Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#6226 misiu0126

misiu0126
  • 374 posts

Posted 22 April 2012 - 17:09

da się zdjąć tak z softu 5.1 i bb 4.12 ?

#6227 runeone

runeone
  • 25 posts

Posted 22 April 2012 - 17:12

Witam. Przymierzam się do odblokowania 4.11.08, ale mam jedno pytanie. muszę najpierw coś w SAMie zrobić z kartą AT&T jeśli na tą sieć mam simlocka? Czy odrazu mogę to wszystko robić na playu?

#6228 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 22 April 2012 - 17:13

da się zdjąć tak z softu 5.1 i bb 4.12 ?

Jedyna wymagana rzecz to jest JB i iOS 5.X.X. Działa na 3GS, 4 i 4S. Nie ma znaczenia jaki BB.

---------- Wpis dodano o 18:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:13 ----------

Witam.
Przymierzam się do odblokowania 4.11.08, ale mam jedno pytanie. muszę najpierw coś w SAMie zrobić z kartą AT&T jeśli na tą sieć mam simlocka? Czy odrazu mogę to wszystko robić na playu?

Wszystko robisz na PLAY'u

#6229 runeone

runeone
  • 25 posts

Posted 22 April 2012 - 17:15

Ok dzięki :) Jak się uda to napiszę.

#6230 zinger

zinger
  • 348 posts

Posted 22 April 2012 - 17:19

nie mogę! "awaria sim"

#6231 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 22 April 2012 - 17:21

nie mogę! "awaria sim"

Wcześniej miałeś GEVEY ? Jaki masz telefon, jak obochodziłes Simlcocka, miałeś hactywowany, napisz wszystko.

I najważniejsze kiedy wyskakuje ci awaria.

#6232 runeone

runeone
  • 25 posts

Posted 22 April 2012 - 17:51

Odblokował ktoś z AT&T? bo nie wiem które SIM ID wybrać... Edit: Itunes nie aktywuje mi IPhone'a ;/ ktoś wie co muszę zrobić?

#6233 zinger

zinger
  • 348 posts

Posted 22 April 2012 - 17:52

. Nie miałem gevey. Nowy czysty soft zrobiony dzisiaj. 5.1. BB4.12 robiłem krok po kroku według macrama.pl. Telefon się aktywowal i czekałem na pojawienie się sieci. Nie pojawiła się. Za to wyskoczyla awaria sim.

#6234 oljac

oljac
  • 10 posts

Posted 22 April 2012 - 17:57

witam we wtorek zgłosiłem moje iphone do att w celu odblokowania do tej pory nie dostałem żadnego maila od nich więc próbowałem sprawdzić sam czy telefon został odblokowany zrobiłem restore aby zachować stary ios i bb i komunikat w itunes po włożeniu karty plusa wyskakuje taki że ta karta nie jest obsługiwana czy to znaczy że mam jeszcze poczekać?? z góry dzieki za pomoc pozdrawiam

#6235 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 22 April 2012 - 18:12

Itunes nie aktywuje mi IPhone'a ;/ ktoś wie co muszę zrobić?

Napisać dokładnie co się dzieje a nie jakie są tego efety.

---------- Wpis dodano o 19:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:05 ----------

Nie miałem gevey. Nowy czysty soft zrobiony dzisiaj. 5.1. BB4.12
robiłem krok po kroku według macrama.pl. Telefon się aktywowal i czekałem na pojawienie się sieci.
Nie pojawiła się. Za to wyskoczyla awaria sim.

Ogólnie sposobów jest kilka i ponoć wszystkie działają. WD mnie to indywidualne kwestie.

Baza jest następująca:
1) De aktywujesz i stockujesz (przycisk pod deaktywacją)
2) Wybierasz jakąś tam sieć (albo z obecnej karty albo z tej co na nią jest simlock, u mnie zadziałało wybierając macieżystą sieć na orange nie chciało)
3) W niektórych wybierasz SIM id w niektórych nie (ja robiłem, miałem 3 do wyboru i testowałem aż się nie udało)
4) Zawsze masz spoof sim to sam (robiłem)
5) W niektórych masz tam jakies kopiowanie tego MISI (ja nie robiłem)
6) Attempt Activation (u mnie to zadziałało dopiero jak wybrałem drugie w kolejności SIM Id - jak nie działa wracasz do punktu 3)
7) Podłączasz i odłączasz od iTunes jak wywala błąd że nie może aktywować

Prawdopodobnie wybrałeś złą sieć. Telefon aktywował się ale BB nadal sobie szuka karty. Testuj, próbuj, uda się.

---------- Wpis dodano o 19:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:12 ----------

witam we wtorek zgłosiłem moje iphone do att w celu odblokowania do tej pory nie dostałem żadnego maila od nich więc próbowałem sprawdzić sam czy telefon został odblokowany zrobiłem restore aby zachować stary ios i bb i komunikat w itunes po włożeniu karty plusa wyskakuje taki że ta karta nie jest obsługiwana czy to znaczy że mam jeszcze poczekać?? z góry dzieki za pomoc pozdrawiam

Używaj kropek, przecinków i wielkich liter.

#6236 runeone

runeone
  • 25 posts

Posted 22 April 2012 - 18:17

Wszystko zrobiłem według instrukcji po polsku, podłączyłem do Itunes i zamiast aktywować Iphone'a wywaliło mi następującą informację: Problem z telefonem IPhone. Przepraszamy, nie można rozpoznać i aktywować podłączonego telefonu IPhone. Odwiedź najbliższy sklep blablabla.. Wiesz co może być nie tak?

#6237 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1741 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 22 April 2012 - 18:24

tutaj jest opis - Można zdjąć SIMLOCKA z każdego iPhone, z każdym basebandem!!! | iPod.info.pl — iPod, iPad, iPhone - Blog informacyjny

#6238 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 22 April 2012 - 18:29

tutaj jest opis - Można zdjąć SIMLOCKA z każdego iPhone, z każdym basebandem!!! | iPod.info.pl — iPod, iPad, iPhone - Blog informacyjny

U mnie zadziałało:
1) Pełne de-aktywowanie wszystkiego, łącznie ze "stockifikacją" - Revert Lockdownd to Stock (w utilities)
2) Wybranie sieci O2 UK - bo na nią mam simlocka (w polsce używam IDEI)
3) Wybrałem SIM ID (miałem do wyboru trzy, ty możesz mieć jedno, wybierasz jedno z nich, pierwsze)
4) W more information - Spoof Real SIM to SAM
5) Utilities - Attemp Activation
------ jeżeli się uda to będzie czarne tło i restart SB, jeżeli nie da info że się nie udało to wyskoczy notyfikacja-----
------ W TEJ SYTUCAJI WRACAMY DO 3 i wybór innego SIM ID - mi zadziałało drugie --------------------------------
6) Odpalamy iTunes podłączamy iPhone
aktywuje się - piszemy mi podziękowania i wysyłamy nagie zdjęcia starszej siostry (jak ma więcej niż 16 lat i jest chuda)
wyskoczy błąd i nie aktywuje się - restartujemy itunes i podłączamy znów iphone i tak do skutku (u mnie weszło za trzecim

Tylko oni nie załapali w tych poradnikach że można mieć różne sim ID. To jest problem i to właśnie przeszkadza w poprawnej aktywacji.

---------- Wpis dodano o 19:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:27 ----------

Wszystko zrobiłem według instrukcji po polsku, podłączyłem do Itunes i zamiast aktywować Iphone'a wywaliło mi następującą informację:

Problem z telefonem IPhone.
Przepraszamy, nie można rozpoznać i aktywować podłączonego telefonu IPhone.
Odwiedź najbliższy sklep blablabla..

Wiesz co może być nie tak?

Zmodyfikuj poradnik na tej stronie o to co napisałem.

#6239 runeone

runeone
  • 25 posts

Posted 22 April 2012 - 18:39

tak zrobiłem i po puknięciu "Attempt Activation" w "Utilities" wyskakuje następujący błąd: Activation Info rejected. You must select the original carrier SIMID of your phone. Próbowałem wszystkie SIM ID, za każdym razem to samo.

#6240 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 April 2012 - 19:12

6) Odpalamy iTunes podłączamy iPhone
aktywuje się - piszemy mi podziękowania i wysyłamy nagie zdjęcia starszej siostry (jak ma więcej niż 16 lat i jest chuda)

http://desmond.image...png&res=landing

---------- Wpis dodano o 17:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:44 ----------

HAHAHAHAHAHA WYGRAŁES!!!

#6241 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 22 April 2012 - 19:19

tak zrobiłem i po puknięciu "Attempt Activation" w "Utilities" wyskakuje następujący błąd:

Activation Info rejected. You must select the original carrier SIMID of your phone.

Próbowałem wszystkie SIM ID, za każdym razem to samo.

Jesteś pewien że wybrałeś dobrą sieć ? Bo jeżeli tak to znaczy że może trzeba kopiować te oryginalne SIM id.

---------- Wpis dodano o 20:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:15 ----------

HAHAHAHAHAHA WYGRAŁES!!!

Zaraz mnie pewnie za to zbanują.

---------- Wpis dodano o 20:19 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:16 ----------

Ostatnie pół godziny tworzyłem poradnik. Utworzyłem go, ale go nie ma. Może zaraz się pojawi, jak nie to trudno, poczekacie sobie bo mi się nie chce tego drugi raz tworzyć.

#6242 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 April 2012 - 19:19

[/COLOR]

Zaraz mnie pewnie za to zbanują.

Mnie zbanuja za offtop ;]

#6243 post71

post71
  • 7 posts

Posted 22 April 2012 - 19:20

ponocy a co jesli po wszystkim w itunsie wyskakuje ze karta sim nie jest obslugiwana ma tak ktos ? jesli ktos wie co zrobic prosze o odpowiedz z gory dziekuje

#6244 mlody19881

mlody19881
  • 22 posts

Posted 22 April 2012 - 19:20

Przydaloby sie jeszcze ominiecie aktywacji w iPhonie 4s:/

#6245 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 22 April 2012 - 19:22

a co jesli po wszystkim w itunsie wyskakuje ze karta sim nie jest obslugiwana ma tak ktos ? jesli ktos wie co zrobic prosze o odpowiedz z gory dziekuje

Mogę ci Gevey Sprzedać.

#6246 post71

post71
  • 7 posts

Posted 22 April 2012 - 19:25

a posiadasz na 4.11.08 ? to chetnie kupie :P:D a tak serio to jak bys pomogl to bylbym wdzieczny bardzo mocno :D

#6247 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 22 April 2012 - 19:27

a posiadasz na 4.11.08 ? to chetnie kupie :P:D a tak serio to jak bys pomogl to bylbym wdzieczny bardzo mocno :D

Napisz wszystkie informacje o telefonie itd. i z jakim poradnikiem robiłeś ten cały myk.

#6248 post71

post71
  • 7 posts

Posted 22 April 2012 - 19:33

iphone 4 ios 5.0.1 bb 4.11.08 32 gb i robilem sposob ze stronki macrama

---------- Wpis dodano o 20:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:29 ----------

modlin dobra dzieki uruchomilem od nowa komputer i dziala :D mega dzieki za checi jestes masterem :P

#6249 runeone

runeone
  • 25 posts

Posted 22 April 2012 - 19:39

Kupując dostałem informację, że sieć z AT&T jest, taką też kartę dostałem w zestawie. Jest jakiś szybki sposób, żeby sprawdzić z jakiej sieci jest telefon? Wtedy miałbym 100% pewność.

#6250 Lukasziom

Lukasziom
  • 21 posts

Posted 22 April 2012 - 19:44

Może ktoś napisać krok po kroku jak to zrobić?

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users