Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#6526 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 12 maja 2012 - 12:22

No to się chłopak spóźnił :)

Czy jesteś pewien, że hacktywowany soft normalnie złapie zasięg?
Chcę tego używać z gevey ale bez jailbreake'a, czy będzie to działać? Bo nie chciałbym sobie uwalić telefonu, który teraz jest aktywowany oryginalna kartą, ale na sofcie 4.3.3 i normalnie wszytko śmiga.

Jestem pewien, gdyż sam mam 5.1 i haktywowany soft. Zasięg pełny. Nawet powiadomienia push, iMessage mi działa bez żadnego fixa :)

#6527 kliperek230

kliperek230
  • 7 postów

Napisano 12 maja 2012 - 15:22

Witam właśnie zakupiłem iphone 4 i byłem w orange zeby go odblokowac za pomocą karty gevey. Niestety okazało się, że nie ma takiej możliwości. Wiedziałem że ma założonego simlocka na szwajcarską sieć orange ale myślałem, że za pomocą karty obejde go bo miał mieć soft. 4.1. Teraz okazuje się, że muszę wydać jakies 500-600 zł. Czy jest jakaś mniej kosztowna opcja, żebym mógł korzystać z mojego iphone.? Panowie z orange powiedzieli mi, że mam soft 5.1

#6528 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 12 maja 2012 - 16:02

Soft nieistotny, jaki firmware modemu?

#6529 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2012 - 16:05

Witam właśnie zakupiłem iphone 4 i byłem w orange zeby go odblokowac za pomocą karty gevey. Niestety okazało się, że nie ma takiej możliwości. Wiedziałem że ma założonego simlocka na szwajcarską sieć orange ale myślałem, że za pomocą karty obejde go bo miał mieć soft. 4.1. Teraz okazuje się, że muszę wydać jakies 500-600 zł. Czy jest jakaś mniej kosztowna opcja, żebym mógł korzystać z mojego iphone.? Panowie z orange powiedzieli mi, że mam soft 5.1

Narazie jak mi wiadomo na Sofcie 5.1.1 niestety nie zdejmiesz ani nie obejdziesz
Natomiast na twoim miejscu, bym go odblokowal na stałe poprzez simlock.pl

#6530 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 12 maja 2012 - 16:25

Narazie jak mi wiadomo na Sofcie 5.1.1 niestety nie zdejmiesz ani nie obejdziesz
Natomiast na twoim miejscu, bym go odblokowal na stałe poprzez simlock.pl

Jeśli Gevey działa na 5.1, to powinien też działać na 5.1.1. Oczywiście, jeśli baseband pozostanie na 4.10.1

Za 100 CHF (ok. 350 zł) ściągniesz simlocka u operatora, jeśli minęło conajmniej 6 miesięcy od podpisania umowy na ten telefon. Natomiast, jeśli umowa się skończyła, ściągniesz u nich za free.

#6531 kliperek230

kliperek230
  • 7 postów

Napisano 12 maja 2012 - 17:47

Jak sprawdzić tego firmwall modemu? Czyli, że jeśli pójde do orange u mnie to zrobią mi to za darmo jeśli umowa na ten telefon się skończyła?

#6532 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 12 maja 2012 - 18:05

W polskim Orange Ci tego nie zrobią, gdyż Orange PL i Orange CH a nawet Orange FR i Orange UK to są różne firmy. Aby sprawdzić firmware modemu wejdź w Ustawienia -> Ogólne -> To urządzenie...

#6533 kamil3344

kamil3344
  • 58 postów

Napisano 12 maja 2012 - 19:24

No to się chłopak spóźnił :)

Jestem pewien, gdyż sam mam 5.1 i haktywowany soft. Zasięg pełny. Nawet powiadomienia push, iMessage mi działa bez żadnego fixa :)

A w jakiej sieci masz telefon, jeśli można spytać oraz czy miałeś jaki problem z ustawieniami internetu czy same się 'zrobiły' przez itunes, czy może ustawiałeś coś ręcznie, bo mi własnie nie chce działać net w ogóle...

#6534 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 12 maja 2012 - 19:41

Mam w sieci Plus. Ustawienia internetowe należy wprowadzić ręcznie. Poszukaj na necie, na pewno znajdziesz jak ustawić Internet.

#6535 arachnofobia

arachnofobia
  • 4 postów

Napisano 12 maja 2012 - 22:31

Witam serdecznie, mój brat dostał ostatnio iphonea 4. Ma on oprogramowanie 5.0.1 (9A405); 04.11.08, Ma on seryjnego simlocka chyba na jakąś Kanadysjską sieć. Czy da się go zdjąć samodzielnie? Ma zrobionego JB, Cydia zainstalowana, jakieś porady? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.

#6536 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 12 maja 2012 - 22:35

Nie da się.

#6537 arachnofobia

arachnofobia
  • 4 postów

Napisano 12 maja 2012 - 22:39

Nie da się.

Jakkolwiek? a coś takiego jak jailbreak tethered?

#6538 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 12 maja 2012 - 22:59

To Ty pytasz o jailbreak czy o ominięcie simlocka? Napisałeś, że jb już ma. Simlocka nie ominiesz w żaden sposób przez baseband. ultrasn0w działa do 1.59 a Gevey do 4.10.1. Zostaje Ci albo simlock.pl, albo operator.

#6539 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 12 maja 2012 - 23:19

Jakkolwiek? a coś takiego jak jailbreak tethered?

To jest jailbreak na uwiezi, czyli ze przy kazdym wylaczeniu iPhone'a musisz go odpalic przez redsn0wa na komputerze. Co do simlocka - nie zdejmiesz, jak to kolega marjanoos powiedzial juz.

#6540 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2012 - 23:31

Dokładnie :) Jedyna alternatywa to : simlock.pl / operator

#6541 runeone

runeone
  • 25 postów

Napisano 13 maja 2012 - 10:08

Czy mógłby napisać ktoś na priv komu udało się odblokować IPhone'a poprzez kontakt z AT&T? Najpierw napisali, że mój IP zakwalifikował się do odblokowania a teraz dostałem odmowę ;/ Potrzebuję pomocy odnośnie tego jak mam pisać do AT&T aby odblokowali mi tego IPhone'a Z góry dziękuję.

#6542 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 13 maja 2012 - 10:44

Czy mógłby napisać ktoś na priv komu udało się odblokować IPhone'a poprzez kontakt z AT&T? Najpierw napisali, że mój IP zakwalifikował się do odblokowania a teraz dostałem odmowę ;/ Potrzebuję pomocy odnośnie tego jak mam pisać do AT&T aby odblokowali mi tego IPhone'a
Z góry dziękuję.

Teraz odblokowują już tylko klientom.

#6543 runeone

runeone
  • 25 postów

Napisano 13 maja 2012 - 10:51

@adamch

Więc wystarczy jak kupie taką kartę: USA US AT&T 3g/4g PAY AS YOU GO SIM CARD UK SELLER | eBay
zarejestruję się na stronię na dany numer telefonu i już odblokuja? Nie chce znowu być 50 zł w plecy(jak z geveyką bo wtedy nie znałem tematu BB) więc wole się zapytać.

#6544 chelmik21

chelmik21
  • 101 postów

Napisano 13 maja 2012 - 11:19

Witam panowie powie mi ktoś jak to jest ze simlockiem na 4s poprzez ultrasn0w i jailbreak? Ze at&t sciaga wiem ze poprzez gevey tez wiem a jak jest z tym jailbreakiem jakie softy? Jaki FM?

#6545 bubson922

bubson922
  • 1 postów

Napisano 13 maja 2012 - 11:51

Siemaneczko chłopaki ! Słuchajcie mam maly problem, mianowicie mam iphone'a 3gs 16gb, lezal ok rok nieuzywany bo mial pekniety panel dotykowy, az wkoncu zanioslem go do komisu, naprawiono mi go i pomyslałem sobie, że odtworze go od nowa i wgram nowego softa 5.1.1 - i tak sie stalo. Po czym ku mojemu zdziwieniu okazało sie, że iphone'a trzeba aktywowac karta macierzysta, ktorej nie mam. Poczytałem troche na forach, zrobiłem Jailbreaka zeby obejsc ta aktywacje, pozniej zaczalem kombinowac zeby zdjac simlocka, ale kombinuje i nie dam rady, mozecie podrzucic moze jakis poradniczek jak to ogarnac ? Aha i jeszcze jedna rzecz, iphone po wylaczeniu wchodzi odrazu w tryb uspienia i gdy wlaczam go przyciskiem power to wyskakuje jabluszko i nie chce sie wlaczyc - musze wybudzac go przez program i wtedy sie wlacza bez problemu. Pomozcie chlopaki bo jak sam nie ogarne tego to bede zmuszony zaniesc do komisu zeby mi zrobili, ale wolalbym sam pokombinowac i zrobic to samemu - wieksza satysfakcja :)

#6546 kamil3344

kamil3344
  • 58 postów

Napisano 13 maja 2012 - 12:23

Mam w sieci Plus. Ustawienia internetowe należy wprowadzić ręcznie. Poszukaj na necie, na pewno znajdziesz jak ustawić Internet.

Ok, wszytko super, zaraz zabieram się za to, mam jeszcze tylko jedno pytanie - czy będzie to wszytko działać bez JB? Bo to telefon dla kogoś i ten ktoś nie może mieć tethered jailbreake bo nie ogarnie :)

O kurde czy apple podpisuje jeszcze 5,1, bo nie ma jeszcze snowbreeze do 5.1.1 i redsn0w tez nie chce ruszyc softu 5.1.1

#6547 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 13 maja 2012 - 12:39

Siemaneczko chłopaki ! Słuchajcie mam maly problem, mianowicie mam iphone'a 3gs 16gb, lezal ok rok nieuzywany bo mial pekniety panel dotykowy, az wkoncu zanioslem go do komisu, naprawiono mi go i pomyslałem sobie, że odtworze go od nowa i wgram nowego softa 5.1.1 - i tak sie stalo. Po czym ku mojemu zdziwieniu okazało sie, że iphone'a trzeba aktywowac karta macierzysta, ktorej nie mam. Poczytałem troche na forach, zrobiłem Jailbreaka zeby obejsc ta aktywacje, pozniej zaczalem kombinowac zeby zdjac simlocka, ale kombinuje i nie dam rady, mozecie podrzucic moze jakis poradniczek jak to ogarnac ? Aha i jeszcze jedna rzecz, iphone po wylaczeniu wchodzi odrazu w tryb uspienia i gdy wlaczam go przyciskiem power to wyskakuje jabluszko i nie chce sie wlaczyc - musze wybudzac go przez program i wtedy sie wlacza bez problemu. Pomozcie chlopaki bo jak sam nie ogarne tego to bede zmuszony zaniesc do komisu zeby mi zrobili, ale wolalbym sam pokombinowac i zrobic to samemu - wieksza satysfakcja :)

http://myapple.pl/ip...06_15_00-a.html

#6548 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 13 maja 2012 - 20:08

Ok, wszytko super, zaraz zabieram się za to, mam jeszcze tylko jedno pytanie - czy będzie to wszytko działać bez JB? Bo to telefon dla kogoś i ten ktoś nie może mieć tethered jailbreake bo nie ogarnie :)

O kurde czy apple podpisuje jeszcze 5,1, bo nie ma jeszcze snowbreeze do 5.1.1 i redsn0w tez nie chce ruszyc softu 5.1.1

Spróbuj wgrać 5.1, jak wyskoczy błąd 3194, to znaczy, że nie podpisuje.

#6549 lewi87

lewi87
  • 46 postów

Napisano 13 maja 2012 - 21:27

Witam. Jestem tu nowy i choć dzielnie próbowałem przebrnąć przez te ponad 600 stron to poddałem się na 183.... bądźcie wyrozumiali bo ciężko znaleźć igłę w stogu siana.. chcę kupić iphona 4s i nie to że sobie gdybam bo po prostu gotów jestem kliknąć kup teraz... tylko nie rozumiem o co w końcu chodzi z tym że telefon działa w t-mobile i orange a play i plus nie.. znajomy mi mówił, że nawet jak kupie taki właśnie telefon (teoretycznie bez locka) to żeby działał on w play musze wykonać operacje za 400 zł zgrozo :o czy to prawda? bo jeśli tak to nie widze sensu kupowania z allegro.. bo 2200 za 16gb + 400 i mamy cene ze sklepu apple.. gdzie zakładam telefon jest fully unlocked? czy się mylę? eh.. czy ewentualnie istnieje taka możliwość aby kupić od kogoś telefon z orange kupiony i zdjąć w orange'u simlocka i wtedy powinno działać jak wsadzę micro-sim playowski? kurde no głupio by było wydać 2200 na niedziałającą zabawkę a z play na pewno nie zrezygnuje bo nawet nie mogę... proszę o szybką odpowiedź... pozdrawiam i z góry przepraszam jeśli naruszyłem jakiś regulamin ale sytuacja mnie nagli bo musze nabyć ten smartfon do końca tego tygodnia i nie mam pojęcia jaką drogą żeby było dobrze :(

#6550 spired

spired
  • 65 postów

Napisano 13 maja 2012 - 21:57

@adamch

Więc wystarczy jak kupie taką kartę: USA US AT&T 3g/4g PAY AS YOU GO SIM CARD UK SELLER | eBay
zarejestruję się na stronię na dany numer telefonu i już odblokuja? Nie chce znowu być 50 zł w plecy(jak z geveyką bo wtedy nie znałem tematu BB) więc wole się zapytać.

Według AT&T tak, w praktyce już nie! Jeśli twoj iPhone jest powiązany z jakąś karta sim, a jest, nie zarejestrujesz go na inna kartę, testowane ;) Formularz wywala błąd podczas podawania imei iphona z simem na AT&T. A zarejestrowanie nr z AT&T i podanie go podczas zgłaszania unlocka też nic nie daje bo dostaje się odmowę z powodu "security reasons" bądź w ogole nie zwrócą na to uwagi i poproszą o dowód zakupu bądź dane konta z którym jest powiązany iPhone. Wysłałem ~20 @ o tej samej treści dostałem 20 negatywnych i praktycznie za każdym razem inny powód :)

ja skorzystałem z simlock.pl i polecam bądź allegro ost. dniami pojawiły się ponownie aukcje z unlockiem troszke taniej niż na simlock.pl
pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych