Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Napisano 30 kwietnia 2012 - 16:34
Napisano 30 kwietnia 2012 - 20:06
Gevey dzia艂a tak (testowane na ultra i supreme):Zakupi艂em IP 4 z simlockiem na SFR France , pr贸buj臋 zainstalowa膰 kart臋 gevey wed艂ug wzoru( doda艂em swoje uwagi co dzieje si臋 z moim IP)
Wy艂膮czam 3g,
wy艂膮czam IP,
wk艂adam kart臋 Gevey z kart膮 Orange PL
W艂膮czam IP
Wyskakuje wykryto inn膮 kart臋 SIM
Po czym przechodzi do wyboru anuluj / akceptuj ( nie ma 偶adnego komunikatu)
Akceptuj臋
Wybieram 112 i po 3sek. si臋 roz艂膮czam
Po jakim艣 czasie wyskakuje brak karty SIM
W艂膮czam tryb samolot i telefon wraca ponownie do opcji gdzie musz臋 wybra膰 numer 112
Wybieram 112 i telefon pyta mnie czy wy艂膮czy膰 "tryb samolot "- wy艂膮czam -po czym szuka sieci i po jakim艣 czasie wyskakuje brak sieci
I komunikat wykryto inna kart臋 SIM , po艂膮cz z iTunes , a po pod艂膮czeniu pokazuje komunikat IT " Karta SIM........ nie jest obs艂ugiwana "
Mo偶e kto艣 zna spos贸b rozwi膮zania tego problemu
Soft 4.3.5
Firmware modemu 04.10.01
A mo偶e lepiej zrobi膰 jailbreaka i ultrasnow . Ale nigdzie nie mog臋 znale藕膰 potwierdzenia czy jest mo偶liwy JB untethered dla 4.3.5
Telefon by艂 ju偶 wcze艣niej u偶ywany i aktywowany z karta sfr i wszystko dzia艂a艂o. Czy mo偶e restore i aktywacja na karcie Gevey + orange pl pomo偶e ?
W艂aczam iphone
Czekam na okienko akceptuj bla,bla,bla...
Akceptuje
Czekam 20 sek (mniej wiecej)
Dzownie pod 112
Czekam 5 sek
Roz艂膮czam sie
Tryb samolot
Wyskakuje blad sim
Wy艂膮czam tryb samolot
Po ok 10 sek mam zasi臋g.
Telefon jest haktywowany oczywi艣cie.
Napisano 01 maja 2012 - 09:01

Napisano 01 maja 2012 - 09:27
Potrzebuj臋 do艣膰 szybkiej pomocy.
Pr贸bowa艂em zdj膮膰 simlocka Samem, nie uda艂o si臋, natomiast co艣 zepsu艂em w komunikacji z Itunes bo gdy IPhone'a pod艂膮czam wyskakuje b艂膮d:
" Problem z telefonem IPhone
Przepraszamy, nie mo偶na rozpozna膰 i aktywowa膰 pod艂膮czonego telefonu IPhone
Odwied藕 najbli偶szy sklep blablabla"
Czy kto艣 wie jak mog臋 tego IPhone'a aktywowa膰 w tym Itunesie? Jest to dosy膰 wa偶ne i pilne gdy偶 dosta艂em maila od AT&T, 偶e m贸j IPhone jednak mo偶e by膰 odblokowany i chcia艂bym jednak mie膰 ju偶 go aktywowanego w Itunes jak dostan臋 kolejnego maila od AT&T.
Z g贸ry bardzo dzi臋kuj臋 za pomoc
Dobra, nie wa偶ne, ol艣ni艂o mnie nagle, 偶eby wej艣膰 w Sama i pukn膮膰 "Hacvitate" i dzia艂a. przepraszam za za艣miecanie, mo偶e komu艣 nieo艣wieconemu si臋 przyda.
Po prostu wprowad藕 go w DFU i zr贸b Odtw贸rz.
Napisano 01 maja 2012 - 11:40
Potrzebuj臋 do艣膰 szybkiej pomocy.
Pr贸bowa艂em zdj膮膰 simlocka Samem, nie uda艂o si臋, natomiast co艣 zepsu艂em w komunikacji z Itunes bo gdy IPhone'a pod艂膮czam wyskakuje b艂膮d:
" Problem z telefonem IPhone
Przepraszamy, nie mo偶na rozpozna膰 i aktywowa膰 pod艂膮czonego telefonu IPhone
Odwied藕 najbli偶szy sklep blablabla"
Czy kto艣 wie jak mog臋 tego IPhone'a aktywowa膰 w tym Itunesie? Jest to dosy膰 wa偶ne i pilne gdy偶 dosta艂em maila od AT&T, 偶e m贸j IPhone jednak mo偶e by膰 odblokowany i chcia艂bym jednak mie膰 ju偶 go aktywowanego w Itunes jak dostan臋 kolejnego maila od AT&T.
Z g贸ry bardzo dzi臋kuj臋 za pomoc
Dobra, nie wa偶ne, ol艣ni艂o mnie nagle, 偶eby wej艣膰 w Sama i pukn膮膰 "Hacvitate" i dzia艂a. przepraszam za za艣miecanie, mo偶e komu艣 nieo艣wieconemu si臋 przyda.
Hacvitate" ? ja nie moge znale艣膰 czegho艣 takiego.. ostatnio sciagn膮艂em sobie sima Samem ale musia艂em zmiei膰 karte.. na nowej juz sciagn膮c nie moge ...
---------- Wpis dodano o 12:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:19 ----------
Szkoda 偶e m贸j ip4 mia艂 sima a teraz ju偶 nie ma... da si臋 to jako艣 naprawi膰 ? Wiem 偶e apple zablokowa艂 ju偶 SAMA ale wcze艣niej jak robi艂em unlocka to zrobi艂em bez pod艂膮czania do iTunes ?
pls help ;(
Napisano 01 maja 2012 - 13:03
Napisano 01 maja 2012 - 15:10
Napisano 01 maja 2012 - 20:28

Napisano 01 maja 2012 - 20:48
Teraz mam 2 wyjscia (chyba ze ktos ma jakis pomysl to z mila checia wyslucham):
1. Dzwonic do ATT i poprosic ich o aktywacje (chociaz nie wiem czy moga takie cos zrobic)
2. Czekac az wyjdzie nowy redsnow ktory mi go hacktywuje
A zwyk艂ym prepaidem AT&T nie aktywuje si臋 czasem?
Napisano 01 maja 2012 - 21:25
Napisano 01 maja 2012 - 22:18
Napisano 02 maja 2012 - 11:12
Napisa艂em CiPaf , a napisz mi jeszcze czy telefon musi mie膰 czysty nieaktywowany soft ? M贸j IP wcze艣niej dzia艂a艂 z karta sfr France. z ni膮 by艂 aktywowany . Po w艂o偶eniu karty i w艂膮czeniu telefonu wyskakuje okienko " wykryto inn膮 kart臋 SIM, po艂膮cz si臋 z iTunes" po pod艂膮czeniu do iTunes wyskakuje komunikat " Karta sim...... jest nie obs艂ugiwana"

Napisano 02 maja 2012 - 12:32
Napisano 02 maja 2012 - 14:34
Ja mam pytanie odnosnie iphone 3g na sofcie 4.2.1 custom firmware po JB. Ot贸偶 nie mog臋 aktywowa膰 telefonu poniewa偶 za艂o偶ony jest simlock na jak膮艣 zagraniczn膮 sie膰(nawet nie wiem jak膮!). M贸g艂by kto艣 napisac jakim programem moge zdj膮膰 simlocka?
Zaraz wpadnie pr0 elo znawca cintulek i zacznie Cie wyzywa膰 ze nie poszuka艂es na forum

http://myapple.pl/ip...-jailbreak.html zapoznaj si臋 z tym oraz poczytaj o BaseBandzie od ipada i programie Ultrasnow.
Napisano 02 maja 2012 - 15:45
Napisano 02 maja 2012 - 16:14
Napisano 02 maja 2012 - 17:12
Moge wykonac JB poniewa偶 kupi艂em go juz z Cydia.
Pozatym jak moge sprawdzic baseband skoro moj telefon jest nieaktywny i nie ruszy bez odpowiedniej karty. Jedyne co moge zrobic to wybrac polaczenie alarmowe
BB mo偶esz sprawdzic programem tinny umbrella.
Ponawiam pro艣b臋 !!! Plz
BASEBAND: 2.0.10
BOOTLOADER: N/A
MODEL: MD235
JAILBREAKABLE?: NO
UNLOCKABLE?: NO
iOS : 5.1. (9B179)
Telefon nie aktywowany przy u偶yciu macierzystej karty sim.
Rozumiem, 偶e SAM ju偶 nie dzia艂a. Co mog臋 na t膮 chwile zrobi膰, 偶eby chocia偶 telefon zadzia艂a艂 jako Ipod?
B臋d臋 wdzi臋czny za pomoc.
Pozdrawiam
Nic.Na tym forum by艂 ju偶 poruszany temat aktywacji 4s bez macierzystej karty. I okaza艂o si臋 偶e nie da si臋 inaczej aktywowa膰 telefonu.
Napisano 03 maja 2012 - 10:14
Nic.Na tym forum by艂 ju偶 poruszany temat aktywacji 4s bez macierzystej karty. I okaza艂o si臋 偶e nie da si臋 inaczej aktywowa膰 telefonu.
A gdybym odblokowa艂 go macierzyst膮 kart膮?? Podejrzewam, 偶e b臋d臋 mia艂 tak膮 mo偶liwo艣膰. Jedyne co to pozostaje na ten moment Gevey ultra sim ?
Napisano 03 maja 2012 - 10:35
Jezel Gevey bedzie dzia艂a艂 z Twoim BB to tak.A gdybym odblokowa艂 go macierzyst膮 kart膮?? Podejrzewam, 偶e b臋d臋 mia艂 tak膮 mo偶liwo艣膰. Jedyne co to pozostaje na ten moment Gevey ultra sim ?
Napisano 03 maja 2012 - 10:53
Jezel Gevey bedzie dzia艂a艂 z Twoim BB to tak.
Mog臋 to sprawdzi膰 tylko bezpo艣rednio czy jest gdzie艣 informacja z jakim BB dzia艂a Gevey?
u mnie odczyta艂o 偶e mam 2.0.10
Napisano 03 maja 2012 - 12:28
no i jest jailbreakable ale co ztego skoro dalej nie wiem jak zdjac tego simlocka a boje sie zepsuc calkiem niezniszczony telefon;)
Napisano 03 maja 2012 - 12:43
Napisano 03 maja 2012 - 12:52
Mog臋 to sprawdzi膰 tylko bezpo艣rednio czy jest gdzie艣 informacja z jakim BB dzia艂a Gevey?
u mnie odczyta艂o 偶e mam 2.0.10
Patrzysz na aukcje z geveyami jakie BB obs艂uguj膮.
no i jest jailbreakable ale co ztego skoro dalej nie wiem jak zdjac tego simlocka a boje sie zepsuc calkiem niezniszczony telefon;)
To mo偶e z 艂aski swojej podziel sie informacja na temat BB ? Bo nie ma tu wr贸偶ek i magik贸w kt贸rzy doradz膮 Ci w ciemno.
Napisano 03 maja 2012 - 12:57
sprawa wyglada tak ze telefon juz jailbreakowalem, wedlug instrukcji z tego filmiku [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lKkront2s_0]How to: Fix ERROR 1015 iPhone 3G STUCK ITUNES-STEP BY STEP! - YouTube[/url]
Najpierw wgralem oryginalny soft przez redsn0w a potem custom przez iTunes.
Napisano 03 maja 2012 - 13:01
Czyli masz BB od ipada. Je偶eli telefon jest aktywny w cydi poszukaj Ultrasnow i zainstaluj i tak pozb臋dziesz si臋 simlocka. Je偶eli telefon jest nieaktywny wgraj Haktywowany soft kt贸ry mo偶esz zrobi膰 programem SnowBrezze a potem poszukaj w cydi Ultrasnowa.aale偶 prosze bardzo 06.15.00-5.9_M3S2
sprawa wyglada tak ze telefon juz jailbreakowalem, wedlug instrukcji z tego filmiku How to: Fix ERROR 1015 iPhone 3G STUCK ITUNES-STEP BY STEP! - YouTube
Najpierw wgralem oryginalny soft przez redsn0w a potem custom przez iTunes.
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych