNylek

TheNylek
  • 14 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 13:44

Ja szczerze Ci dziękuje za pomoc. Wiem, że nie ogarniam wszystkiego na dobrym poziomie wiec spokojnie ;)

#9154 mao2

mao2
  • 29 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 19:16

Witam,mam Iphone 4 z simlockiem,po sprawdzeniu na stronie imei.info okazało się,że simlock jest założony na austriacką sieć,przynajmniej tak wynika z tego komunikatu: "Next Tether Activation Policy Description: Austria Hutchison" Chciałem zdjąć za opłatą simlocka ale strony,które oferują tę usługę nie mają tej sieci na liście. Czy zna ktoś sposób na tą bolączkę? A może, na stronie imei.info jest błąd,ponieważ można zdjąć z sieci Australia Hutchison,a Austrii Hutchison nie znajduje. Chciałem sam ściągnąć ale niestety za wysoki baseband. Tak to wyglada: IMEI: 012963008189842 Serial Number: QR149X3VA4S Part Description: IPHONE 4 16GB BLACK Product Version: 5.0 Coverage Status: Out of Warranty Coverage End Date: First Unbrick Date: 04/01/12 Last Unbrick Date: 04/01/12 CTN: 436503335871 Next Tether Activation Policy Description: Austria Hutchison. Lock Status: Locked If phone is locked.

#9155 olsa

olsa
  • 6 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 20:54

Witam, mam iPhone'a 3GS z angielskiej sieci. Zdjęłam z niego simlocka za pomocą redsn0w, wgrałam iPad BB, następnie budowanie softu sn0wbreezem, odtworzenie softu w iTunes i telefon sie uruchomil. Przeszłam te wszytskie ustawienia, ale po uruchomieniu telefon nie widzial karty. Zatem za pomocą Cydii wgralam ultrasn0w i w miejscu sieci pojawilo się "szukanie" (czy coś takiego). Trwało to dosyć długo, więc stwierdzilam, ze zresetuje telefon. Niestety telefon juz sie nie uruchamia, czasami uda mi się go doprowadzić do aktywacji, ale wowczas wyskakuje błąd, że mozna zaktywować telefonu, bo serwery są zajęte. jednakże przez większość czasu na ekranie pojawia się tylko jabłko. iTunes też nie widzi telefonu. Czy ponowne wgranie iPad BB (przeprwadzenie tych wszystkich czynnosci) pomoze?

#9156 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 21:04

Witam, mam iPhone'a 3GS z angielskiej sieci. Zdjęłam z niego simlocka za pomocą redsn0w, wgrałam iPad BB, następnie budowanie softu sn0wbreezem, odtworzenie softu w iTunes i telefon sie uruchomil. Przeszłam te wszytskie ustawienia, ale po uruchomieniu telefon nie widzial karty. Zatem za pomocą Cydii wgralam ultrasn0w i w miejscu sieci pojawilo się "szukanie" (czy coś takiego). Trwało to dosyć długo, więc stwierdzilam, ze zresetuje telefon. Niestety telefon juz sie nie uruchamia, czasami uda mi się go doprowadzić do aktywacji, ale wowczas wyskakuje błąd, że mozna zaktywować telefonu, bo serwery są zajęte. jednakże przez większość czasu na ekranie pojawia się tylko jabłko. iTunes też nie widzi telefonu. Czy ponowne wgranie iPad BB (przeprwadzenie tych wszystkich czynnosci) pomoze?

Masz najnowsze oprogramowanie 6.1.3 ? Jeżeli tak to masz JB na uwięzi i musisz za każdym rebootem, ponownym uruchomieniem telefonu bootować go iBooty lub Redsnowem. Było miliardy razy, zacznijcie ludzie w końcu używać wyszukiwarki a nie śmiecić...

#9157 jan1102

jan1102
  • 73 postów

Napisano 02 czerwca 2013 - 21:58

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

- - - Połączono posty - - -

Witam.Mam iPhone 4 6.1.2 jb ,sim-lock na Orange UK.I mam takie pytanie czy da się ściągnąć sim-locka za frree??A jak nie to jaką mam kopić kartę gevey czy tam x-sim??

#9158 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 08:02

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

Witam.Mam iPhone 4 6.1.2 jb ,sim-lock na Orange UK.I mam takie pytanie czy da się ściągnąć sim-locka za frree??A jak nie to jaką mam kopić kartę gevey czy tam x-sim??

Nie i żadną.

#9159 jan1102

jan1102
  • 73 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 08:38

co powiecie na to ja mam wlasnie ip4 8g i konczy sie nr DPMW
Jabłko GSX Exploit do Fabryka Odblokuj wszelkie iPhone 4 / 4S [niepotwierdzone]

#9160 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 08:41

Powiemy to co zawsze, takie strony to fake.

#9161 jan1102

jan1102
  • 73 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 08:48

Powiemy to co zawsze, takie strony to fake.

aajjss to naprawde nawet karty x sim czy jakiej kolwiek nie ma ??

#9162 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 08:54

aajjss to naprawde nawet karty x sim czy jakiej kolwiek nie ma ??

Człowieku masz kompendium wiedzy o simlocku w dziale poradniki, nie wierzysz mi to sam sprawdź.

#9163 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 14:26

Ludzie, ja miesiąc temu też zaczynałem i pytałem o takie rzeczy, tyle że nie mogłem znaleźć nic na forum a przeglądać 900 stron tematu to trochę czasochłonne, ale Wy moglibyście przeskoczyć jakieś 20 stron wstecz i znajdziecie odpowiedzi na 3/4 pytań które padły na ostatnich stronach... Ręce opadają, przeglądnijcie najpierw forum, jak nie znajdziecie nic to wtedy pytajcie. Wcale się nie dziwie że Paf ma już takie nerwy, jak co 10 stron pojawiają się te same pytania, tylko w pytaniu zmieniony model lub wersja softu (od strony 900 chyba z 5 razy już widziałem link do kompendium wiedzy na temat simlocków, a Wy ciągle pytacie o to samo). Według mnie ten temat powinien zostać zamknięty, a jak jest jakieś sensowne pytanie to albo w nowym temacie, albo podesłać do moderatora, żeby dorzucił je tutaj i na chwile otworzył temat, wiem że to była by trochę żmudna praca dla mod'a, ale może wtedy zaczęli by korzystać z mózgów a nie wszystko na gotowe bo 10 stron po 10 postów to przecież zdecydowanie za dużo, baa nawet 2 strony wstecz to zbyt wiele, nie ma na ostatniej to piszemy pytanie. Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że da wam to do myślenia i zaczniecie w końcu sami działać, forum ma pomagać coś zrobić, myśleć musicie sami.

#9164 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 14:45

Jak długo czekaliście na oficjalne ściągnięcie simlocka? Ja czekam już 2.5 tygodnia. Jeszcze tydzień

#9165 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 15:26

Jak długo czekaliście na oficjalne ściągnięcie simlocka? Ja czekam już 2.5 tygodnia. Jeszcze tydzień

12h.

#9166 piter123

piter123
  • 51 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 15:31

Parę godzin może 5-6h

#9167 Darkhitsugaya

Darkhitsugaya
  • 3 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 15:40

Na początek powiem, że szukałem jakieś 40 stron w tył czy jest odpowiedź na moje pytanie, takowego nie ma więc teraz pytam. Czy zdjęcie simlocka metodą płatną wymaga posiadania karty sim? Jeżeli tak, to jak sprawdzić jaką karte musze mieć?

#9168 TheNylek

TheNylek
  • 14 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 15:45

po zainstalowaniu Ultrasnow z Cydii ciągle mam brak sieci, próbowałem już na wiele sposobów. Znasz może jakieś inne rozwiązanie lub wskazówkę ?

#9169 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 15:53

Na początek powiem, że szukałem jakieś 40 stron w tył czy jest odpowiedź na moje pytanie, takowego nie ma więc teraz pytam.

Czy zdjęcie simlocka metodą płatną wymaga posiadania karty sim? Jeżeli tak, to jak sprawdzić jaką karte musze mieć?

Nie. Jak zdejmiesz simlocka aktywujesz go dowolna kartą.

#9170 auron123

auron123
  • 10 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 18:35

Witam mam do was pytanie może głupie ale ciągle szukam na niego odpowiedzi. Mam Iphona 4 16 gb z simlockiem na o2 dzisiaj dostałem karte o2 telefon normalnie się aktywował oraz jest zasięg (roaming) i tu moje pytanie czy telefon może się znajdować na czarnej liście czy prędzej na białej taka szybka diagnostyka jeśli iphone się aktywował i ma zasięg czy przeszedł u o2 pozytywnie czy jak to dokładnie wygląda

#9171 Darkhitsugaya

Darkhitsugaya
  • 3 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 18:40

Nie. Jak zdejmiesz simlocka aktywujesz go dowolna kartą.

Chodzi mi o to, że np. na stronie simlock24.pl żeby odblokować simlocka są tam do wyboru różne sieci np. vodafone, t-mobile itd. Jak mam sprawdzić jaki sim lock jest nałożony, skoro poprzedniej karty nie mam(i nie pamiętam z jakiej sieci ta karta sim była)?

Tak, wiem, widzę tam opcje "Sprawdzanie sieci", ale tego nie dam rady zrobić, bo telefon jest kompletnie zablokowany(nie da się na nim nic robić póki nie włoże karty sim, moge tylko ustawić opcje jaki kraj, język oraz sieć wi-fi z którą mogę sie połączyć).

#9172 auron123

auron123
  • 10 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 18:50

zrób JB i telefon się aktywuje bez problemu ale i tak nie sprawdzisz operatora po uruchomieniu będziesz miał puste pole. Trzeba sprawdzać po IMEI

#9173 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 19:24

zależy jaki ma soft. Na 6.1.3 nie ma Jailbreka

12h.

Rozumiem,że robiłeś to przez simlock24.pl? Ja robiłem to z aukcji allegro.

#9174 auron123

auron123
  • 10 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 19:26

Jest JB na 6.13 i działa bez problemu tylko trzeba za każdym wyłączeniem go traktować redsnowem ale dla aktywacji i dla iPoda w sam raz

#9175 Darkhitsugaya

Darkhitsugaya
  • 3 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 19:30

Właśnie ja nawet nie wiem jaki tam jest soft, bo telefon jest jakby pusty, dostałem go od mamy(kupiony w Anglii), więc nie wiem jaka była karta(ona tym bardziej nie wie), jaki jest soft i ogólnie nic nie wiem ;x.

zrób JB i telefon się aktywuje bez problemu ale i tak nie sprawdzisz operatora po uruchomieniu będziesz miał puste pole. Trzeba sprawdzać po IMEI

No wiem wiem że trzeba po imei sprawdzić.
Tylko tak jakoś niepewny jestem, bo to w sumie mój pierwszy produkt od Apple'a jaki mam, i jestem mega zielony w tych sprawach. Czy telefon się od tego nie popsuje czy coś? Trochę poczytałem o tym i nie widziałem żadnych wzmianek o tym, czy telefon po tym się psuje czy nie ;x

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych