Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#6551 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 13 maja 2012 - 23:21

Witam. Jestem tu nowy i choć dzielnie próbowałem przebrnąć przez te ponad 600 stron to poddałem się na 183.... bądźcie wyrozumiali bo ciężko znaleźć igłę w stogu siana.. chcę kupić iphona 4s i nie to że sobie gdybam bo po prostu gotów jestem kliknąć kup teraz... tylko nie rozumiem o co w końcu chodzi z tym że telefon działa w t-mobile i orange a play i plus nie.. znajomy mi mówił, że nawet jak kupie taki właśnie telefon (teoretycznie bez locka) to żeby działał on w play musze wykonać operacje za 400 zł zgrozo :o czy to prawda? bo jeśli tak to nie widze sensu kupowania z allegro.. bo 2200 za 16gb + 400 i mamy cene ze sklepu apple.. gdzie zakładam telefon jest fully unlocked? czy się mylę? eh.. czy ewentualnie istnieje taka możliwość aby kupić od kogoś telefon z orange kupiony i zdjąć w orange'u simlocka i wtedy powinno działać jak wsadzę micro-sim playowski? kurde no głupio by było wydać 2200 na niedziałającą zabawkę a z play na pewno nie zrezygnuje bo nawet nie mogę... proszę o szybką odpowiedź... pozdrawiam i z góry przepraszam jeśli naruszyłem jakiś regulamin ale sytuacja mnie nagli bo musze nabyć ten smartfon do końca tego tygodnia i nie mam pojęcia jaką drogą żeby było dobrze :(

Co prawda, telefon bez simlocka to bez simlcka. Play i Plus nie są autoryzowanymi sprzedawcami iPhone'ów, zdobywają je na wolnym rynku. Jednak ktoś tu na forum miał problemy z aktywacją karty z Plusa.

#6552 kamil3344

kamil3344
  • 58 postów

Napisano 14 maja 2012 - 09:06

Spróbuj wgrać 5.1, jak wyskoczy błąd 3194, to znaczy, że nie podpisuje.

Własnie wczoraj wgrałem zapisując uprzednio shsh blobs aby móc wrócić do starej wersji i wygląda na to, że apple jeszcze podpisuje ten soft.
Wszytko działa, internet, mms itd.
Jedynym problemem przy hacktywowanym sofcie jest jailbreak, a raczej to że jest to tethered.

Pozostaje czekać na untethered do 5.1 / 5.1.1

#6553 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 maja 2012 - 15:28

Czy na 3GS z softem 5.0.1 JB i BB 05.16.05 da się ominąć jakoś simlock? Wgranie BB od iPada odpada bo jest z 56 tygodnia produkcji :/

#6554 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 14 maja 2012 - 15:31

A co ma tydzień produkcji do wgrania BB z ipada :P Opcje masz 2: 1. darmowa, wgranie właśnie BB z iPada 2. płatna, usługa u operatora/simlock.pl/allegro

#6555 runeone

runeone
  • 25 postów

Napisano 14 maja 2012 - 15:45

@spired Już dostałem jednego maila, że mi odblokują, potem zmienili tą pieprzoną polityke ;/ A Twój IP był już spłacony na tej karcie czy jeszcze nie? Bo może też chodzić właśnie o to czy dany dany IP jest już spłacony z abonamentu. Wiesz co, średnio uśmiecha mi się płacić te nawet 350, bo za tyle na allegro znalazłem za odblokowanie tego IP;/ Napisze maila do AT&T czy jak zarejestruje się z nowym numerem od nich to odblokują mi czy nie. Jeśli nie to będę musiał wyrzucić te 350 ;/ Dzięki za odzew. Chyba, że wie ktoś jak dowiedzieć się jaki numer telefonu jest na obecnej karcie at&t? bo dostałem do IP chyba macierzystą kartę AT&T, więc może to też by coś dało.

#6556 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 maja 2012 - 15:46

A co ma tydzień produkcji do wgrania BB z ipada :P
Opcje masz 2:
1. darmowa, wgranie właśnie BB z iPada
2. płatna, usługa u operatora/simlock.pl/allegro

Miałem komunikat w redsn0w o tym, że mam nowszy bootrom bo iPhone po 45 tygodniu produkcji itp. itd. ;)

#6557 Czesky

Czesky
  • 15 postów

Napisano 14 maja 2012 - 15:46

Witajcie. Mam iPhone'a 3GS z softem 5.1 i simlockiem na francuskiego vodafone. Próbowałem instalować costum firmware od snowbreeza (5.1) ale w iTunes wywala błąd 1604. Macie pomysły jak obejść tego simlocka? Dodam, że BB to 05.16.05

#6558 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 14 maja 2012 - 15:50

Olej komunikat, zaakceptuj go i zepsuj sobie telefon :P To jakaś hebrajska sieć i nie jest opłacalne ściągnięcie smoka normalnie przez apple?. Konsekwencje znasz oczywiście (brak GPS, nie wgrasz już oryginalnego softu).

---------- Wpis dodano o 16:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:49 ----------

czesky a pwned dfu było?

#6559 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 maja 2012 - 15:57

Olej komunikat, zaakceptuj go i zepsuj sobie telefon :P To jakaś hebrajska sieć i nie jest opłacalne ściągnięcie smoka normalnie przez apple?. Konsekwencje znasz oczywiście (brak GPS, nie wgrasz już oryginalnego softu).[COLOR="Silver"]

iPhone pochodzi z Orange PL, mam go teraz normalnie aktywnego z kartą Orange. Jeżeli chodzi o płatne ściągnięcie to nie ma problemu. Chciałem najpierw spróbować ściągnąć simlocka domowymi sposobami po prostu ;)

#6560 spired

spired
  • 65 postów

Napisano 14 maja 2012 - 15:59

@spired

Już dostałem jednego maila, że mi odblokują, potem zmienili tą pieprzoną polityke ;/

A Twój IP był już spłacony na tej karcie czy jeszcze nie? Bo może też chodzić właśnie o to czy dany dany IP jest już spłacony z abonamentu. Wiesz co, średnio uśmiecha mi się płacić te nawet 350, bo za tyle na allegro znalazłem za odblokowanie tego IP;/ Napisze maila do AT&T czy jak zarejestruje się z nowym numerem od nich to odblokują mi czy nie. Jeśli nie to będę musiał wyrzucić te 350 ;/

Dzięki za odzew.

Chyba, że wie ktoś jak dowiedzieć się jaki numer telefonu jest na obecnej karcie at&t? bo dostałem do IP chyba macierzystą kartę AT&T, więc może to też by coś dało.

Mój IP był kupiony w sklepie stacjonarnym apple z simem i ktoś go pewnie używał w ich sieci. Na tę chwilę nie jest już powiązany żadna umową z AT&T, a mimo to nie mogłem go powiązać z karta SIM (funkiel nówka, a próbowałem z 10 różnymi kartami, natomiast imei nokii z orange PL przyjęło bez problemu) jeden nr. właśnie tak zarejestrowałem na swoje dane i wysłałem do AT&T a odp i tak były negatywne (oczywiście nr rej. na dane z U.S.)

Jeśli masz ta macierzysta SIM i IP ja przepuszcza to w iTunes nie pokazuje Ci nr tel. ?

pozdrawiam.

#6561 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 14 maja 2012 - 16:26

A co ma tydzień produkcji do wgrania BB z ipada :P

Oj, widać że znawca się wypowiedział.

Ten z kolei jest prawdziwym hardcorem...

bo jest z 56 tygodnia produkcji :/

... i żyje w świecie, gdzie rok ma 56 tygodni!

#6562 runeone

runeone
  • 25 postów

Napisano 14 maja 2012 - 16:27

Niestety w Itunes nie pokazuje numeru telefonu :(

#6563 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 14 maja 2012 - 16:41

iPhone pochodzi z Orange PL, mam go teraz normalnie aktywnego z kartą Orange. Jeżeli chodzi o płatne ściągnięcie to nie ma problemu. Chciałem najpierw spróbować ściągnąć simlocka domowymi sposobami po prostu ;)

No co ty wariat czy jak? :P Przecież jak wgrasz iPad BB to uszkodzisz go nieodwracalnie!!!
Jak masz paragon to w salonie ściągniesz za 70zł jak nie to alledrogo i 107zł.

Oj, widać że znawca się wypowiedział.

Ten z kolei jest prawdziwym hardcorem...

... i żyje w świecie, gdzie rok ma 56 tygodni!

A wytłumacz ynteligencie mi co ma tydzień produkcji do wgrywania ipad BB.
56tydzień produkcji a nie 56tydzień w roku.

#6564 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 14 maja 2012 - 17:26

jak wgrasz iPad BB to uszkodzisz go nieodwracalnie!!!

Nie uszkodzi, tylko częściowo nieodwracalnie zmodyfikuje.

A wytłumacz ynteligencie mi co ma tydzień produkcji do wgrywania ipad BB.
56tydzień produkcji a nie 56tydzień w roku.

Większą satysfakcją dla Ciebie będzie, jak sam znajdziesz w Google. I zrozumiesz też wtedy o co chodzi z 56 tygodniem produkcji.

Jedna podstawowa zasada (nie tylko każdego forum, ale każdej dyskusji): jak czegoś nie wiemy, to się na ten temat nie wypowiadamy.

#6565 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 maja 2012 - 17:41

iPhone idzie do Orange, postanowione. Nie chciałem za wszelką cenę samemu na siłę grzebać ale postanowiłem najpierw sprawdzić co słychać w temacie simlocków w 3GSie, jeżeli dałoby się ominąć ultrasn0wem to bym ominął, to jest i tak telefon dla osoby, która już nigdy nie będzie aktualizowała więc wiecie ;)

#6566 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 14 maja 2012 - 17:59

Jedna podstawowa zasada (nie tylko każdego forum, ale każdej dyskusji): jak czegoś nie wiemy, to się na ten temat nie wypowiadamy.

I w związku z tym proponuje abyś się już nie wypowiadał.

Ultrasn0w zadziała ;) tylko najpierw trzeba wgrać iPad BB :P
Softu aktualizować nie będzie ale chociażby zrobienie restore będzie sprawiało problemy, do tego uszkodzony GPS i strata wartości przez to, także sprawa z wgrywaniem ipad bb nieopłacalna. Orange dobry wybór.

#6567 Dawid440

Dawid440
  • 13 postów

Napisano 14 maja 2012 - 18:00

Witam mam pytanko czy gdy zakupię turbo sima to będę mógł używać mojego iphone ? mam firmware modemu 06.15.00 Iphone jest zablokowany na O2 z angli
Chodzi o tą aukcje [url]http://allegro.pl/mega-hit-karta-turbo-x-sim-iphone-3g-unlock-2011r-i2328322627.html[/url]

#6568 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maja 2012 - 18:13

A po co turbo sima jak juz masz baseband od ipada i mozesz go oblokowac w kilka minut sciagajac ultrasn0w z cydii?

#6569 Dawid440

Dawid440
  • 13 postów

Napisano 14 maja 2012 - 18:53

ale mam problem z wifi tzn chyba antena jest uszkodzona bo nie wyszukuje sieci

#6570 VillainVesper

VillainVesper
  • 1 postów

Napisano 14 maja 2012 - 18:56

Witam, mam taki "problem", przepraszam, jeżeli taki post już był, otóż Odtworzyłem Iphona 3G (Operator o2 GB) i zapomniałem, że potrzebna do uruchomienia jest karta operatora, mój problem polega na Tym, że owej karty nie posiadam, i chciałbym Go uruchomić, bez robienia, JB, co proponują wszyscy. Proszę o szybką odpowiedź.

#6571 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 14 maja 2012 - 19:02

karty nie posiadam, i chciałbym Go uruchomić, bez robienia, JB

A ja to bym chciał iść na randkę z którąś z sióstr Krupa, jednak ani z Martą, ani z Joanną.

I nie masz za co przepraszać. Taki post pojawił się na tym forum najwyżej 20 razy (tylko w tym miesiącu).

#6572 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maja 2012 - 19:23

ale mam problem z wifi tzn chyba antena jest uszkodzona bo nie wyszukuje sieci

No to co z tego?

#6573 Dawid440

Dawid440
  • 13 postów

Napisano 14 maja 2012 - 19:31

nie potrafię się pokończyć z siecią wifi a inaczej chyba do cydi nie wejdę

#6574 Czesky

Czesky
  • 15 postów

Napisano 15 maja 2012 - 11:42

Witajcie. Mam iPhone'a 3GS z softem 5.1 i simlockiem na francuskiego vodafone. Próbowałem instalować costum firmware od snowbreeza (5.1) ale w iTunes wywala błąd 1604. Macie pomysły jak obejść tego simlocka? Dodam, że BB to 05.16.05

#6575 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 15 maja 2012 - 11:52

Przecież w sn0wbreeze można dodać różnorakie pakiety (np. ultrasn0w) podczas tworzenia cfw.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych