Witam
Wczoraj kupiłem na allegro iPhone 4 z simlockiem na at&t. Czytając większość tematów na forumach dot. unlocka na tej sieci , aż się wystraszyłem

Pozdrawiam
filpop1993
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 10 April 2012 - 11:43
Posted 10 April 2012 - 11:46
Posted 10 April 2012 - 11:51
Witam
Wczoraj kupiłem na allegro iPhone 4 z simlockiem na at&t. Czytając większość tematów na forumach dot. unlocka na tej sieci , aż się wystraszyłemNa szczęście znalazłem parę nadziei na ściągnięcia simlocka , np. dzięki tej metodzie : How to Unlock your AT&T iPhone 4 Using Online Chat [VIDEO] , mam nadzieję że zadziała... w końcu wydałem tysiaka i przydała by się funkcja telefonu w telefonie ;D
Pozdrawiam
filpop1993
Posted 10 April 2012 - 12:43
Ściągnij sobie simlocka za pomocą strony simlock.pl
Posted 10 April 2012 - 12:57
Posted 10 April 2012 - 13:41
Ale jak mam Ci pomóc? mam pisać za ciebie emaile do PoS.
PrtSc zrobisz tak:
ustawienia/ogólne/to urządzenie i teraz wciskasz równoczesnie przycisk houme i ten na górze zrobi ci zrzut z ekranu
piszesz na adres partnershipops@att.com z prośbą o odblokowanie przesyłasz zrobiony zrzut i tyle.
a i jeszcze jedno trzymasz kciuki !!! jak ci odblokują to dostaniesz od nich info podłączysz tel do itunes z karta zablokowaną i finał !!
nie obawiaj się podniesienia bb bo nie bedzie to miało dla ciebie znaczenia sim lock ff a jak ci nie uwzględnią to nie bedziesz aktualizował.
cieszysz sie odblokowanym ipkiem
Posted 10 April 2012 - 14:42
ściąganie simlocka z at&t
Jeżeli ktoś zakupił tel w USA za pełną kwotę + podatek w moim przypadku 499$ + 35$ i ma simlocka to wystarczy zeskanowac dowód zakupu i przesłać wraz z numerem imei na adres Partnership Operations partnershipops@att.com z proźbą o odplokowanie.
Nic nie kosztuje blokada zostanie usunięta w przeciągi max 4 dni.
Pozdrawiam
---------- Wpis dodano o 11:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:28 ----------
sorki za literowki :-)
Posted 10 April 2012 - 14:51
Posted 10 April 2012 - 15:07
Posted 10 April 2012 - 15:46
Posted 10 April 2012 - 16:04
Posted 10 April 2012 - 17:34
@juanito26
Możesz mi pomóc jak to zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc!
Aha i żeby się nie zdarzyło tak żeby jak zrobię restore do oczywiście iOS 5.1 i podniesie mi baseband do najnowszego i jakimś cudem mi się telefon nie odblokuje to już potem nawet GEVEY nie odblokuję :/
Posted 10 April 2012 - 18:02
Przed chwila dzwoniłem do AT&T (przy okazji polecam google voice bo jest za free).
Odebrała BAAAAARDZO miła Pani ,która powiedziała ,że bez problemu w ciągu 4 dni mi odblokują telefon
Potwierdzenie ma przyjść na mejla.
Rozmowa trwała z 15min ,bo dała mnie na "hold" no i troche było nie porozumień w literowaniu nazwiska i mejla ,haha!
BTW nawet nie chciała dowodu zakupu
---------- Wpis dodano o 18:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:25 ----------
Jak dostaniesz info ze Ci odblokowali to na wszelki wypadek nie rob restore! Tylko kliknij w redsn0w DEACTIVATE i zobacz czy sie aktywuje
Posted 10 April 2012 - 18:13
Albo po prostu wyjmę kartę iTiim i wsadzę samą PLAYa i zobacze czy złapie zasięg
Posted 10 April 2012 - 18:20
Bo napierw mnie zapytala o numer AT&T ,no to mowie ze dzwonie z zagranicy. No to sie pyta skad ,ja ze z Polski. Aha no ok fajnie. Zapytala o nazwisko i imie i potem sie do mnie zwracala na Mr. Nazwisko
Jak mi sie wszystko uda i rzeczywiscie zdejma tego simlocka to odrazu tutaj napisze
---------- Wpis dodano o 19:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:09 ----------
Tak nie mozesz ,bo on musi sie polaczyc i aktywowac z itunes
Posted 10 April 2012 - 19:30
Posted 10 April 2012 - 21:01
Ale jak mam Ci pomóc? mam pisać za ciebie emaile do PoS.
PrtSc zrobisz tak:
ustawienia/ogólne/to urządzenie i teraz wciskasz równoczesnie przycisk houme i ten na górze zrobi ci zrzut z ekranu
piszesz na adres partnershipops@att.com z prośbą o odblokowanie przesyłasz zrobiony zrzut i tyle.
a i jeszcze jedno trzymasz kciuki !!! jak ci odblokują to dostaniesz od nich info podłączysz tel do itunes z karta zablokowaną i finał !!
nie obawiaj się podniesienia bb bo nie bedzie to miało dla ciebie znaczenia sim lock ff a jak ci nie uwzględnią to nie bedziesz aktualizował.
cieszysz sie odblokowanym ipkiem
Posted 10 April 2012 - 22:03
Już się cieszyłem z informacji at&t o odblokowywaniu ponad 2 letnich telefonów, a tu kurcze znalazłem dowód zakupu i okazało się, że moje cudo było zakupione 9 sierpnia 2010
Tylko, że nie mam teraz pewności czy był kupiony jako nowy, ale cóż trzeba spróbować i wysłać do jankesów prośbę o odblokowanie.
Jak komuś już odblokują to niech się pochwali.
Posted 10 April 2012 - 22:09
Jak mi dyktowała to po tych ośmiu cyfrach jest "_" i powiedziała "underscore" więc zapytałem co to jest
Posted 10 April 2012 - 22:29
Posted 10 April 2012 - 22:51
Posted 11 April 2012 - 15:56
Posted 11 April 2012 - 16:41
Posted 11 April 2012 - 17:46
Posted 11 April 2012 - 18:30
Dzisiaj i mnie się udało dostać case number:)
Przewidywana data odblokowania telefonu 19.04.2012 ale Pani powiedziała że najprawdopodobniej do końca tygodnia będzie już wszystko ok.
A tak w ogóle to oni się tam zachowują na tej infolinii jak to to zdjęcie simlocka było ich życiową misją![]()
Strasznie są mili i bardzo przeżywają to jak cię słabo słychać lub trzeba literować im nasze polskie nazwisko:))
0 members, 3 guests, 0 anonymous users