Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#6876 911T

911T
  • 153 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 June 2012 - 13:27

tak da wgrywając bb od ipada

Wymaga to podłączenia do pc? czy można poprzez Cydie ?

#6877 MrFiołek

MrFiołek
  • 24 posts
  • SkądNysa

Posted 12 June 2012 - 14:12

\oczywiście że potrzebujesz PC!
tu masz instrukcje krok po kroku, możesz się z nią zapoznać i odpowiedzieć sobie na pytanie czy dasz radę to zrobić i czy warto:

IMPORTANT: Make sure that your iPhone 3GS is fully charged before you begin.

Steps:

1. Backup your contacts, photos, apps etc. Remove your SIM card. (FYI: If you made a backup on the latest iOS, you won’t be able to restore it if you’re running on an earlier iOS version.)

2. Download iOS 5.1.1 firmware for iPhone 3GS directly from Apple.

3. Download Snowbreeze 2.9.5 from ih8sn0w.com.

4. Launch sn0wbreeze and click on the blue arrow at the bottom right corner.

5. Browse for the firmware you just downloaded in step (2). Click next.

6. Select your Bootrom type. If you’re not sure, sn0wbreeze can detect it for you. IPSW is verified and click the blue arrow to continue.

7. Select Expert Mode. Click General and hit next. It’s very likely that you don’t have the official SIM card so check ‘Activate The iPhone [Hacktivate]‘. Hit next.

8. If you really sure of installing iPad baseband, check ‘Install 06.15.00 iPad Baseband.’ (ARE YOU REALLY SURE?!)

9. Click Build IPSW and hit next. Wait until the custom firmware is ready. Once done, you should find it on your desktop with the file name:

sn0wbreeze_iPhone_3GS-5.1.1-9B206.ipsw [you can also download it here (filefactory premium membership required)]

10. Before restoring, ‘pawn’ DFU your iPhone to allow it to accept custom firmware. Otherwise, you will get error 16xx. Sn0wbreeze will guide you on how to pawn DFU (black screen) your iPhone using iREB. iREB will show up as soon as you’ve done building the custom fimrware.

11. Launch iTunes, press shift on your keyboard and then click Restore. Point it to the custom firmware on your desktop. Wait until the restore is complete. Your iPhone will boot up and you’re ready to unlock it once you’ve gone through the setup process. Just to be sure, go to Settings, General, About and check that your Modem Firmware (baseband) is 06.15.00.

Ultrasn0w 1.2.7 is now available for older basebands including iPad baseband 06.15.00.

At posting time, the latest ultrasn0w is not yet supported on iOS 5.1.1. Thus, you must intall an ultrasn0w fixer patch first.

12. If you’ve installed ultrasn0w, remove it now.

13. Launch Cydia.

14. Add the following to your source:

http://repo.iparelhos.com

15. Tap on the iParelhos repo to see Ultrasn0w Fixer for iOS 5.1.1 utility. Tap install to begin installation.

16. Once installation is complete, we need to install ultrasn0w. Launch Cydia.

17. Search for ultrasn0w on Packages in Cydia. If you cannot find it, add new sources by typing ultrasn0w repo:

repo666.ultrasn0w.com (with zero, not o).

18. Install Ultrasnow 1.2.5 1.2.7.

19. Reboot your iPhone.

20. Turn off 3G and insert your SIM card. It should pick up your carrier signal.

Common Issues:
If you get an iTunes error 3194, read here on how to fix it.
In any case if you get error 1015 and recovery loop on the iPhone, this can be resolved using the “Exit Recovery” button using TinyUmbrella.
Phone isn’t activated? You missed step (7).

Aha i jeszcze jedno:

iPhone 3GS, it’s still possible to do so by flashing it with iPad’s baseband 6.15.00. However, it’s extremely important that you read and understand the following:
This is an iPad baseband which will break your GPS.
More risks here.
If you have the new iPhone 3GS 8GB made after week 28 of 2011, you must read this or you will permanently break your iPhone.
If you don’t fancy 6.15.00 consider downgrading your chip.
This guide is for Windows only because sn0wbreeze is not supported on Mac. Mac users can download the ready made custom firmware below (step 9).

#6878 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 12 June 2012 - 14:34

wymaga użycia mózgu i wyszukiwarki/google...

#6879 cheshirecat

cheshirecat
  • 2 posts

Posted 12 June 2012 - 18:36

Witam wszystkich! Kupiłam jakiś czas temu iPhone 4, który miał robionego jailbreaka. Facet, który mi go sprzedał (na Allegro) zapewniał, że telefon był fabrycznie bez simlocka. Szybko okazało się, że nie, bo chciałam mieć najnowszą wersję softu i zaktualizowałam go iTunesem - oczywiście się zablokował. Okazało się, ze sim był w AT&T (sic!). Oddałam facetowi telefon i on go podobno zdjął u operatora. Jednak dzisiaj dostałam iP z powrotem i widzę, ze telefon wciąż ma zainstalowaną Cydię (nie widzę tam w pakietach ultrasn0w ani innych podobnych o których wiem). Aktualizacja, którą wtedy zrobiłam przez iTunes podniosła bb, zatem aktualne oprogramowanie to: 5.1.1 (9B208), bb 04.12.01 Czy w związku z powyższym możliwe jest, że facet jednak zrobił jb i teraz mi wciska kit, czy tez może Cydia się ostała po tej aktualizacji? Do tego w ogóle oprogramowanie wygląda jakoś dziwnie, częściowo jest po polsku a częściowo po angielsku i nie ma niektórych opcji w ustawieniach, np. "Uaktualnienia" w ogólnych, licencja jest pusta, itp. Czy restore to załatwi czy znowu mi zamieni telefon w cegłę? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź, niestety nie znalazłam podobnego problemu na forum.

#6880 Phafor

Phafor
  • 76 posts

Posted 12 June 2012 - 20:48

Uzywal juz ktos ultrasnow 1.2.7? Dziala?

CIACH To nie wątek o baterii na 5.1.1

#6881 spired

spired
  • 65 posts

Posted 12 June 2012 - 22:08

Witam wszystkich!
Kupiłam jakiś czas temu iPhone 4, który miał robionego jailbreaka. Facet, który mi go sprzedał (na Allegro) zapewniał, że telefon był fabrycznie bez simlocka. Szybko okazało się, że nie, bo chciałam mieć najnowszą wersję softu i zaktualizowałam go iTunesem - oczywiście się zablokował. Okazało się, ze sim był w AT&T (sic!). Oddałam facetowi telefon i on go podobno zdjął u operatora. Jednak dzisiaj dostałam iP z powrotem i widzę, ze telefon wciąż ma zainstalowaną Cydię (nie widzę tam w pakietach ultrasn0w ani innych podobnych o których wiem). Aktualizacja, którą wtedy zrobiłam przez iTunes podniosła bb, zatem aktualne oprogramowanie to: 5.1.1 (9B208), bb 04.12.01
Czy w związku z powyższym możliwe jest, że facet jednak zrobił jb i teraz mi wciska kit, czy tez może Cydia się ostała po tej aktualizacji? Do tego w ogóle oprogramowanie wygląda jakoś dziwnie, częściowo jest po polsku a częściowo po angielsku i nie ma niektórych opcji w ustawieniach, np. "Uaktualnienia" w ogólnych, licencja jest pusta, itp. Czy restore to załatwi czy znowu mi zamieni telefon w cegłę?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź, niestety nie znalazłam podobnego problemu na forum.

zacznijmy od tego ze jb nie ma nic wspólnego z simlockiem, a bynajmniej nie na tym BB. Jeśli jest Cydia to jest zrobiony JB innej możliwości nie ma. Najlepiej sprawdź go po nr. imei i będziesz wiedział czy ma sima czy nie. Co do tego oprogramowania to powiem szczerze, dziwne iż połowa jest po eng połowa po pl. może masz w ręku chińską podróbkę ? bo nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem w iphonie.

#6882 cheshirecat

cheshirecat
  • 2 posts

Posted 12 June 2012 - 22:21

Dzięki wielkie za odzew! A czy na tej wersji OS i BB da się w ogóle programowo zdjąć sima? Znajduje w necie sprzeczne informacje - jedni piszą, że się nie da inni że się da i już nie wiem. Ogólnie dziwi mnie to, bo skoro zdjęty był simlock (u operatora) to wg. moich informacji przy restorze znikają wszelkie jailbreakowe aplikacje. Nie wiem po co facet miałby sobie zadawać trud żeby zrobić jailbreaka skoro miał nie robić ;) Ponadto np. iFunBox nie wykrywa mi telefonu i w cydii nie ma żadnych pakietów typu redsn0w czy ultrasn0w - nie wiem jak to możliwe - może koleś odtwarzał telefon jakimś customfirmwarem? Ponadto - czy jeśli simlock był ściągany u operatora to sprawdzenie w simlock.pl pokaże że sima nie ma - tak? Co do oryginalności, poprzednio sprawdzałam tego simlocka właśnie w simlock.pl i z badania wyszło, ze telefon był sprzedany w stanach z simlockiem AT&T - jeszcze się nie spotkałam żeby na podróbkach zakładali simlocki, ale może się mylę? PS. Jestem dziewczyną ;)

#6883 vimoco

vimoco
  • 293 posts

Posted 12 June 2012 - 23:12

Dzięki wielkie za odzew!

A czy na tej wersji OS i BB da się w ogóle programowo zdjąć sima? Znajduje w necie sprzeczne informacje - jedni piszą, że się nie da inni że się da i już nie wiem. Ogólnie dziwi mnie to, bo skoro zdjęty był simlock (u operatora) to wg. moich informacji przy restorze znikają wszelkie jailbreakowe aplikacje. Nie wiem po co facet miałby sobie zadawać trud żeby zrobić jailbreaka skoro miał nie robić ;) Ponadto np. iFunBox nie wykrywa mi telefonu i w cydii nie ma żadnych pakietów typu redsn0w czy ultrasn0w - nie wiem jak to możliwe - może koleś odtwarzał telefon jakimś customfirmwarem? Ponadto - czy jeśli simlock był ściągany u operatora to sprawdzenie w simlock.pl pokaże że sima nie ma - tak?

Co do oryginalności, poprzednio sprawdzałam tego simlocka właśnie w simlock.pl i z badania wyszło, ze telefon był sprzedany w stanach z simlockiem AT&T - jeszcze się nie spotkałam żeby na podróbkach zakładali simlocki, ale może się mylę?

PS. Jestem dziewczyną ;)

Jeżeli zdjął ci simlocka u operatora to iTunes w ciągu 7-10 dni roboczych powinien go zdjąć.
Jeżeli nie, to czeka się koszt 100$ (357 zł)

Koledzy czy znacie możę jakąś stronę nie koniecznie Polską która będzie oferowała ściągnięcie Simlocka z Iphon'a 4 który ma blokadę na Kanadyjską sieć Bell, bo szukałem już wszędzie ale nic takiego nie znalazłem. Mam już dość Ipod'a i czekania na darmowy unlock :) który nie wiadomo czy się wogóle ukaże. Mam jeszcze jednego Ip4 który ma simlocka na 3 UK, znalazłem jednego "szpeca" który twierdzi że za 600zł odblokuje to kodem w poniedziałek sie do niego wybieram zobaczymy co z tego będzie, czy nie uważacie że 600zł to trochę dużo? Za dużo :)

iPhone 4 Bell - u moich źródeł nie ma możliwości,
iPhone 4 Three UK to koszt: 160 $ * 3,57 = 571,20 zł (ew. jakaś lekka negocjacja, zniżka)

potrzebuje zdjac simlocka z iphona 4 (ios 5.1.1, bb 04.12.01, siec vodafone hiszpania). jesli ktos potrafi i nie wola 100-120€ jak to ma miejsce na simlockowych stronach, to chetnie powierze mojego iphona ;)

To i tak mało, u moich źródeł to koszt 200$ (750 zł)

#6884 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 13 June 2012 - 06:03

wy pewnie bardziej na bieżąco.. 4S z simlockiem na T-Mobile DE. Jest jakas szansa na zdjęcie/obejście go?

#6885 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 13 June 2012 - 06:19

wy pewnie bardziej na bieżąco.. 4S z simlockiem na T-Mobile DE. Jest jakas szansa na zdjęcie/obejście go?

Po wygaśnięciu umowy można u operatora za darmo. Przed tym czasem tylko gevey

#6886 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 13 June 2012 - 06:32

dziękuje! gevey odpada bo czytam że dużo problemów z tym. To nie działa, tamto nie działa. Więc chyba t-mobile DE sobie daruje, bo u operatora też raczej simlocka nie ściągne.

#6887 michobo

michobo
  • 1160 posts

Posted 13 June 2012 - 15:58

Każdy operator sciaga za free po cyrografie czy tylko T-Mobile?

#6888 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 13 June 2012 - 16:27

Każdy operator sciaga za free po cyrografie czy tylko T-Mobile?

Nie każdy, ale spora część operatorów tak robi.

#6889 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 June 2012 - 17:50

Hej, nurtuje mnie takie pytanie jak mam zapisany bilet dzięki cookie do ominięcia simlockiem metodą SAM to tylko ten bilet działa na jednej karcie tej co teraz używam, czy jak bym ustawił wszystko na innej karcie (nowej) też by odpaliło? Pytam bo chciałem ją wymienieć gdyż jest strasznie zniszczona i nierówno wycięta ;/

#6890 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 13 June 2012 - 17:58

Hej,
nurtuje mnie takie pytanie jak mam zapisany bilet dzięki cookie do ominięcia simlockiem metodą SAM to tylko ten bilet działa na jednej karcie tej co teraz używam, czy jak bym ustawił wszystko na innej karcie (nowej) też by odpaliło?
Pytam bo chciałem ją wymienieć gdyż jest strasznie zniszczona i nierówno wycięta ;/

Tylko na tej, którą masz teraz więc jak wymienisz to simlock nie będzie ominięty. Wyciągasz ją z telefonu kiedykolwiek żeby przeszkadzało w czymś to, że jest stara, zniszczona i nierówno wycięta?

#6891 air40

air40
  • 542 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 13 June 2012 - 18:04

Witam mam możliwość kupna iPhone'a 4 z simlockiem na at&t.Jakiś czas temu na myapple było ogłoszenie o możliwość zdjęcia simlocka przez AT&T po 2 letniej umowie.Moje pytanie:Czy mogę zdjąć simlocka mimo iż nie będę jego pierwszym właścicielem?

#6892 vimoco

vimoco
  • 293 posts

Posted 13 June 2012 - 18:35

Witam mam możliwość kupna iPhone'a 4 z simlockiem na at&t.Jakiś czas temu na myapple było ogłoszenie o możliwość zdjęcia simlocka przez AT&T po 2 letniej umowie.Moje pytanie:Czy mogę zdjąć simlocka mimo iż nie będę jego pierwszym właścicielem?

W tej chwili nie, cena simlock to: 300 zł

#6893 syberka

syberka
  • 161 posts

Posted 13 June 2012 - 20:49

Pytanie.IP4s z O2 Anglia,rom 5.1 ,bb 2.0.10-czy da się bez podnoszenia wersji FW i BB zrobić JB i zachować działanie gevey?Ewentualnie czy programowo przy tej wersji mogę zdjąć simlock.Prosze o poradę!

#6894 tonnymontana

tonnymontana
  • 7 posts

Posted 14 June 2012 - 11:32

gevey ultra s a zasięg Play . cześć , 1.mam pytanie , które wcześniej nie padło mam iphona 4s i gevey +karta play. niestety play w większości korzysta z masztów plusa i są miejsca w polsce gdzie nie łapał mi zasięgu, miałem do wyboru albo t-mobile albo plus, niestety po wybraniu tych sieci był brak zasięgu. co zrobić w takiej sytuacji, czy może zaprogramować gevey odrazu na sieć t-mobile lub plus? 2. czy gevey działa za granicą na karcie pley przez roaming , spotkałem się z różnymi opiniami ? dzięki za pomoc!

#6895 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 14 June 2012 - 11:41

jeszcze sie upewnie, z T-Mobile DE nie mozna sciągnąc simlocka. Ale jakoś obejść się da? Karty Gevey zadziałają?

#6896 archibald2222

archibald2222
  • 20 posts

Posted 14 June 2012 - 13:22

W tej chwili nie, cena simlock to: 300 zł

300?? jak tam pisze ze 539 na tej stronie. A gdzie jest za 300?? z checia bym spróbował

#6897 spired

spired
  • 65 posts

Posted 14 June 2012 - 13:50

300?? jak tam pisze ze 539 na tej stronie. A gdzie jest za 300?? z checia bym spróbował

allegro.pl np. SIMLOCK AT&T USA iPhone 3G/3Gs/4/4s 1-3 dni (2402405940) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#6898 kozzari

kozzari
  • 7 posts

Posted 14 June 2012 - 13:54

Witam mam problem z moim iphone 4s. Mam do niego kartę gevey i po krótkim bawieniu się nią jak i ustawieniami SAM, Karta zaczęła działać mianowicie mam zasięg, telefon aktywowany, powiadomienia działają, ale nie działa internet przez 3G. to bym jeszcze przeżył gdyby nie fakty że nie mogę odebrać smsów ani żadnej rozmowy. Największy problem polega na tym że gdy telefon jest na zasięgu operatora 2G (bo 3g nie działa, tzn wyskakuje błąd że sieć jest nie dostępna i trzeba wybrać inną nie pomogło nawet ściągniecie profilu APN z internetu). Nie mogę odebrać smsa ani rozmowy. W momencie kiedy zrestartuje telefon lub zadzwonię pod jakikolwiek nr, w tle rozmowy dostaję zaległe smsy. wygląda to mniej więcej tak jak by po podłączeniu do sieci Telefon przestał otrzymywać pakiety operatora. Dopiero moment w którym wymuszam na modemie pracę np, poprzez rozmowę zaczynają one do niego dochodzić. Macie jakieś pomysły ? iPhone 4s 16GB iOs 5.1.1 BB 2.0.12 Simlock Tele 2 Sweden Używana sieć PLAY

#6899 911T

911T
  • 153 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 June 2012 - 14:09

\oczywiście że potrzebujesz PC!
tu masz instrukcje krok po kroku, możesz się z nią zapoznać i odpowiedzieć sobie na pytanie czy dasz radę to zrobić i czy warto:

Aha i jeszcze jedno:

Wyskauje mi : "The iphone 3GS connected is NEW bootrom" i dalej nic nie idzie

#6900 tonnymontana

tonnymontana
  • 7 posts

Posted 14 June 2012 - 14:23

CIACH Masz już jeden post w tym wątku i to na tej stronie. Ile razy można pisać to samo?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users