Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#776 mardab

mardab
  • 12 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 23:10

mógłby ktoś kto zdjął simlocka z sieci o2 z UK będąc tylko w Polsce napisać jak tego dokonał. Mam obecnie simlocka na tą sieć, wersja oprogramowania 4.2. Próbuję już dzisiaj cały dzień na różne sposoby i nie mogę chociażby aktywować i doładować kmonta nie wspominajac już o jakichkolwiek formularzch.

#777 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 stycznia 2011 - 11:21

To może przeczytaj chociaż 4 strony do tyłu. Wysil się zamiast zadawać to samo pytanie, które pada co stronę...

a niech będę litościwy bardziej http://myapple.pl/ip...tml#post1468981

#778 Damian2210

Damian2210
  • 59 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 17:56

Czy ktoś wie czy teraz (po wyjściu 4.3 beta),przewidywane jest ściągniecie simlocka z softu 4.1 (Niemiecki T-Mobile)?

#779 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 13 stycznia 2011 - 18:06

Czy ktoś wie czy teraz (po wyjściu 4.3 beta),przewidywane jest ściągniecie simlocka z softu 4.1 (Niemiecki T-Mobile)?

Czy pytasz o zwiazek z wydaniem 4.3 i faktem z T-Mobile z tego powodu bedzie zdejmowal simlocki?

#780 ldanio

ldanio
  • 60 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 stycznia 2011 - 19:04

Zapraszam http://myapple.pl/sp...tml#post1472304

. Może komuś się przyda ;]

#781 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 19:42

Zapraszam http://myapple.pl/sp...tml#post1472304

. Może komuś się przyda ;]

Sam się już poddałeś jeżeli chodzi o o2 UK?

#782 ldanio

ldanio
  • 60 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 stycznia 2011 - 20:21

Iphona sprzedałem , i teraz sie zastanawiam nad kupnem 32gb w erze . Nie miałem już siły...

#783 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 20:23

Iphona sprzedałem , i teraz sie zastanawiam nad kupnem 32gb w erze . Nie miałem już siły...

To jak sprzedałeś to chyba stopka się nie zgadza :-). Życzę powodzenia :-), albo szukaj na eBay UK, bo pewnie będą sprzedawać z fabrycznie zdjętym simlock'iem.

#784 ldanio

ldanio
  • 60 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 stycznia 2011 - 21:05

Tzn. myślałem nad kupnem nowego 32GB z Orange mogę dostać za 1400 w abo 59zł . Kupić zdjąć simlocka sprzedać za 2,799 ,i kupić na ebayu nowego z UK , mam tam znajomego który przyjeżdża w kwietniu do polski , on by załatwił ściągniecie sima od razu tam na miejscu .

#785 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 21:07

@Idanio - widzę, że w ten czy inny sposób masz ochotę na iPhone 4, więc jak mówi przysłowie: 'dla chcącego nic trudnego' ;-)

#786 mardab

mardab
  • 12 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 21:08

jak sprawdzic numer telefomu? Mam problem ze swoim numerem telefonu ktory powinien byc przypisany do karty sim sieci O2 której starter niedawno kupilem. Otóż w iphone wyświetla mi się pewien numer telefonu który z resztą zgadza się tym który podany jest na opakowaniu startera. Natomiast gdy dzwonię na en właśnie numer z telefonu orange to odzywa się jakaś babka - osoba prywatna (a teoretycznie chyba powinien dzwonic mój iphone. Co jest grane? Trzeba dodatkowo coś aktywować? Ręce mi już opadają.

#787 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 21:11

Nr telefonu jest przypisany do karty sim. Może akurat jest tak, że swego czasu tego typu karta sim z tym własnie nr telefonu była przypisana do twojego iPhona. Numer iPhonie pozostał, natomiast z czasem być może sam nr został przypisany do innego sim'a dlatego odbiera jakaś babka. Co prawda sobie gdybam, ale być może tak właśnie jest.

#788 mardab

mardab
  • 12 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 21:27

Nie, to nie jest tak. Karta sim nigdy wcześniej nie była używana bo sam ją wyłamywałem ze startera więc nikt wcześniej nie mógł być posiadaczem tego numeru. Moim zdaniem coś jest zwalone z roamingiem tylko nie wiem co.

#789 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 21:30

Nie, to nie jest tak. Karta sim nigdy wcześniej nie była używana bo sam ją wyłamywałem ze startera więc nikt wcześniej nie mógł być posiadaczem tego numeru. Moim zdaniem coś jest zwalone z roamingiem tylko nie wiem co.

A z jakiego kraju Orange masz iPhone i kartę? Jaki numer dokładnie wykręcasz jak dzwonisz na 'ten swój numer'?

#790 mardab

mardab
  • 12 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 21:55

To jest dokładnie tak: Mam normalny telefon na kartę ( nokia 6630 ale to nie ważne) w normalnym polskim orange (taryfa POP). I z tego telefonu dzwonię na numer O2 który teoretycznie powinien być w iphonie, natomiast zamiast mojego iphona odzywa się jakaś babka. Sam z resztą się przekonaj: +44 7548042929. Jeśli wykręcę bez numeru kierunkowego +44 do uk to jest komunikat ze nie ma takiego numeru.

#791 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 13 stycznia 2011 - 22:01

jest informacja ze "polaczenie nie moze byc zrealizowane,sprobuj pozniej"

#792 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 22:05

To jest dokładnie tak: Mam normalny telefon na kartę ( nokia 6630 ale to nie ważne) w normalnym polskim orange (taryfa POP). I z tego telefonu dzwonię na numer O2 który teoretycznie powinien być w iphonie, natomiast zamiast mojego iphona odzywa się jakaś babka. Sam z resztą się przekonaj: +44 7548042929. Jeśli wykręcę bez numeru kierunkowego +44 do uk to jest komunikat ze nie ma takiego numeru.

Rzeczywiście dziwne. A z tego iPhone da się zadzwonić? Zobacz jaki nr się wyświetla.

#793 mardab

mardab
  • 12 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 22:13

Z iphona nie da się dzwonić w ogole ponieważ nie mam kasy na koncie to po pierwsze, po drugie gdy chcę gdzieś zadzwonić to nie dostaję komunikatu że nie mam nic na koncie tylko że "nie ma takiego numeru" gdziekolwiek bym nie dzwonił, czy na domowy czy na dowolny numer komurkowy krajowy czy zagraniczny. Mogę jedynie zadzwonic na numer 4444 i wtedy włącza się jakieś automatyczne biuro obsługi ale ja z angielskiego jestem cienki i nie za wiele rozumiem. zdolalem jedynie sie dowiedzieć z tego biura ze nie mam nic na koncie:D Podjąłem proby rejestracji tego numeru na stronie O2 lecz tam własnie trzeba podać numer swojego telefonu aby przysłali smsa z jakimś kodem potwierdzającym, ale oczywiście żadnego smsa nie dostalem. Kicha

#794 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 22:22

@maradab - O2 UK nigdy nie zdejmie Ci simlock'a z telefonu Orange. Może warto na tego simlock.pl zerknąć?

#795 mardab

mardab
  • 12 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 22:28

Widze że nadal się nie rozumiemy. Iphone ma simlocka na sieć O2 i dla tego kupiłem na allegro starter tej właśnie sieci. W orange mam swój dotychczasowy telefon i nigdy jeszcze karta orange nie siedziała w iphonie.

#796 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 22:32

Widze że nadal się nie rozumiemy. Iphone ma simlocka na sieć O2 i dla tego kupiłem na allegro starter tej właśnie sieci.
W orange mam swój dotychczasowy telefon i nigdy jeszcze karta orange nie siedziała w iphonie.

Aaa nie doczytałem coś. To nie rozumiem czemu się dziwisz, że jakaś kobita odbiera nr telefonu, pewnie to właśnie ten sim, który oryginalnie był w iPhone, dlatego iPhone go nie zapamiętał. Teraz musisz jakoś nowego sim'a O2 przypisać do telefonu (inni mieli ten problem - chyba nie jest rozwiązany nadal) i jak już będzie przypisany to korzystając z formularza na stronie O2 zdejmiesz simlock'a za 15 funtów.

Wygląda na to, że musisz się z tą kobitą dogadać, aby ci podrzuciła sim'a oryginalnego ;-)

Powodzenia życzę.

#797 mardab

mardab
  • 12 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 22:46

Ale Iphone widzi dobrą kartę! Na dowód wysyłam zdjęcia startera oraz ekranu z iphona ktory wyświetla dobry numer!
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/371789506d5e6626.html]Dołączona grafika[/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c9139595fd771a8a.html]Dołączona grafika[/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7aac3cbc8b9bf30.html]Dołączona grafika[/URL]

#798 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 22:51

No dobra, to jest nr telefonu z tego sim'a co kupiłeś na allegro? Ten numer jest niedostępny. "It was not possible to connect your call" czyli 'Nie udało się nawiązać połączenia'.

Masz pewność, że ta karta z O2 jest jeszcze aktywna?

Z tej strony na adres UK wysyłają nowe sim'y za darmo:

http://freesim.o2.co.uk/simo/clean

#799 ldanio

ldanio
  • 60 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 stycznia 2011 - 23:05

Coś mi się zdaje , że nie aktywowałeś karty sim . Jak ją aktywujesz to potem możesz doładować konto . Jeśli nie chcesz się męczyć sprzedam Ci moją kartę sim z 17 funtami na koncie , karta już wycięta do rozmiarów micro sim , jest aktywowana , ważna przez rok czasu jeśli przez rok ją nie doładujesz zostaje dezaktywowana . http://myapple.pl/sp...tml#post1472304

#800 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 13 stycznia 2011 - 23:52

No tak jak nie będzie nic na koncie to się nie dodzwonisz. Roaming

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych