Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#6326 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 10:20

a sprawdzałeś na [url=http://simlock24.pl]simlock24.pl - Automatyczny system sprzeda

#6327 kumel

kumel
  • 18 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 10:45

właśnie sprawdziłem na simlock24.pl IMEI:PODANY family: iPhone type: iPhone 4S 16GB BLACK serial: PODANY mac: PODANY country code: USA (United States) purchase date: (t1, ) purchase country: CH (Switzerland) warranty coverage: Limited Warranty warranty date: / 2013-05-01 (369 days remaining) activated: no registered: no nic o oprogramowaniu, a nie wiem jaki JB ściągnąć. Jak podłączyłem pod iTunes to jest info by włożyć sim.

#6328 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 11:10

trochę dziwnie bo powinieneś mieć rubryczke CARRIER: i nazwa sieci (SUNRISE) A pod spodem SIM Locked blocked: yes Ja mam o tyle dziwnie że na IMEI info podaje mi info ze mam telefon ze SZWECJI gdy tel jest z DANII (rachunek z Danii i model tez na rynek duński) Sprzedawca przysiega ze bez SL ... A na IMEI info mam komunikat że telefon ze szwecji zblokowany ale bez podanej sieci... I bądź tu mądry

#6329 kumel

kumel
  • 18 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 11:17

to, że SIM LOCKED: YES to miałem info z imei.info-post wyżej. Nazwe sieci znam od której mam IP. Może nie wyświetla bo nie jest aktywowany. Już nie wiem co w tym przypadku robić?! Instalować JB 5.0.1 i poźniej SAM ?

#6330 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 11:31

U Ciebie jest jasne ze masz SL
Wchodzisz na stronę iPhone: lokalizowanie operatorów sieci komórkowych
Wybierasz Europę, i od razu przy sieci SUNRISE masz ptaszka ze telefon ma SL
Sprawa jasna i oczywista

U mnie jest chyba jednak inaczej bo mój telefon jest z duńskiej dystrybucji (siec CALL ME) a tej sieci Apple telefonów (bezposrednio ) nie sprzedaje wiec i nie moze byc SL. Telefony pewnie ida przez innego dystrybutora - tak jak u nas sprzedaje PLAY czy PLUS GSM... Takie telefony nie maja SL
Tylko skad sie u mnie wzieła ta szwecja? - tego nie wiem. Powtarzam - model na rynek duński i papier potwierdzajacy zakup w Danii

#6331 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2012 - 11:39

Instalować JB 5.0.1 i poźniej SAM ?

NIE DZIAŁA JUZ SAM!

#6332 kumel

kumel
  • 18 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 11:42

Czyli w tej chwili IP ma sobie grzecznie leżeć i czekać bo nic się nie da zrobić ???

#6333 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2012 - 13:03

jakos nie dlugo chyba gevey wychodzi

#6334 kumel

kumel
  • 18 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 13:30

no to kiszka. A jeśli bym aktywował IP macierzystą kartą to czy by to coś dało?Więcej możliwości?

#6335 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2012 - 14:22

No niezbyt

#6336 kumel

kumel
  • 18 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 14:31

czyli w tej chwili pozostaje GEVEY Ultra iOS 5.1

#6337 alimek

alimek
  • 33 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 15:39

a ktos wie gdzie ja mozna nabyc?

#6338 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2012 - 16:17

google.pl

#6339 alimek

alimek
  • 33 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 16:36

oficjalna strona, nie ma juz, moze ktos ma inne zrodlo, oto pytam

#6340 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 27 kwietnia 2012 - 19:17

Jak ktoś planował SAM to radzę się streszczac. Apple blokuje już cały proceder. Kwestia paru godzin może dni. Cześć sieci już jest nieobslugiwana. Wszystkie którzy maja unlock ta metoda polecam backoup folderu var/root/library/lockdown

#6341 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2012 - 19:40

Jak ktoś planował SAM to radzę się streszczac. Apple blokuje już cały proceder. Kwestia paru godzin może dni. Cześć sieci już jest nieobslugiwana. Wszystkie którzy maja unlock ta metoda polecam backoup folderu var/root/library/lockdown

Mam odblokowany poprzez Sama w sieci Orange PL
na 100% "Sam" bedzie zablokowany?

#6342 PanPapaciak

PanPapaciak
  • 78 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 19:45

Drodzy przyjaciele ile czekaliście na mail'a od AT&T bo ja już tydzień czekam i nic?

#6343 oljac

oljac
  • 10 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 19:54

Ja mam odblokowany przez SAMA sieć AT&T modlin prośba o instrukcje jak zrobić backup folderu. Z góry dzięki :)

---------- Wpis dodano o 20:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:53 ----------

ja prawie dwa tygodnie i nic nie ma

#6344 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2012 - 19:58

Ja mam odblokowany przez SAMA sieć AT&T modlin prośba o instrukcje jak zrobić backup folderu. Z góry dzięki :)

---------- Wpis dodano o 20:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:53 ----------

ja prawie dwa tygodnie i nic nie ma

Podłączam się :) Ja również mam odblokowany z sieci tele 2 Szwecja

#6345 PanPapaciak

PanPapaciak
  • 78 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 20:44

Chyba będe zmuszony skorzystać z tego "SAM'a"

#6346 oljac

oljac
  • 10 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 20:49

to sie śpiesz bo mają to zablokować
tu macie linki jak zrobić kopie zapasowa i jak zablokują to to przywrócić
[url=http://unlockboot.com/2012/04/how-to-backup-your-unlock-activation.html]How to Backup your Unlock Activation Ticket with RedSn0w [VIDEO][/url]
[url=http://unlockboot.com/2012/04/how-to-restore-sam-unlock-activation.html]How to Restore SAM Unlock Activation Tticket to Unlock your iPhone 4 / 4S[/url]
pozdr

#6347 PanPapaciak

PanPapaciak
  • 78 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 21:19

dzięki jutro sie za to zabiore

#6348 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 27 kwietnia 2012 - 21:42

dzięki jutro sie za to zabiore

Zabierz się teraz bo oni właśnie to blokują.

#6349 alimek

alimek
  • 33 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 22:13

Witam, Chciałbym wam przestawić swój problem, bo jest to problem i o ew rady co robić dalej. Sprawa wygląda tak: iOS 5.1 BB 04.12.01 i iPhone z Three Ireland. Cała ta sprawa z SAMem mnie zaciekawiła i zrobiłem to czego nie powinienem aktualizację do 5.1 (trudno nie zachowałem BB) nie mam możliwości odblokowania telefonu. A co najlepsze w SAM nie nie było takiej sieci jak 3 w Irlandi więc nie udało się nawet tego zasięgu zlapać. Metoda z usuwaniem Lockdown też nie zadziałała. Tak więc telefon nie bezużyteczny, oczywiście cały dzień googlowania na temat Gevey Ultra 5.1 (z oficlanych stron: brak produktu), poczytałem też na temat R-SIM 4, gdzie niby odblokowuje dla tego iOSa i BB, tyle że tam też trzeba wybrać Carrier ID gdzie nie ma Three Ireland. Tutaj jest opcja zamówienia ale chciałbym może jakaś informację czy to na pewno działa dla KAZDEJ sieci na SWIECIE. SHSH mam ale to raczej nic nie daje, bo downgrade BB nie wchodzi w grę. Próbuje jeszcze z "3" się kontaktować w sprawie ściągnięcia simlocka przez nich, niby jest taka możliwość jak zarejestruje jakaś ( chyba jakaś ) kartę SIM na swoje dane i wtedy można zacząć działać. Tyle jest problem, skąd taka kartę zorganizować. Teraz pytanie: czy jeszcze jakaś metoda jest zeby ten telefon jakoś odzyskać bo ani przelewu ani glupiego SMSa odebrac, tym bardziej, że mało osób ( o ile ktoś ma) ma telefon z micoSIMem, żebym mógł wysłać smsa do aktywacji w Play TelePlay.

#6350 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 27 kwietnia 2012 - 22:49

Witam,

Chciałbym wam przestawić swój problem, bo jest to problem i o ew rady co robić dalej.

Sprawa wygląda tak: iOS 5.1 BB 04.12.01 i iPhone z Three Ireland. Cała ta sprawa z SAMem mnie zaciekawiła i zrobiłem to czego nie powinienem aktualizację do 5.1 (trudno nie zachowałem BB) nie mam możliwości odblokowania telefonu. A co najlepsze w SAM nie nie było takiej sieci jak 3 w Irlandi więc nie udało się nawet tego zasięgu zlapać. Metoda z usuwaniem Lockdown też nie zadziałała.

Tam była 3IE tylko jakoś dziwnie się nazywała

Tak więc telefon nie bezużyteczny, oczywiście cały dzień googlowania na temat Gevey Ultra 5.1 (z oficlanych stron: brak produktu), poczytałem też na temat R-SIM 4, gdzie niby odblokowuje dla tego iOSa i BB, tyle że tam też trzeba wybrać Carrier ID gdzie nie ma Three Ireland. Tutaj jest opcja zamówienia ale chciałbym może jakaś informację czy to na pewno działa dla KAZDEJ sieci na SWIECIE.

Tego ci nie powiem. Odpowiedzi szukaj w google i na innych forach. Rozważ simlock.pl

SHSH mam ale to raczej nic nie daje, bo downgrade BB nie wchodzi w grę.

Próbuje jeszcze z "3" się kontaktować w sprawie ściągnięcia simlocka przez nich, niby jest taka możliwość jak zarejestruje jakaś ( chyba jakaś ) kartę SIM na swoje dane i wtedy można zacząć działać. Tyle jest problem, skąd taka kartę zorganizować.

Ebay. To jest plan.

Teraz pytanie: czy jeszcze jakaś metoda jest zeby ten telefon jakoś odzyskać bo ani przelewu ani glupiego SMSa odebrac, tym bardziej, że mało osób ( o ile ktoś ma) ma telefon z micoSIMem, żebym mógł wysłać smsa do aktywacji w Play TelePlay.

Jest mi przykro. Trzeba było zachować BB. Teraz jesteś w dupie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych