Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#7301 harus00

harus00
  • 4 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 13:21

Witam mianowicie.. Mam taki problem kupiłem telefon iphona 3g 16 gb z jailbreak bez simlocka z oprogramowaniem 3.0 wiec zaktualizowałem ios do 4.2 i simlock sie pokazał wiec postawiłem jailbrak pod 4.2.1 i telefon się włącza i niby wszystko ok tylko i kreska zasięgu i nie pokazuje sieci. Telefon był wcześniej cchyba z O2 ... Z góry dziękuje za pomoc..

#7302 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 14:02

Jak juz wczesniej pisalem iphone 4S z o2 UK.
Aktywowalem go orginalna karta zakupiona na allegro.
Jestem troche zdziwiony,bo po aktywacji wyswietla mi sie siec T-Mobile.pl
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/803/photo23072012143951.jpg/]Dołączona grafika[/URL]
Z ciekawosci wrzucilem polska karte T-mobile,ale nic z tego.
Czy na chwile obecna pozostaje mi jak ktos pisal karta Gevey Ultra S ?
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/692/photo23072012144430.jpg/]Dołączona grafika[/URL]
Czy zakup karty z tej stronki [url=http://geveysim.eu/]Gevey Sim EU - Gevey Sim, Gevey Supreme, Gevey Turbo, Gevey Ultra[/url] odblokuje iphone'a ?

#7303 Kamil1994

Kamil1994
  • 170 postów
  • Skądokolice Zakopanego

Napisano 23 lipca 2012 - 14:11

Co do firmware nie jestem pewny bo dopiero za tydzień bede mial iphona, sprawdzalem najgorszą opcje. a jakby haktywowac i zdjac simlock? da rade? i czy karta 3 GBR bedzie dzialala w PL?

#7304 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 14:28

Jak juz wczesniej pisalem iphone 4S z o2 UK.
Aktywowalem go orginalna karta zakupiona na allegro.
Jestem troche zdziwiony,bo po aktywacji wyswietla mi sie siec T-Mobile.pl
Dołączona grafika
Z ciekawosci wrzucilem polska karte T-mobile,ale nic z tego.
Czy na chwile obecna pozostaje mi jak ktos pisal karta Gevey Ultra S ?
Dołączona grafika
Czy zakup karty z tej stronki Gevey Sim EU - Gevey Sim, Gevey Supreme, Gevey Turbo, Gevey Ultra odblokuje iphone'a ?

Wyświetla Ci się T-Mobile.Pl bo akurat przez nadajnik tej sieci łączy się. Ja np. przy aktywacji T-Mobile GB miałem napis POL i T-Mobile.pl

Co do firmware nie jestem pewny bo dopiero za tydzień bede mial iphona, sprawdzalem najgorszą opcje.
a jakby haktywowac i zdjac simlock? da rade? i czy karta 3 GBR bedzie dzialala w PL?

Tobie radzę przeczytać ostatnich 20 stron. Nikt tu nie będzie w kółko pisał tego samego bo tobie nie chce się czytać.

#7305 lukaszozimek

lukaszozimek
  • 30 postów
  • SkądLublin

Napisano 23 lipca 2012 - 14:37

Co do firmware nie jestem pewny bo dopiero za tydzień bede mial iphona, sprawdzalem najgorszą opcje.
a jakby haktywowac i zdjac simlock? da rade? i czy karta 3 GBR bedzie dzialala w PL?

1 Napewno karta bedzie działała
2 co do zdjęcia simlocka to
a) kupić kartę pay as you go
B) zadzwonić do konsulatana i pogadać z nim
c) mówić że jesteś pay as you go kupiłeś kartę i jesteś ich klientem
nie interesuje cię czy telefon był na kontrakcie czy nie
d) zarejestruj się an stronie dla podniesienia wiarygodności

tyle mogę poradzić bo znalażłem to na necie i youtube
trudno mi powiedzieć na ile jest to prawda a na ile nie bo jestem w takie jsamej sytuacji
można czekać na iOS 6 który nie długo będzie i pewnie coś może wtedy da sie zrobić

PS. Baseband nie jest ważny przy odblokowaniu u operatora. Podobno 3 Uk ma ciężką obsługę klienta

Edit
Admin ogarnijcie się i załóżcie odzielna kartę do simlocków i tam tematy do każdej sieci bo przewertowałem 600 stron i znalazłem 2 strony info na mój temat które są tylko pytaniami o to

#7306 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 16:08

Admin ogarnijcie się i załóżcie odzielna kartę do simlocków i tam tematy do każdej sieci bo przewertowałem 600 stron i znalazłem 2 strony info na mój temat które są tylko pytaniami o to

Sam się do tego przyczyniasz pisząc po raz kolejny to co jest napisane parę stron wcześniej.

#7307 tobim

tobim
  • 11 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 18:09

Ratunku!!! Kupiłem niedawno iPhone 4 soft 5.1.1 i mam simlocka na tesco uk. Jak zdjąć tego simlocka??

#7308 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 18:50

Ratunku!!!
Kupiłem niedawno iPhone 4 soft 5.1.1 i mam simlocka na tesco uk.
Jak zdjąć tego simlocka??

Przeczytaj porady parę stron wcześniej albo idź i zapytaj w biedronce.pl (nie mogłem się powstrzymać ;P )

ewentualnie poczytaj tutaj Simlock APPLE iPhone 4 - zdejmij go szybko, skutecznie i tanio!

#7309 tobim

tobim
  • 11 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 19:02

aa nie dałoby się tego zrobić za free??

#7310 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 19:13

aa nie dałoby się tego zrobić za free??

Dołączona grafika

Napisałem Ci raz poczytaj parę stron wcześniej to się dowiesz.

#7311 Przemoo9

Przemoo9
  • 2 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 19:47

Witam! Mam iphone'a 4 soft 5.1.1 z simlockiem na francuską sieć Bouygues Telecom. Tu pojawia się moje pytanie: Czy istnieje możliwość darmowego odblokowania telefonu? Czy mogę np. zrobić downgrade i wtedy jakoś odblokować? Czy odblokowując przez stronę simlock24.pl będę potrzebował tego francuskiego sima, czy nie? Tzn. Gdy dam im numer IMEI i oni mi go odblokują to będę mógł włożyć polskiego sima i aktywować telefon? Proszę o radę.

#7312 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lipca 2012 - 20:33

Boże caly czas te same pytania! Wystarczy 2-3 strony wstecz przeczytać! 1.za free nie 2.nie 3.nie 4.tak

#7313 Przemoo9

Przemoo9
  • 2 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 22:27

maxi33, dzięki. Oczywiście czytałem jakieś 10 wcześniejszych stron, no ale wolałem się upewnić. ;)

#7314 Pawelbytow

Pawelbytow
  • 10 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 22:49

Gól im skacze dlatego utrudniają tym, którzy dostali iP w prezencie. No trudno. A więc, chciałbym aktywować i jeśli będzie to możliwe sciągnąć simlocka z iphone 4S. Nie wiem jaki jest ios ponieważ iphone jest nowy i nie mogę tego sprawdzić. Prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam

#7315 artbyrybak

artbyrybak
  • 17 postów
  • SkądCybulice Małe

Napisano 24 lipca 2012 - 07:47

Witam Czy istnieje już może sposób na zdjęcie sim locka z irlandzkiej sieci e mobile, iPhone 4 4.3.3 na razie chodzi na podkładce gevey

#7316 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 09:06

Gól im skacze dlatego utrudniają tym, którzy dostali iP w prezencie. No trudno. A więc, chciałbym aktywować i jeśli będzie to możliwe sciągnąć simlocka z iphone 4S. Nie wiem jaki jest ios ponieważ iphone jest nowy i nie mogę tego sprawdzić. Prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam

Gratuluję inteligencji oraz obycia. Na pewno pomożemy ci zdjąć simlocka z iPhone 4s którego dostałeś mimo iż nie znamy ani wersji softu ani sieci z której pochodzi. Albo wiesz co ? nie pomożemy ci bo jesteśmy zazdrośni. Naprawdę zabłysnąłeś inteligencją.

Witam
Czy istnieje już może sposób na zdjęcie sim locka z irlandzkiej sieci e mobile, iPhone 4 4.3.3 na razie chodzi na podkładce gevey

Człowieku przeczytaj ostatnich 10 stron to się dowiesz.

#7317 Pawelbytow

Pawelbytow
  • 10 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 09:40

PAF, Byś był na tyle ogarnięty i pomógł, powiedział od czego mam zacząć jak mam dojsc do tego jaki jest iOS. Pomyśl logicznie, skoro nie jestem zbytnio rozeznany w tym kierunku to jak sam mam sprawdzić to wszystko? Od tego Ty i wielu innych jesteście na tym forum, aby pomóc i podpowiedzieć. Forum? Chyba kpiny! Jeden z drugim to głupszy. Żegnam!

#7318 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 lipca 2012 - 09:49

PAF, Byś był na tyle ogarnięty i pomógł, powiedział od czego mam zacząć jak mam dojsc do tego jaki jest iOS. Pomyśl logicznie, skoro nie jestem zbytnio rozeznany w tym kierunku to jak sam mam sprawdzić to wszystko? Od tego Ty i wielu innych jesteście na tym forum, aby pomóc i podpowiedzieć. Forum? Chyba kpiny! Jeden z drugim to głupszy. Żegnam!

My też nie będziemy tęsknić. Forum nie jest po to aby odpowiedzieć Ci na pytania, które były wielokrotnie wyjaśniane. Rejestrując się na forum zaakceptowałeś regulamin a w nim jest wskazane że najpierw masz się zapoznać z podstawami zawartymi na forum bądź w instrukcji obsługi urządzenia a jak ta wiedza nie pozwoli na rozwiązanie Twoich problemów dopiero poszukuj odpowiedzi na forum. Pisząc nowy post jesteś proszony o podanie minimum informacji a Ty nawet tego nie zrobiłeś, wybacz ale wróżek na forum nie ma
Nie podobają Ci się zasady tu panujące, przykro mi, oznacza to że wybrałeś niewłaściwe forum.

#7319 Brozek

Brozek
  • 7 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 10:58

iP 4s bb 1.0.14 iOS 5.0.1 simlock hiszpańska sieć vodafone. Da się go ściągnąć nie przez simlock24 albo simlock.pl ?

#7320 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 11:03

Mamy Ci sprawdzić, czy można na tych dwóch stronach zdjąć simlocka? Zrób to sam, bez jaj.

#7321 Brozek

Brozek
  • 7 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 11:07

Napisałem czy da się ściągnąć simlocka nie przez te dwie strony.

#7322 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 11:12

Napisałem czy da się ściągnąć simlocka nie przez te dwie strony.

Poszukaj na ebayu lub allegro ofert, lub ewentualnie u operatora. Jeżeli tam nie znajdziesz pozostają Ci tylko te 2 strony.

Co do ciebie napiszę tyle :
Jestem tu z dobrej woli i chęci pomagania osobom które mają mniejsze doświadczenie niż ja (mimo iż moje jest nie duże).
Ale na pewno nie jestem tutaj po to aby odpowiadać rozpieszczonemu gówniarzowi na pytanie które było wałkowane milion razy.
Mam jeszcze do ciebie przyjechać sprawdzić jaki masz soft i z jakiej sieci pochodzi telefon bo tobie nie chce się użyć mózgu ? Nie jestem twoją mamusią, i ani ja ani nikt inny na tym forum nie będzie robił wszystkiego za ciebie i podawał ci gotowego pod twój " zagilony" nosek. Forum nie jest do tego aby ktoś ci odpowiadał, forum służy do samodzielnego szukania odpowiedzi, jeżeli jej nie znajdziesz dopiero wtedy zadajesz pytanie.

#7323 Brozek

Brozek
  • 7 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 11:24

Czy karta Gevey Ultra S ominie mi simlocka i będzie wszystko działało poprawnie, mam na myśli internet.

#7324 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 11:27

Czy karta Gevey Ultra S ominie mi simlocka i będzie wszystko działało poprawnie, mam na myśli internet.

Naprawdę przejrzyj parę ostatnich stron,użyj google i wyszukiwarki forum bo ten temat też był setki razy wałkowany.
Jeżeli karta obsługuję twój bb to wszystko powinno działać w 100%.

#7325 Brozek

Brozek
  • 7 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 11:29

Już poczytałem i obsługuje. Trochę za szybko się zapytałem, dzięki za pomoc :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych