Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8951 mycior

mycior
  • 21 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 18:22

adek, moim zdaniem jako użytkownika iPhone'a 4 z simlockiem lepiej dołożyć te kilkadziesiąt złotych do modelu bez simlocka, niż potem się cały czas denerwować z jakimiś GEVEY'ami, itd. Co do Twojego pytania, to nie jest istotne na jaką sieć jest simlock, bo GEVEY'e odblokowują każdą sieć. Co do tego jaką kartę GEVEY musiałbyś kupić, to najpierw potrzebne są informacje jaką wersję systemu ma ten telefon oraz jaką wersję basebandu :) Co do Play, to się nie wypowiadam. U mnie GEVEY z kartą Plusa działa okej :)

#8952 naqes

naqes
  • 5 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 19:25

Witam, dostałem iphone 4 z uk. Ma on smoka na O2 UK. Da się jakoś włączyć tego iphone, tak żeby chociaż dało się go używać jak ipoda? Da się w warunkach domowych ściągnąć z niego tego simlocka. Nie mam pojęcia jaka jest to wersja ios. Telefon dostałem od cioci a z nią się raczej nie dogadam w tej sprawie. Wiem tylko że leży nie używany od świąt bożego narodzenia.

#8953 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 19:37

Zrób hacktywację za pomocą Redsnow.

#8954 naqes

naqes
  • 5 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 20:29

A jakiś poradnik można gdzie znaleźć?

#8955 mycior

mycior
  • 21 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 21:12

Sporo jest poradników w internecie na ten temat :) Jak nie znajdziesz, to napisze Ci co po kolei robić :)

#8956 naqes

naqes
  • 5 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 12:17

Ale doprowadzę go tylko do stanu takiego jak ipod?

#8957 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 13:09

mycior własnie sęk w tym, że nie mam innej możliwości, gdyż wymieniam moje BlackBerry z minimalną dopłatą na tego iphone, normalnie chcieli 2 krotnie większej dopłaty za 2x mniejszą pojemność.. dlatego to jest moja jedyna opcja, oft jest 5.1.1, basband zachowany 02.10.04. w zestawie jest gevey, ale chciałbym kupić jakiś, który umożliwi zaktualizowanie do wyższej wersji systemu :)

#8958 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 16 kwietnia 2013 - 13:32

mycior własnie sęk w tym, że nie mam innej możliwości, gdyż wymieniam moje BlackBerry z minimalną dopłatą na tego iphone, normalnie chcieli 2 krotnie większej dopłaty za 2x mniejszą pojemność.. dlatego to jest moja jedyna opcja, oft jest 5.1.1, basband zachowany 02.10.04. w zestawie jest gevey, ale chciałbym kupić jakiś, który umożliwi zaktualizowanie do wyższej wersji systemu :)

Moim zdaniem 4-ka najlepiej pracuje pod kontrolą 5.0.1 oraz 5.1.1 :)

#8959 naqes

naqes
  • 5 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 13:50

Co sądzicie o tej aukcji? [url]http://allegro.pl/simlock-o2-uk-iphone-3gs-4-4s-przed-wplata-i3148923240.html[/url]

#8960 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 14:05

chyba że tak :) to moja pierwsza styczność ze sprzętem z jabłkiem w logo, w takim razie czekam na dotarcie mojego iP i zacznie się zabawa, dzięki za informacje :)

#8961 mycior

mycior
  • 21 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 14:42

adek, jeśli nie masz wyboru, to trudno :)
Na tej stronie producenta GEVEY masz wszystko wyjaśnione co do iPhone'a 4 --> iPhone 4 - Gevey SIM - The Worlds First iPhone 4/4S Unlock Tool

- - - Połączono posty - - -

naques, za pomocą snowbreeze bez problemu uda Ci się doprowadzić iPhone'a do używalności jako iPoda :)
Co do aukcji, to za taką cenę opłaca się jeszcze ściągnąć simlocka, bo patrząc na ceny innych sieci, to ta jest można powiedzieć niska :)

#8962 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 15:37

hmm ale przy tym Gevey Ultra S Untethered & Gevey Ultra Bundle - Gevey SIM - The Worlds First iPhone 4/4S Unlock Tool jest, napisane:

What iOS does the Gevey Ultra S support?

5.0, 5.0.1, 5.1, 5.1.1, 6.0.0, 6.0.1, 6.1, 6.1.1, 6.1.2, 6.1.3

a jednak niżej znów

What iOS does the Gevey Ultra S support?

5.0, 5.0.1, 5.1

to już sam nie wiem, aa i jeszcze jedno, która wersja gevey'a nie wymaga włączania trybu samolotowego etc..

#8963 Lock@

Lock@
  • 58 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 16:04

Ultra S weszło do sprzedaży razem z softem 5.0, więc część pytań jest pewnie z początku a reszta jest nowsza

#8964 rosssi

rosssi
  • 77 postów

Napisano 17 kwietnia 2013 - 21:10

Witam, dostałem nowego iPhone 5 w pracy. Włożyłem kartę SIM Z PLAY i nie działa. Telefon ma simlocka. Nie wiem na jaką sieć, nie mam nawet jak sprawdzić innymi kartami. Nie mam jak sprawdzić nawet oprogramowania ani baseband. Powie ktoś co dalej? Jak ściągnać krok po kroku iPhone i jak sprawdzić wersje bb i oprogramowania?

#8965 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 17 kwietnia 2013 - 21:24

Wyszukiwarka ci powie.

#8966 Arek10

Arek10
  • 2 postów

Napisano 18 kwietnia 2013 - 19:50

Witam, czy iphone 3gs brany z t-mobile PL na abonament niecałe 2 lata temu ma simlocka?W punkcie t-mobile powiedzieli mi, że od 2009 roku nie zakładają simlocków na telefony.Czy jeśli w telefonie była włączona auto-aktualizacja softu i w tej chwili ma softa 6.1.3, to jest choć cień prawdopodobieństwa, że ma on simlocka- nie wiem, może przy aktualizacji się jakoś aktywował.Bardzo proszę o odpowiedź kogoś, kto się na tym zna.

#8967 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 kwietnia 2013 - 19:53

Jak nie było go nigdy to sam się nie założył.

#8968 Arek10

Arek10
  • 2 postów

Napisano 18 kwietnia 2013 - 19:58

a nie mogło być tak, że na przykład t-mobile jakoś ściągało simlocki z telefonów, które im zostały z partii zanim przestali je blokować, programowo?Bo wtedy z tego co wiem się simlock aktywuje ponownie po aktualizacji?Proszę o wyrozumiałość jestem w tym temacie zielony.

#8969 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 kwietnia 2013 - 20:15

Raczej żaden tel z T-Mobile nie posiada simlocka. A tak w ogóle ajfon posiada coś takiego jak "auto-aktualizacja" ? Pierwsze słyszę...Do tego jak nie ma się simlocka,to nie możliwe żeby o tak se wrócił. Idź to punktu T-Mobile i przedstaw im swą sytuacje.

#8970 leon_76

leon_76
  • 4 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 21:13

Witam, czy ktoś próbował czy GEVEY R-SIM 7+ działą z iPhonem 5 soft 6.1.3 na najnowszym bb z niemieckiej sieci T-Mobile? szukałem na necie i nic nie znalazłem.

#8971 krusarka

krusarka
  • 10 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 21:19

Witam wszystkich,
czy ktos z forumowiczow spotkal sie z informacja, ze simlock moze zostac sciagniety z 6.1.3 iphone 4? Caly czas czekam na jakies porzadne i pewne info, niestety na necie sa same sciemy za 19.99$ ;)

Pozdro dla wszystkich,
krusarka

Siemanko wszystkim,

mam maly problem z simlockiem (iphone 4g 6.1.3 po jailbreak'u). Telefon juz od poczatku mi nie pasowal, trzeba bylo bardzo dlugo czekac az zlapie siec, mial powgrywanych mase aplikacji (nie chodzi mi tutaj o gry ;)), ktore nie mialy wiekszej racji bytu na tym telefonie, po prostu byly).

Jailbreak mi sie udal, skorzystalem z redsnow'a, tutorial zaczerpnalem od ekipy z jailbreaknation.com. Niestety zostalem wprowadzony w blad i okazalo sie, ze telefon ma simlocka, nie wiem na jaka siec itp itd, wczesniej smigal bez zadnego problemu, soft 4.X bodajze (widocznie ktos wczesniej sciagnal sima). Pomimo problemow z siecia, zawsze udawalo mu sie zlapac zasieg. Teraz jest to definitywnie problem z simlockiem.

Moje pytanie brzmi: jaka metoda, oprocz simlock.pl oraz karty gevey moge sciagnac simlocka? Przeszukalem forum ale ciezko wyciagnac info z 800 stron ;) Czy ktos z szanowych forumowiczow moglby mi doradzic?

ps. nie dzialaja mi przyciski glosnosci, glosniki dzialaja, jednak zeby zmienic na tryb wibracji musze wchodzic przez ustawienia, czy ktos spotkal sie z podobnym problemem?

Z gory dziekuje za odpowiedz!
krusarka

#8972 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 20 kwietnia 2013 - 06:12

Witam wszystkich,
czy ktos z forumowiczow spotkal sie z informacja, ze simlock moze zostac sciagniety z 6.1.3 iphone 4? Caly czas czekam na jakies porzadne i pewne info, niestety na necie sa same sciemy za 19.99$ ;)

Pozdro dla wszystkich,
krusarka

http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
Tak na przyszłość , może z łaski swojej napisz z jakiej sieci jest telefon...

#8973 Lock@

Lock@
  • 58 postów

Napisano 20 kwietnia 2013 - 09:13

http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
Tak na przyszłość , może z łaski swojej napisz z jakiej sieci jest telefon...

Przyganiał kocioł garnkowi

nie wiem na jaka siec itp itd

#8974 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 20 kwietnia 2013 - 10:39

Przyganiał kocioł garnkowi

Geniuszu w linku który podałem jest opis sposobu w jaki można sprawdzić na jaką sieć jest simlock.

#8975 Karol Grabowski

Karol Grabowski
  • 18 postów
  • SkądTorun, Poland, Poland

Napisano 20 kwietnia 2013 - 16:32

Hej,

pisałem juz nowy wątek co okazało się błędem, bo wylądował w koszu ze znikomą podpowiedzią dla mnie ;)

O cho chodzi? Mam iPhone 5 w sieci telia szwecja, niestety nie mam karty macierzystej ani przeprowadzonej aktywacji. Chce zdjąć simlocka, tylko nie wiem jak.

Co juz zrobiłem?
Przeczytałem ten temat - [url=http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/239873-bez-zadawania-pytan-kompendium-wiedzy-na-temat-simlockow-i-sposobu-ich-ominiecia_.html]klik[/url] i jedyne co z niego zrozumiałem, to to, że dla iPhone 5 jest brak możliwości zdjęcia simlocka za free.

W tym temacie - [url=http://myapple.pl/iphone/160138-simlock-na-softach-4_1-6_x_x-wszystkie-modele-iphone-przeczytaj.html]klik[/url] rozumiem tyle, że baseband [o którym nie wiem co to jest, ale co chwile gdzies o tym piszecie] można sprawdzic w ustawieniach telefonu. Patrz wyżej, nie mam aktywacji.
Są też linki zewnętrzne do sprawdzenia swojego basebandu, ale narazie nie ruszam.

Przepraszam bardzo, ale nie chce szukac na 500 stronach rozwiązania, prosze po prostu o odpowiedź [tylko inna, niż "najlepiej zdejmij simlock na stałe"] jak wywalić tego simlocka. Zaznaczam, że jeśli to lepsze/szybsze/bezpieczniejsze, mógłbym przeprowadzic jailbreak [w celu zdjęcia simlocka, jesli to tak działa oczywiście], ale również nie mam za dużo wiedzy na temat tego jak to zrobić. Jesli znajdzie się ktos uprzejmy mi pomóc moge podac dodatkowe informacje.

PS: Nie mam możliwości zakupienia macierzystej karty operatora, niestety.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych