Posted 11 April 2012 - 20:46
Witam. Próbowałem się tego doszukać wszędzie, na google oraz dogłębnie na forum, widziałem klika podobnych wątków, ale nie zakończonych powodzeniem. A więc. Posiadam iPhone 3GS 8GB z jailbreakiem, był bez simlocka(zdjęty nie na trwałe), z softem 4.3.2. Coś jednak podkusiło mnie, żeby zrobić upgrade do 5.0.1, ale że w iTunes nie znalazłem takiej opcji, zaktualizowałem do 5.1 z myślą, że zrobię potem downgrade do 5.0.1 a następnie jailbreak. Ale jednak nie zostałem uprzedzony o tym, że mój simlock powróci. Co prawda 5.0.1 wgrał się, ale nie jest zaktualizowany do końca, czyli jak włączam telefon, wybieram kraj, region, siec wi-fi, wyskakuje komunikat: "Aktywowanie iPhone'a może potrwać do 3 min'', potem jednak wyskakuje komunikat: ''iPhone nie został aktywowany, serwer aktywacji jest tymczasowo nie dostępny.'' Dodam jeszcze, że pokazuje mi brak sieci, a jak podpinam go do kompa to w iTunes pisze, że nie mam karty sim włożonej;/ Sądząc po języku ulotek w opakowaniu, siec macierzysta to Hiszpania, Portugalia, Włochy, coś w ten deseń. Reasumując telefon padł trupem i albo mogę patrzyć na ten komunikat albo na wyłączony ekran;) Proszę o pomoc.