Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#6401 indu

indu
  • 972 posts
Posted 30 April 2012 - 16:34

Zakupiłem IP 4 z simlockiem na SFR France , próbuję zainstalować kartę gevey według wzoru( dodałem swoje uwagi co dzieje się z moim IP) Wyłączam 3g, wyłączam IP, wkładam kartę Gevey z kartą Orange PL Włączam IP Wyskakuje wykryto inną kartę SIM Po czym przechodzi do wyboru anuluj / akceptuj ( nie ma żadnego komunikatu) Akceptuję Wybieram 112 i po 3sek. się rozłączam Po jakimś czasie wyskakuje brak karty SIM Włączam tryb samolot i telefon wraca ponownie do opcji gdzie muszę wybrać numer 112 Wybieram 112 i telefon pyta mnie czy wyłączyć "tryb samolot "- wyłączam -po czym szuka sieci i po jakimś czasie wyskakuje brak sieci I komunikat wykryto inna kartę SIM , połącz z iTunes , a po podłączeniu pokazuje komunikat IT " Karta SIM........ nie jest obsługiwana " Może ktoś zna sposób rozwiązania tego problemu Soft 4.3.5 Firmware modemu 04.10.01 A może lepiej zrobić jailbreaka i ultrasnow . Ale nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia czy jest możliwy JB untethered dla 4.3.5 Telefon był już wcześniej używany i aktywowany z karta sfr i wszystko działało. Czy może restore i aktywacja na karcie Gevey + orange pl pomoże ?

#6402 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 30 April 2012 - 20:06

Zakupiłem IP 4 z simlockiem na SFR France , próbuję zainstalować kartę gevey według wzoru( dodałem swoje uwagi co dzieje się z moim IP)

Wyłączam 3g,
wyłączam IP,
wkładam kartę Gevey z kartą Orange PL
Włączam IP
Wyskakuje wykryto inną kartę SIM
Po czym przechodzi do wyboru anuluj / akceptuj ( nie ma żadnego komunikatu)
Akceptuję
Wybieram 112 i po 3sek. się rozłączam
Po jakimś czasie wyskakuje brak karty SIM
Włączam tryb samolot i telefon wraca ponownie do opcji gdzie muszę wybrać numer 112
Wybieram 112 i telefon pyta mnie czy wyłączyć "tryb samolot "- wyłączam -po czym szuka sieci i po jakimś czasie wyskakuje brak sieci
I komunikat wykryto inna kartę SIM , połącz z iTunes , a po podłączeniu pokazuje komunikat IT " Karta SIM........ nie jest obsługiwana "

Może ktoś zna sposób rozwiązania tego problemu

Soft 4.3.5
Firmware modemu 04.10.01

A może lepiej zrobić jailbreaka i ultrasnow . Ale nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia czy jest możliwy JB untethered dla 4.3.5

Telefon był już wcześniej używany i aktywowany z karta sfr i wszystko działało. Czy może restore i aktywacja na karcie Gevey + orange pl pomoże ?

Gevey działa tak (testowane na ultra i supreme):
Właczam iphone
Czekam na okienko akceptuj bla,bla,bla...
Akceptuje
Czekam 20 sek (mniej wiecej)
Dzownie pod 112
Czekam 5 sek
Rozłączam sie
Tryb samolot
Wyskakuje blad sim
Wyłączam tryb samolot
Po ok 10 sek mam zasięg.

Telefon jest haktywowany oczywiście.

#6403 runeone

runeone
  • 25 posts

Posted 01 May 2012 - 09:01

Potrzebuję dość szybkiej pomocy. Próbowałem zdjąć simlocka Samem, nie udało się, natomiast coś zepsułem w komunikacji z Itunes bo gdy IPhone'a podłączam wyskakuje błąd: " Problem z telefonem IPhone Przepraszamy, nie można rozpoznać i aktywować podłączonego telefonu IPhone Odwiedź najbliższy sklep blablabla" Czy ktoś wie jak mogę tego IPhone'a aktywować w tym Itunesie? Jest to dosyć ważne i pilne gdyż dostałem maila od AT&T, że mój IPhone jednak może być odblokowany i chciałbym jednak mieć już go aktywowanego w Itunes jak dostanę kolejnego maila od AT&T. Z góry bardzo dziękuję za pomoc Dobra, nie ważne, olśniło mnie nagle, żeby wejść w Sama i puknąć "Hacvitate" i działa :D. przepraszam za zaśmiecanie, może komuś nieoświeconemu się przyda.

#6404 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 01 May 2012 - 09:27

Potrzebuję dość szybkiej pomocy.

Próbowałem zdjąć simlocka Samem, nie udało się, natomiast coś zepsułem w komunikacji z Itunes bo gdy IPhone'a podłączam wyskakuje błąd:
" Problem z telefonem IPhone
Przepraszamy, nie można rozpoznać i aktywować podłączonego telefonu IPhone
Odwiedź najbliższy sklep blablabla"

Czy ktoś wie jak mogę tego IPhone'a aktywować w tym Itunesie? Jest to dosyć ważne i pilne gdyż dostałem maila od AT&T, że mój IPhone jednak może być odblokowany i chciałbym jednak mieć już go aktywowanego w Itunes jak dostanę kolejnego maila od AT&T.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc

Dobra, nie ważne, olśniło mnie nagle, żeby wejść w Sama i puknąć "Hacvitate" i działa :D. przepraszam za zaśmiecanie, może komuś nieoświeconemu się przyda.

Po prostu wprowadź go w DFU i zrób Odtwórz.

#6405 szelaz

szelaz
  • 3 posts

Posted 01 May 2012 - 11:40

Potrzebuję dość szybkiej pomocy.

Próbowałem zdjąć simlocka Samem, nie udało się, natomiast coś zepsułem w komunikacji z Itunes bo gdy IPhone'a podłączam wyskakuje błąd:
" Problem z telefonem IPhone
Przepraszamy, nie można rozpoznać i aktywować podłączonego telefonu IPhone
Odwiedź najbliższy sklep blablabla"

Czy ktoś wie jak mogę tego IPhone'a aktywować w tym Itunesie? Jest to dosyć ważne i pilne gdyż dostałem maila od AT&T, że mój IPhone jednak może być odblokowany i chciałbym jednak mieć już go aktywowanego w Itunes jak dostanę kolejnego maila od AT&T.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc

Dobra, nie ważne, olśniło mnie nagle, żeby wejść w Sama i puknąć "Hacvitate" i działa :D. przepraszam za zaśmiecanie, może komuś nieoświeconemu się przyda.

Hacvitate" ? ja nie moge znaleść czeghoś takiego.. ostatnio sciagnąłem sobie sima Samem ale musiałem zmieić karte.. na nowej juz sciagnąc nie moge ...

---------- Wpis dodano o 12:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:19 ----------

Szkoda że mój ip4 miał sima a teraz już nie ma... da się to jakoś naprawić ? Wiem że apple zablokował już SAMA ale wcześniej jak robiłem unlocka to zrobiłem bez podłączania do iTunes ?
pls help ;(

#6406 kumel

kumel
  • 18 posts

Posted 01 May 2012 - 13:03

Witam ponownie, Wreszcie udało mi się uzyskać info nt. mojego IP4s przez f0recast: BASEBAND: 2.0.10 BOOTLOADER: N/A MODEL: MD235 JAILBREAKABLE?: NO UNLOCKABLE?: NO iOS : 5.1. (9B179) Telefon nie aktywowany przy użyciu macierzystej karty sim. Rozumiem, że SAM już nie działa. Co mogę na tą chwile zrobić, żeby chociaż telefon zadziałał jako Ipod? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

#6407 saba

saba
  • 6 posts

Posted 01 May 2012 - 15:10

Czy w wypadku simlocka na at&t po zrobieniu restore istnieje jakas mozliwosc zrobienia aktywacji bez karty sim at&t?

#6408 mlody19881

mlody19881
  • 22 posts

Posted 01 May 2012 - 20:28

Witajcie, Wlasnie sprawdzilem na stronie imei.info czy moj iPhone 4S ma simlocka. Okazuje sie ze nie ma (oczywiscie wiem ze simlock powinien byc zdjety bo dostalem email od att ze tak jest). Wiec wlasnie robie restore i..... niestety dalej pokazuje mi sie okno i komunikat,zeby aktywowac iphona z danych poprzedniego wlasciciela. Niestety wniosek jest nastepujacy mam zdjetego simlocka,lecz dopuki nie jest on aktywowany to nawet zdjety simlock mi nic nie daje:/ Teraz mam 2 wyjscia (chyba ze ktos ma jakis pomysl to z mila checia wyslucham): 1. Dzwonic do ATT i poprosic ich o aktywacje (chociaz nie wiem czy moga takie cos zrobic) 2. Czekac az wyjdzie nowy redsnow ktory mi go hacktywuje :( Tak dla przypomnienia iPhone 4S , iOS 5.1, bez simlocka, nie aktywowany:( To wydruk z Imei.info: model: iPhone 4S 16GB Black version: 5.1 serial: C38 mac: D0:23:DB:A3:83:85 warranty coverage: Limited Warranty warranty period: 2011-10-10 / 2012-10-09 purchase country: United States activated: no SIM locked: no

#6409 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 01 May 2012 - 20:48

Teraz mam 2 wyjscia (chyba ze ktos ma jakis pomysl to z mila checia wyslucham):
1. Dzwonic do ATT i poprosic ich o aktywacje (chociaz nie wiem czy moga takie cos zrobic)
2. Czekac az wyjdzie nowy redsnow ktory mi go hacktywuje :(

A zwykłym prepaidem AT&T nie aktywuje się czasem?

#6410 mlody19881

mlody19881
  • 22 posts

Posted 01 May 2012 - 21:25

Nia da sie. Kupilem na allegro aktywna karte h2o wireless ktora moze aktywowac iphona. Niestety jaka kolwiek karte wloze do iphona,to i tak wyskakuje mi aktwacja numeru poprzedniego wlasciciela. Kurde jakie to skomplikowane. A jeden z uzytkownikow tego forum pisal mi ze to moze byc taki sam problem jak z pierwszymi iphonami, tzn mimo ze simlock zostal zdjety to pierwsza aktywacja musiala sie odbyc... Ehh:/

#6411 indu

indu
  • 972 posts
Posted 01 May 2012 - 22:18

Paf , a napisz mi jeszcze czy telefon musi mieć czysty nieaktywowany soft ? Mój IP wcześniej działał z karta sfr France. z nią był aktywowany . Po włożeniu karty i włączeniu telefonu wyskakuje okienko " wykryto inną kartę SIM, połącz się z iTunes" po podłączeniu do iTunes wyskakuje komunikat " Karta sim...... jest nie obsługiwana"

#6412 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 02 May 2012 - 11:12

Paf , a napisz mi jeszcze czy telefon musi mieć czysty nieaktywowany soft ? Mój IP wcześniej działał z karta sfr France. z nią był aktywowany . Po włożeniu karty i włączeniu telefonu wyskakuje okienko " wykryto inną kartę SIM, połącz się z iTunes" po podłączeniu do iTunes wyskakuje komunikat " Karta sim...... jest nie obsługiwana"

Napisałem Ci :) Telefon był aktywowany za pomocą JB.

#6413 ziomski

ziomski
  • 7 posts

Posted 02 May 2012 - 12:32

Ja mam pytanie odnosnie iphone 3g na sofcie 4.2.1 custom firmware po JB. Otóż nie mogę aktywować telefonu ponieważ założony jest simlock na jakąś zagraniczną sieć(nawet nie wiem jaką!). Mógłby ktoś napisac jakim programem moge zdjąć simlocka?

#6414 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 02 May 2012 - 14:34

Ja mam pytanie odnosnie iphone 3g na sofcie 4.2.1 custom firmware po JB. Otóż nie mogę aktywować telefonu ponieważ założony jest simlock na jakąś zagraniczną sieć(nawet nie wiem jaką!). Mógłby ktoś napisac jakim programem moge zdjąć simlocka?

Zaraz wpadnie pr0 elo znawca cintulek i zacznie Cie wyzywać ze nie poszukałes na forum :P
http://myapple.pl/ip...-jailbreak.html zapoznaj się z tym oraz poczytaj o BaseBandzie od ipada i programie Ultrasnow.

#6415 ziomski

ziomski
  • 7 posts

Posted 02 May 2012 - 15:45

Moge wykonac JB ponieważ kupiłem go juz z Cydia. Pozatym jak moge sprawdzic baseband skoro moj telefon jest nieaktywny i nie ruszy bez odpowiedniej karty. Jedyne co moge zrobic to wybrac polaczenie alarmowe

#6416 kumel

kumel
  • 18 posts

Posted 02 May 2012 - 16:14

Ponawiam prośbę !!! Plz BASEBAND: 2.0.10 BOOTLOADER: N/A MODEL: MD235 JAILBREAKABLE?: NO UNLOCKABLE?: NO iOS : 5.1. (9B179) Telefon nie aktywowany przy użyciu macierzystej karty sim. Rozumiem, że SAM już nie działa. Co mogę na tą chwile zrobić, żeby chociaż telefon zadziałał jako Ipod? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

#6417 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 02 May 2012 - 17:12

Moge wykonac JB ponieważ kupiłem go juz z Cydia.

Pozatym jak moge sprawdzic baseband skoro moj telefon jest nieaktywny i nie ruszy bez odpowiedniej karty. Jedyne co moge zrobic to wybrac polaczenie alarmowe

BB możesz sprawdzic programem tinny umbrella.

Ponawiam prośbę !!! Plz

BASEBAND: 2.0.10

BOOTLOADER: N/A

MODEL: MD235

JAILBREAKABLE?: NO

UNLOCKABLE?: NO

iOS : 5.1. (9B179)

Telefon nie aktywowany przy użyciu macierzystej karty sim.
Rozumiem, że SAM już nie działa. Co mogę na tą chwile zrobić, żeby chociaż telefon zadziałał jako Ipod?
Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Nic.Na tym forum był już poruszany temat aktywacji 4s bez macierzystej karty. I okazało się że nie da się inaczej aktywować telefonu.

#6418 kumel

kumel
  • 18 posts

Posted 03 May 2012 - 10:14

Nic.Na tym forum był już poruszany temat aktywacji 4s bez macierzystej karty. I okazało się że nie da się inaczej aktywować telefonu.

A gdybym odblokował go macierzystą kartą?? Podejrzewam, że będę miał taką możliwość. Jedyne co to pozostaje na ten moment Gevey ultra sim ?

#6419 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 03 May 2012 - 10:35

A gdybym odblokował go macierzystą kartą?? Podejrzewam, że będę miał taką możliwość. Jedyne co to pozostaje na ten moment Gevey ultra sim ?

Jezel Gevey bedzie działał z Twoim BB to tak.

#6420 kumel

kumel
  • 18 posts

Posted 03 May 2012 - 10:53

Jezel Gevey bedzie działał z Twoim BB to tak.

Mogę to sprawdzić tylko bezpośrednio czy jest gdzieś informacja z jakim BB działa Gevey?
u mnie odczytało że mam 2.0.10

#6421 ziomski

ziomski
  • 7 posts

Posted 03 May 2012 - 12:28

no i jest jailbreakable ale co ztego skoro dalej nie wiem jak zdjac tego simlocka a boje sie zepsuc calkiem niezniszczony telefon;)

#6422 szelaz

szelaz
  • 3 posts

Posted 03 May 2012 - 12:43

A poruszymy jeszcze temat iph4 ? Mam BB 4.11.08 Lipa jak cholera juz sim byl sciagniety a teraz znowu jest (sam) Z powodu ze wyrobilem sobie nowa karte micro sim.

#6423 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 03 May 2012 - 12:52

Mogę to sprawdzić tylko bezpośrednio czy jest gdzieś informacja z jakim BB działa Gevey?
u mnie odczytało że mam 2.0.10

Patrzysz na aukcje z geveyami jakie BB obsługują.

no i jest jailbreakable ale co ztego skoro dalej nie wiem jak zdjac tego simlocka a boje sie zepsuc calkiem niezniszczony telefon;)

To może z łaski swojej podziel sie informacja na temat BB ? Bo nie ma tu wróżek i magików którzy doradzą Ci w ciemno.

#6424 ziomski

ziomski
  • 7 posts

Posted 03 May 2012 - 12:57

aależ prosze bardzo 06.15.00-5.9_M3S2

sprawa wyglada tak ze telefon juz jailbreakowalem, wedlug instrukcji z tego filmiku [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lKkront2s_0]How to: Fix ERROR 1015 iPhone 3G STUCK ITUNES-STEP BY STEP! - YouTube[/url]

Najpierw wgralem oryginalny soft przez redsn0w a potem custom przez iTunes.

#6425 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 03 May 2012 - 13:01

aależ prosze bardzo 06.15.00-5.9_M3S2

sprawa wyglada tak ze telefon juz jailbreakowalem, wedlug instrukcji z tego filmiku How to: Fix ERROR 1015 iPhone 3G STUCK ITUNES-STEP BY STEP! - YouTube

Najpierw wgralem oryginalny soft przez redsn0w a potem custom przez iTunes.

Czyli masz BB od ipada. Jeżeli telefon jest aktywny w cydi poszukaj Ultrasnow i zainstaluj i tak pozbędziesz się simlocka. Jeżeli telefon jest nieaktywny wgraj Haktywowany soft który możesz zrobić programem SnowBrezze a potem poszukaj w cydi Ultrasnowa.

47 user(s) are reading this topic

0 members, 47 guests, 0 anonymous users