Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#801 mardab

mardab
  • 12 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 06:49

do Idiano A można wiedzieć dlaczego sprzedajesz swoją kartę sim (jestem wstępnie zainteresowany). Skoro tobie się nie udało zdjąć sim locka z tej karty to dla czego niby mi ma się udać?

#802 ldanio

ldanio
  • 60 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 stycznia 2011 - 17:04

Nie miałem siły na ich wiadomości , które odpisywali typu "Thanks for emailing us about your iPhone unlocking. Your IMEI 01242xxxxxx needs to be registered with your mobile number 07926 119 xxx for me to unlock the iPhone. I can see that you're on roaming and the only thing you can do to use an O2 SIM card in your iPhone and make a chargeable call from it. When you've done this, please wait for 24 hours for the IMEI to be registered with your number and then reply to my email. I'll then quickly request for your iPhone unlocking." za każdym razem ten sam email .

#803 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 14 stycznia 2011 - 17:23

juz mi sie przestaje to podobac na simlock.pl czekam juz 10dzien...

#804 RADZIOLEX

RADZIOLEX
  • 84 postów
  • SkądLDN / K-CE

Napisano 14 stycznia 2011 - 18:55

bo oni czekaja na JB

#805 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 14 stycznia 2011 - 20:31

bo oni czekaja na JB

co? no, co jak co,ale ta strona nie bazuje na JB. :)

#806 marcin_1606

marcin_1606
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 20:40

iOS4.3??

Zwracam się z uprzejmą prośbą do fachowców o wyjaśnienie o co tu chodzi. Na apple nie ma softu 4.3 do pobrania dev-team też nic nie piszą, a tu takie informacje, że można już zrobić jb 4.3. Czy można również z 4.3 ściągnąć simlocka bez podnoszenia bb do 6.15??
Podaje źródło:
[URL="http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1880211.html"]Link_z_informacja[/URL]

#807 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 20:47

Info o JB jest z Gizmodo więc...

#808 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 14 stycznia 2011 - 21:15

4.3 jest dostępne teraz jedynie dla deweloperów.

#809 marcin_1606

marcin_1606
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 21:26

Dziękuje za odpowiedź.

Info o JB jest z Gizmodo więc...

Czy to znaczy, że podane wyżej źródło nie jest wiarygodne??

#810 tytan

tytan
  • 86 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 stycznia 2011 - 00:02

A da się ominąć simlocka z BB 05.15.04 jakąś uniwersalną kartą sim?

#811 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 11:54

Jakie omijanie simlocka kartą? Coś się ostatnio zmieniło, o czym nie wiem? Kartą sim możesz jedynie aktywować telefon (simlock to zupełnie odmienna historia), poza tym uniwersalne karty SIM, którymi mogłeś aktywować każdy telefon, nie działają już od kilku dobrych miesięcy. Na basebandzie 05.15.04 nie ominiesz narazie simlocka (pomijam baseband od iPada, bo już wystarczająco naczytałem się lamentów posiadaczy telefonów z tym bb).

#812 Ilicz666

Ilicz666
  • 375 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 stycznia 2011 - 20:24

Witam! Mam pytanie czy na dzień dzisiejszy da się ściągnąć simlocka z iphona 3gs z amerykańskiej sieci AT&T z softem 4.2.1?

#813 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 15 stycznia 2011 - 21:39

Tylko metoda z basebandem od iPada.

#814 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 15 stycznia 2011 - 21:58

juz mi sie przestaje to podobac na simlock.pl czekam juz 10dzien...

Z tego co czytam to raczej wszyscy sa zadowoleni ale moj znajomy zamowil usluge z jakiej sieci jest moj iPhone za 24 zl,przyslali mu email ze iPhone nie ma simlocka i sie pomylili wiec zadzwonilem do Apple i tam mi powiedzieli na jaka siec jest simlock

#815 zonkia

zonkia
  • 15 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 22:15

iphone 3g ios 4.1

ostatnio posadzilem ios 4.1 na iphone 3g i za nic nie moglem zdjac simlocka bo baseband mial wersje 5.14.02
dla tych ktorzy maja ten sam problem na iphone 3G! a potrzebuja prawidlowo dzialajacego (szybko) telefonu polecam ten filmik:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=HOIpwIzimw4&annotation_id=annotation_955461&feature=iv]YouTube - How To Unlock iPhone 3Gs/3G 4.2.1/4.1 Using Ultrasn0w - Windows Version 5.14.02 & 5.15.04[/url]
u mnie 3g dziala pieknie
ponadto ta metoda sprawdza sie ponoc przy sofcie 4.2.1
pozdrawiam

#816 TheAdi_3GS

TheAdi_3GS
  • 60 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 00:27

Tylko metoda z basebandem od iPada.

Gdzie mogę znaleźć informacje jak tego dokonać?
iP 4 też się na to łapie?

#817 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 16 stycznia 2011 - 01:02

Tylko 3G i 3GS ;)

#818 JohnTucker

JohnTucker
  • 16 postów
  • SkądDebno

Napisano 16 stycznia 2011 - 10:02

Ściągnąłem simlocka tym sposobem żeby podnieść do BB iPada. Problem w tym że efekt jest nieco inny od zamierzonego i iPhona nie mogę używać. Wyświetla mi żeby podłączyć do itunes tam mi wyświetla że trzeba zrobić restore. Po czym dostaję błąd 1015. Jest to iphone 3g Wiecie jak mam go naprawić? Będę naprawdę wdzięczny.

#819 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 16 stycznia 2011 - 11:13

Nie miałem siły na ich wiadomości , które odpisywali typu

"Thanks for emailing us about your iPhone unlocking.

Your IMEI 01242xxxxxx needs to be registered with your mobile number
07926 119 xxx for me to unlock the iPhone.

I can see that you're on roaming and the only thing you can do to use an O2 SIM
card in your iPhone and make a chargeable call from it.

When you've done this, please wait for 24 hours for the IMEI to be
registered with your number and then reply to my email. I'll then
quickly request for your iPhone unlocking."

za każdym razem ten sam email .

No wygląda, że musisz zadzwonić z tego numeru, poczekać 24 godziny, aby zarejestrowało nr IMEI a następnie odpowiedzieć na ten właśnie email, aby osoba mogła zdjąć simlocka'.

#820 KuKocz

KuKocz
  • 121 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój / Gliwice

Napisano 16 stycznia 2011 - 12:28

Nie miałem siły na ich wiadomości , które odpisywali typu

"Thanks for emailing us about your iPhone unlocking.

Your IMEI 01242xxxxxx needs to be registered with your mobile number
07926 119 xxx for me to unlock the iPhone.

I can see that you're on roaming and the only thing you can do to use an O2 SIM
card in your iPhone and make a chargeable call from it.

When you've done this, please wait for 24 hours for the IMEI to be
registered with your number and then reply to my email. I'll then
quickly request for your iPhone unlocking."

za każdym razem ten sam email .

Jak znajdę chwilę czasu to opisze na forum swoją przygodę ze zdejmowaniem simlocka w UK. Nie przeglądałem teraz wcześniejszych postów, ale w skrócie - nie będąc w UK nie ściągniecie tą metodą simlocka w Polsce.
Po kilku mailach korespondencji raczyli mi odpisać, że aby mój iphone został powiązany z kartą sim, muszę wykonać obciążającą rozmowę, ale wewnątrz UK. Zatem jeżeli ktoś nie ma możliwości pojechać na chwilę na Wyspy to pies pogrzebany...

#821 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 16 stycznia 2011 - 13:31

Jak znajdę chwilę czasu to opisze na forum swoją przygodę ze zdejmowaniem simlocka w UK. Nie przeglądałem teraz wcześniejszych postów, ale w skrócie - nie będąc w UK nie ściągniecie tą metodą simlocka w Polsce.
Po kilku mailach korespondencji raczyli mi odpisać, że aby mój iphone został powiązany z kartą sim, muszę wykonać obciążającą rozmowę, ale wewnątrz UK. Zatem jeżeli ktoś nie ma możliwości pojechać na chwilę na Wyspy to pies pogrzebany...

Akurat w tym mailu piszą, że po prostu trzeba zadzwonić tak, aby koszt był jakiś obciążający: I can see that you're on roaming and the only thing you can do to use an O2 SIM card in your iPhone and make a chargeable call from it. nie ma nic mowy o tym, że musi być w UK piszą jedynie, żeby zadzwonić.

#822 KuKocz

KuKocz
  • 121 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój / Gliwice

Napisano 16 stycznia 2011 - 15:15

Akurat w tym mailu piszą, że po prostu trzeba zadzwonić tak, aby koszt był jakiś obciążający: I can see that you're on roaming and the only thing you can do to use an O2 SIM card in your iPhone and make a chargeable call from it. nie ma nic mowy o tym, że musi być w UK piszą jedynie, żeby zadzwonić.

Obiecuję, że jak będę miał odrobinę więcej czasu to zredaguje nowy temat i wraz z treścią maili przedstawię swoja sytuację. U mnie też nie pisało, że musi być na terenie UK, dopiero po kilku mailach z konsultantem i tłumaczeniem, że o tej i o tej godzinie wysyłałem i dzwoniłem pod konkretny numer - i po tłumaczeniu, że jestem w Polsce i stąd próbuje wykonać całą procedurę - dopiero wtedy dowiedziałem się, że połączenie musi zostać wykonane na terenie UK i nie ma innej procedury weryfikacyjnej jak skojarzenie SIMa z IMEI telefonu (myślałem nawet, żeby wysłać zdjęcia na których będzie widać iPhona z numerem IMEI na wyświetlaczu, a obok leżałaby karta SIM z widocznym numerem seryjnym).
Być może innym się udało, ale mnie się wydaję, że problem być może tkwi w tym, że dzwoniąc w roamingu, nasze krajowi operatorzy zapewne widzą co z czym jest skojarzone (telefon i SIM) ale przekazując połączenie do innego kraju - być może taka informacja nie jest przekazywana i dlatego nie są w stanie określić czy dany SIM działa w konkretnym urządzeniu...

edit://
Zresztą widzę, że istnieje już taki wątek na forum i z tego co widzę, powinien rozwiać wszelkie wątpliwości.
Widać, że jednym się udaje, a innym nie. Nie pozostaje mi nic innego jak ponowić procedurę wypełnienia formularza i pomęczyć ich mailami :)

#823 kamilwasik

kamilwasik
  • 51 postów
  • SkądBad Peterstal-Griesbach, DE

Napisano 16 stycznia 2011 - 16:17

Czy ktoś wie, czy da się coś zrobić z tym basebandem 06.15 żeby naprawić GPS w iphonie 3G??

#824 iPhone 25

iPhone 25
  • 1 030 postów
  • SkądKielce

Napisano 16 stycznia 2011 - 16:20

Na razie cisza;/

#825 kamilwasik

kamilwasik
  • 51 postów
  • SkądBad Peterstal-Griesbach, DE

Napisano 16 stycznia 2011 - 16:29

Kurna, mam nadzieję że coś wymyślą, bo straszna padaka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych