Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#7901 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 października 2012 - 16:33

Spytaj się operatora czy ci ściągną SimLock'a - niektórym się udaje i za darmo pozbywają się SimLock'a na stałe Od razu uprzedzam, że znaczna większość Gevey na Allegro to podróbki, więc każdego sprzedawcę najlepiej spytać oddzielnie

#7902 Gość_leesniak_*

Gość_leesniak_*

Napisano 03 października 2012 - 16:54

Spytaj się operatora czy ci ściągną SimLock'a - niektórym się udaje i za darmo pozbywają się SimLock'a na stałe

Od razu uprzedzam, że znaczna większość Gevey na Allegro to podróbki, więc każdego sprzedawcę najlepiej spytać oddzielnie

Za simlocka zapłacę sobie w PL, chodzi mi tylko o samą aktywację telefonu. Bez aktywnego telefonu, simlocka nie ściągnę.

#7903 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 03 października 2012 - 17:35

witam kupilem iphone 4 na allegro,pochodzi z (ery, t-mobileaktualnie), czy moge spokojnie aktualizowac do softu 5.1.1 i wtedy JB ? Jak mniemam simlock nie bedzie i nie ma?

#7904 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 października 2012 - 20:44

Soft 5.1.1 nie jest już podpisywany, więc jeśli nie masz dla tego softu plików SHSH to nie da rady

#7905 S0lar

S0lar
  • 13 postów

Napisano 03 października 2012 - 21:45

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#7906 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 04 października 2012 - 07:05

To na jakim sofcie moge zrobic JB?

#7907 S0lar

S0lar
  • 13 postów

Napisano 04 października 2012 - 09:59

Ostatni mój post usunięto wiec napisze jeszcze raz. Słyszałem że w przeciągu tygodnia ma wyjść unlock na iOS6. Nie wiem czy to prawda.

#7908 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:12

Ostatni mój post usunięto wiec napisze jeszcze raz. Słyszałem że w przeciągu tygodnia ma wyjść unlock na iOS6. Nie wiem czy to prawda.

Logiczne że w końcu dostosują Ultrasnow do iOS6...
Żaden inny magiczny unlock nie wyjdzie.

To na jakim sofcie moge zrobic JB?

Raz zły dział, dwa używanie google i wyszukiwarki forumowej boli ?

#7909 milejo

milejo
  • 23 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:20

Witam Mam takie problem, Iphone 3Gs bb 05.13.04, JB 5.1.1 nie mogę ustawic powiadomień push w sam prefs, wszystko jest ok prawie do samego końca w "More information" mam "WildcardActivated" gdy przechodzę juz na restore Activitoin wyskakuje błąd o teści "Activition raports Failed: Unable to fetch activition records". Nie mam pojęcia co to może być bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam

#7910 HCBartek

HCBartek
  • 18 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:25

Czy istnieje możliwość ściągnięcia simlocka z iP 3G z BB 05.15.04 bez podnoszenia go do BB z iPada?

#7911 milejo

milejo
  • 23 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:30

Czy istnieje możliwość ściągnięcia simlocka z iP 3G z BB 05.15.04 bez podnoszenia go do BB z iPada?

Nie. Ale zawsze możesz podnieść bb do Ipada a później zrobić downgrade do 05.13.04. Albo simlock.pl :)

#7912 S0lar

S0lar
  • 13 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:45

Żaden inny magiczny unlock nie wyjdzie.

No wiadomo ale też chodzi o wersję BB na jaką wyjdzie Ultrasn0w.

#7913 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 października 2012 - 12:26

No wiadomo ale też chodzi o wersję BB na jaką wyjdzie Ultrasn0w.

Nie poradzili sobie z BB od 5.x.x poradzą sobie z BB 6 ^^ Już to widzę ;]

#7914 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 04 października 2012 - 20:06

Żaden inny magiczny unlock nie wyjdzie.li ?

I tu się mylisz-Ultrasnow to moim zdaniem już tylko historia. Nie spodziewam się nowej wersji na najnowszy BB, a co najwyżej aktualizacji na nowy 6.0 iOS poprzednio już odblokowanych wersji BB.

#7915 mateo96n

mateo96n
  • 39 postów

Napisano 04 października 2012 - 20:13

Witam
Ostatnio na youtube znalazłem oto ten filmik: Unlock iPhone 4S/4 - iOS 5.1.1/6.0.0 - YouTube . Sposób jest chyba wiarygodny, ponieważ dużo osób jest na tak, ale ja mam problem ze ściągnięciem pliku z hasłem. Fajnie by było gdyby ktoś to sprawdził i jak coś to podał hasło
Pozdrawiam

#7916 spired

spired
  • 65 postów

Napisano 04 października 2012 - 21:45

I tu się mylisz-Ultrasnow to moim zdaniem już tylko historia. Nie spodziewam się nowej wersji na najnowszy BB, a co najwyżej aktualizacji na nowy 6.0 iOS poprzednio już odblokowanych wersji BB.

Paf miał na myśli właśnie aktualizację ultrsn0wa do iOS'a 6 nie do BB ;)

Witam
Ostatnio na youtube znalazłem oto ten filmik: Unlock iPhone 4S/4 - iOS 5.1.1/6.0.0 - YouTube . Sposób jest chyba wiarygodny, ponieważ dużo osób jest na tak, ale ja mam problem ze ściągnięciem pliku z hasłem. Fajnie by było gdyby ktoś to sprawdził i jak coś to podał hasło
Pozdrawiam

jedna wielka ściema ;)

#7917 slawo

slawo
  • 63 postów

Napisano 04 października 2012 - 21:56

Zazyczylem sobie zdjecie locka z iphona 4, mam jailbreak. Czy po podlaczeniu do itunes simlock zniknie, czy tez itunes bedzie sie plul i robil problemy? pzdr

#7918 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 października 2012 - 12:00

Pisałem właśnie o aktualizacji do 6 ...

Zazyczylem sobie zdjecie locka z iphona 4, mam jailbreak.
Czy po podlaczeniu do itunes simlock zniknie, czy tez itunes bedzie sie plul i robil problemy?
pzdr

Milion razy było na forum. Wystarczy poszukać.

#7919 slawo

slawo
  • 63 postów

Napisano 05 października 2012 - 12:34

Milion razy było na forum. Wystarczy poszukać.

Szukalem i niestety konkretnej odpowiedzi nie znalazlem... dlatego prosze o wyjasnienie
pozdrawiam

#7920 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 października 2012 - 12:48

Szukalem i niestety konkretnej odpowiedzi nie znalazlem... dlatego prosze o wyjasnienie
pozdrawiam

No to słabo szukałeś, albo i pewnie w ogóle więc nie kłam tylko napisz że jesteś leniwy i sprawia ci to wielki problem.
W momencie gdy simlock zostanie zdjęty przez operatora dostaniesz info że telefon został odblokowany w iTunes gdy oczywiście telefon będzie podłączony pod kompa.

#7921 slawo

slawo
  • 63 postów

Napisano 05 października 2012 - 13:05

No to słabo szukałeś, albo i pewnie w ogóle więc nie kłam tylko napisz że jesteś leniwy i sprawia ci to wielki problem.
W momencie gdy simlock zostanie zdjęty przez operatora dostaniesz info że telefon został odblokowany w iTunes gdy oczywiście telefon będzie podłączony pod kompa.

Troche kultury nie zaszkodzi prawda? Zarzucanie komus klamstwa podnosi ego?
Jak Cie to uspokoi przeczytalem ten temat:
http://myapple.pl/ip...czytaj-754.html
jedyna odpowiedz jaka tam jest na moje pytanie nie wyjasnia sprawy do konca.
Jak wyglada procedura odblokowania wiem, pytanie brzmialo co z jailbreak ? a do tego co z softem nizszym niz 6.0?
Jesli ktos zna odpowiedz prosze o odpisanie.
Dziekuje i pozdrawiam

#7922 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 października 2012 - 13:15

Troche kultury nie zaszkodzi prawda? Zarzucanie komus klamstwa podnosi ego?
Jak Cie to uspokoi przeczytalem ten temat:
http://myapple.pl/ip...czytaj-754.html
jedyna odpowiedz jaka tam jest na moje pytanie nie wyjasnia sprawy do konca.
Jak wyglada procedura odblokowania wiem, pytanie brzmialo co z jailbreak ? a do tego co z softem nizszym niz 6.0?
Jesli ktos zna odpowiedz prosze o odpisanie.
Dziekuje i pozdrawiam

Jb zostanie bo on nie ma nic do odblokowania przez operatora, tak samo jak wersja softu czy nr firmware modemu. Masz wszystko popisane np tu : http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html ale ty szukałeś prawda ?

#7923 Halibutt

Halibutt
  • 12 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 05 października 2012 - 14:20

Paf, podanie linka nic Cię nie kosztuje, nie musisz dowalać każdemu wkoło jeśli zada pytanie, na które Ty już znasz odpowiedź. Forum się rozrosło od czasów prehistorycznych i znalezienie odpowiedzi na konkretne pytania nie jest takie proste, jak się wydaje tym, którzy są tu na okrągło. Wyszukiwarka wszystko Ci pokaże, tylko że nie każdy ma czas wertować wyniki. Na przykład ten wątek ma, bagatela, 793 strony. EOT.

#7924 slawo

slawo
  • 63 postów

Napisano 05 października 2012 - 14:35

Jb zostanie bo on nie ma nic do odblokowania przez operatora, tak samo jak wersja softu czy nr firmware modemu. Masz wszystko popisane np tu : http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html ale ty szukałeś prawda ?

Dziekuje, o taka odpowiedz mi chodzilo.
Pozdrawiam

#7925 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 października 2012 - 18:28

Paf, podanie linka nic Cię nie kosztuje, nie musisz dowalać każdemu wkoło jeśli zada pytanie, na które Ty już znasz odpowiedź. Forum się rozrosło od czasów prehistorycznych i znalezienie odpowiedzi na konkretne pytania nie jest takie proste, jak się wydaje tym, którzy są tu na okrągło. Wyszukiwarka wszystko Ci pokaże, tylko że nie każdy ma czas wertować wyniki. Na przykład ten wątek ma, bagatela, 793 strony. EOT.

Czy ja mu karze czytać cały temat ? Link z dokładnym opisem przewija sie przez ostatnich 10 stron parę razy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych