Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#6926 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 czerwca 2012 - 17:42

uaktualnic w itunes ... to takie trudne ?

#6927 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 18 czerwca 2012 - 19:16

Paf, a to 5.1 jest podpisywanie jeszcze? 5.1 bez SHSH nie zainstalujesz. 5.1.1 bez problemu wejdzie.

#6928 norbiki

norbiki
  • 104 postów
  • SkądBerlin

Napisano 18 czerwca 2012 - 21:43

@iMarekPL Gdzie kupowałeś? Ja mam ticket z SAM ale już na stałe mogę zapłacić 232zł

#6929 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 czerwca 2012 - 21:46

Mam 3gs 4.3.3 baseband 05.13.04
Chcę podnieść soft do 5.1 czy ktoś może mnie poinstruować gdzie co i jak? Dzięki.

to temat o simlockach nie o aktualizacji softu -.-

#6930 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2012 - 21:55

Kupiłam nowego, nieaktywowanego iphone 4s, ma simlocka na sieć meteor. Zamówiłam starter meteor, aktywowałam iphone. Zamówiłam oryginalną kartę gevey se strony gevey.com, więc jest na pewno oryginalna, wkładam moją kartę z plusa z kartą gevey, czyta ją, bo każe wpisać pin, nie wyszukuje sieci-brak sieci i po jakiejś minucie pokazuje się jabłuszko i zaraz komunikat, że wymagana jest aktywacja i tak wkładam tego meteora i się bawię już 50 raz bez skutku, dzwoniłam pod 122, włączałam tryb lotu, zaraz dostanę bana z plusa i się skończy zabawa;/ Poradźcie coś proszę

Najrozsądniejszy sposób, troche kosztuje ale warto

Simlock APPLE iPhone 4S - zdejmij go szybko, skutecznie i tanio!

#6931 BLOCK43

BLOCK43
  • 95 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 00:05

Witam, z tego co widzę to jest mozliwosc zejscia z bb 6.15 do 5.13.04. Moje pytanie brzmi, czy zadziala to na iP 3G z basbandem 5.15.05? W sensie, że obniże bb?

#6932 patrykperlinski

patrykperlinski
  • 27 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 06:11

Znalazłem stronę z darmowym sprawdzaniem w jakiej sieci simlock. Jailbreak Wizard - Check iPhone IMEI SIMLOCK status
Czy ktoś mógłby sprawdzić czy prawidłowo pokazuje? U mnie się okazało że mam simlocka na Current cellular carrier: HUTCHISON IRL
Phone bought from: Ireland (IE). Nie mogę nigdzie znaleźć że ściągają z takiej sieci simlocki i ile to kosztuje. Pomoże ktoś?

#6933 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 07:28

Paf, a to 5.1 jest podpisywanie jeszcze? 5.1 bez SHSH nie zainstalujesz. 5.1.1 bez problemu wejdzie.

Co za różnica czy 5.1 czy 5.1.1 znając takich userów jak ten wyżej pewnie chodziło mu wlasnie o 5.1.1 ale z lenistwa nie dopisał jednej 1....

Znalazłem stronę z darmowym sprawdzaniem w jakiej sieci simlock. Jailbreak Wizard - Check iPhone IMEI SIMLOCK status
Czy ktoś mógłby sprawdzić czy prawidłowo pokazuje? U mnie się okazało że mam simlocka na Current cellular carrier: HUTCHISON IRL
Phone bought from: Ireland (IE). Nie mogę nigdzie znaleźć że ściągają z takiej sieci simlocki i ile to kosztuje. Pomoże ktoś?

Nie z każdej sieci da się zdjąć simlocka. Po za tym jest oddzielny temat o tym jak sprawdzić po IMEI w jakiej sieci jest ip.

#6934 mbos

mbos
  • 40 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 19 czerwca 2012 - 08:25

tak da wgrywając bb od ipada

Wspomnij też o tym że może w ten sposób pożegnać się z GPS. Jeżeli podniesie BB do 06.15 :-)

#6935 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 08:28

Wspomnij też o tym że może w ten sposób pożegnać się z GPS. Jeżeli podniesie BB do 06.15 :-)

Od wczoraj już nie. Radzę poczytać zanim zaczniesz pisać głupoty ....
Downgrade Basebandu 06.15 dla iPhone 3GS | iPod.info.pl — iPod, iPad, iPhone - Blog informacyjny

#6936 mbos

mbos
  • 40 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 19 czerwca 2012 - 08:32

Wybacz że moje wiadomości nie są z dokładnością do 24godzin. Tak czy inaczej spróbuję tego downgrade, bo właśnie podnosząc bb straciłem gps.

#6937 patrykperlinski

patrykperlinski
  • 27 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 08:45

Co za różnica czy 5.1 czy 5.1.1 znając takich userów jak ten wyżej pewnie chodziło mu wlasnie o 5.1.1 ale z lenistwa nie dopisał jednej 1....

Nie z każdej sieci da się zdjąć simlocka. Po za tym jest oddzielny temat o tym jak sprawdzić po IMEI w jakiej sieci jest ip.

nie widziałem że jest osobny temet. A czy ktoś się orientuje czy da się z tego ściągnąć simlocka?

#6938 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 09:16

nie widziałem że jest osobny temet. A czy ktoś się orientuje czy da się z tego ściągnąć simlocka?

Jeżeli na simlock.pl nie ma info o możliwości usunięcia blokady to raczej się nie da.

#6939 patrykperlinski

patrykperlinski
  • 27 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 09:26

Niestety już nic mi nie działa.. Sam wychodzi do trybu aktywuj iPhone , nie mogę zrobić ponownie jailbreaka bo mi wyskakuje błąd 21. Wchodzę do menu dzwoniąc 112 itd zainstalowałem z cydii tego rocky 5.1.1 i tak samo nagle pojawia się jabłuszko z animacja i trym : karta sim włożona do telefonu...
ratunku.
Teraz użyłem Pwnagetool zrobiło soft i przy wgrywaniu przez itunes blad 1600.. Próbowałem robić jailbreak poprzez redsn0w i dochodzi do skutku ale telefon się po prostu włącza na ekranie startowym Aktywuj Iphone..
co się dzieje? cydia jest zainstalowana bo po sposobie na 112 normalnie mogę korzystać przez chwilę z telefonu po czym wywala do aktywuj iphone.

Wszystko robię na macbooku

zacząłem działać na windows 7 odtworzyłem w itunes iphone później jailbreak w redsn0w żadnych błędów nie było i dalej prosi o aktywacje oryginalna kartą sim. Co mam zrobić? Chciałbym mieć chociaż ipoda..

#6940 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 19 czerwca 2012 - 11:03

@iMarekPL Gdzie kupowałeś?

Ja mam ticket z SAM ale już na stałe mogę zapłacić 232zł

Permanent Iphone Unlock Service (AT&T iphones) to use worldwide | eBay

#6941 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 19 czerwca 2012 - 21:41

witam.
mam okazję kupić iPhone 4, sprzedawca jednak mówi że posiada Simlocka na T-Mobile (era,heyah). Czy to możliwe? Przecież t-mobile chyba nie zakłada już simlocków?

---------- Wpis dodano o 22:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:33 ----------

Permanent Iphone Unlock Service (AT&T iphones) to use worldwide | eBay

usługa ta działa na każdym iPhone z simlockiem na AT&T czy można dopiero ściągnąc simlocka po zakończeniu okresu rozliczeniowego?

#6942 pawelek94

pawelek94
  • 184 postów
  • SkądGrójec, Poland

Napisano 19 czerwca 2012 - 22:18

Hej Jaka cena jest zdjęcia simlocka z brytyjskiej "o2" powiedzieli mi 300zł dużo? mało?

#6943 spired

spired
  • 65 postów

Napisano 20 czerwca 2012 - 08:02

witam.
mam okazję kupić iPhone 4, sprzedawca jednak mówi że posiada Simlocka na T-Mobile (era,heyah). Czy to możliwe? Przecież t-mobile chyba nie zakłada już simlocków?

---------- Wpis dodano o 22:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:33 ----------

usługa ta działa na każdym iPhone z simlockiem na AT&T czy można dopiero ściągnąc simlocka po zakończeniu okresu rozliczeniowego?

@
Jeśli to T-Mobile PL to nie będzie miał sima, jeśli zagraniczna to będzie ;)
@
ojjj pisze w aukcji jak byk duuużymi literami... "If you're iphone comes as still in contract(you or your previous owner), then I can still try, but if comes as not eligible then $5 would be charged and others amount would be refunded"

Hej
Jaka cena jest zdjęcia simlocka z brytyjskiej "o2" powiedzieli mi 300zł dużo? mało?

cena przyzwoita. na allegro najtaniej 289.

#6944 ka-mi-lka

ka-mi-lka
  • 13 postów

Napisano 20 czerwca 2012 - 08:33

Witam. :) Parę tygodni temu pisałam o problemie z iphone 4s z blokadą na sieć Telenor Szwecja. Otóż w salonie iphona powiedzieli mi , iż nie da się go odblokować ani gevey ani ściągnąć simlocka . Znalazłam jedną stronę w internecie , mianowicie simlock.pl , która ściąga simlocki z tej sieci ale cena kosmiczna - 700 zł. Czyli za dwa iphone zapłacilibyśmy z chłopakiem 1400 zł . Okrutna cena. Mieliśmy gevey , dostaliśmy je razem z iphonami . Niestety nie działały, nie omijały simlocka. Byliśmy załamani bo mieliśmy wydać 1400 zł na ściągnięcie simlocków ,płatne z góry a też nie wiedzieliśmy czy to ściągnie simlocki czy nie i na dodatek czas oczekiwania do 21 dni. Mój partner poszedł się przejść po lombardach szukając rady , no i wrócił z działającymi w pełni iphonami :razz: okazało się,że te gevey to podróbka chociaż na allegro było ich pełno i gwarantowały ominięcie simlocka do 5.1 . Włożyli nam oryginalne gevey , coś tam poprzestawiali w telefonie i od miesiąca śmiga ładnie . Bałam się jak mi się niechcący rozładuje do zera i czy po włączeniu czasem coś znowu się nie przestawi ale po włączeniu iphona pokazuje się tylko informacja po angielsku ,że simlock został z sukcesem ominięty przez kartę gevey i czy to akceptuje czy nie . I wsio :P Zasięg ma czasami słaby ale słyszałam,że przy gevey to możliwe? ale mieszkam też poza miastem więc na 100 % to też tego wina bo w mieście jest zasięg dobry :roll: Pokochałam iphona jedyne co to ta bateria.Jak wyłącze wifi ,3g,lokalizacje. To telefon trzyma 2 dni - przy małym użytkowaniu ,pare telefonów i kilka sms. Przy włączonym wifi,3g,lokalizacji nawet jeżeli tego nie używam ,żre mi baterie okrutnie od rana do wieczora a nawet szybciej i kaput. :cry: Nie wiem czy tak powinno być :cry: Mój chłopak mówi ,że to normalne bo telefon cały czas korzysta z lokalizacji,nawet jak się telefonu nie dotyka.No ale coś za szybko mi leci ta bateria. :sad:

#6945 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 20 czerwca 2012 - 08:43

ojjj pisze w aukcji jak byk duuużymi literami... "If you're iphone comes as still in contract(you or your previous owner), then I can still try, but if comes as not eligible then $5 would be charged and others amount would be refunded"

nie doczytałem :) dzięki!

#6946 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 20 czerwca 2012 - 08:56

Nie wiem czy tak powinno być :cry: Mój chłopak mówi ,że to normalne bo telefon cały czas korzysta z lokalizacji,nawet jak się telefonu nie dotyka.No ale coś za szybko mi leci ta bateria. :sad:

Telefon nie korzysta cały czas z lokalizacji (o ile nie masz włączonego programu, który potrzebuje takich informacji, np nawigacja czy jakieś przypomnienia), ale w smartfonach to normalne, że bateria trzyma "od rana do wieczora", dużo "bajerów" i duży wyświetlacz niestety robią swoje.

#6947 ka-mi-lka

ka-mi-lka
  • 13 postów

Napisano 20 czerwca 2012 - 09:08

Dziękuję, trzeba będzie się przyzwyczaić do codziennego ładowania :roll: Pozdrawiam :P

#6948 weteranapple

weteranapple
  • 2 postów

Napisano 20 czerwca 2012 - 11:54

hej, iphony i ipody mam od zawsze aczkolwiek na starym wszystko systemie.
jakis czas temu naszla mnie chec upgradu mojego softu potrzebuje pomocy- czy sie da i gdzie mam szukac info/ co zrobic.
podniesc BB? czy jak?
Hmm zaczne od tego, ze czytam czytam to wsystko i nic nie moge zrobic- mętlik w glowie. 1000 stron w google, juz sie mieszam.
Mam iphone 4.
Wersja; 4.3.5 (8L1)
Operator; Carrier 10.0
Model: MC603DN
BB: 04.10.01

Prosze nie pisac, "SZUKAJ" ja kurde juz 3 dni szukam hah.
Kiedys z iP3 zrobilem unlock i JB.. ale to bylo... rok temu!

Chcial bym zainstalowac IOS 5.1 i zrobic JB+ UNlock.

(obecnie uzywam graveya)

Klawiatura Ci się zepsuła ? Wiemy ze chcesz pomocy, skoro zamieszczasz post.

#6949 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 20 czerwca 2012 - 12:05

hej, iphony i ipody mam od zawsze aczkolwiek na starym wszystko systemie.
jakis czas temu naszla mnie chec upgradu mojego softu potrzebuje pomocy- czy sie da i gdzie mam szukac info/ co zrobic.
podniesc BB? czy jak?
Hmm zaczne od tego, ze czytam czytam to wsystko i nic nie moge zrobic- mętlik w glowie. 1000 stron w google, juz sie mieszam.
Mam iphone 4.
Wersja; 4.3.5 (8L1)
Operator; Carrier 10.0
Model: MC603DN
BB: 04.10.01

Prosze nie pisac, "SZUKAJ" ja kurde juz 3 dni szukam hah.
Kiedys z iP3 zrobilem unlock i JB.. ale to bylo... rok temu!

Chcial bym zainstalowac IOS 5.1 i zrobic JB+ UNlock.

(obecnie uzywam graveya)

Klawiatura Ci się zepsuła ? Wiemy ze chcesz pomocy, skoro zamieszczasz post.

Po 1. Geveya.
Po 2. Nie zainstalujesz 5.1 bo apple już go nie podpisuje.
Po 3. Słabo szukałeś bo wystarczy zrobić soft snobrezzem który nie podnosi BB następnie JB redsnowem i dalej możesz używać Geveya aby ominać simlocka. A wiesz co ? Ja sam na tym forum pisałem o tym paręnaście razy... No ale Ty szukałeś prawda ?:)

#6950 weteranapple

weteranapple
  • 2 postów

Napisano 20 czerwca 2012 - 12:25

CIACH Przeczytaj to [url]http://myapple.pl/pytania-i-problemy-219/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html[/url] a "syf" jak to sam ładnie określiłeś robią użytkownicy, którzy nie potrafią szukać i poraz setny zadają pytanie, na które na forum odpowiedź padła wielokrotne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych