Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#7226 zid15

zid15
  • 2 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 09:50

Z tego co napisałeś nie masz simlocka musisz podłączyć iphone do itunes i powinien się odblokować .

#7227 adriuns

adriuns
  • 58 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 10:02

Tzn ale co muszę dokladnie zrobic? ale mam to robic z podkladką gevey?

#7228 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 lipca 2012 - 10:04

Dokładnie... Włóż obcą kartę SIM, wpisz PIN, podłącz do iTunes i będziesz miał zdjętego SimLock'a (na zawsze)

Najwidoczniej, operator zrobił ci miłą niespodziankę

---------- Wpis dodano o 11:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:03 ----------

Nie, bez Gevey'a

Dostałeś możliwość darmowego odblokowania na zawsze, które działa jak wyżej napisałem

#7229 adriuns

adriuns
  • 58 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 10:16

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

#7230 Shenandoath

Shenandoath
  • 9 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 11:20

Ech, nie wiem jak poradzić sobie z tym simlockiem już...

#7231 marekwroc1

marekwroc1
  • 4 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 13:40

witam,
na wstepie witam wszystkich (jesli to trzeba zrobic w odpowiednim dziale, uczynie to w korzystniejszych warunkach).
temat ma zbyt wiele postow abym mogl to przeczytac w ciagu dnia, dlatego opisze sytuacje i ew. prosilbym o odpowiedz badz wskazanie mniej wiecej strony, gdzie moze byc rozwiazanie.
moja przygoda z apple i iphone zaczela sie w momencie jak otrzymalem walnietego iphone 3g.
ip dzialal znajomemu w play (byl chyba simlock zdejmowany, cos kombinowane bodajze) i w chwili, gdy w itunes wybral aktualizacje cos sie wysypalo. odtworzenie dawalo blad 1015, wiec postanowilem wgrac na nowo soft.
mialem o tyle trudniej, ze przycisk power tez nie dziala.
postapilem wiec wg instrukcji: [url=http://www.nextgenupdate.com/forums/ios-device-modding/452549-tut-how-jailbreak-broken-power-sleep-bottom-firmware-4-x.html][TuT] How To Jailbreak with a Broken Power/Sleep Bottom Firmware 4.X[/url]
Powyzsza czynność robilem bez włożonej jakiejkolwiek karty sim. Po tym wszystkim telefon dziala, ale nie znajduje zasiegu bądź jest info „brak sieci”.
Rzekomo trzeba jeszcze zdjąć simlocka po jailbreaku za pomoca ultrasnow 1.2.7 (pochodzącego z cydia). W momencie ściągnięcia tego ultrasnow i zatwierdzeniu instalacji rozpoczyna się owa instalacja i nagle telefon resetuje i pojawia się na dlugo zamiast jabłka to logo platka śniegu (pewnie wynik dzialania snowbreeze), po tym telefon się uruchamia, ale bez zmian. Po ponownym wejściu w cydia wyskakuje blad „half-installed package” i mogę wybrac forcibly clear lub ignore. Próbowałem jedno i drugie, ale nic to nie dawalo. probowalem ultrasnow z karta sim i bez. telefon ma dzialac w play.
BB mam 6.15.
iOS 4.1
iphone 3g
windows 7 hp 64
po wpisaniu imei w necie znalazlo cos takiego:
Type: Value:
Device Family: iPhone
Device Model: IPHONE 3G 8GB BLACK
Device IMEI: 01202XXXXXXXXX
Country Code: USA
Purchase Country: GB
Purchase Date: (Purchase Date Validated t1)
Warranty: Out of Warranty
Is Activated: YES
Activation date: 2010-12-20
ICCID: 894411XXXXXXXXXXX
Locked Status: LOCKED Click here for unlocking solution!
Carrier: O2 GBR

gdybym o czyms zapomnial, a jest istotne to prosze o informacje.
dziekuje za zainteresowanie i pomoc.

EDIT (gdyby to bylo istotne): w linku powyzej, gdzie jest instrukcja zrobienia jailbreak jest kolejny krok, ktory mowi, aby w tinyumbrella nacisnac save shsh, a pozniej enter recovery.
ja niestety po wcisnieciu save shsh nie moglem nastepnie kliknac enter recovery. natomiast zrobilem bez save shsh, bez tego dziala enter recovery.

#7232 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 13:44

witam,
na wstepie witam wszystkich (jesli to trzeba zrobic w odpowiednim dziale, uczynie to w korzystniejszych warunkach).
temat ma zbyt wiele postow abym mogl to przeczytac w ciagu dnia, dlatego opisze sytuacje i ew. prosilbym o odpowiedz badz wskazanie mniej wiecej strony, gdzie moze byc rozwiazanie.
moja przygoda z apple i iphone zaczela sie w momencie jak otrzymalem walnietego iphone 3g.
ip dzialal znajomemu w play (byl chyba simlock zdejmowany, cos kombinowane bodajze) i w chwili, gdy w itunes wybral aktualizacje cos sie wysypalo. odtworzenie dawalo blad 1015, wiec postanowilem wgrac na nowo soft.
mialem o tyle trudniej, ze przycisk power tez nie dziala.
postapilem wiec wg instrukcji: [TuT] How To Jailbreak with a Broken Power/Sleep Bottom Firmware 4.X
Powyzsza czynność robilem bez włożonej jakiejkolwiek karty sim. Po tym wszystkim telefon dziala, ale nie znajduje zasiegu bądź jest info „brak sieci”.
Rzekomo trzeba jeszcze zdjąć simlocka po jailbreaku za pomoca ultrasnow 1.2.7 (pochodzącego z cydia). W momencie ściągnięcia tego ultrasnow i zatwierdzeniu instalacji rozpoczyna się owa instalacja i nagle telefon resetuje i pojawia się na dlugo zamiast jabłka to logo platka śniegu (pewnie wynik dzialania snowbreeze), po tym telefon się uruchamia, ale bez zmian. Po ponownym wejściu w cydia wyskakuje blad „half-installed package” i mogę wybrac forcibly clear lub ignore. Próbowałem jedno i drugie, ale nic to nie dawalo. probowalem ultrasnow z karta sim i bez. telefon ma dzialac w play.
BB mam 6.15.
iOS 4.1
iphone 3g
windows 7 hp 64
po wpisaniu imei w necie znalazlo, ze prawdopodobnie dzialal na sieci o2. status aktywny, locked status: locked.
wiecej nie pamietam, a strona nie dziala mi w tym momencie.

gdybym o czyms zapomnial, a jest istotne to prosze o informacje.
dziekuje za zainteresowanie i pomoc.

Wgraj jeszcze raz soft. Płatek śniegu nie powinien się pojawiać po za sytuacją gdy wgrywasz soft wcześniej robiony snobrezzem.

#7233 marekwroc1

marekwroc1
  • 4 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 13:52

Paf, dzieki za szybka reakcje. wgrac soft? karta sim play ma byc od a do z w iphonie? czy calkowicie wyjeta i dopiero wlozona po ultrasnow?

#7234 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 14:33

Paf, dzieki za szybka reakcje. wgrac soft? karta sim play ma byc od a do z w iphonie? czy calkowicie wyjeta i dopiero wlozona po ultrasnow?

Bez różnicy czy karta sim jest w środku czy nie. Wgrywasz nowy soft. Potem robisz JB chyba że odrazu masz cydie, pobierasz Ultrasnowa i tyle.

#7235 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 16:09

To ja mam jeszcze jedno pytanie, w 3GSie którego mam, operator nazywa Carrier 10.0 BB 06.15.00, a soft to 4.3.3. jaką mam pewność, że po wgraniu 5.1.1 będzie nadal zdjęty simlock ? Carrier to raczej nie operator ? Dodam, że zainstalowany jest Samprefs i Cydia, ale ultrasnow czy redsnow nie ma.

#7236 marekwroc1

marekwroc1
  • 4 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 16:33

EDIT (gdyby to bylo istotne): w linku powyzej, gdzie jest instrukcja zrobienia jailbreak jest kolejny krok, ktory mowi, aby w tinyumbrella nacisnac save shsh, a pozniej enter recovery.
ja niestety po wcisnieciu save shsh nie moglem nastepnie kliknac enter recovery. natomiast zrobilem bez save shsh, bez tego dziala enter recovery.

jeszcze potrzebuje tutaj potwierdzenia, czy konieczne jest zrobienie save shsh przed enter recovery w przypadku sytuacji opisanej w poscie nr [URL="http://myapple.pl/iphone/160138-simlock-na-softach-4_1-5_1-wszystkie-modele-iphone-przeczytaj-723.html#post1922542"]7230[/URL]?
gdy zrobie save shsh i pozniej enter recovery to w logach jest Sending enter recovery request to iPhone i nic sie nie dzieje ani z tinyumbrella, ani z telefonem.

EDIT: niestety ponowne wgranie softu daje ten sam efekt, tym razem dalem w snowbreeze expert mode i zaznaczylem w unlocks "Activate...", wgralem do konca, w cydia dalej sie resetuje i jest platek sniegu.

cos tu jest nie tak, wgrywanie softu bez przerwy nie ma sensu bo tutaj cos nie gra i w czym jest problem.. ktos ma sugestie?
po restarcie w trakcie ultrasnow jak spowrotem wejde w cydia to mam do upgrade "mobile substrate" powerful code insertion platform. jak daje upgrade to znowu wywala reset i half-installed.

#7237 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 18 lipca 2012 - 18:32

witam. czy iphone 4 32gb który ma zrobiony jailbreak podobno untethered, na iOS 5.1.1 i baseband 04.12.01 - może mieć ominiętego simlocka? Czy jeśli czyta każdą karte sim tzn że jest fabrycznie bez simlocka? Bo mam do kupienia, podobno jest bez simlocka ale właśnie ma zrobiony JB na tych numerkach które podałem wyżej. I jestem ciekaw czy jest fabrycznie bez simlocka czy tylko ominięty. Prosze o w miare szybką odpowiedź , z góry dziekuje.

#7238 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 18:35

witam.
czy iphone 4 32gb który ma zrobiony jailbreak podobno untethered, na iOS 5.1.1 i baseband 04.12.01 - może mieć ominiętego simlocka? Czy jeśli czyta każdą karte sim tzn że jest fabrycznie bez simlocka? Bo mam do kupienia, podobno jest bez simlocka ale właśnie ma zrobiony JB na tych numerkach które podałem wyżej. I jestem ciekaw czy jest fabrycznie bez simlocka czy tylko ominięty. Prosze o w miare szybką odpowiedź , z góry dziekuje.

Programowo obejść simlocka w iPhone 4 da się tylko przy bb 1.59.00. W tym temacie było pisane to milion razy.

#7239 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 18 lipca 2012 - 18:41

więc wychodzi na to że może być fabrycznie bez simlocka? Jutro chyba osobiście sprawdze, ale dziękuje za szybką wiadomość.

#7240 marekwroc1

marekwroc1
  • 4 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 18:48

cos tu jest nie tak, wgrywanie softu bez przerwy nie ma sensu bo tutaj cos nie gra i w czym jest problem.. ktos ma sugestie?
po restarcie w trakcie ultrasnow jak spowrotem wejde w cydia to mam do upgrade "mobile substrate" powerful code insertion platform. jak daje upgrade to znowu wywala reset i half-installed.

troche popisalem, sam jeszcze duzo szukalem po internecie, na zagramanicznych stronach i udalo mi sie znalezc sposob podmiany pliku mobilesubstrate.
podmiana pliku oraz automatyczne zainstalowanie pozwolilo bez problemu odpalic ultrasnow i procedura zostala wykonana 100%.
1. podmiana mobilesubstrate (dziala rowniez na 4.1): [url=http://www.iphoneheat.com/2011/03/fix-mobilesubstrate-on-ios-4-3-after-jailbreak-how-to-guide/]Fix MobileSubstrate on iOS 4.3 after Jailbreak [How to Guide] | iPhoneHeat[/url]
2. restart iphone z uszkodzonym przyciskiem power (stosowalem pierwsza metode): [url=http://grownupgeek.com/how-to-turn-off-iphone-without-power-button]How to Turn Off an iPhone Without the Power Button | Help For Beginners[/url]

to tak w ramach ciekawostki, moze komus to samo sie zdarzy. ponowne wgrywanie softu nie ma sensu jak problem jest tylko w mobilesubstrate.

#7241 Shenandoath

Shenandoath
  • 9 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 21:09

[CIACH] <- ile razy jeszcze? renqien

A widzisz by to się powtarzało? Przecież skasowałem wcześniej Panie Adminie...

Ponawiam, wie ktoś który serwis ściągnie mi simlocka z Meteora?

#7242 alarec

alarec
  • 1 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 10:23

Witam,
mam szybkie pytanko. Wole się upewnić, mianowicie:
Mam iphona 4 który ma locka na siec plusa, soft 5.1.1 JB baseband 2.10.04, czy jest możliwośc ominięcia simlocka inną metodą niż gevey?

Znalazłem jakies serwisy co niby zdejmują simlocka kodem i to jest zapisywane w bazie apple'a np.: [url=http://simlock24.pl/menu/19/Simlock_Iphone/]Simlock Iphone - potrzebne informacje - simlock24.pl[/url] czy to w ogóle działa i jest możliwe że sciągną simlocka z każdego iphona?

#7243 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lipca 2012 - 10:32

Witam,
mam szybkie pytanko. Wole się upewnić, mianowicie:
Mam iphona 4 który ma locka na siec plusa, soft 5.1.1 JB baseband 2.10.04, czy jest możliwośc ominięcia simlocka inną metodą niż gevey?

Znalazłem jakies serwisy co niby zdejmują simlocka kodem i to jest zapisywane w bazie apple'a np.: Simlock Iphone - potrzebne informacje - simlock24.pl czy to w ogóle działa i jest możliwe że sciągną simlocka z każdego iphona?

Poczytaj ten temat o dowiesz się wszystkiego o simlock.pl, krótko mówiąc tak działa. Simlock ściągnięty w ten sposób nigdy nie wraca po aktualizacji.

#7244 montray

montray
  • 25 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 10:41

Witam! Prosilbym o porade... Jest jakakolwiek mozliwosc sciagniecia simlocka z iPhone 4 ktorego simlock jest z niemieckiej sieci T-mobile ? version: 5.1 serial: 821220P2A4S mac: 14:5A:05:A7:69:7F warranty coverage: Limited Warranty warranty period: 2011-06-27 / 2012-06-2 purchase country: Germany activated: yes carrier: T-Mobile Germany SIM locked: yes

#7245 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 10:52

Witam!
Prosilbym o porade...
Jest jakakolwiek mozliwosc sciagniecia simlocka z iPhone 4 ktorego simlock jest z niemieckiej sieci T-mobile ?

version: 5.1
serial: 821220P2A4S
mac: 14:5A:05:A7:69:7F
warranty coverage: Limited Warranty
warranty period: 2011-06-27 / 2012-06-2
purchase country: Germany
activated: yes
carrier: T-Mobile Germany
SIM locked: yes

Przeczytaj parę ostatnich stron tego tematu to się dowiesz. Polecam też sprawdzić simlock.pl , allegro i ebaya.

#7246 lukaszozimek

lukaszozimek
  • 30 postów
  • SkądLublin

Napisano 19 lipca 2012 - 11:01

Witam czy ktos korzystał z tej opcji unlock ?

How to Unlock iphone 4 5.1.1 baseband 04.12.01 today - YouTube

#7247 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 11:04

How to Unlock iphone 4 5.1.1 baseband 04.12.01 today - YouTube

Fake.

#7248 montray

montray
  • 25 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 11:09

Paf - ja jeszcze nie kupilem tego iPhona, musze dac odpowiedz jak najszybciej.
Moglbys mi odpowiedziec czy da rade ominac simlocka i jak ?
Bede Ci wdzieczny. Tyle tego na allegro ale czy dziala ?

#7249 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 11:12

Paf - ja jeszcze nie kupilem tego iPhona, musze dac odpowiedz jak najszybciej.
Moglbys mi odpowiedziec czy da rade ominac simlocka i jak ?
Bede Ci wdzieczny. Tyle tego na allegro ale czy dziala ?

Dałem ci gotowa odpowiedź...
Jeżeli jest opcja na simlock.pl to da się ...
Dodatkowo jeżeli ten iPhone ma bb 4.10.01 to ominiesz simlocka karta gevey.
Wszystko jest w tym temacie ale , ty nie masz czasu ...

#7250 Shenandoath

Shenandoath
  • 9 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 11:22

[url=http://www.youtube.com/watch?v=Vt8FKnIvIRc&feature=plcp]How to Unlock iphone 4 5.1.1 baseband 04.12.01 today - YouTube[/url]

Fake.

Sprawdzaliście czy fake?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych