Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#5951 filpop1993

filpop1993
  • 1 posts

Posted 10 April 2012 - 11:43

iphone 4 at&t

Witam
Wczoraj kupiłem na allegro iPhone 4 z simlockiem na at&t. Czytając większość tematów na forumach dot. unlocka na tej sieci , aż się wystraszyłem :D Na szczęście znalazłem parę nadziei na ściągnięcia simlocka , np. dzięki tej metodzie : [url=http://unlockboot.com/2012/04/how-to-unlock-your-at-iphone-4-using.html]How to Unlock your AT&T iPhone 4 Using Online Chat [VIDEO][/url] , mam nadzieję że zadziała... w końcu wydałem tysiaka i przydała by się funkcja telefonu w telefonie ;D

Pozdrawiam
filpop1993

#5952 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 10 April 2012 - 11:46

@juanito26 Możesz mi pomóc jak to zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc! Aha i żeby się nie zdarzyło tak żeby jak zrobię restore do oczywiście iOS 5.1 i podniesie mi baseband do najnowszego i jakimś cudem mi się telefon nie odblokuje to już potem nawet GEVEY nie odblokuję :/

#5953 911T

911T
  • 153 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 April 2012 - 11:51

Witam
Wczoraj kupiłem na allegro iPhone 4 z simlockiem na at&t. Czytając większość tematów na forumach dot. unlocka na tej sieci , aż się wystraszyłem :D Na szczęście znalazłem parę nadziei na ściągnięcia simlocka , np. dzięki tej metodzie : How to Unlock your AT&T iPhone 4 Using Online Chat [VIDEO] , mam nadzieję że zadziała... w końcu wydałem tysiaka i przydała by się funkcja telefonu w telefonie ;D

Pozdrawiam
filpop1993

Ściągnij sobie simlocka za pomocą strony simlock.pl

#5954 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 10 April 2012 - 12:43

Ściągnij sobie simlocka za pomocą strony simlock.pl

Z sieci AT&T nie ściągniesz simlocka na tym portalu.

#5955 juanito26

juanito26
  • 45 posts

Posted 10 April 2012 - 12:57

Ale jak mam Ci pomóc? mam pisać za ciebie emaile do PoS.
PrtSc zrobisz tak:
ustawienia/ogólne/to urządzenie i teraz wciskasz równoczesnie przycisk houme i ten na górze zrobi ci zrzut z ekranu
piszesz na adres partnershipops@att.com z prośbą o odblokowanie przesyłasz zrobiony zrzut i tyle.
a i jeszcze jedno trzymasz kciuki !!! jak ci odblokują to dostaniesz od nich info podłączysz tel do itunes z karta zablokowaną i finał !!
nie obawiaj się podniesienia bb bo nie bedzie to miało dla ciebie znaczenia sim lock ff a jak ci nie uwzględnią to nie bedziesz aktualizował.
cieszysz sie odblokowanym ipkiem

#5956 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 10 April 2012 - 13:41

PrtSc zrobisz tak:
ustawienia/ogólne/to urządzenie i teraz wciskasz równoczesnie przycisk houme i ten na górze zrobi ci zrzut z ekranu
piszesz na adres partnershipops@att.com z prośbą o odblokowanie przesyłasz zrobiony zrzut i tyle.
a i jeszcze jedno trzymasz kciuki !!! jak ci odblokują to dostaniesz od nich info podłączysz tel do itunes z karta zablokowaną i finał !!
nie obawiaj się podniesienia bb bo nie bedzie to miało dla ciebie znaczenia sim lock ff a jak ci nie uwzględnią to nie bedziesz aktualizował.

Czyli jak mi przyślą maila że mi odblokowali to podpinam ipka z karta np PLAY i musze zrobic restore czy mi wyswietli od razu komunikat że ipek został odblokowany? Ty to już masz za sobą? z góry dzięki!

A po jakim czasie od wysłania do nich maila otrzymałeś odpowiedz? Ja właśnie zrobiłem tak jak napisałeś zrobiłem screen'a z numerem seryjnym i IMEI i podesłałem pod podany przez Ciebie adres mail z dopiskiem o odblokowanie. Nawet zmieniłem im język na angielski żeby nie było wątpliwości :P Teraz pozostaje trzymać kciuki!

#5957 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 April 2012 - 14:42

ściąganie simlocka z at&t
Jeżeli ktoś zakupił tel w USA za pełną kwotę + podatek w moim przypadku 499$ + 35$ i ma simlocka to wystarczy zeskanowac dowód zakupu i przesłać wraz z numerem imei na adres Partnership Operations partnershipops@att.com z proźbą o odplokowanie.
Nic nie kosztuje blokada zostanie usunięta w przeciągi max 4 dni.

Pozdrawiam

---------- Wpis dodano o 11:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:28 ----------

sorki za literowki :-)

Wysłałem im dzisiaj maila ze skanem paragonu z Apple Store w Nowym Jorku.
Czy myślisz że to wystarczy?
Dostałeś od nich najpierw jakiegoś maila że przyjęli twoje zgłoszenie? Czy od razu po jakimś czasie że jest odblokowany?

#5958 juanito26

juanito26
  • 45 posts

Posted 10 April 2012 - 14:51

tak dostalem od nich informację, że dostali moje zgłoszenie i do rozpatrzenia potrzebny jest nr imei poprosili o przesłanie więc przesłalem.

---------- Wpis dodano o 15:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:47 ----------

a dokładniej takiego
I work with AT&T in the Partnership Operations department and we have received your email requesting to unlock your iPhone device. We would like to review your account and need to ask if you can please provide the mobile number and IMEI for the devices that you are requesting to be unlocked.

Thank you!

The Partnership Ops team

---------- Wpis dodano o 15:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:49 ----------

a po kilku dniach chyba 2,3 dni takiego
Thank you for providing the details that we requested. We have reviewed the request and made an exception to unlock your iPhone.

To complete the unlock process, please tether your iPhone to iTunes. Once that is complete, your device has successfully been unlocked.

Below is a link to an Apple article to assist if you should have any questions.

iPhone: Troubleshooting authorized unlock issues

Thank you!

The Partnership Ops team

---------- Wpis dodano o 15:51 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:50 ----------

dokladnie tak

#5959 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 10 April 2012 - 15:07

IMEI to wiem a to całe "mobile number" - numer seryjny? chyba nie chodzi o numer komórki bo mam w PLAYu :P

#5960 misiu0126

misiu0126
  • 374 posts

Posted 10 April 2012 - 15:46

jeśli się komuś uda odblokować bez dawania paragonu to proszę napisać

#5961 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 April 2012 - 16:04

[ciach]

Napisz porządnie, bo wyszło coś dziwnego i niezrozumiałego. renqien

#5962 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 April 2012 - 17:34

Przed chwila dzwoniłem do AT&T (przy okazji polecam google voice bo jest za free).
Odebrała BAAAAARDZO miła Pani ,która powiedziała ,że bez problemu w ciągu 4 dni mi odblokują telefon :)
Potwierdzenie ma przyjść na mejla.
Rozmowa trwała z 15min ,bo dała mnie na "hold" no i troche było nie porozumień w literowaniu nazwiska i mejla ,haha! :D
BTW nawet nie chciała dowodu zakupu

---------- Wpis dodano o 18:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:25 ----------

@juanito26

Możesz mi pomóc jak to zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc!

Aha i żeby się nie zdarzyło tak żeby jak zrobię restore do oczywiście iOS 5.1 i podniesie mi baseband do najnowszego i jakimś cudem mi się telefon nie odblokuje to już potem nawet GEVEY nie odblokuję :/

Jak dostaniesz info ze Ci odblokowali to na wszelki wypadek nie rob restore! Tylko kliknij w redsn0w DEACTIVATE i zobacz czy sie aktywuje

#5963 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 10 April 2012 - 18:02

Przed chwila dzwoniłem do AT&T (przy okazji polecam google voice bo jest za free).
Odebrała BAAAAARDZO miła Pani ,która powiedziała ,że bez problemu w ciągu 4 dni mi odblokują telefon :)
Potwierdzenie ma przyjść na mejla.
Rozmowa trwała z 15min ,bo dała mnie na "hold" no i troche było nie porozumień w literowaniu nazwiska i mejla ,haha! :D
BTW nawet nie chciała dowodu zakupu

---------- Wpis dodano o 18:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:25 ----------

Jak dostaniesz info ze Ci odblokowali to na wszelki wypadek nie rob restore! Tylko kliknij w redsn0w DEACTIVATE i zobacz czy sie aktywuje

Albo po prostu wyjmę kartę iTiim i wsadzę samą PLAYa i zobacze czy złapie zasięg :D A tak BTW czemu podawałeś nazwisko? nie wystraczył mail i numer IMEI? pozdro

#5964 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 April 2012 - 18:13

Bo napierw mnie zapytala o numer AT&T ,no to mowie ze dzwonie z zagranicy. No to sie pyta skad ,ja ze z Polski. Aha no ok fajnie. Zapytala o nazwisko i imie i potem sie do mnie zwracala na Mr. Nazwisko :D

Jak mi sie wszystko uda i rzeczywiscie zdejma tego simlocka to odrazu tutaj napisze :)

---------- Wpis dodano o 19:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:09 ----------

Albo po prostu wyjmę kartę iTiim i wsadzę samą PLAYa i zobacze czy złapie zasięg :D

Tak nie mozesz ,bo on musi sie polaczyc i aktywowac z itunes

#5965 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 10 April 2012 - 18:20

Bo napierw mnie zapytala o numer AT&T ,no to mowie ze dzwonie z zagranicy. No to sie pyta skad ,ja ze z Polski. Aha no ok fajnie. Zapytala o nazwisko i imie i potem sie do mnie zwracala na Mr. Nazwisko :D

Jak mi sie wszystko uda i rzeczywiscie zdejma tego simlocka to odrazu tutaj napisze :)

---------- Wpis dodano o 19:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:09 ----------

Tak nie mozesz ,bo on musi sie polaczyc i aktywowac z itunes

Aha to spoko jakaś laska była :D A czytałem że wymagany jest restore przy unlocku tylko jak zrobie ten restore bo pewnie trzeba zrobić go na "czysto" bez żadnych redsn0w i sn0wbreeze i wtedy mi podniesie bb a tego bym nie chciał zostać i z podniesionym bb i bez unlocka :/ Ale będę tu zaglądał i czekał jak to będzie u Ciebie :D
Aha i ewentualnie możesz napisać pod jaki numer dzwoniłeś? Bo widziałem dużo tych numerów i nie wiem pod który ewentualnie zadzwonić, a i jeszcze próbuje metodą mailową - zobaczymy jak to będzie :)
znalazłem taki numer:
"International users should dial: 1-800-335-4685"
P.S. Ok już wiem znalazłem takie coś jeszcze by nie robić restore tylko właśnie to "Deactivate" :) http://www.freakgeek...-jailbreak-att/

#5966 deenoos

deenoos
  • 13 posts

Posted 10 April 2012 - 19:30

Już był w ogródku już witał się z gąską... Już się cieszyłem z informacji at&t o odblokowywaniu ponad 2 letnich telefonów, a tu kurcze znalazłem dowód zakupu i okazało się, że moje cudo było zakupione 9 sierpnia 2010 :( Tylko, że nie mam teraz pewności czy był kupiony jako nowy, ale cóż trzeba spróbować i wysłać do jankesów prośbę o odblokowanie. Jak komuś już odblokują to niech się pochwali.

#5967 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 April 2012 - 21:01

PrtSc zrobisz tak:

Wysłałem im tego maila ze skanem paragonu z zakupu i nie dostałem żadnego maila z potwierdzeniem że przyjęli zgłoszenie ani że potrzebują jakieś dodatkowe dane.
Także chyba z tego sposobu nic nie będzie:(

#5968 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 10 April 2012 - 22:03

Już się cieszyłem z informacji at&t o odblokowywaniu ponad 2 letnich telefonów, a tu kurcze znalazłem dowód zakupu i okazało się, że moje cudo było zakupione 9 sierpnia 2010 :(

Tylko, że nie mam teraz pewności czy był kupiony jako nowy, ale cóż trzeba spróbować i wysłać do jankesów prośbę o odblokowanie.
Jak komuś już odblokują to niech się pochwali.

Źle rozumujecie telefon nie musi mieć dwóch lat a nawet nie może! Oczywiście w przypadku iPhone'a 4 gdyż jego premiera była w czerwcu-lipcu 2010 ma być skończona umowa z AT&T.
A więc wysłałem maila tak jak wcześniej napisałem ze screenem tych danych czyli IMEI itd. i dziś wieczorem zadzwoniłem do nich na numer TEN: 1-800-335-4685 z Google Voice za darmo oczywiście :) Zanim napiszę procedurę jak wyglądała rozmowa opiszę jakiego mam tego iPhone'a - A więc kupiłem go w październiku 2010 z Allegro oczywiście z simlockiem na AT&T (Bo jak głupi myślałem że DEV TEAM wyda szybko narzędzie do odblokowania jak to bywało wcześniej przed bb 02.10.04 ;) więc nawet nie wiedziałem kto i gdzie go kupił czy to w kontrakcie dostał ktoś telefon czy bezpośrednio za full price w AT&T tego nie wiem i nie mogłem sprawdzić ale i tak postanowiłem zadzwonić [A co mi tam!] A więc wracając do meritum sprawy czyli przebieg rozmowy. Gdy dzwonimy włącza się automatyczna sekretarka i wtedy mamy podać swój numer AT&T którego oczywiście nie mamy [Bo skąd?] więc sobie grzecznie czekamy aż sekretarka powie nam że zaraz zostaniemy połączeni z operatorem i że oczywiście dla bezpieczeństwa rozmowa jest nagrywana... Po połączeniu i przedstawieniu się operatora [W moim przypadku operatorki - o bardzo miłym głosie ;) zapytała w czym może służyć więc wtedy mówimy, że chcemy odblokować iPhone'a i jak poprosi nas znów o numer AT&T mówimy że dzwonimy z zagranicy a mianowicie z Polski, podajemy nasz numer IMEI i czekamy czy nasz iPhone może być odblokowany [czekamy jakieś max 2-3min] Po Chwała Bogu pozytywnym rozpatrzeniu [tak jak u mnie] podajemy imię i nazwisko (oczywiście oni nie zrozumieją wiec w moim przypadku tłumaczenie zajęło jakieś 5min ;P każdą literkę po kolei by nie było błędów) potem podajemy nasz numer telefonu jaki obecnie używamy tutaj u nas - powiedziałem czy może być Polski numer telefonu a ona że tak to nie ma znaczenia bo Oni dzwonią jeśli iPhone zostanie odblokowany a jeśli nie odbierzemy albo coś innego to wtedy wysyłają potwierdzenie na maila który trzeba też podać [mała rada nie mówcie na to @-monkey tylko -at ;) np jankowalski-at-me.com / jankowalski@me.com ] Po podaniu tego wszystkiego operator-ka powtarza wszystkie dane czy jest poprawnie, po tym podaję nam numer [case numer] który sobie zapisujemy (potrzebny jest jeśli by do nas nikt nie zadzwonił ani nie wysłał nam żadnego maila w ciągu 5-7 dni roboczych wtedy dzwonimy raz jeszcze podajemy nasz numer - u mnie wygląda coś takiego CNXXXXXXX_XXXXXXX - Jak mi dyktowała to po tych ośmiu cyfrach jest "_" i powiedziała "underscore" więc zapytałem co to jest :P więc potem użyła innego słówka na to czyli "low line" to już skumałem o co chodzi :) Piszę takie bzdury i szczegóły by ktoś kto będzie dzwonił i załatwiał nie miał problemów :) Po podaniu numeru tłumaczy nam jak wygląda ta procedura którą opisałem wcześniej że pierw dzwonią po co ten numer itp itd Na końcu zapyta nas czy czegoś sobie jeszcze życzymy, mówimy że nie (no chyba że ktoś jeszcze chce o coś zapytać ;) i życzymy miłego dnia i dziękujemy za miłą obsługę :)
Tak to plus/minus tekstowo zobrazowałem jak wyglądała rozmowa wiadomo jest pewnie tam multum tych operatorów i przebieg rozmowy itp może być zgoła inny to wiadomo. Ok więc pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg wydarzeń co z tym unlockiem - jeśli się uda od razu napiszę TU na forum.

#5969 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 April 2012 - 22:09

Jak mi dyktowała to po tych ośmiu cyfrach jest "_" i powiedziała "underscore" więc zapytałem co to jest :P

Haha tez nie wiedzialem o co chodzi :P Dopiero po kilku sekundach skojarzylem

#5970 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 10 April 2012 - 22:29

Tylko teraz tak mi przyszło do głowy jak podałem swojego maila - tomi676@me.com i nie wiem czy czasem nie napisała go tak jak oni czytają czyli tommy676 lub coś w ten deseń :/ ale jest numer telefonu podany jakby coś :P Jak tobie szybciej dojdzie jakiś mail czy telefon od nich to napisz czy udało Ci się odblokować ipka i czy używać będziesz tej opcji w redsn0w "Deactivate"
pozdro!

#5971 thomas56

thomas56
  • 12 posts

Posted 10 April 2012 - 22:51

tez dzwonilem i wygladalo to dokladnie tak samo jak u Was, z jednym malym wyjatkiem, nie dostalem zadnego case numeru w przypadku jakiejs pomylki z ich strony :(

#5972 radkowski

radkowski
  • 146 posts
  • SkądPRA

Posted 11 April 2012 - 15:56

Witajcie, mam możliwość kupna 4S z sieci AT&T i nie wiem czy warto ryzykować. Obecny właściciel otrzymał go w prezencie i nie posiada żadnego dokumentu zakupu. Jak myślicie jakie są szanse zdjęcia blokady przez AT&T.

#5973 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 11 April 2012 - 16:41

Nie ma szans, chyba że poczekasz aż skończy się kontrakt z AT&T lub jesteś żołnierzem (wtedy od razu można)...

#5974 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 April 2012 - 17:46

Dzisiaj i mnie się udało dostać case number:) Przewidywana data odblokowania telefonu 19.04.2012 ale Pani powiedziała że najprawdopodobniej do końca tygodnia będzie już wszystko ok. A tak w ogóle to oni się tam zachowują na tej infolinii jak to to zdjęcie simlocka było ich życiową misją:) Strasznie są mili i bardzo przeżywają to jak cię słabo słychać lub trzeba literować im nasze polskie nazwisko:))

#5975 lglglgm

lglglgm
  • 8 posts

Posted 11 April 2012 - 18:30

Dzisiaj i mnie się udało dostać case number:)
Przewidywana data odblokowania telefonu 19.04.2012 ale Pani powiedziała że najprawdopodobniej do końca tygodnia będzie już wszystko ok.

A tak w ogóle to oni się tam zachowują na tej infolinii jak to to zdjęcie simlocka było ich życiową misją:)
Strasznie są mili i bardzo przeżywają to jak cię słabo słychać lub trzeba literować im nasze polskie nazwisko:))

Też przed chwilą dzwoniłem. Trochę był stres przed tym jak sprawdzi się teoretyczna znajomość języka angielskiego w praktyce, ale wszystko poszło dobrze :)
Chyba. Bo ja na przykład nie musiałem podawać numeru telefonu, tylko e-mail. Nie otrzymałem też "case number".
W każdym razie pod koniec pani oznajmiła, że przewidywana data odblokowania telefonu 19.04.2012.
Konsultantki faktycznie miłe - czuć inną mentalność :)

BTW
Korzystałem z darmowej aplikacji na iOS "Talkatone", którą gorąco polecam. Jeśli komuś nie udawałoby się z niej zadzwonić to trzeba:
1. Wejść na swoje konto GMail
2. Zmienić język GMaila na "U.S. English"
3. Kliknąć na "Call Phone"
4. Połączyć się z dowolnym numerem
5. Kliknąć na "Accept and install" (czy coś takiego)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users