Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#9076 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 07 maja 2013 - 21:38

Czy R-SIM 8 będzie działać z iP5 z iOS 6.0.2 i BB 1.01.00??

RSIM8 3G iPhone 5/4S UNLOCKING & ACTIVATION 128K SIM Supported

#9077 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 08 maja 2013 - 16:39

Witam, mam pytanko. Otoz moj kolega ma nowego, zapieczetowanego iPhona 4 kupionego w irlandzkiej sieci Vodafone i chce mi go sprzedac po dobrej cenie. Czy istnieje mozliwosc sprawdzenia softu bez otwierania pudelka? Da sie zdjac z niego simlock'a? Z gory dzieki za odpowiedz.

#9078 Misza3G

Misza3G
  • 81 postów
  • SkądRybnik

Napisano 08 maja 2013 - 18:18

Znajomy kupił czarnego iPhone 5 z sieci vodafone uk , sprawdziłem imei i telefon jest na blackliście jednak jest tylko zgłoszony jako zgubiony , nie jest zablokowany przez operatora w żaden sposób , znajomy dostał go nawet z oryginalnym pudełkiem . Czy w takim razie można z niego normalnie ściągnąć simlocka czy trzeba zapłacić więcej , ewentualnie czy na takim iPhonie soft 6.1.3 można ominąć simlocka jakąś kartą ??

#9079 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 09 maja 2013 - 08:31

Witam wszystkich,Paf pytanie do Ciebie,według Twojego kompendium wiedzy na temat simlocka to jesli mam 3GS 5.1.1 bb 05.13.04 tzn.że jest możliwość wrzucenia np.IOS 6.1.3 i zdjęcia simlocka ultrasnowem , bo tak mi się wydaje , że nie ma możliwości tylko przy tych bb które wymieniasz na tamtej stronie,dziękuję za pomoc.

#9080 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 maja 2013 - 09:07

Witam wszystkich,Paf pytanie do Ciebie,według Twojego kompendium wiedzy na temat simlocka to jesli mam 3GS 5.1.1 bb 05.13.04 tzn.że jest możliwość wrzucenia np.IOS 6.1.3 i zdjęcia simlocka ultrasnowem , bo tak mi się wydaje , że nie ma możliwości tylko przy tych bb które wymieniasz na tamtej stronie,dziękuję za pomoc.

Wszystko jest możliwe,jak się zachowa odpowiednie BB.

#9081 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 09 maja 2013 - 09:23

Nie rozumie jak wszystko jest możliwe, albo się da albo nie , przecież napisałem jaki mam bb.

#9082 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 maja 2013 - 09:44

Więc w czym problem ? Wrzucasz 6.1.3 bez podnoszenia bb,a simlock omijasz po przez ultrasn0w...

#9083 sproject

sproject
  • 206 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 maja 2013 - 11:03

Planuję zakup używanego iPhone'a 4S, a że te z blokadą simlock na różne mniej lub bardziej dziwne sieci są tańsze i to znacznie od polskich używek, to pomyślałem "czemu nie". Trochę poczytałem i uwagę mą przykuła karta x-sim Gevey Ultra S. W najnowszej wersji bez problemu obsługuje iOS 6.0-6.0.1 (baseband do 3.0.04 włącznie; aczkolwiek tutaj można znaleźć kartę która rzekomo śmiga też na bb 3.4.x oO – stąd moje pierwsze pytanie: obie są oryginalne? o ile pierwsza pochodzi z oficjalnej strony Gevey, to z tą drugą trudną powiedzieć).

Mianowicie mamy następujące dwa scenariusze:
1. wiem w jakiej sieci jest simlock (ale nie mam karty sim tej sieci celem aktywacji, etc.),
2. nie mam o tym zielonego pojęcia.

Jak rozumiem wiedza o tym jest wymagana (bez niej ani rusz?), więc mogę posłużyć się stroną w stylu imei.info, która tej informacji udzieli, o ile iPhone był kiedykolwiek aktywowany. Zatem wiedząc już na jaką sieć jest simlock uruchamiam telefon z reset/setup sim (ta biała dołączana karta), następnie wskazuję sieć (korzystając z tej listy sieci? i pozwala to na obejście simlocka niezależnie z jakiej sieci telefon pochodzi?), czekam chwilę aż nakładka Gevey "nauczy" się jaka to sieć, wyłączam telefon, wkładam swoją simkę i voila? Tylko tyle, czy po prostu o czymś nie wiem i należy zrobić coś jeszcze?

Zatem, aby to jakoś uporządkować:
1. Czym różni się (poza tym że pracuje z bb 3.4.x) karta z geveystore.com od tej z gevey.com? Z forum dowiedziałem się, że to tzw. wersja 2.02, ale czy to wciąż oryginalna karta i będzie działać bez problemów?
2. Czy bez wiedzy na jaką sieć jest simlock idzie cokolwiek zrobić?
3. Czy kartą Gevey można aktywować iPhone'a wymagającego aktywacji (ikonka iTunes + kabel)? Jeśli nie, to czy w sytuacji gdy dostanę iPhone'a z iOS w wersji 5.x lub niższej, a będę miał kartę Gevey dla iOS 6.0-6.1.3 będę mógł cokolwiek zrobić (tzn. podbić soft zablokowanego urządzenia przez iTunes)?
4. Czy dobrze opisałem procedurę ominięcia simliocka kilka akapitów wyżej? W internecie ciężko znaleźć instrukcję z pewnego źródła, szczególnie dla współczesnej generacji kart Gevey, a wolę mieć pewność
5. Zauważyłem na jednym z filmików na YT, że przy pierwszym uruchomieniu iPhone'a z kartą SIM sieci, której simlocka chcemy omijać telefon dość długo (ok. minuty) wyszukuje sieć. Tak dzieje się przy każdym uruchomieniu, czy jedynie przy pierwszym?
6. Czy po premierze iOS 7, o ile zostaną udostępnione odpowiednie narzędzia, będzie można przy użyciu programatora przystosować kartę do obsługi tego systemu? Zapewne ciężko przewidzieć, ale na przykład karty Gevey dla iOS 6.0-6.0.1 praktycznie niczym się nie różnią od tych oferowanych w aukcji. Więc zastanawia mnie, czy to sztuczka z programatorem, czy może jednak zupełnie inny czip. Bo jeśli to pierwsze, to istnieje szansa że kartę będzie można w przyszłości dostosować do iOS 7.

Z góry dziękuję (szczególnie) za odpowiedzi i (mniej) za linki do Google'a lub wyszukiwarki (sprawdzałem!).

#9084 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 11 maja 2013 - 19:43

spproject@

1. Podejrzewam, że geveystore, to nieoficjalna strona Gevey, dlatego ceny mają niższe, także na 90% karty na ich stronie nie są oryginalne.
2. Idzie idzie, ale będzie Ci ciężko, ponieważ kodów MNC (Czyli takich, które potrzebne są do ominięcia simlocka) jest bardzo dużo i musiałbyś chociaż wiedzieć skąd telefon pochodzi i zakres poszukiwań się zmniejszy, albo kupić usługę sprawdzenia simlocka np. na allegro, koszt to jakieś 4-5zł, więc niedrogo.
3. Ikonka iTunes + kabel wskazuje na różne problemy z tego co wiem i jeżeli kwestia wymaga tylko wgrania najnowszego softu, to nie ma żadnego problemu. Wgrywasz najnowszego iOS'a, wkładasz kartę resetsim, dołączoną do Gevey'a i przechodzisz przez aktywację. Co do następnego pytania - Tak będziesz mógł podbić soft mając zablokowane urządzenie, przechodzisz do trybu DFU i wgrywasz najnowszego iOS'a.
4. Unlock GSM iPhone 4S without SIM Tutaj jest oficjalna instrukcja od Gevey - sprawdzona przeze mnie osobiście.
5. Tylko przy pierwszym uruchomieniu, później po np. wyłączeniu i włączeniu telefonu, wystarczy kliknąć przycisk " Przyjmij " (wyskoczy odpowiedni informacja zaraz po włączeniu telefonu ) i to wszystko, czekasz jakieś 5-10 sekund i po kłopocie.
6. Podejrzewam, że jakiś sposób na to będzie, ale nie wiadomo jak będzie wyglądał iOS 7, jeżeli wszystko co odpowiada za ominięcie simlocka będzie wyglądało tak jak na iOS 5-6, to nie widzę problemu, ale tego Ci nikt niestety nie powie.

Całkiem możliwe, że wymyślą coś nowego (skuteczniejszego) do ominięcia simlocka, pożyjemy zobaczymy.

ps. tutaj omawiane kody MNC https://en.wikipedia...le_country_code

Pozdrawiam

#9085 przemek505

przemek505
  • 5 postów

Napisano 12 maja 2013 - 07:38

Witam mam pytanie czy jest możliwości ściągnięcia simlocka z Iphone 4, iOS: 6.1.3, Baseband: 04.12.05 dodam,że telefon jest z niemieckiego T-Mobile i umowa na niego się kończy 7.11.2013?? I jak myślicie czy użycie X-sim z tej aukcji [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=3187478032[/url] zadziała na podanym Iphone 4??

#9086 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 12 maja 2013 - 10:44

Witam mam pytanie czy jest możliwości ściągnięcia simlocka z Iphone 4, iOS: 6.1.3, Baseband: 04.12.05 dodam,że telefon jest z niemieckiego T-Mobile i umowa na niego się kończy 7.11.2013?? I jak myślicie czy użycie X-sim z tej aukcji iPhone 5/4s bez simlocka -Xsim wersje 6.1.2, 6.1.3 (3187478032) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zadziała na podanym Iphone 4??

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

pozwala ona na używanie iPhone 5/4s z simlockiem w każdej dostępnej sieci

Ludzie, zastanówcie się czasem nad tym co czytacie. Nie tylko ta karta z aukcji nie będzie działać z Twoim telefonem, ale aktualnie ŻADNA nie będzie z nim działać i musisz czekać do 7.11.2013

#9087 przemek505

przemek505
  • 5 postów

Napisano 12 maja 2013 - 10:50

A możesz mi powiedzieć klnt dlaczego dopiero po 7.11.2013, bo piszą na tych aukcjach że te karty nie ściągają simlocków tylko umożliwiają używać dowolnych kart/Napisałem do użytkownika z allegro i powiedział, że normalnie będzie działać, a nie piszą o iphone 4 bo stwierdziłm,że już są nowsze telefony. Czyli według Ciebie klnt naciąga ludzi z takimi informacjami?? Bo po komentarzach widać, że nie ma aż tak wiele negatywów.

#9088 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 12 maja 2013 - 11:00

przemek505@

Tak, jak napisałeś do niego i napisał Ci, że z iPhone 4 będzie działać, to kłamie, bo z twoim BB nic niestety nie zrobisz. Spróbuj napisać do nich SIMLOCK IPHONE T-MOBILE VODAFONE NIEMCY PrzedWpła (3238095614) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., może go odblokują, bo nic nie piszą o tym, że trzeba czekać, aż kontrakt minie, ale podejrzewam, że po prostu zapomnieli o tym wspomnieć. Spróbować zawsze można

#9089 przemek505

przemek505
  • 5 postów

Napisano 12 maja 2013 - 11:12

dzięki swiatek94 za wskazówke właśnie maila wysłałem do użytkownika z tej aukcji co podałeś,zobaczymy co odpisze :)

#9090 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 12 maja 2013 - 12:55

dzięki swiatek94 za wskazówke właśnie maila wysłałem do użytkownika z tej aukcji co podałeś,zobaczymy co odpisze :)

Odpisze Ci, że się nie da, bo się po prostu nie da. Te karty działają na iPhonach 4S oraz 5, z czwórkami tylko w niektórych przypadkach - kiedy zachowany jest stary baseband. W Twoim przypadku tak nie jest i możesz liczyć tylko na odblokowanie operatora, które będziesz miał możliwe dopiero za kilka miesięcy.

#9091 asterisk

asterisk
  • 12 postów

Napisano 12 maja 2013 - 14:46

Mam 3gs-a z zagranicznym simlockiem, bb 5.16.02, soft 4.3.3. Simlock jest teraz ominięty (taki już kupiłem). Czy mogę wgrać soft 6.1.2 + simlock korzystając z [URL="http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/262899-3gs-6_1_2-jailbreak-untethered-simlock-ultrasn0w-na-6_1_2-i-bb-5_13_04-a.html"]http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/262899-3gs-6_1_2-jailbreak-untethered-simlock-ultrasn0w-na-6_1_2-i-bb-5_13_04-a.html[/URL]?

#9092 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 maja 2013 - 14:57

Pewnie simlocka masz zdjętego normalnie,bo raczej ultrasn0w takiego bb nie obsługuje.Więc zostaje ci tylko wgranie 6.1.3 .Ponieważ nie posiadasz shsh do 6.1.2 .

#9093 asterisk

asterisk
  • 12 postów

Napisano 12 maja 2013 - 15:37

Jestem prawie pewien, że simlock nie jest zdjęty na stałe. Bo po wgraniu 6.1.3 nie będę miał możliwości zdjęcia simlocka i zostanę z iPodem?

#9094 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 maja 2013 - 15:50

To robisz 6.1.3 po przez sn0wbreeze bez podnoszenia bb i jest dobrze.Oczywiście pamiętając o zaznaczeniu ptaszkiem "hacktivate" .

#9095 asterisk

asterisk
  • 12 postów

Napisano 14 maja 2013 - 08:12

Niestety sprawdziłem i ultransn0w i tak nie obsługuje mojego bb. Czy mogę zrobić 6.1.3 i podnieść bb do 6.15.00 lub innego który obsuguje ultrasn0w? I czy jb dla 6.1.3 jest trwały?

#9096 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 maja 2013 - 08:51

Niestety sprawdziłem i ultransn0w i tak nie obsługuje mojego bb. Czy mogę zrobić 6.1.3 i podnieść bb do 6.15.00 lub innego który obsuguje ultrasn0w? I czy jb dla 6.1.3 jest trwały?

Przeczytaj ze zrozumieniem to się dowiesz http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

#9097 p0eta

p0eta
  • 1 postów

Napisano 14 maja 2013 - 16:35

Czy jeżeli mam iPhone 4s na iOS 5.0.1 to czy jest już możliwośc software'owego ściągnięcia simlocka? Przestałem się orientować w temacie ios'a jakiś czas temu a potrzebuje szybko uzyskać odpowiedź, z góry dzięki :)

#9098 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 maja 2013 - 19:46

Czy jeżeli mam iPhone 4s na iOS 5.0.1 to czy jest już możliwośc software'owego ściągnięcia simlocka?
Przestałem się orientować w temacie ios'a jakiś czas temu a potrzebuje szybko uzyskać odpowiedź, z góry dzięki :)

Masz link do tematu w poście wyżej. Zastosuj się do rady w nim i będziesz miał odp.

#9099 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 14 maja 2013 - 20:46

Sprawdzilem telefon na na necie i dokladnie pisza cos takiego IPHONE 4S 16GB BLACK Mexico America Movil. Locked Karta sim z napisen telcel. Na simlock 24 i simlock PL nie ma tej sieci, jest usluga na 4s 16GB za 500zl sciagniecie simlocka z wszystkiego, tel na pewno nie jest na black list bo tez to sprawdzalem, mam pewnosc ze to zadziala i czy warto wgle wsadzac 500zl w to? czy lepiej poczekac miesiac/dwa moze cos zrobia? albo nowy uptade ktory obejda? Sam niewiem juz.

#9100 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 maja 2013 - 20:56

Na żadnym sofcie nie udało im się ominąć programowo simlocka w przypadku 4s , więc ja bym nie czekał że teraz raptownie im się uda.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych