Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8626 klosiu1

klosiu1
  • 6 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 16:33

Witam. Odrazu sorry jeżeli poruszam temat, który pewnie był wałkowany 1000 raz lecz nie ciocia google mi nie pomogła. Mam iPhona 4, kupiłem go za grosze lecz był jeden mankament a mianowicie musiałem czekać do grudnia aby zdjąć sim-locka z Szweckiej sieci. Zadzwoniłem do szwedzkiego operatora, który poinformował mnie, że będę mógł ściągnąć sim-locka w grudniu gdyż wtedy kończy się kontrakt więc uzbroiłem się w cierpliwość i poczekałem do grudnia. Troszkę mi się zapomniało i dopiero w styczniu powróciłem do tematu. Podłączyłem telefon do iTunes żeby sprawdzić imei i nagle telefon się aktywował, nie wiem jakim cudem. Teraz normalnie działa karta z play, wszystko śmiga. Sprawdzałem telefon programem f0recast i pokazał następujące informacje (oczywiście wypisałem te istotniejsze): 1) SHS Blobs on Cydia 5.0.1 (jakiś tam numer) 2) Jailbreakable? yes 3) unlockable? yes (via factory unlock) 4)untethered? yes. I moje pytanie brzmi: czy jeżeli zrobię aktualizację nowego iOSa 6.1 to nie zablokuje telefonu (w tej chwili mam 5.1.1)? Z góry dziękuję za pomoc.

#8627 piter123

piter123
  • 51 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 18:29

Jeżeli jest odblokowany fabrycznie tzn przez operatora to nie, a jak kombinowane programami hacakmi crackami to zablokuje się, kupiłeś za grosze to wydaj 10zł na simlock status, a zresztą poczytaj sobie http://myapple.pl/ip...tml#post2078475

#8628 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 19:02

Witam. Odrazu sorry jeżeli poruszam temat, który pewnie był wałkowany 1000 raz lecz nie ciocia google mi nie pomogła. Mam iPhona 4, kupiłem go za grosze lecz był jeden mankament a mianowicie musiałem czekać do grudnia aby zdjąć sim-locka z Szweckiej sieci. Zadzwoniłem do szwedzkiego operatora, który poinformował mnie, że będę mógł ściągnąć sim-locka w grudniu gdyż wtedy kończy się kontrakt więc uzbroiłem się w cierpliwość i poczekałem do grudnia. Troszkę mi się zapomniało i dopiero w styczniu powróciłem do tematu. Podłączyłem telefon do iTunes żeby sprawdzić imei i nagle telefon się aktywował, nie wiem jakim cudem. Teraz normalnie działa karta z play, wszystko śmiga. Sprawdzałem telefon programem f0recast i pokazał następujące informacje (oczywiście wypisałem te istotniejsze): 1) SHS Blobs on Cydia 5.0.1 (jakiś tam numer) 2) Jailbreakable? yes 3) unlockable? yes (via factory unlock) 4)untethered? yes. I moje pytanie brzmi: czy jeżeli zrobię aktualizację nowego iOSa 6.1 to nie zablokuje telefonu (w tej chwili mam 5.1.1)? Z góry dziękuję za pomoc.

Jak juz kontrakt na tego ip w tej szwedkiej sieci sie skonczyl to nie masz simlocka i juz nie powroci, wiec smialo aktualizuj do najnowszego softu.

#8629 klosiu1

klosiu1
  • 6 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 19:13

Czyli program f0recast nie jest wiarygodnym źródłem? Bo według tego co podaje to ten telefon jest Odblokowany (przez fabryczne zdjęcie) chyba, że ja to źle rozumuje ;]

- - - Połączono posty - - -

Ale uzyskałem informację, że w grudniu będę mógł ściągnąć sim-locka za 350 koron szwedzkich bo wtedy kończy się kontrakt czy jakoś tak, mogłem kobietę źle zrozumieć ;/ a tu pewnego dnia podłączam iphona do iTunsa i jak to do tej pory było nie wyświetla się komunikat, że należy włożyć kartę macierzystą tylko normalnie wszystko zaczyna działać (w sensie, że zasięg się pojawił itp.).

#8630 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 19:16

heh... nie znam tego programu, ale skoro umowa na iphone sie skonczyla i mieli zdjac simlocka to znaczy, ze tak zrobili... a jak chcesz sprawdzic to wejdz na strone tego operatora, znac jakas zakladke simlock, tam powinno byc cos o zdjeciu itd. wpiszesz imei swojego iphone i ci wyskoczy czy juz zdjety czy co...ale skoro normalnie go aktywowales i karta play dziala bez zadnych gevey to znaczy, ze nie ma @edit a widzisz po skonczeniu umowy za 350koron mozesz zdjac, no to zmienia postac rzeczy, to w pierwszej kolejnosci zrob to co napisalem wyzej, wejdz na strone operatora i tam powienienes miec info kiedy mozesz zdjac tego simlocka, pelna date, bo ci z infolini to oni sami czasem bzdury opowiadaja...

#8631 klosiu1

klosiu1
  • 6 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 19:41

heh...
nie znam tego programu, ale skoro umowa na iphone sie skonczyla i mieli zdjac simlocka to znaczy, ze tak zrobili...
a jak chcesz sprawdzic to wejdz na strone tego operatora, znac jakas zakladke simlock, tam powinno byc cos o zdjeciu itd. wpiszesz imei swojego iphone i ci wyskoczy czy juz zdjety czy co...ale skoro normalnie go aktywowales i karta play dziala bez zadnych gevey to znaczy, ze nie ma

@edit
a widzisz po skonczeniu umowy za 350koron mozesz zdjac, no to zmienia postac rzeczy, to w pierwszej kolejnosci zrob to co napisalem wyzej, wejdz na strone operatora i tam powienienes miec info kiedy mozesz zdjac tego simlocka, pelna date, bo ci z infolini to oni sami czasem bzdury opowiadaja...

problem w tym, że ten operator nie ma takiej opcji na swojej stronie (telenor szwecja) ;/

#8632 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 20:39

problem w tym, że ten operator nie ma takiej opcji na swojej stronie (telenor szwecja) ;/

cos slabo szukasz, lap tu dwa linki i pusc sobie przez translatora
Lås upp
Operatörslåst mobil
w tym drugim wpisz imei i powinno byc kiedy mozna zdjac, czy sie da itd.

#8633 sokol242011

sokol242011
  • 1 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 22:43

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#8634 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 22:46

O ja.... Człowieku sprzedaj iPhona kup słownik.

#8635 wujio

wujio
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2013 - 20:47

Zainstalowałem JB na zmodyfikowanym 6.1.2 ( mam BB 1.59.00) ale niestety ultrasnow 1.2.8 nie działa na tym systemie, przynajmniej u mnie i do tego strasznie ten system zżera baterie. Dlatego zrobiłem downgrade do 5.1.1. Czy komuś się udało zdjąć simlocka z 6.1.2 i BB 1.59.00 na IP4 albo 5.16.00 na IP3GS za pomocą ultrasn0w 1.2.8 ? Jeśli tak proszę o info ...

#8636 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 21:00

Pewnie nie, bo nie wyszła nowa wersja US pod 6.1.2.

#8637 wujio

wujio
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2013 - 21:13

A wersja US 1.2.8 nie jest dedykowana pod 6.1.2?

#8638 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 21:15

A wersja US 1.2.8 nie jest dedykowana pod 6.1.2?

Wydaje mi sie ze jest dedykowana dla 6.1.

#8639 wujio

wujio
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2013 - 21:42

Wydaje mi sie ze jest dedykowana dla 6.1.

No to jeszcze chwilę się wstrzymam z Custom IPSW .. THX

#8640 filipm

filipm
  • 3 postów
  • SkądChmielnik, Kielce, Poland, Poland

Napisano 24 lutego 2013 - 00:51

Witam! Jestem tu nowy ale postaram się ogarnąć klimat forum. A więc zacznijmy, mam taki problem. Po miłym użytkowaniu 3gs zdecydowałem się na zmiane telefonu. W rękę wpadł mi iPhone 4. Dostałem go od wujka. Kupił go w finlandii i nie możemy zdjąć simlocka. Telefon ma system 5.0.1 a firmware 04.12.01. Sieć w finlandii to DNA. Wiecie co z tym zrobić ? Jak ściągnąć simlocka jak najtańszym kosztem?

#8641 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 00:54

Witam! Jestem tu nowy ale postaram się ogarnąć klimat forum. A więc zacznijmy, mam taki problem. Po miłym użytkowaniu 3gs zdecydowałem się na zmiane telefonu. W rękę wpadł mi iPhone 4. Dostałem go od wujka. Kupił go w finlandii i nie możemy zdjąć simlocka. Telefon ma system 5.0.1 a firmware 04.12.01. Sieć w finlandii to DNA. Wiecie co z tym zrobić ? Jak ściągnąć simlocka jak najtańszym kosztem?

Kolejny. Jest nowy ,nie musze nic czytać , chce gotowe.
Odp. na swoje pytanie masz na ostatnich 10 stronach , a po za tym masz podklejony temat z mini kompendium wiedzy o simlockach.

#8642 filipm

filipm
  • 3 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 00:59

dobra. tylko to jest jakaś dziwna sytuacja z tym telefonem. dałem go do serwisu, facet powiedział ze będzie mnie to kosztować 650 zł. Wiem ze gevey nie działa. To co musze zrobić? jailbreaka? jestem troche w tym ciemny i nie za bardzo chce to zepsuć

#8643 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 01:44

W tym przypadku nic się nie da zrobić we własnym zakresie. Jesteś skazany na Unlock przez operatora.

#8644 filipm

filipm
  • 3 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 01:45

a jak ich poprosić żeby mi go odblokowali? maila napisać ? szukalem ich maila ale nic nie ma;)

#8645 ihex

ihex
  • 24 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 lutego 2013 - 13:44

Witam, szybkie pytanie;
miałem/mam Iphona 3GS simlock na Orange UK (od kuzynki z UK za free) karta sim była w środku, na allegro znalazłem unlock sim za 50 zł (ale zadziałał!!!) musiałem downgade zrobić do 4.1 i wgrać BB od ipada, co uczyniłem telefon działał GPS też,

ale zrobiłem teraz update do 6.1.2 + całkowity restore (DFU/restore) wszystko zniknęło (nie dziwie się temu! spodziewałem się i było to do zakceptowania) nie pamiętam tylko jaki miałem BB wcześniej i pytanie brzmi;

Czy przy całkowitym restore BB też powrócił do pierwotnego?
Czy BB jaki mam teraz 05.16.08 soft 6.1.2 mogę coś z tym zrobić? jeśli jest oryginalny to obniżać czy podwyższać żeby ponowne unlock zrobić?

Wiem że w tym wątku jest od 4.1 do 5.1 ale nie znalazłem nic na temat 6.1x

No i najważniejsze
Po tej aktualizacji nie działa GPS!!!

i jeszcze małe sprostowanie, iPhona potrzebuję tylko do biegania muzyka + GPS (do programu sports-tracker) ale ten program działa tylko od softu 4.3 w górę,czy jest na to jakaś rada"?

[ATTACH=CONFIG]13921[/ATTACH]

#8646 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 lutego 2013 - 14:01

Witam,szybka odpowiedz; To wszystko już było i jest na forum.

#8647 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 14:03

Witam, szybkie pytanie;
miałem/mam Iphona 3GS simlock na Orange UK (od kuzynki z UK za free) karta sim była w środku, na allegro znalazłem unlock sim za 50 zł (ale zadziałał!!!) musiałem downgade zrobić do 4.1 i wgrać BB od ipada, co uczyniłem telefon działał GPS też,

ale zrobiłem teraz update do 6.1.2 + całkowity restore (DFU/restore) wszystko zniknęło (nie dziwie się temu! spodziewałem się i było to do zakceptowania) nie pamiętam tylko jaki miałem BB wcześniej i pytanie brzmi;

Czy przy całkowitym restore BB też powrócił do pierwotnego?
Czy BB jaki mam teraz 05.16.08 soft 6.1.2 mogę coś z tym zrobić? jeśli jest oryginalny to obniżać czy podwyższać żeby ponowne unlock zrobić?

Wiem że w tym wątku jest od 4.1 do 5.1 ale nie znalazłem nic na temat 6.1x

No i najważniejsze
Po tej aktualizacji nie działa GPS!!!

i jeszcze małe sprostowanie, iPhona potrzebuję tylko do biegania muzyka + GPS (do programu sports-tracker) ale ten program działa tylko od softu 4.3 w górę,czy jest na to jakaś rada"?

[ATTACH=CONFIG]13921[/ATTACH]

Zapłaciłeś 50 zł na allegro i wgrałeś BB od ipada ?

#8648 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 lutego 2013 - 14:12

Ja też tego nie pojmuje.Jak można odblokować tel za 50zł,a żeby było jeszcze śmiesznie to wgrać mu BB od iPada który zabija GPS ? oO Edit: Jaki wreszcie masz soft ? Bo piszesz że wgrałeś mu 6.1.2,a teraz płaczesz że nie możesz mu wgrać appki z AppStore,bo ona wymaga iOs 4,3 + .

#8649 ihex

ihex
  • 24 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 lutego 2013 - 14:16

Zapłaciłeś 50 zł na allegro i wgrałeś BB od ipada ?

No wiesz, na tamten czas nie miałem zielonego pojęcia co i jak i nawet co to jest BB a że poprowadzili mnie za rączkę step by step wtedy mi to pasowało.

do kolegi VanRave prawdopodobnie było ale spędzenie 2 tygodni i przekopywanie 865 stron nie uśmiecha mi się, dla tego, zadaję szybkie pytanie da radę? tak czy nie? szukaj tutaj...

#8650 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 14:18

No wiesz, na tamten czas nie miałem zielonego pojęcia co i jak i nawet co to jest BB a że poprowadzili mnie za rączkę step by step wtedy mi to pasowało.

do kolegi VanRave prawdopodobnie było ale spędzenie 2 tygodni i przekopywanie 865 stron nie uśmiecha mi się, dla tego, zadaję szybkie pytanie da radę? tak czy nie? szukaj tutaj...

Jaki masz teraz BB ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych