Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#751 wooojti

wooojti
  • 13 posts

Posted 10 January 2011 - 10:58

Ja mam dosyć

#752 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 10 January 2011 - 16:30

Tez mam ip4 z niemieckiego t mobile, i simlocka mozna zdjac u operatora za free, ale dopiero po 2 LATACH od podpisania umowy albo pozostaje jb.

#753 ldanio

ldanio
  • 60 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 January 2011 - 17:28

Witam Wczoraj zadzwoniłem do o2 aby zdjęli mi simlocka , wszystko przeszło pozytywnie i teraz mam czekać do 14 dni za ściągnieniem simlocka , jednak jeszcze kasy mi nie pobrali ? Czy ktoś już tak zrobił ? I po jakim czasie zabiorą mi kasę ?

#754 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Posted 10 January 2011 - 17:33

Witam

Wczoraj zadzwoniłem do o2 aby zdjęli mi simlocka , wszystko przeszło pozytywnie i teraz mam czekać do 14 dni za ściągnieniem simlocka , jednak jeszcze kasy mi nie pobrali ? Czy ktoś już tak zrobił ? I po jakim czasie zabiorą mi kasę ?

Wnioskuje, że masz pre paid'a. Jeżeli tak to zabiorą ci 15 funtów z konta w chwili odblokowania. Zazwyczaj piszą, że 14 dni ale zdejmują znacznie szybciej. W przypadku 3G i 4 zajęło im to chyba ze 3 dni w moim przypadku.

#755 ldanio

ldanio
  • 60 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 January 2011 - 20:49

Dzięki wielkie :) W końcu karta Play zawita w telefonie .

#756 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts

Posted 10 January 2011 - 22:08

Dzięki wielkie :) W końcu karta Play zawita w telefonie .

Upewnij się, tylko że masz to 15 funciaków ;-). A słuchaj napisz, czy miałeś kartę O2 tą samą co była w telefonie (tak zwaną przypisaną). Napisz też czy od razu dzwoniłeś do nich, czy próbowałeś robić przez formularz z ich strony. Masa ludzi mnie o to pyta i nie wiem co im odpowiedzieć, sam mam na abonament telefon, więc za darmochę zdjęli.

Pozdrawiam.

#757 ldanio

ldanio
  • 60 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 January 2011 - 22:27

Więc tak , pierw kupiłem starter z o2 doładowałem za 20 funciaków , wydzwoniłem troche na polskie numery i numery UK , aktualny stan konta 16,95F. Wypełniłem formularz gdzie męczyłem się z nimi przez 2 tygodnie o odblokowanie telefonu , i nie mogli powiązać karty sim z telefonem . Następnie napisali mi meila ,że mam zadzwonić do ich biura obsługi no i zadzwoniłem dowiedziałem się ,że mogę ściągnać simlocka telefonicznie . Poprosili mnie bym podał im mój numer telefonu , imei telefonu i serial sim karty . Wszystko podałem , koleś sprawdził u nich czy wszystko się zgadza i powiedział ,że mam czekać za sms z informacją ze iphone został odblokowany .

#758 imarge_

imarge_
  • 78 posts

Posted 10 January 2011 - 22:32

Jak sprawdzić(po za usługą simlock.pl) z jakiej sieci jest mój iP 3GS? Model to mc141dn. Według niektórych tabelek, może ony być w T-mobile: Austria, Niemcy, Dania.

#759 ldanio

ldanio
  • 60 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 January 2011 - 22:41

Spróbuj się z nimi kontaktować przez email podaj im imei i model ,może odpiszą coś...

#760 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts

Posted 10 January 2011 - 22:47

@Idanio - dobra robota. I niech inni biorą przykład, trochę pracy i simlock z O2 przestaje być problemem.

#761 Baziejekk

Baziejekk
  • 19 posts

Posted 10 January 2011 - 23:05

Ale tego simlocka z O2 mogę zdjąć mieszkając w polsce ?

#762 ldanio

ldanio
  • 60 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 January 2011 - 23:09

Ja mieszkam w polsce , i przez formularz byl problem zeby zdjac sim , kazali zadzwonic i teraz czekam za unlockiem ;D

#763 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts

Posted 10 January 2011 - 23:13

Ale tego simlocka z O2 mogę zdjąć mieszkając w polsce ?

Na koniec dnia to ich interesuje przede wszystkim 15 funi plus fakt, że musisz im jeszcze podzwonić, plus fakt, że jak nie masz O2 sim'a to musisz kupić. Kasa i tyle. w UK konkurencja na rynku mobilnym jest ostra, więc każdy grosz się liczy. Tym bardziej że iP4 sprzedają praktycznie wszyscy.

Kupić sim'a O2 nabić 20 funi i załatwiać.

#764 ldanio

ldanio
  • 60 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 January 2011 - 09:34

Przed chwila dostalem od nich sms... We are unable unlock your iphone...

#765 zielar

zielar
  • 1 posts

Posted 11 January 2011 - 17:34

Witam, Mam bardzo wielki problem. Z grzeczności chciałem znajomemu zrobić upgrade softu z 3.1.3 do 4.1 w iPhone 3GS 16gb - bodajże ze szkocji. Telefon ten po wyłączeniu musiał być włączany przez iTunes (stąd chęć mojej pomocy). Przypadkiem wyłączyłem go, i żeby włączyć iTunes wymusił aktualizację do 4.2. Zaktualizował się i został SimLock (na szkocką sieć? :( ) Opadły mi ręce: od trzech dni po kilka godzin szukam wszędzie gdzie się da i nie wiem co zrobić, żeby go postawić -> cofnąć do 4.1, odblokować, z jailbrakować :( Proszę o jakieś konkretne rady - przetrzepałem już na prawdę wszystko co się da. Odwdzięczę się odpowiednio za działający sposób. Pozdrawiam

#766 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts

Posted 11 January 2011 - 17:34

Przed chwila dostalem od nich sms... We are unable unlock your iphone...

A powiedzieli dlaczego?

#767 ldanio

ldanio
  • 60 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 January 2011 - 17:44

Nie moga powiazac karty sim z iphonem , juz mnie cholera bierze . Podalem im wszystkie dane nawet kiedy doladowalem konto , ssn , imei ... Moze jestes sklonny mi pomoc , mam 17 funtow na koncie lecz mi nie wystarczy na rozmowe do nich , bo bede musial doladowac konto znowu...

#768 MMAniak

MMAniak
  • 344 posts
  • Skądz domu

Posted 11 January 2011 - 17:46

wykupiłem ściagnięcie blokady na simlock.pl - sieć vodafone UK. Trwa to juz 6dni. Ktoś kupywał ? i ile u Was trwało ?

#769 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 11 January 2011 - 17:48

Witam,

Mam bardzo wielki problem. Z grzeczności chciałem znajomemu zrobić upgrade softu z 3.1.3 do 4.1 w iPhone 3GS 16gb - bodajże ze szkocji.
Telefon ten po wyłączeniu musiał być włączany przez iTunes (stąd chęć mojej pomocy). Przypadkiem wyłączyłem go, i żeby włączyć iTunes wymusił aktualizację do 4.2. Zaktualizował się i został SimLock (na szkocką sieć? :( )
Opadły mi ręce: od trzech dni po kilka godzin szukam wszędzie gdzie się da i nie wiem co zrobić, żeby go postawić -> cofnąć do 4.1, odblokować, z jailbrakować :( Proszę o jakieś konkretne rady - przetrzepałem już na prawdę wszystko co się da. Odwdzięczę się odpowiednio za działający sposób.

Pozdrawiam

jedynie na simlock.pl mozesz usunąć
samo aktualizacji nie wymusza trzeba wybrać, ściągnąć, zaakceptować umowę

---------- Wpis dodano o 17:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:47 ----------

wykupiłem ściagnięcie blokady na simlock.pl - sieć vodafone UK. Trwa to juz 6dni. Ktoś kupywał ? i ile u Was trwało ?

mi ściągnęli po 4 dniach z o2 innym po 3 ale byli co czekali dłużej przeleć wątki wstecz znajdziesz

#770 MMAniak

MMAniak
  • 344 posts
  • Skądz domu

Posted 11 January 2011 - 17:50

Ale generalnie nie było jeszcze sytuacji, że komuś nie odblokowali ?:) bo nie chce być tym pierwszym :P

#771 mowe

mowe
  • 25 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 11 January 2011 - 20:36

ldanio... spróbuj zdjąć blokadę z karty :???:

#772 ldanio

ldanio
  • 60 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 January 2011 - 20:42

Mozesz trochce to opisac , bo nie rozumiem jaka blokade.

#773 Aero01

Aero01
  • 23 posts

Posted 12 January 2011 - 20:17

Witam mam pytanie czy można zdjąć simlocka z iP z softem 4.1 ? Na youtube jest mnóstwo filmików jak zdejmują, aczkolwiek na forum nie mogę nic o tym znaleźć.

#774 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 12 January 2011 - 21:05

Witam mam pytanie czy można zdjąć simlocka z iP z softem 4.1 ? Na youtube jest mnóstwo filmików jak zdejmują, aczkolwiek na forum nie mogę nic o tym znaleźć.

jesli z ip4 to http://myapple.pl/ip...e-simlocka.html

#775 mowe

mowe
  • 25 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 12 January 2011 - 22:38

Witka, chodzi mi czy masz pin założony na kartę. :?

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users