Witam. Jestem tu nowy i choć dzielnie próbowałem przebrnąć przez te ponad 600 stron to poddałem się na 183.... bądźcie wyrozumiali bo ciężko znaleźć igłę w stogu siana.. chcę kupić iphona 4s i nie to że sobie gdybam bo po prostu gotów jestem kliknąć kup teraz... tylko nie rozumiem o co w końcu chodzi z tym że telefon działa w t-mobile i orange a play i plus nie.. znajomy mi mówił, że nawet jak kupie taki właśnie telefon (teoretycznie bez locka) to żeby działał on w play musze wykonać operacje za 400 zł zgrozo
czy to prawda? bo jeśli tak to nie widze sensu kupowania z allegro.. bo 2200 za 16gb + 400 i mamy cene ze sklepu apple.. gdzie zakładam telefon jest fully unlocked? czy się mylę? eh.. czy ewentualnie istnieje taka możliwość aby kupić od kogoś telefon z orange kupiony i zdjąć w orange'u simlocka i wtedy powinno działać jak wsadzę micro-sim playowski? kurde no głupio by było wydać 2200 na niedziałającą zabawkę a z play na pewno nie zrezygnuje bo nawet nie mogę... proszę o szybką odpowiedź... pozdrawiam i z góry przepraszam jeśli naruszyłem jakiś regulamin ale sytuacja mnie nagli bo musze nabyć ten smartfon do końca tego tygodnia i nie mam pojęcia jaką drogą żeby było dobrze
Co prawda, telefon bez simlocka to bez simlcka. Play i Plus nie są autoryzowanymi sprzedawcami iPhone'ów, zdobywają je na wolnym rynku. Jednak ktoś tu na forum miał problemy z aktywacją karty z Plusa.