Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8001 mkepol

mkepol
  • 54 postów

Napisano 17 października 2012 - 21:30

Szybkie pytanie Odblokowuje iP 4 przez operatora Telia Szwecja za 300 sek u nich w butiku i moje pytanie Telefon musi byc aktywowany? Musze miec danego operatora karte zeby odblokowanie producenta zadzialalo? Sorry jesli pytanie bylo?

#8002 S0lar

S0lar
  • 13 postów

Napisano 17 października 2012 - 21:46

Paf zachował się porządku. Ja również podziękuję ci za bilet choć już znalazłem sobie wcześniej. Nie mam zamiaru nikogo bluzgać, ani być śmieszny (nie widzę nic śmiesznego w tym co napisałem). Ale widzę że się poczułeś do tego co napisałem więc przepraszam jeżeli cię to uraziło. I może już nie ruszajmy tematu.

#8003 NoHacker

NoHacker
  • 7 postów

Napisano 17 października 2012 - 22:41

Hmm ten bilet może być od obojętnie jakiego operatora ? Czy jak ktoś ma sima na UK T-mobile to musi być bilet od własnie uk? Jeśli tak to może ktoś ma bilet na T-mobile DE?

#8004 mkepol

mkepol
  • 54 postów

Napisano 18 października 2012 - 09:30

Szybkie pytanie
Odblokowuje iP 4 przez operatora Telia Szwecja za 300 sek u nich w butiku i moje pytanie
Telefon musi byc aktywowany? Musze miec danego operatora karte zeby odblokowanie producenta zadzialalo?
Sorry jesli pytanie bylo?

Szybkie pytanie wolna odpowiedz...

#8005 pluskwa9

pluskwa9
  • 17 postów

Napisano 18 października 2012 - 09:42

mam w tej samej sieci. moze bys pomogl mi tez odblokowac??

#8006 S0lar

S0lar
  • 13 postów

Napisano 18 października 2012 - 11:53

Kilka info o edycji biletów aktywacyjnych.. Możliwym jest edycja plików biletu i wykorzystanie ich na innym iPhone ale tylko i wyłącznie z kartą sim dla której bilet został utworzony… Czyli jeżeli masz już czyjś bilet musisz mieć jeszcze jego kartę sim no i najlepiej żeby simlocki się zgadały bo jest mniej zmieniania. Sprawdziłem sam osobiście na tikecie kolegi z akademika i jego karcie sim… A wykorzystanie biletu na innych iPhonach z innymi kartami sim jest niemożliwe ponieważ bilety te tworzyły się na serwerze Apple dla konkretnej karty sim.. Takie info dla tych którzy jeszcze by wpadli na ten pomysł. Jeżeli znów się ktoś o to zapyta wyślijcie go do tego postu, a nie piszcie że się na da tak z powietrza nie wiedząc czemu się nie da..

#8007 poniatkys

poniatkys
  • 9 postów
  • SkądSuwałki/ Olsztyn

Napisano 18 października 2012 - 14:57

Potwierdzam posta kolegi powyżej. niestety moje zmagania z edycją biletu spełzły na niczym. Więc sumienei mam wolne, mogę wydawać piniążki na odblokowanie przez operatora. Pozdrawiam i dzięki za pomoc ;)

#8008 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 października 2012 - 14:29

Kilka info o edycji biletów aktywacyjnych.. Możliwym jest edycja plików biletu i wykorzystanie ich na innym iPhone ale tylko i wyłącznie z kartą sim dla której bilet został utworzony… Czyli jeżeli masz już czyjś bilet musisz mieć jeszcze jego kartę sim no i najlepiej żeby simlocki się zgadały bo jest mniej zmieniania. Sprawdziłem sam osobiście na tikecie kolegi z akademika i jego karcie sim…
A wykorzystanie biletu na innych iPhonach z innymi kartami sim jest niemożliwe ponieważ bilety te tworzyły się na serwerze Apple dla konkretnej karty sim.. Takie info dla tych którzy jeszcze by wpadli na ten pomysł. Jeżeli znów się ktoś o to zapyta wyślijcie go do tego postu, a nie piszcie że się na da tak z powietrza nie wiedząc czemu się nie da..

W takim razie jak edytować taki bilet oraz jak go wgrać żeby działał na innym telefonie niż ten, na którym był utworzony?

#8009 S0lar

S0lar
  • 13 postów

Napisano 19 października 2012 - 15:01

Sam bilet nic Ci nie da musisz mieć jeszcze kartę sim.. Cofnij się 2 strony chyba i tam był link do edycji. Przeczytaj. Potem szukasz biletu: np jak masz Orange to szukasz biletu utworzonego na telefonie z simlokiem na Orange i zmieniasz to co jest na czerwono w tym linku na zdjęciu... I chyba tyle, nie pamietam bo ja robiłem inaczej bo inny bilet miałem. Jeżeli masz inny bilet to kombinuj bo tłumaczyć mi się nie chce... Bo i tak pewnie będziesz jeszcze pisał milion postów ze dalej nie działa a to i tak nie ma sensu.. PAMIĘTAJ!!! Wszystko co robisz robisz na własna odpowiedzialność i zanim zaczniesz coś zmieniać zrób backup podmienianych plików! Ja nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za uszkodzenie twojego sprzetu!

#8010 kamil84

kamil84
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2012 - 17:44

Witam wyszstkich uzytkowników ! Napewno temat był juz wiele razy wałkowany ale mimo wszystko prosze o pomoc gdyz jestem dosc poczatkujacym w kwesti iphona. Kupiłem Iphona 4 8gb IOS 5.1.1 firmware 04.12.01 jako nowy telefon pochodzi on ze szwedzkiej sieci "3". Telefon nie miał simlocka i działały w nim polskie karty Tmobile i Play nie miał jailbreaka. Po wgraniu jb zaczeła wyswietlac sie informacja Nieprawidłowy Sim. Rozumiem tłumaczenie osób, które mowią ze simlocka nie było a teraz jest. Pytanie pierwsze: Czy da rade bez JB ominac simlocka a jezeli nie to jak to ktos przede mna zrobił że sl nie było ?? Pytanie drugie: Czy w jakikolwiek sposób teraz moge ominac simlocka nie wydajac 500zł ?? Pytanie trzecie: Sa osoby które twierdzą że jezeli wsadze macierzysta karte i podłacze ipka pod Itunes to wtedy znowu ruszy. Prawda czy fałsz ?? Dziekuje i prosze o wyrozumiałość :)

#8011 Kubixxx

Kubixxx
  • 13 postów
  • SkądToruń

Napisano 19 października 2012 - 22:25

Witam mam pytanie ,planuje kupic nowego (zafoliowanego) Iphona 4S 16gb który pochodzi z T-mobile. Sprzedawca zapewnie mnie że nie ma on sim-locka i działa we wszystkich sieciach ,jednak nie do końca mu wierze ,lecz zakłądając że go kupie i będzie miał tego sim-lock'a to czy będzie trudno go ściągnąć i czy ile to mniejwięcej będzie mnie kosztowało. Ta siec to oczywiście polski T-mobile ;)

#8012 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 20 października 2012 - 07:39

Witam mam pytanie ,planuje kupic nowego (zafoliowanego) Iphona 4S 16gb który pochodzi z T-mobile. Sprzedawca zapewnie mnie że nie ma on sim-locka i działa we wszystkich sieciach ,jednak nie do końca mu wierze ,lecz zakłądając że go kupie i będzie miał tego sim-lock'a to czy będzie trudno go ściągnąć i czy ile to mniejwięcej będzie mnie kosztowało. Ta siec to oczywiście polski T-mobile ;)

No nie mogę... miliony razy pisane, tyle samo wałkowane ale nie po co szukać... iPhony z T-Mobile pl są bez simlocków.

#8013 kamil84

kamil84
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2012 - 17:55

[CIACH]

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien

---------- Wpis dodano o 18:55 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:45 ----------

To ciekawe wyrażenie jakiej kolwiek opini na tym forum odnosnie forum badz jego użytkowników jest od razu cenzurowane. Nie było by tak gdyby po ponad 24h od zadanego pytania kto kolwiek udzielił by jakiejs odpowiedzi. Pozatym nie miałem na mysłi obrażanie tu nikogo tylko stwierdzam smutny fakt :sad:
Pozdrawiam

PS
1.Nie wszystko jest tak proste i jasne jak w poradniku chodze z iphonem po serwisach i nikt nie umie wytłumaczyc dlaczego nie było simlocka i jb w ip działał mi w polskich sieciach a po wgraniu jb simlock jest.
2.Sam znalazłem wypowiedz na forum że za kazdym razem po zrobienu restore trzeba aktywowac iphona karta macierzysta czy rzeczywiscie tak jest ?
3.Na forum chyba ludzie powinni omawiac problemy a nie grzebac w zasmieconych archiwach czytac 802 strony zanim beda mogli zapytac.
Pozdrawiam

czekanie na odpowiedz robi sie poprostu irytujace.
Życze wszystkiego dobrego i wesołych świąt.

#8014 arturek507

arturek507
  • 18 postów

Napisano 20 października 2012 - 19:39

Witam. Posiadam iPhone 4 z ios 6 i BB 04.12.02. Wiem że nie da się odblokować tego BB ale jest on w sieci Vodafone. Czy jeśli napiszę do Vodafone to oni mi go odblokują za odpłatą ? Lub kupię na Ebay cos ?

#8015 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 21 października 2012 - 10:38

Nie lepiej najpierw poszukać i samemu sprawdzić na eBay'u? A jeśli chodzi o pisanie do Vodafone to są duże szanse, że zrobiliby to za darmo

#8016 mrc120

mrc120
  • 186 postów
  • SkądPłock, Poland, Poland

Napisano 21 października 2012 - 12:00

Witam. Mam szybkie zapytanie, ponieważ za kilka godzin kończy się aukcja i mam zamiar kupić iPhone. Jest to model MC603B z simlockiem na sieć o2 UK. Jest możliwe ściągniecie simlocka poprzez Jailbreaka czy jedynie poprzez karty Gevey itp. Pozdrawiam.

#8017 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 21 października 2012 - 12:02

Zależy jaki soft ma.

#8018 mrc120

mrc120
  • 186 postów

Napisano 21 października 2012 - 12:27

Jak odpisze maila to podam ;)

---------- Wpis dodano o 13:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:06 ----------

Double post, przepraszam.

Soft to: 5.1.1, a baseband to: 4.12.01. Da radę?

#8019 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 października 2012 - 12:31

Tylko przez operatora w żaden inny sposób nie.

#8020 mrc120

mrc120
  • 186 postów

Napisano 21 października 2012 - 13:14

Dziękuje za pomoc ;)

---------- Wpis dodano o 14:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:33 ----------

A istnieje karta Gevey albo jakaś pod ten BB i soft? Bo szukam i szukam i nie widzę żadnej takiej.

#8021 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 21 października 2012 - 13:20

Dziękuje za pomoc ;)

---------- Wpis dodano o 14:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:33 ----------

A istnieje karta Gevey albo jakaś pod ten BB i soft? Bo szukam i szukam i nie widzę żadnej takiej.

NIE.

#8022 george164

george164
  • 6 postów

Napisano 21 października 2012 - 18:47

Czy jest metoda ominięcia simlocka z tele iPhone 4 z sieci Three UK, iOS 5.1, bb 4.12.01 ???

#8023 poniatkys

poniatkys
  • 9 postów
  • SkądSuwałki/ Olsztyn

Napisano 21 października 2012 - 20:34

Nie istnieje. Mam takie same combo jak Ty i właśnie czekam aż operator go odblokuje.

#8024 steeler

steeler
  • 79 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 23 października 2012 - 23:07

Witam. Panowie i Panie, mój świeżo zakupiony iPhone 4 nie jest odczytywany w f0recast. Wersja 1.3. Z iPhonem 3GS nie mam takich problemów i odczytuje go natychmiast. Co jest tego powodem? Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć temat Jailbreaka na 4? Chciałbym wgrać 5.1.1 ale chciałbym zrobić to tak, aby nie podnieść bb.

#8025 kamil84

kamil84
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 października 2012 - 05:46

Chociaz sam na forum nie dostałem zadnej odpowiedzi a problem wydaje mi sie ze jest istotny, podziele sie najlepszym rozwiazaniem z chyba możliwych. W skrócie: Kupiłem na allegro nowy Apple Iphone 4 8gb rzekomo bez simlocka i tak było do momentu kiedy nie zaktualizowałem oprogramowania przez Jailbreak. Sprzedawca upieral sie ze Iphone simlocka nie posiada ale na serwerze Apple widniał nie stety jako zablokowany, próbowałem wszystkiego róznych programów, przegladania setek wiadomosci i oczywiscie róznych serwisów wniosek wszedzie byl jeden Simlock jest. Zdjecie blokady w moim przypadku wahał sie miedzy 550 - 600 zł zupelnie nie proporcjonalnie jak do zakupionej wersji Iphona. Po tygodniu starań odesłałem telefon do sprzedawcy oraz zgłosiłem niezgodnosc towaru z umową. Jezeli sprzedawca nie doprowadzi telefonu do stanu jaki był w umowie bede rzadał zwrotu całosci kwoty. A najlepsze jest to że niezgodność towaru z umową można zgłaszac przez 2 lata :) używane rzeczy chyba do roku. Są oczywiscie wyjatki takie jak aukcja z licytacja, wyprzedaz, płyty cd, nosniki z danymi. A więc jeżeli zakupiliście telefon i w umowie było że np. bez simlocka a po zaktualizowaniu jest to zamiast wydawać setki zł na usuniecie niech sprzedawca robi to za was ! a napewno wiele osób jest wprowadzanych w ten sposób w bład.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych