Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#9101 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 14 maja 2013 - 21:14

Poczekaj bo nie rozumiem, JB przeciez jest na 6.1.2 w 4s nawet? Na dzien dzisiejszy, ja chce obejsc tego locka albo go usunac.

#9102 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 maja 2013 - 21:20

Poczekaj bo nie rozumiem, JB przeciez jest na 6.1.2 w 4s nawet? Na dzien dzisiejszy, ja chce obejsc tego locka albo go usunac.

I co z tego że jest JB na 6.1.2 ? Napisałem ci raz. JB to nie to samo co ominięcie/usunięcie simlocka.

#9103 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 14 maja 2013 - 21:45

Myslalem ze ominiecie ma sie do usuniecia ;d To w takim razie moje pytanie powinno wygladac tak: Czy moge spodziewac sie JB na 6.1.3 badz wyzszy? Bo slyszalem opinie ze tak, tylko to kwestia czasu niewiadomo jakiego I czy tylko pozostaje usluga za 500zl ktora dziala? (sciagniecie simlocka) edit: Albo czy pojawi sie mozliwosc zrobienia downgrade do nizszej wersji bo to tez chyba by rozwiazywalo problem

#9104 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 maja 2013 - 21:59

Nie mogę. Człowieku... Nie wyjdzie JB na 6.1.3 ani 6.1.4 bo nie opłaca się marnować na niego znalezionych dziur które umożliwią JB na wyższych softach typu 6.2.x lub 7.x. A nawet jak wyjdzie JB powiedzmy dla 6.2.1 (o ile wyjdzie taki soft) to i tak nic ci to nie da bo dzięki niemu nie ominiesz simlocka. Jb ma się nijako do simlocka dopóki nie znajdzie się ktoś kto zrobi tweak który to spowoduje, do tej pory nikt tego nie zrobił i wątpię aby komuś się udało a najbliższej przyszłości. Downgrade też się nie da , a nawet jak to po co ? Nie ominiesz dzięki JB SIMLOCKA! Jak napisałem ci wcześniej zostaje ci tylko możliwość odpłatnego zdjęcia simlocka, i nic innego. Ewentualnie karty omijające simlcka i tyle. Wszystko masz w postach wcześniej pofatyguj się i je poczytaj ze zrozumieniem, choć widzę że masz z tym poważne problemy.

#9105 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 15 maja 2013 - 00:13

Sprawdzilem telefon na na necie i dokladnie pisza cos takiego IPHONE 4S 16GB BLACK Mexico America Movil. Locked
Karta sim z napisen telcel.
Na simlock 24 i simlock PL nie ma tej sieci, jest usluga na 4s 16GB za 500zl sciagniecie simlocka z wszystkiego, tel na pewno nie jest na black list bo tez to sprawdzalem, mam pewnosc ze to zadziala i czy warto wgle wsadzac 500zl w to? czy lepiej poczekac miesiac/dwa moze cos zrobia? albo nowy uptade ktory obejda?
Sam niewiem juz.

Drogi kolego, kupujesz sobie z allegro taką o to podkładkę iPhone 4S 6.1.3 6.1.2 6.1 Gevey Ultra S +reset SIM (3219275887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Robisz tak jak jest napisane w instrukcji i po 5 minutach cieszysz się ominiętym simlock'iem i działającą każdą siecią za jedyne 75zł

W poprzednim twoim wątku ktoś musiał wprowadzić Cię w błąd i napisać, że na 6.1.3 nie da się ominąć simlocka podkładką Gevey, ale jak widać się da.

Co do Jailbreak'a, to już raczej zostało to wyjaśnione, na 6.1.3 go na 100% nie uświadczysz, trzeba czekać na iOS7. Co nie oznacza, że nie ominiesz simlocka, ale tylko dzięki tej podkładce, systemowo już nic nie zrobisz.

#9106 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 15 maja 2013 - 09:04

Drogi kolego, kupujesz sobie z allegro taką o to podkładkę iPhone 4S 6.1.3 6.1.2 6.1 Gevey Ultra S +reset SIM (3219275887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Robisz tak jak jest napisane w instrukcji i po 5 minutach cieszysz się ominiętym simlock'iem i działającą każdą siecią za jedyne 75zł

W poprzednim twoim wątku ktoś musiał wprowadzić Cię w błąd i napisać, że na 6.1.3 nie da się ominąć simlocka podkładką Gevey, ale jak widać się da.

Co do Jailbreak'a, to już raczej zostało to wyjaśnione, na 6.1.3 go na 100% nie uświadczysz, trzeba czekać na iOS7. Co nie oznacza, że nie ominiesz simlocka, ale tylko dzięki tej podkładce, systemowo już nic nie zrobisz.

Nikt go nie wprowadził w błąd. Ma zwyczajnie problemy z czytanie ze zrozumienim linków jakie mu się podaje.

#9107 kis_s

kis_s
  • 147 postów

Napisano 15 maja 2013 - 14:02

mam pytanko, znalazłem tutaj na stronie w kompendium wiedzy że jest już trwały JB na 6.1.3 a więc na moim 3gs który jest na starszym sofcie mógłbym go zaktualizować i ponownie zdjąć simlock'a przez bb ipad, jednakże zauważyłem pewną drobną(a może i dużą) różnice a mianowicie ja mam bb 05.13.04 a tam jest napisane " 6.1.3 3GS BB: 05.16.08 SIM: Brak (Tylko iPad BB) " czy różniące się bb w takim stopniu jak u mnie jest to jakaś bariera czy niekoniecznie ? Przedtem na sofcie 5.1.1 też simlocka zdejmowałem przez bb ipad.

#9108 asterisk

asterisk
  • 12 postów

Napisano 15 maja 2013 - 14:04

Pewnie simlocka masz zdjętego normalnie,bo raczej ultrasn0w takiego bb nie obsługuje.Więc zostaje ci tylko wgranie 6.1.3 .Ponieważ nie posiadasz shsh do 6.1.2 .

[ATTACH=CONFIG]15038[/ATTACH]

Właśnie sprawdziłem swój imei na stronce imei.info - czy ktoś już z niej wcześniej korzystał i może potwierdzić, że dane są prawdziwe?

#9109 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 15 maja 2013 - 14:48

mam pytanko, znalazłem tutaj na stronie w kompendium wiedzy że jest już trwały JB na 6.1.3 a więc na moim 3gs który jest na starszym sofcie mógłbym go zaktualizować i ponownie zdjąć simlock'a przez bb ipad, jednakże zauważyłem pewną drobną(a może i dużą) różnice a mianowicie ja mam bb 05.13.04 a tam jest napisane "
6.1.3

3GS
BB: 05.16.08
SIM: Brak (Tylko iPad BB) "
czy różniące się bb w takim stopniu jak u mnie jest to jakaś bariera czy niekoniecznie ? Przedtem na sofcie 5.1.1 też simlocka zdejmowałem przez bb ipad.

przecież 6.1.3 to nr softu a nie BB....

#9110 kis_s

kis_s
  • 147 postów

Napisano 15 maja 2013 - 19:47

mi nie chodzi o soft tylko o bb bo w kompendium jest napisane że można simlocka zdjąć przez ipad bb dla softu 6.1.3 z bb 05.16.08 a ja mam 05.13.04 i nie wiem czy mogę zdjąć simlocka czy nie.. a nie ma informacji na ten temat przynajmniej ja nie mogę znaleźć..

#9111 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 15 maja 2013 - 22:04

Jak BB jest kompatybilne z Ultrasnow to można ... Wystraczy czytać ze zrozumieniem.....

#9112 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 15 maja 2013 - 22:26

Wystarczy troche pomoc a nie kazdego nowego forumowicza traktowac jak blazna i matola.

Drogi kolego swiatek

Dziekuje za wkoncu konkretna informacje jak mi pomoc, czy to na pewno dziala? I czytalem gdzies ze ta karta falszuje sygnal czy cos takiego, i ze moga to jakos niby namierzyc jak czesto bedzie ona uzywana i moga zablokowac telefon czy to prawda czy mit?
Czyli kupic geveya, i cieszyc sie ominietym simlockiem do czasow iOS 7.0 bo wtedy moze bedzie mozliwy JB, ta karta w praktyce sie spisuje dobrze? Nie ma rzeczy typu ze iphone gubi zasieg badz trzeba go z ta karta od nowa wlaczac?
Bede wdzieczny za porade, i tak chyba nic innego mi nie zostalo na dzien dzisiejszy jak ta karta, ale gdzies czytalem i to na tym forum ze na 4s takich kart jeszcze nie ma, wiec dlatego nawet o gevey nie pytalem.

#9113 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 15 maja 2013 - 23:37

Dziekuje za wkoncu konkretna informacje jak mi pomoc, czy to na pewno dziala? I czytalem gdzies ze ta karta falszuje sygnal czy cos takiego, i ze moga to jakos niby namierzyc jak czesto bedzie ona uzywana i moga zablokowac telefon czy to prawda czy mit?
Czyli kupic geveya, i cieszyc sie ominietym simlockiem do czasow iOS 7.0 bo wtedy moze bedzie mozliwy JB, ta karta w praktyce sie spisuje dobrze? Nie ma rzeczy typu ze iphone gubi zasieg badz trzeba go z ta karta od nowa wlaczac?
Bede wdzieczny za porade, i tak chyba nic innego mi nie zostalo na dzien dzisiejszy jak ta karta, ale gdzies czytalem i to na tym forum ze na 4s takich kart jeszcze nie ma, wiec dlatego nawet o gevey nie pytalem.

Proszę bardzo.
Co do pytania - Bzdura jakich mało, korzystam z Gevey'a do 4S'a od Lipca/Sierpnia zeszłego roku (czyli za 2 miesiące wybije rok) i nie było żadnego sfałszowanego sygnału jak to opisujesz, a namierzanie i zablokowanie telefonu ? W życiu o czymś takim nie słyszałem, ciekawe kto Ci takich bzdur naopowiadał :D

Jak najbardziej polecam, w sumie nic innego Ci nie pozostało, albo 75zł albo 500zł i tu już musisz sobie sam wykalkulować, co Ci się bardziej opłaca.
Odkąd mam tą kartę to iPhone ani razu nie zgubił bez powodu zasięgu, nie ma zasięgu jedynie w miejscach w których go nie w każdym telefonie, nawet takim bez simlocka, więc to już nie wina podkładki, a operatora. Co prawda ja korzystam z softu 5.1.1 i trochę starszego Gevey'a, ale jak wiadomo czym nowszy Gevey, tym lepsza technologia.

Poza tym kumpel ma 6.1.3 iOS i gevey i nie narzeka, mogę zrobić w ramach dowodu zdjęcia, ale to już na PW daj znać, jeśli byś je chciał.

Sam Gevey na 4S jest już od dawna i jest o tyle w porządku, że każdy BB działa z tym Gevey'em a nie jak w przypadku iPhone'a 4, gdzie przy BB 04.12.05 nie działa żadna podkładka, zostaje tylko ściągniecie simlocka u usługodawców z allegro, bądź u operatora, albo korzystanie z iPoda :)

Pozdrawiam i Polecam.

#9114 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 16 maja 2013 - 00:36

Bardzo Ci dziekuje za pomoc biore to :)

#9115 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 maja 2013 - 09:36

Wystarczy troche pomoc a nie kazdego nowego forumowicza traktowac jak blazna i matola.

Bez jaj...
Dostałeś link z opisem co i jak. Było tam wspomniane o Geveyach...
Więc nie ośmieszaj się, jesteś leniwy i tyle.

Czyli kupic geveya, i cieszyc sie ominietym simlockiem do czasow iOS 7.0 bo wtedy moze bedzie mozliwy JB, ta karta w praktyce sie spisuje dobrze?

Ile razy można ci tłumaczyć że nawet jak wyjdzie JB na iOS 7 to nie zdejmiesz/ominiesz/usuniesz przez niego simlocka ?
Sam z siebie robisz błazna i matoła.

#9116 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 16 maja 2013 - 09:56

Szybkie pytanie bo juz nie pamiętam: Czy soft zrobiony z shsh w redsn0w podnosi beseband przy upgrade z 4.3.3 do 5.1.1 ( iphone 4 ) ? I tak na przyszłość : Jak jest z ifaithem ? Podnosi baseband po zrobieniu softu czy nie ?

#9117 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 maja 2013 - 10:15

Nie i nie. Redsnow pyta czy chcesz aby zrobił soft który nie podnosi, a iFaith działa na zasadzie snowbrezza.

#9118 kis_s

kis_s
  • 147 postów

Napisano 16 maja 2013 - 21:54

czy ploty na temat tego że już jest trwały jb na 6.1.3 to prawdziwe ?

#9119 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 maja 2013 - 22:00

czy ploty na temat tego że już jest trwały jb na 6.1.3 to prawdziwe ?

Pierwsze słyszę takie ploty...

#9120 kis_s

kis_s
  • 147 postów

Napisano 16 maja 2013 - 22:27

tutaj coś znalazłem : Untethered Jailbreak iOS 6.1.3 | UnJA1L - Untethered Jailbreak For iOS 6.0 through 6.1.3 , jeśli to się mija z prawdą to nie hejtowac tylko na spokojnie raczej wytłumaczyć czy tam powwiedzieć że to pic na wodę

#9121 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 17 maja 2013 - 09:32

tutaj coś znalazłem : Untethered Jailbreak iOS 6.1.3 | UnJA1L - Untethered Jailbreak For iOS 6.0 through 6.1.3 , jeśli to się mija z prawdą to nie hejtowac tylko na spokojnie raczej wytłumaczyć czy tam powwiedzieć że to pic na wodę

Niezawodny sposób na sprawdzenie czy informacja jest prawdziwa czy nie: jeżeli próbujesz ściągnąć program z podanego linka i pojawia Ci się informacja, że aby ukończyć pobieranie musisz wypełnić jedną z pięciu ankiet bądź wpłacić gdzieś jakieś pieniądze, zarejestrować się gdzieś, wysłać smsa - to zdecydowanie jest FAKE. Ludzie zarabiają na tym, że im wypełnisz te ankiety, zarejestrujesz się w jakichś dziwnych promocjach. Podstawy internetu ;)

#9122 kis_s

kis_s
  • 147 postów

Napisano 17 maja 2013 - 12:31

aha dzięki wielkie za informacje nie znam się jak powiedziałeś na tych 'Podstawach internetu' używam internet tylko wtedy kiedy muszę :) Więc trzeba czekać dalej na trwałego jb. :)

#9123 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 17 maja 2013 - 17:18

Karte mam przed soba, niechce mi to zadzialac, resetowalem biala karta sim, potem wpisywalem kod orange PL wsadzalem geveya z nowa karta ale nici z tego, niewiem czy wszystko w dobrej kolejnosci robie, czy cos nieswiadomie robie nie tak? problem rozwiazany dziala dzieki jeszcze raz

#9124 piter123

piter123
  • 51 postów

Napisano 18 maja 2013 - 14:46

Jak jest z unlockiem iphona z sieci vodafone uk, gdzieś trafiłem na info, że wystarczy mieć na koncie £ 19.99 i oni odblokowują, mógłby ktoś rozjaśnić sprawę, nie chciałbym wtopić 100zł?

#9125 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 18 maja 2013 - 16:59

Zamówiłem zdjęcie simlocka w iPhone 4 na 3UK. Czas oczekiwania 4-5 dni i wcześniej. Dziś przez iTunes odtworzyłem iPhone i zaktualizowałem do iOS-a 6.1.3 Wiadomo nie aktywowałem go. Czy gdy simlock zostanie zdjęty pojawi mi się informacja o aktualizacji czy muszę go dopiero HACKTYWOAAĆ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych