Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
11474 odpowiedzi w tym temacie

#5876 RYBCZAN

RYBCZAN
  • 16 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 06:59

[CIACH]

Tw贸j wpis zosta艂 usuni臋ty ze wzgl臋du na b艂臋dn膮 pisowni臋. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na 艂atwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekaza膰.
Pami臋taj, na tym forum bezwzgl臋dnie przestrzegamy zasad j臋z. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#5877 janekolcon

janekolcon
  • 19 post贸w
  • Sk膮dNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 08:54

RYBCZAN Jedno co Ci an pewno mog臋 doradzi膰 to nie instaluj fix贸w do 5.01. ja tak z ciekawo艣ci spr贸bowa艂em i teraz mam uwalony telefon zupe艂nie podczas pr贸by w艂膮czenia zapala si臋 tylko logo na szcz臋艣cie mo偶na wprowadzi膰 go w DFU :) tu w艂a艣nie nasuwa si臋 moje kolejne pytanie : co zrobi膰 偶eby on z powrotem dzia艂a艂 ? przypominam 偶e mam BB 6.15.00 i nie wiem czy to nie zmienia sytuacji mog臋 w tym wypadku zrobi膰 restore przez iTunesa ?

#5878 RYBCZAN

RYBCZAN
  • 16 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 09:12

ja w艂a艣nie zrobi艂em tak jak doradzi艂 mi my艣lenie. ca艂y czas si臋 buja艂em bo co艣 nie dzia艂a艂o, to snow, to co艣 innego.
-wszed艂em do redsn0w`a JB (cydia+jeszcze raz BB na 06.15.00),
-nie uruchamia艂em iP z odtworzenia na iTunes, bo tu te偶 ca艂y czas si臋 co艣 sypa艂o,
-justboot, wrzuci艂em sima i 艣miga.

Do moderatora: kasujesz m贸j post, cho膰 pewnie m贸g艂by艣 go poprawi膰, bo pewnie machn膮艂em si臋 w jakim艣 s艂owie, odsy艂asz mnie do jakiej艣 poprawnej pisowni czy co tam jest w tym linku. Twoje dzia艂ania s膮 bez sensu i psujesz ca艂y w膮tek tymi bezmy艣lnymi dzia艂aniami

---------- Wpis dodano o 10:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:11 ----------

fajnie te偶 by by艂o wiedzie膰 co mam napisa膰 jeszcze raz, bo chyba nie my艣lisz, 偶e robie ctrl+c do swojej pami臋ci. mam od tego forum 偶eby wiedzie膰 co napisa艂em

#5879 janekolcon

janekolcon
  • 19 post贸w
  • Sk膮dNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 10:13

a mo偶esz mi teraz powiedzie膰 co ja mam zrobi膰? iphone pad艂 jest w DFU i itunes go czyta mam wgra膰 5.1? tylko nie wiem czy to pomo偶e bo mam BB 6.15.00 a nie chc臋 go jeszcze bardziej uwali膰 bo b臋dzie musia艂 p贸j艣膰 na cz臋艣ci na allegro :)

#5880 Lokria

Lokria
  • 6聽278 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 05 kwietnia 2012 - 10:36

http://myapple.pl/ip...06_15_00-a.html przeczytaj to a dowiesz si臋 nie zrobisz normalnego restore przez Itunes majac ten bb od iPada.

#5881 janekolcon

janekolcon
  • 19 post贸w
  • Sk膮dNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 11:29

a sk膮d mam pobra膰 tego softa?
jest jaka艣 opcja 偶ebym mia艂 5.1?

---------- Wpis dodano o 12:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:24 ----------

dobra 艣ci膮gam 5
przy okazji:
co to znaczy "w opcjax expert zaznaczasz aby by艂 haktywowany. Klikasz bulid ipws."
w jakich opcjach ?
jakim艣 programem si臋 to robi?

#5882 Formel

Formel
  • 6 post贸w
  • Sk膮dByt贸w, PL

Napisano 05 kwietnia 2012 - 13:37

Witam, kupi艂em do艣膰 tanio iPhone 3G, i po tym jak go dosta艂em ju偶, to po w艂o偶eniu karty sim nie wykrywa艂o jej. Postanowi艂em zrobi膰 restore, oraz jailbreka razem ze zdjeciem simlocka. I przy RESTORE wyskoczy艂 b艂膮d 偶e nie mo偶na by艂o uko艅czy膰 odtwarzania. Teraz telefon jest w trybie awaryjnym ca艂y czas. Co mog臋 zrobi膰, aby naprawi膰 ten b艂膮d? Chodzi o iOS 4.2.1

#5883 jocalderone

jocalderone
  • 8 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 13:42

[CIACH]

Tw贸j wpis zosta艂 usuni臋ty ze wzgl臋du na b艂臋dn膮 pisowni臋. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na 艂atwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekaza膰.
Pami臋taj, na tym forum bezwzgl臋dnie przestrzegamy zasad j臋z. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#5884 kizo28

kizo28
  • 4 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:26

[CIACH]

#5885 jocalderone

jocalderone
  • 8 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:53

[CIACH]

---------- Wpis dodano o 15:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:38 ----------

Cze艣膰!
Niestety nie mog臋 znale藕膰 nigdzie 偶adnej konkretnej odpowiedzi, wi臋c musz臋 zapyta膰. Dzi艣 zrobi艂em Jailbreak i zainstalowa艂em CYNDIA. Nast臋pnie chcia艂em odblokowa膰 simlocka za pomoc膮 Cyndi i Gevey Ultra. Okaza艂o si臋, 偶e Cyndia si臋 nie w艂膮cza. Gdy na ni膮 klikn臋, w艂膮cza si臋 czarny ekran a po sekundzie wraca do menu. Wie kto艣 jaki mo偶e by膰 tego pow贸d? Dodatkowo jak kto艣 ogarnia ca艂y temat prosz臋 o instrukcj臋 jak upora膰 si臋 z simlockiem :) :)

#5886 janekolcon

janekolcon
  • 19 post贸w
  • Sk膮dNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 15:13

Czy nikt nie jest w stanie mi pom贸c ? nie wierz臋 偶e nikt nigdy pierwszy raz nie wgrywa艂 nowego softa pisz臋 od 3 stron i nikt mi jeszcze nie odpowiedzia艂 podpowied藕 moderatora nie pomog艂a poniewa偶 tamten temat jest jak dla mnie nieczytelny 艣ci膮gn膮艂em soft 5.0 ale snobrezzer nie dzia艂a na mojej wersji itunes,no wi臋c za aktualizowa艂em program jednak to te偶 nie pomog艂o -iREB-r4 nie wprowadzi艂 mojego iphona w DFU i og贸lnie dalej nie wiem co mam robi膰 je偶eli kto艣 mo偶e mi pom贸c to czekam :) obecnie mam 艣ci膮gni臋ty czysty soft ios 5.0 i nie wiem co dalej robi膰

#5887 Phafor

Phafor
  • 76 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 16:06

Witam, czy u偶ywa kto艣 Gevey z 1.59.00 + 5.1 bez JB? Istnieje taka mo偶liwo艣膰?

#5888 Formel

Formel
  • 6 post贸w
  • Sk膮dByt贸w, PL

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:09

Brak zasi臋gu sieci Witam, mam pewien problem z iPhone 3G(4.2.1). Kupi艂em go przez Allegro. Po w艂o偶eniu karty sim do niego w艂膮czy艂em go, i nie by艂o zasi臋gu sieci. Pr贸bowa艂em na karcie z Plusa, oraz z Orange. Ca艂y czas nie by艂o zasi臋gu, a po chwili komunikat w lewym g贸rnym rogu "Brak sieci". W za艂膮czniku dodaje screen po w艂o偶eniu karty sim do niego. Zrobi艂em Jailbreaka, oraz zdj膮艂em simlocka RedSnowem. Nie wiem czy poprzedni w艂a艣ciciel robi艂 co艣 z nim, bo nie mam ju偶 z nim kontaktu. Jakie艣 propozycje mogliby艣cie mi podsun膮膰 aby rozwi膮za膰 ten problem? Pozdrawiam!

#5889 janekolcon

janekolcon
  • 19 post贸w
  • Sk膮dNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 23:00

Drogi moderatorze ! Ciesz臋 si臋 偶e masz zaj臋cie usuwaj膮c 70% dodawanych post贸w jednak forum nie jest dla Ciebie tylko dla u偶ytkownik贸w nie dubluj臋 post贸w tylko o sobie przypominam bo w膮tpi臋 偶eby ktokolwiek mia艂 ochot臋 cofa膰 si臋 o 4 strony wstecz 偶eby tylko przeczyta膰 z czym mam problem jednak jest to ju偶 nieaktualne poniewa偶 (po UWAGA 3 dniach bez 偶adnej sensownej pomocy) sam sobie poradzi艂em 偶ycz臋 mi艂ego dalszego irytowania forumowicz贸w JAN

#5890 krystianen

krystianen
  • 16 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 23:02

mam ten sam problem na IP4 najprawdopodobniej SIMLOCK. Ja sprawdzi艂em na simlock*pl i okaza艂o si臋 tel ma simlock na tmobile germ.

#5891 janekolcon

janekolcon
  • 19 post贸w
  • Sk膮dNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 23:21

simlock u mnie podobno 艣ci膮gni臋ty ultrasn0wem ale wgl nie czyta kart sim :(

#5892 911T

911T
  • 153 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2012 - 23:26

Ja si臋 pod艂膮czam mam Iphona 4s simlock jest mo偶e na niego Ultrasnow? Mam karte Gevey trubo sim niestety nic..

#5893 dameon

dameon
  • 1聽353 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 06 kwietnia 2012 - 08:36

Ja si臋 pod艂膮czam mam Iphona 4s simlock jest mo偶e na niego Ultrasnow?
Mam karte Gevey trubo sim niestety nic..

Kup oryginaln膮 kart臋 Gevey Ultra S za ok. 160 z艂, w oryginalnym opakowaniu to b臋dzie dzia艂a膰

Ultrasn0w nie ma i raczej nigdy nie b臋dzie...

#5894 vimoco

vimoco
  • 293 post贸w

Napisano 06 kwietnia 2012 - 11:31

Hej, Orientuje si臋 kto艣 z was gdzie 艣ci膮gn臋 simlocki z tych sieci dla iPhone 4 ? Sie膰 "3" - UK, Wielka Brytania Sie膰 "Telekom - T-Mobile" - DE, Niemcy i ceny?

#5895 kajus01

kajus01
  • 897 post贸w
  • Sk膮dZiemia?

Napisano 06 kwietnia 2012 - 11:58

Three UK Three UK 3 Unlock Simlock iPhone 3gs/4 8gb/4/4s (2244245880) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej.
T-mobile.de nie do obej艣cia chyba 偶e masz jaki艣 starszy firmware modemu to gevey sim

#5896 kaktus24

kaktus24
  • 12 post贸w

Napisano 06 kwietnia 2012 - 12:09

Witam, czy karty Gevey dzia艂aj膮 z 4S z CDMA ? Chodzi o to 偶e na pude艂ku pisze specyfikacja i jest tam GSM i CDMA a podobno je艣li 4S ma CDMA to nie b臋dzie dzia艂a膰, prawda to czy ju偶 s膮 jakie艣 kt贸re odblokowuj膮 4s z CDMA ze sprinta ?

#5897 wierzbikowo

wierzbikowo
  • 85 post贸w
  • Sk膮dGorz贸w Wielkopolski

Napisano 06 kwietnia 2012 - 12:49

a ze swisscom kto艣 sie orientuje czy da rade co艣 zrobi膰 ? Albo czy jaki艣 gevey na 5.1 dla iphone 4 jest w planach ? dzi臋ki

#5898 cysio528

cysio528
  • 186 post贸w

Napisano 06 kwietnia 2012 - 15:41

Witam
Mam problem z karta gevey. Karta to gevey supreme (chyba, bo na opakowaniu pisze supreme, na karcie pisze plus, ale opakowanie wyglada na oryginal). Postepuje wg tego filmiku GEVEY SUPREME IT WORKS (SORTA) Unlock iPhone iOS 4.0 - 5.0 BB 1.59/2.10.04/3.10.01/4.10.01/4.11.04 - YouTube i staje gdy dochodzi do dzwonienia na 112. Nie pojawia mi sie zasieg, najpierw jest "Szukam..." a nastepnie "Brak sieci". Dostep do programow sim mam. Co jest przyczyna nie dzia艂ania karty?

#5899 larry92

larry92
  • 5 post贸w

Napisano 06 kwietnia 2012 - 16:01

Witam serdecznie. Kupi艂em iPhone'a 3G. Z kilku powod贸w chc臋 zrobi膰 restore - chc臋, 偶eby telefon wsp贸艂pracowa艂 z moim Apple ID i licz臋, 偶e po restore'ze zacznie dzia艂a膰 mi GPRS z Plusa. Problem jest taki, 偶e boj臋 si臋, ze po restore'ze telefon si臋 zablokuje i chc臋 si臋 dowiedzie膰 czy m贸j telefon ma simlocka zdj臋tego tylko programowo, czy te偶 telefon ma simlock zdj臋ty na sta艂e. Dane, kt贸re zebra艂em: - w Cydii na li艣cie nie mam programu ultrasn0w - soft telefonu to 4.2.1, a Baseband to 05.15.04 - karta Plusa poza GPRSem dzia艂a bez problemu - model telefonu, to MB496PL, czyli pochodzi z Orange PL Czy w takiej sytuacji mog臋 bez strachu zrobi膰 restore?

#5900 dameon

dameon
  • 1聽353 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 06 kwietnia 2012 - 16:09

a ze swisscom kto艣 sie orientuje czy da rade co艣 zrobi膰 ?
Albo czy jaki艣 gevey na 5.1 dla iphone 4 jest w planach ?

dzi臋ki

Ze Swisscom nie da rady. Gevey raczej kiedy艣 wyjdzie

Witam,
czy karty Gevey dzia艂aj膮 z 4S z CDMA ? Chodzi o to 偶e na pude艂ku pisze specyfikacja i jest tam GSM i CDMA a podobno je艣li 4S ma CDMA to nie b臋dzie dzia艂a膰, prawda to czy ju偶 s膮 jakie艣 kt贸re odblokowuj膮 4s z CDMA ze sprinta ?

Jeden z koleg贸w z forum po prostu zadzwoni艂 do Stan贸w i mu odblokowali z tej偶e sieci. Po prostu powiedzia艂, 偶e wyjecha艂 do Polski i nie mo偶e teraz u偶ywa膰 telefonu. Co lepsze - wszystko za darmo

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych