Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#5976 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 11 April 2012 - 19:02

Też przed chwilą dzwoniłem. Trochę był stres przed tym jak sprawdzi się teoretyczna znajomość języka angielskiego w praktyce, ale wszystko poszło dobrze :)
Chyba. Bo ja na przykład nie musiałem podawać numeru telefonu, tylko e-mail. Nie otrzymałem też "case number".
W każdym razie pod koniec pani oznajmiła, że przewidywana data odblokowania telefonu 19.04.2012.
Konsultantki faktycznie miłe - czuć inną mentalność :)

Tak bardzo miło się rozmawiało nie tak jak u nas jak człowiek chcę coś załatwić :D No ja dzwoniłem wczoraj i mi powiedziała że szacowany czas to plus/minus 5-7 dni, i mi się zdaję że jakby telefon nie był zdatny do odblokowania to by chyba nie chcieli tych wszystkich danych? No chyba że się zdziwię i mi przyślą maila lub zadzwonią że niestety mój iPhone nie nadaję się do odblokowania mam nadzieję że teraz to wystarczy tylko czekać! Tylko cholera jak źle mnie babka zrozumiała i źle tam wpisała maila to co wtedy? Niby ma mój numer telefonu [który był podany już na pewno poprawnie :P]... pożyjemy, zobaczymy. Aha teraz tak sobie chciałem spróbować ten sposób "deaktywacji" przez redsn0w dałem tak jak jest w instrukcji i po resecie nic się nie zmieniło dalej mam tak jakby aktywowany... Bo w przeciwnym razie po włączeniu iTunes byłaby informacją żebym aktywował iPhone, tak? Może najnowszy iOS 5.1 który mam obecnie zainstalowany ma coś do tego...

#5977 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 April 2012 - 19:27

Jak brała od ciebie numer IMEI to szła sprawdzić czy się da. Skoro wzięła resztę danych to powinno być wszystko ok. Chociaż mi powiedziała że na 100 % to będzie wiadomo jak mail przyjdzie. Ja też miałem fazę jak podawałem maila. Ale literowałem jej wszystko i chyba załapała. Zresztą i tak jak mail nie przyjdzie to w itunes od razu jak tylko będzie taka opcja to powie że jest odblokowany i żeby aktualizować. Tylko teraz ja mam takie pytanie dla osób które już mają odblokowane. Czy ta informacja pojawia się nawet jak mam włożonego geveya czy muszę sprawdzać na samej karcie sim i podpinać do itunes?

#5978 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 11 April 2012 - 19:38

Jak brała od ciebie numer IMEI to szła sprawdzić czy się da.
Skoro wzięła resztę danych to powinno być wszystko ok. Chociaż mi powiedziała że na 100 % to będzie wiadomo jak mail przyjdzie.
Ja też miałem fazę jak podawałem maila. Ale literowałem jej wszystko i chyba załapała.
Zresztą i tak jak mail nie przyjdzie to w itunes od razu jak tylko będzie taka opcja to powie że jest odblokowany i żeby aktualizować.

Tylko teraz ja mam takie pytanie dla osób które już mają odblokowane. Czy ta informacja pojawia się nawet jak mam włożonego geveya czy muszę sprawdzać na samej karcie sim i podpinać do itunes?

Mnie się wydaję że w ogóle Ci nic nie wyświetli trzeba zrobić restore lub to "deactivate" i wtedy jak jest czysty system po restorze wkładasz kartę bez GEVEY'a i powinno wtedy "załapać i go odblokować, ja zrobię coś takiego po tygodniu licząc od dzisiaj jak nawet nic nie przyjdzie to zrobię restore tylko oczywiście w programie sn0wbreeze bez aktywacji żeby mi nie podniosło bb bo bym został wtedy na lodzie ;) wtedy po wgraniu wsadzę swoją kartę PLAY'a bez GEVEY [ w moim przypadku iTiim - jeden pieron ;] uruchomię iTunes i zobaczę czy ruszy czy nie... Jak nie to zawszę mam ten niby numer i przedzwonie jeszcze raz :)

BTW. Max Payne już dostępny - miłego grania ;)

#5979 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 April 2012 - 19:49

Tylko że ja nic nie miałem zmieniane w Iphonie. Mam geveya. iOS 5.0 i BB 04.10.01. Podobno informacja i możliwości odblokowania ma się pojawić zaraz po podpięciu do itunes.

#5980 voitus

voitus
  • 11 posts

Posted 11 April 2012 - 20:08

Też zadzwoniłem i przyjęli Też mam ip4 z simlockiem, poniżej dane uzyskane za darmo ze strony simlock24.pl country code: USA (United States) purchase date: 2010-07-29 (t1, Purchase Date Validated) purchase country: US (United States) warranty coverage: Out of Warranty registered: yes activated: yes carrier: AT&T (United States) factory locked: yes authorized unlocking possible: - Miły pan z at&t w USA (telefon z postów wyżej) przyjął zlecenie pytając o IMEI , imię nazwisko i email, podał numer sprawy i że do 19 kwietnia odblokują. Jak będzie gotowe dostanę maila z instrukcjami co robić dalej.

#5981 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 April 2012 - 20:20

Też mam ip4 z simlockiem, poniżej dane uzyskane za darmo ze strony simlock24.pl

country code: USA (United States)
purchase date: 2010-07-29 (t1, Purchase Date Validated)
purchase country: US (United States)
warranty coverage: Out of Warranty
registered: yes
activated: yes
carrier: AT&T (United States)
factory locked: yes
authorized unlocking possible: -

Miły pan z at&t w USA (telefon z postów wyżej) przyjął zlecenie pytając o IMEI , imię nazwisko i email, podał numer sprawy i że do 19 kwietnia odblokują.
Jak będzie gotowe dostanę maila z instrukcjami co robić dalej.

To widzę że jak na razie wszystkim się udaje z nimi jakoś dogadać:) Ciekawe czy to faktycznie będzie aż tak proste i w przyszłym tygodniu wszystkie Iphony będą FREE:))

#5982 Polako

Polako
  • 10 posts
  • SkądKraków

Posted 11 April 2012 - 20:46

Witam. Próbowałem się tego doszukać wszędzie, na google oraz dogłębnie na forum, widziałem klika podobnych wątków, ale nie zakończonych powodzeniem. A więc. Posiadam iPhone 3GS 8GB z jailbreakiem, był bez simlocka(zdjęty nie na trwałe), z softem 4.3.2. Coś jednak podkusiło mnie, żeby zrobić upgrade do 5.0.1, ale że w iTunes nie znalazłem takiej opcji, zaktualizowałem do 5.1 z myślą, że zrobię potem downgrade do 5.0.1 a następnie jailbreak. Ale jednak nie zostałem uprzedzony o tym, że mój simlock powróci. Co prawda 5.0.1 wgrał się, ale nie jest zaktualizowany do końca, czyli jak włączam telefon, wybieram kraj, region, siec wi-fi, wyskakuje komunikat: "Aktywowanie iPhone'a może potrwać do 3 min'', potem jednak wyskakuje komunikat: ''iPhone nie został aktywowany, serwer aktywacji jest tymczasowo nie dostępny.'' Dodam jeszcze, że pokazuje mi brak sieci, a jak podpinam go do kompa to w iTunes pisze, że nie mam karty sim włożonej;/ Sądząc po języku ulotek w opakowaniu, siec macierzysta to Hiszpania, Portugalia, Włochy, coś w ten deseń. Reasumując telefon padł trupem i albo mogę patrzyć na ten komunikat albo na wyłączony ekran;) Proszę o pomoc.

#5983 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 11 April 2012 - 21:48

Witam. Próbowałem się tego doszukać wszędzie, na google oraz dogłębnie na forum, widziałem klika podobnych wątków, ale nie zakończonych powodzeniem. A więc. Posiadam iPhone 3GS 8GB z jailbreakiem, był bez simlocka(zdjęty nie na trwałe), z softem 4.3.2. Coś jednak podkusiło mnie, żeby zrobić upgrade do 5.0.1, ale że w iTunes nie znalazłem takiej opcji, zaktualizowałem do 5.1 z myślą, że zrobię potem downgrade do 5.0.1 a następnie jailbreak. Ale jednak nie zostałem uprzedzony o tym, że mój simlock powróci. Co prawda 5.0.1 wgrał się, ale nie jest zaktualizowany do końca, czyli jak włączam telefon, wybieram kraj, region, siec wi-fi, wyskakuje komunikat: "Aktywowanie iPhone'a może potrwać do 3 min'', potem jednak wyskakuje komunikat: ''iPhone nie został aktywowany, serwer aktywacji jest tymczasowo nie dostępny.'' Dodam jeszcze, że pokazuje mi brak sieci, a jak podpinam go do kompa to w iTunes pisze, że nie mam karty sim włożonej;/ Sądząc po języku ulotek w opakowaniu, siec macierzysta to Hiszpania, Portugalia, Włochy, coś w ten deseń. Reasumując telefon padł trupem i albo mogę patrzyć na ten komunikat albo na wyłączony ekran;) Proszę o pomoc.

Jak sam piszesz simlock powrócił... więc domyślam się że miałeś zdjętego simlocka programowo teraz prawdopodobnie zostaje ci opcja wgrania bb od iPada i prawdopodobnie utracisz przez to GPS... Napisz konkretnie co teraz masz jaki bb bo soft to wiem 5.0.1...

#5984 homik221

homik221
  • 26 posts

Posted 11 April 2012 - 22:18

albo możesz sprawdzić na co konkretnie masz simlocka tutaj Darmowe sprawdzenie sieci oraz parametrw iPhone, iPhone network check - simlock24.pl - Automatyczny system sprzeday kodw simlock - uwolnij Swj telefon a potem poszukać na simlock.pl albo simlock24.pl czy jest możliwość na stałe go zdjąć i za ile

#5985 adiadrian1

adiadrian1
  • 26 posts

Posted 11 April 2012 - 22:22

Witam, na stronie simlock24.pl dostałem informację: IMEI: 012********** family: iPhone type: iPhone 4 32GB BLACK version: 5.0.1 serial: 870279***** mac: 5C594******* iccid: 89014104243******** country code: USA (United States) purchase date: 2010-06-30 (t1, ) purchase country: US (United States) warranty coverage: Out of Warranty registered: no activated: no Co mam o tym myśleć? Na jaką sieć mam założonego simlock?

#5986 manish

manish
  • 7 posts

Posted 12 April 2012 - 09:56

Witam.To sa dane jakie dostalem ze strony Simlock24.pl IMEI: 013********** family: iPhone type: iPhone 4S 16GB BLACK version: 5.1 serial: DNR********* mac: 183********* iccid: 894**************** country code: USA (United States) purchase date: 2012-02-10 (t1, Purchase Date Validated) purchase country: SE (Sweden) warranty coverage: Limited Warranty warranty date: 2012-02-10 / 2013-02-09 (303 days remaining) registered: yes activated: yes carrier: Telenor (Denmark) factory locked: yes authorized unlocking possible: - Pytanie mam takie :Czy jest mozliwosc sciagniecia simloka samemu?Jak tak to jakim programem i w jaki sposob?IP jest bez JB,a BB z tego co wiem to 20.00.10

#5987 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2012 - 10:10

Da rade geveyem

#5988 manish

manish
  • 7 posts

Posted 12 April 2012 - 10:17

Mozna prosic troche jasniej,niekumam tego zabardzo.Moze posiadasz jakis link gdzie mozna o tym przecztac?I jeszcze 1 pytanko czy gavey to jedyna mozliwosc?

#5989 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2012 - 11:00

GEVEY Ultra S unlock iPhone 4S iOS 5.0, 5.01 baseband (modem firmware) 1.0.11, 1.0.13, 1.0.14

Tak ,chyba ze simlock.pl

#5990 manish

manish
  • 7 posts

Posted 12 April 2012 - 11:53

Jeszcze takie pytanko.Wyczytalem ze mozna zrobic JB na iOS 5.1 sn0wbreeze 2.9.2 lub redsn0w 0.9.10b6.Gdy pruboje zrobic redsn0w 0.9.10b6 po wprowadzeniu w tryb DFU wyskakuj komunikat "You have connected an iPhone4S in DFU mode.There are currently no supported operations for this device in DFU mode.",i niemoge nic dalej zrobic.Oczywiscie IP jest juz w trybie DFU o co chodzi?

#5991 drakkar88

drakkar88
  • 4 posts

Posted 12 April 2012 - 15:32

Wynik dla bb 05.16.05 IMEI: 01198400******* family: iPhone type: iPhone 3GS 16GB BLACK version: 5.0.1 serial: 8893**** mac: 041E******* iccid: 89330129160****** country code: USA (United States) purchase date: 2009-09-17 (t1, Purchase Date Validated) purchase country: FR (France) warranty coverage: Out of Warranty registered: yes activated: yes carrier: Orange (France) factory locked: yes authorized unlocking possible: yes Witam serdecznie. Sprawdziłem dziś mojego iP i wyskoczyło mi coś takiego, pytanie czy istnieje jakaś szansa na ściągnięcie simlocka, jakaś metoda po za wgraniem softu od ipada, zainteresowało mnie głównie to "authorized unlocking possible: yes" czy ktoś wie o co chodzi? Proszę o pomoc

#5992 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 12 April 2012 - 15:42

Teraz właśnie czytam komentarze na forum AT&T i jeden post mnie zaniepokoił: befwaie wrote: This sucks, its been 3 days now/72 hrs and still no email ): I talked to a representative today and asked what is the current status of my case, and they said it was still active, and I asked them if it is a garantee unlock if I have a case on file, and they said it is most likely yes. So everyone, if you have a case filed in, it is a guarantee unlock for your phone. I mean they wouldnt file a case if you didn't qualify for the unlock right? No, it's not a guarantee that you will have your iPhone unlocked. I had a case filed and received an email that said that I didn't qualify for the unlock. Cholera to teraz tydzień w niepewności...

#5993 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2012 - 16:30

Teraz właśnie czytam komentarze na forum AT&T i jeden post mnie zaniepokoił:

befwaie wrote:
This sucks, its been 3 days now/72 hrs and still no email ): I talked to a representative today and asked what is the current status of my case, and they said it was still active, and I asked them if it is a garantee unlock if I have a case on file, and they said it is most likely yes.

So everyone, if you have a case filed in, it is a guarantee unlock for your phone. I mean they wouldnt file a case if you didn't qualify for the unlock right?
No, it's not a guarantee that you will have your iPhone unlocked. I had a case filed and received an email that said that I didn't qualify for the unlock.

Cholera to teraz tydzień w niepewności...

A czy jest na tym forum jakakolwiek wzmianka o tym że komuś odblokowali z AT&T i po jakim czasie?

#5994 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 12 April 2012 - 17:05

No właśnie się jeszcze nie spotkałem z takim postem... ale piszą tam o dacie 16.04 jak oni dzwonili więc może około tej daty będzie coś więcej wiadomo.

#5995 Polako

Polako
  • 10 posts
  • SkądKraków

Posted 12 April 2012 - 19:10

Więc mój baseband to: 06.15.00 I jeszcze jeżeli ma to znaczenie to czekam na odpowiedź od simlock24.pl o sprecyzowaniu mojego simlocka. Jakie kroki dalej podejmować?

#5996 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2012 - 19:19

Jak masz ten baseband to nie wazne na co masz simlocka bo masz baseband od ipada. wystarczy cydia i ultrasn0w

#5997 Hawks

Hawks
  • 9 posts

Posted 12 April 2012 - 19:30

Witam ... dzwoniłem dzisiaj do AT&T ... tak jak wcześniej pisaliście ... kobieta była bardzo miła :] ... ale powiedziała dosadnie że jeżeli ten telefon nie jest na moim rachunku tzn że nie przychodzą od AT&T na bieżąco faktury to nie może obiecać ściągnięcia blokady ... ale z uśmiechem powiedziała, że czekamy 72 godziny ... Pozdrawiam

#5998 Polako

Polako
  • 10 posts
  • SkądKraków

Posted 12 April 2012 - 19:43

No okej, tylko co dalej zrobić bo telefon to cegła jak opisałem parę postów wyżej. Nie bardzo wiem jaka kolejność i jakich programów użyć do tego?

#5999 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2012 - 20:11

A sory ,a nie mozesz go hacktywowac? BO rozumiem ze na tym momencie stoisz?

#6000 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 12 April 2012 - 20:18

Witam ... dzwoniłem dzisiaj do AT&T ... tak jak wcześniej pisaliście ... kobieta była bardzo miła :] ... ale powiedziała dosadnie że jeżeli ten telefon nie jest na moim rachunku tzn że nie przychodzą od AT&T na bieżąco faktury to nie może obiecać ściągnięcia blokady ... ale z uśmiechem powiedziała, że czekamy 72 godziny ...
Pozdrawiam

Mi nic nie mówiła o takich rzeczach..hmmm.. ale dziwne to dla mnie powinno się wiedzieć od razu po podaniu numeru IMEI czy odblokują czy nie, gadać trzeba 20min i okaże się że nic z tego nie będzie a człowiek się tylko nastawia :/ No nic pozostaje czekać na sygnał od nich telefonicznie lub mailowo.. A co do czasu oczekiwania to mi znów powiedziała około 5-7 dni roboczych - widzę że każdy każdemu mówi co innego.. A na forum AT&T ludzie też mają czekać ponoć do 16 plus/minus więc też wychodzi te 5 dni.. [post był ze wczoraj ;) ]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users