Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8451 onemore

onemore
  • 6 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 13:11

Witam. 2 miesiące temu na allegro kupiłem okazyjcie Iphona 4 . Okazało sie że wszystko z telefonem jest w porządku poza 1 bardzo ważną sprawą jaką jest blokada simlock na Irlandzką sieć Three - Hutchison ( trójka ) , sciągnąłem na allegro karte gevey lecz okazało sie ze mi ona nie pomoze bo mam bb 04.12.01 a działają tylko do 04.10.01 i tu mam wielki problem bo z tego co widzialem na necie to siciagniecie takiego simlocka to koszty ok. 550zł co na pewno tyle nie dam I tu pozostaje z telefonem uwięziony i nie wiem co zrobić. Telefon aktualnie wysłalem bratu do anglii i powiedział mi ,że był z komisie ale mu powiedzieli ze sciagają tylko z sieci Three UK a nie IRL ale jeszcze pochodzi po innych komisach i ma mi dać znac. Mam jeszcze kuzyna w Irlandii i nie wiem czy jemu by nie wysłać iphona to może on by mi w komisie jakims sciągnął za pare funtów ale to taka ostatecznosć :P Więc mam bardzo wielką prosbę czy jest jakikolwiek sposób na sciągnięcie tego simloka aby kosztynie przekroczyly 300zl ?bo tyle moge maxymalnie dorzucić. Proszę o jakąkolwiek pomoc bo bardzo mi na tym zależy. Pozdr.

#8452 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2013 - 14:12

To nie wiedziałem, moja sieć akurat była na liście do wyboru w Gevey'u. A tak na przyszłość, gdzie udało Ci się znaleźć poprawny, siedmiocyfrowy kod?

Wpisałem na koniec 00, nie poszło.. 11 i o dziwo kod przeszedł.

Witam.
2 miesiące temu na allegro kupiłem okazyjcie Iphona 4 . Okazało sie że wszystko z telefonem jest w porządku poza 1 bardzo ważną sprawą
jaką jest blokada simlock na Irlandzką sieć Three - Hutchison ( trójka ) , sciągnąłem na allegro karte gevey lecz okazało sie ze mi ona nie pomoze bo mam bb 04.12.01 a działają tylko do 04.10.01 i tu mam wielki problem bo z tego co widzialem na necie to siciagniecie takiego simlocka to koszty ok. 550zł co na pewno tyle nie dam I tu pozostaje z telefonem uwięziony i nie wiem co zrobić. Telefon aktualnie wysłalem bratu do anglii i powiedział mi ,że był z komisie ale mu powiedzieli ze sciagają tylko z sieci Three UK a nie IRL ale jeszcze pochodzi po innych komisach i ma mi dać znac. Mam jeszcze kuzyna w Irlandii i nie wiem czy jemu by nie wysłać iphona to może on by mi w komisie jakims sciągnął za pare funtów ale to taka ostatecznosć :P Więc mam bardzo wielką prosbę czy jest jakikolwiek sposób na sciągnięcie tego simloka aby kosztynie przekroczyly 300zl ?bo tyle moge maxymalnie dorzucić. Proszę o jakąkolwiek pomoc bo bardzo mi na tym zależy. Pozdr.

Gevey'em nie ruszysz (za wysoki BB), ogółem do 4ki na nowego gevey'a raczej już nie ma co liczyć.

Simlock z Irlandzkiej sieci Three to koszt +500zł (tak jak zresztą pisałeś), taniej raczej nie znajdziesz (sprawdź allegro czy simlock.pl). Proponuje sprzedać na allegro telefon (myślę, że udałoby się sprzedać telefon za te 700-800zł max) i kupić bez simlocka.

#8453 onemore

onemore
  • 6 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 22:41

no a jakbym np telefon wysłał do tej irlandii to była by jakas szansa ? bo tam chyba by simlocka sciągneli za pare funtów tak mi się wydaje albo cos widziałem na necie ,że za pomocą programu "sam" też jakos simlocka się sciąga..

#8454 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2013 - 00:06

Możesz próbować, ale wydaję mi się, że ceny simlocków będą takie same z danej sieci czy to w Polsce, Ukrainie czy w Irlandii (bo zdejmowany jest za pośrednictwem jakiegoś serwisu). SAM nie działa już, pisałem Ci że nie ma innego sposobu prócz zdjęcie simlocka na stałe.

#8455 onemore

onemore
  • 6 postów

Napisano 17 stycznia 2013 - 07:31

brat mi mówi ,że w anglii simlocka z sieci three UK sciągną za 10-15 funtów a jakby nie patrząc tu w polsce ceny simloka uk też się kręcą koło 500 zł więc w irlandii też pewie tanio powinni zdjąć . oka no to chyba tyle bo juz nic nie zrobie więcej a jak nie to bd musiał sprzedać iphona . dzięki i pozdro

#8456 Fabik

Fabik
  • 32 postów

Napisano 17 stycznia 2013 - 08:38

Witam Mam problem z moim iphone. Kupilem iphone 5 na allegro i jest na nim simlock na angielska siec vodafone i chcialbym sie dowiedziec czy istnieje jakas mozliwosc sciagniecia go. W tym iphone 5 ios 6.0.2 i bb 1.01.00 jakies porady od Was?? dziekoje z gory:)

#8457 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 17 stycznia 2013 - 08:44

(myślę, że udałoby się sprzedać telefon za te 700-800zł max) i kupić bez simlocka.

Życze powodzenia w sprzedaży za kwotę jaką podałeś.

#8458 dosko22

dosko22
  • 1 postów

Napisano 17 stycznia 2013 - 16:48

wie ktos jak 6.15 mozna zanizyc pozniej do 5.13 w iphone 3g?

#8459 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 stycznia 2013 - 17:22

Witam
Mam problem z moim iphone. Kupilem iphone 5 na allegro i jest na nim simlock na angielska siec vodafone i chcialbym sie dowiedziec czy istnieje jakas mozliwosc sciagniecia go. W tym iphone 5 ios 6.0.2 i bb 1.01.00 jakies porady od Was?? dziekoje z gory:)

Zdejmij simlocka u operatora bo te katy x-sim na allegro to wielkie g***o.!

#8460 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 17 stycznia 2013 - 18:37

Wie google i wyszukiwarka forumowa ;)

#8461 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 17 stycznia 2013 - 18:42

Użyj Redsnow 0.9.15b3.

#8462 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2013 - 23:27

Życze powodzenia w sprzedaży za kwotę jaką podałeś.

Malo widocznie widziałeś co dzieje się na allegro (w jakich cenach chodzą ipki, nie każdy siedzi na forum i się "zna"), ale rozumy w każdym wątku pozjadałeś... Eh :(

przepraszam za offtop.

#8463 Szymex

Szymex
  • 100 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 00:24

Witam, Jesli mam w iPhone 3GS JB i odblokowanego SimLock'a to poprzez przywrócenie ustawien fabrycznych przez iTunes z automatu trace JB i wraca SimLock? 1. I jesli tak, to wtedy pozostaje ponownie zrobic JB i unlock'a? 2. Czy przywracajac dostane pusty ale ten sam soft + mozliwosc zgrania z kopii danych (kontakty), ale nie podniesie mi basebandu? 3. Czy z simlockiem jest tak, ze mozna go odblokowac tylko do jakiegos numeru baseband, a potem juz tylko za pomoca wgrania softu z iPada?

#8464 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 01:10

Jeśli nie chcesz stracić JB i zachować BB-wgraj soft typu CF (Custom Firmware).

#8465 Szymex

Szymex
  • 100 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 01:14

a jesli mam baseband z iPada ten 6.15 to wtedy musze zrobic downgrade BB do 5.13 i wtedy normalnie JB i ultrasnow?

#8466 leofeo

leofeo
  • 23 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 18 stycznia 2013 - 01:24

Witam. Orientuje się ktoś czy jest możliwe zdjęcie simlocka z irlandzkiej sieci 3 ? Mam takowego simlocka i mam mały problem z tym.. A nie moge znaleźć nigdzie oferty zdejmującej mojego simlocka. A tutaj jest ponad 800 stron, więc ciężko by mi było znaleźć odpowiedź :P

Nie ma szans na simlocka z 3 Irlandzkiej na dzień dzisiejszy.

#8467 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 01:25

@szymex. Jeśli masz wgrany iPad BB to powinieneś zacząć od DNGR do 5.13.04.

#8468 leofeo

leofeo
  • 23 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 18 stycznia 2013 - 01:29

brat mi mówi ,że w anglii simlocka z sieci three UK sciągną za 10-15 funtów a jakby nie patrząc tu w polsce ceny simloka uk też się kręcą koło 500 zł więc w irlandii też pewie tanio powinni zdjąć . oka no to chyba tyle bo juz nic nie zrobie więcej a jak nie to bd musiał sprzedać iphona . dzięki i pozdro

Zapomnij , w Irlandii nikt tego nie zrobi taniej niż w pl.

#8469 Szymex

Szymex
  • 100 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 01:54

@szymex.
Jeśli masz wgrany iPad BB to powinieneś zacząć od DNGR do 5.13.04.

Ok, a nie ma to jakichkolwiek konsekwencji w postaci uszkodzenia telefonu na dobre? Pytam na zapas.

Jesli chodzi o sama procedure, to na ten "smietnik" co mam w telefonie redsnowem DNGR do 5.13.04 i wtedy mam dalej JB i unlock'a? Czy na nowo trzeba? Czy majac juz 5.13.04 moge zrobic update do 6.0.1 i na nim JB i unlock'a? Bo chyba juz jest? I jak to by bylo wtedy z BB?

#8470 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 02:07

Jaki masz w tej chwili iOS i BB?

#8471 Szymex

Szymex
  • 100 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 06:45

W tej chwili nie wiem, bo dopiero dzis przyjdzie telefon do mnie. Facet dopiero w chwili jak wyslal napisal w mailu ze to programowy i zebym uwazam z aktualizacjami. Umowilem sie z nim, ze odesle go jesli nie bedzie mi cos pasowac, wiec na co zwrocic uwage jak go wezme do reki? Tylko na BB? I teraz mam pytanie, czy wgrywajac iOS 6 na tego 3GSa podnosi sie baseband (jesli bylby teraz 5.13.04 na nim)? Slyszalem o 3GSach ktore moga zostac trwale uszkdzone przez ten 6.15 BB. Jakie to?

#8472 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 09:13

W tej chwili nie wiem, bo dopiero dzis przyjdzie telefon do mnie. Facet dopiero w chwili jak wyslal napisal w mailu ze to programowy i zebym uwazam z aktualizacjami. Umowilem sie z nim, ze odesle go jesli nie bedzie mi cos pasowac, wiec na co zwrocic uwage jak go wezme do reki? Tylko na BB? I teraz mam pytanie, czy wgrywajac iOS 6 na tego 3GSa podnosi sie baseband (jesli bylby teraz 5.13.04 na nim)? Slyszalem o 3GSach ktore moga zostac trwale uszkdzone przez ten 6.15 BB. Jakie to?

Temat miliony razy omawiany na forum, użyj wyszukiwarki.

#8473 Szymex

Szymex
  • 100 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 12:40

Temat miliony razy omawiany na forum, użyj wyszukiwarki.

Uzylem, ale czesto jest balagan w informacjach. Dlatego prosze o pomoc. Z innych tematow wywnioskowalem.

1. Jesli na jakims telefonie jest iPad BB, to znaczy, ze nie zostal uszkodzony i smialo mozna przeprowadzic Downgrade BB do 15.13.04.
2. Do iOS 5.1.1. jest trwaly jailbreak, na iOS 6.0.1 trwaly tylko 3GS ze starym bootroom-em.
3. Ultrasnow na 3GSie tylko do BB 15.13.04 mozna zrobic, dalsze wersje na to nie pozwalaja.

I teraz moje pytania, zeruje telefon w iTunes i przywracam swoje dane... JB i Simlock znikaja - musze JB i UltraSnow od nowa, mam czysty iOS. Bedzie to wersja taka jaka aktualnie mam na telefonie (prawdopodobnie 5.0 lub 5.1.1) czy itunes z automatu zainstaluje 6.0.1? I czy zmieni mi BB poprzez zerowanie w iTunes? Bo wtedy nie bede w stanie zrobic Ultrasnowa?

#8474 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 15:41

Jesli wgrasz oryg 6.0.1-to BB zostanie podniesiony do wersji na której Ultrasnow nie działa. Dlatego ci doradzilem CF.

#8475 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 15:44

Uzylem, ale czesto jest balagan w informacjach. Dlatego prosze o pomoc. Z innych tematow wywnioskowalem.

1. Jesli na jakims telefonie jest iPad BB, to znaczy, ze nie zostal uszkodzony i smialo mozna przeprowadzic Downgrade BB do 15.13.04.
2. Do iOS 5.1.1. jest trwaly jailbreak, na iOS 6.0.1 trwaly tylko 3GS ze starym bootroom-em.
3. Ultrasnow na 3GSie tylko do BB 15.13.04 mozna zrobic, dalsze wersje na to nie pozwalaja.

I teraz moje pytania, zeruje telefon w iTunes i przywracam swoje dane... JB i Simlock znikaja - musze JB i UltraSnow od nowa, mam czysty iOS. Bedzie to wersja taka jaka aktualnie mam na telefonie (prawdopodobnie 5.0 lub 5.1.1) czy itunes z automatu zainstaluje 6.0.1? I czy zmieni mi BB poprzez zerowanie w iTunes? Bo wtedy nie bede w stanie zrobic Ultrasnowa?

Jak wyzerujesz telefon z JB to Ci się nie włączy po zerowaniu.
W iTunes robisz restore/Upgrade ewentualnie downgrade ale nie zerowanie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych