Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#5876 RYBCZAN

RYBCZAN
  • 16 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 06:59

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#5877 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 08:54

RYBCZAN Jedno co Ci an pewno mogę doradzić to nie instaluj fixów do 5.01. ja tak z ciekawości spróbowałem i teraz mam uwalony telefon zupełnie podczas próby włączenia zapala się tylko logo na szczęście można wprowadzić go w DFU :) tu właśnie nasuwa się moje kolejne pytanie : co zrobić żeby on z powrotem działał ? przypominam że mam BB 6.15.00 i nie wiem czy to nie zmienia sytuacji mogę w tym wypadku zrobić restore przez iTunesa ?

#5878 RYBCZAN

RYBCZAN
  • 16 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 09:12

ja właśnie zrobiłem tak jak doradził mi myślenie. cały czas się bujałem bo coś nie działało, to snow, to coś innego.
-wszedłem do redsn0w`a JB (cydia+jeszcze raz BB na 06.15.00),
-nie uruchamiałem iP z odtworzenia na iTunes, bo tu też cały czas się coś sypało,
-justboot, wrzuciłem sima i śmiga.

Do moderatora: kasujesz mój post, choć pewnie mógłbyś go poprawić, bo pewnie machnąłem się w jakimś słowie, odsyłasz mnie do jakiejś poprawnej pisowni czy co tam jest w tym linku. Twoje działania są bez sensu i psujesz cały wątek tymi bezmyślnymi działaniami

---------- Wpis dodano o 10:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:11 ----------

fajnie też by było wiedzieć co mam napisać jeszcze raz, bo chyba nie myślisz, że robie ctrl+c do swojej pamięci. mam od tego forum żeby wiedzieć co napisałem

#5879 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 10:13

a możesz mi teraz powiedzieć co ja mam zrobić? iphone padł jest w DFU i itunes go czyta mam wgrać 5.1? tylko nie wiem czy to pomoże bo mam BB 6.15.00 a nie chcę go jeszcze bardziej uwalić bo będzie musiał pójść na części na allegro :)

#5880 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 kwietnia 2012 - 10:36

http://myapple.pl/ip...06_15_00-a.html przeczytaj to a dowiesz się nie zrobisz normalnego restore przez Itunes majac ten bb od iPada.

#5881 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 11:29

a skąd mam pobrać tego softa?
jest jakaś opcja żebym miał 5.1?

---------- Wpis dodano o 12:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:24 ----------

dobra ściągam 5
przy okazji:
co to znaczy "w opcjax expert zaznaczasz aby był haktywowany. Klikasz bulid ipws."
w jakich opcjach ?
jakimś programem się to robi?

#5882 Formel

Formel
  • 6 postów
  • SkądBytów, PL

Napisano 05 kwietnia 2012 - 13:37

Witam, kupiłem dość tanio iPhone 3G, i po tym jak go dostałem już, to po włożeniu karty sim nie wykrywało jej. Postanowiłem zrobić restore, oraz jailbreka razem ze zdjeciem simlocka. I przy RESTORE wyskoczył błąd że nie można było ukończyć odtwarzania. Teraz telefon jest w trybie awaryjnym cały czas. Co mogę zrobić, aby naprawić ten błąd? Chodzi o iOS 4.2.1

#5883 jocalderone

jocalderone
  • 8 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 13:42

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#5884 kizo28

kizo28
  • 4 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:26

[CIACH]

#5885 jocalderone

jocalderone
  • 8 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:53

[CIACH]

---------- Wpis dodano o 15:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:38 ----------

Cześć!
Niestety nie mogę znaleźć nigdzie żadnej konkretnej odpowiedzi, więc muszę zapytać. Dziś zrobiłem Jailbreak i zainstalowałem CYNDIA. Następnie chciałem odblokować simlocka za pomocą Cyndi i Gevey Ultra. Okazało się, że Cyndia się nie włącza. Gdy na nią kliknę, włącza się czarny ekran a po sekundzie wraca do menu. Wie ktoś jaki może być tego powód? Dodatkowo jak ktoś ogarnia cały temat proszę o instrukcję jak uporać się z simlockiem :) :)

#5886 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 15:13

Czy nikt nie jest w stanie mi pomóc ? nie wierzę że nikt nigdy pierwszy raz nie wgrywał nowego softa piszę od 3 stron i nikt mi jeszcze nie odpowiedział podpowiedź moderatora nie pomogła ponieważ tamten temat jest jak dla mnie nieczytelny ściągnąłem soft 5.0 ale snobrezzer nie działa na mojej wersji itunes,no więc za aktualizowałem program jednak to też nie pomogło -iREB-r4 nie wprowadził mojego iphona w DFU i ogólnie dalej nie wiem co mam robić jeżeli ktoś może mi pomóc to czekam :) obecnie mam ściągnięty czysty soft ios 5.0 i nie wiem co dalej robić

#5887 Phafor

Phafor
  • 76 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 16:06

Witam, czy używa ktoś Gevey z 1.59.00 + 5.1 bez JB? Istnieje taka możliwość?

#5888 Formel

Formel
  • 6 postów
  • SkądBytów, PL

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:09

Brak zasięgu sieci Witam, mam pewien problem z iPhone 3G(4.2.1). Kupiłem go przez Allegro. Po włożeniu karty sim do niego włączyłem go, i nie było zasięgu sieci. Próbowałem na karcie z Plusa, oraz z Orange. Cały czas nie było zasięgu, a po chwili komunikat w lewym górnym rogu "Brak sieci". W załączniku dodaje screen po włożeniu karty sim do niego. Zrobiłem Jailbreaka, oraz zdjąłem simlocka RedSnowem. Nie wiem czy poprzedni właściciel robił coś z nim, bo nie mam już z nim kontaktu. Jakieś propozycje moglibyście mi podsunąć aby rozwiązać ten problem? Pozdrawiam!

#5889 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 23:00

Drogi moderatorze ! Cieszę się że masz zajęcie usuwając 70% dodawanych postów jednak forum nie jest dla Ciebie tylko dla użytkowników nie dubluję postów tylko o sobie przypominam bo wątpię żeby ktokolwiek miał ochotę cofać się o 4 strony wstecz żeby tylko przeczytać z czym mam problem jednak jest to już nieaktualne ponieważ (po UWAGA 3 dniach bez żadnej sensownej pomocy) sam sobie poradziłem życzę miłego dalszego irytowania forumowiczów JAN

#5890 krystianen

krystianen
  • 16 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 23:02

mam ten sam problem na IP4 najprawdopodobniej SIMLOCK. Ja sprawdziłem na simlock*pl i okazało się tel ma simlock na tmobile germ.

#5891 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 05 kwietnia 2012 - 23:21

simlock u mnie podobno ściągnięty ultrasn0wem ale wgl nie czyta kart sim :(

#5892 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2012 - 23:26

Ja się podłączam mam Iphona 4s simlock jest może na niego Ultrasnow? Mam karte Gevey trubo sim niestety nic..

#5893 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 06 kwietnia 2012 - 08:36

Ja się podłączam mam Iphona 4s simlock jest może na niego Ultrasnow?
Mam karte Gevey trubo sim niestety nic..

Kup oryginalną kartę Gevey Ultra S za ok. 160 zł, w oryginalnym opakowaniu to będzie działać

Ultrasn0w nie ma i raczej nigdy nie będzie...

#5894 vimoco

vimoco
  • 293 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 11:31

Hej, Orientuje się ktoś z was gdzie ściągnę simlocki z tych sieci dla iPhone 4 ? Sieć "3" - UK, Wielka Brytania Sieć "Telekom - T-Mobile" - DE, Niemcy i ceny?

#5895 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 06 kwietnia 2012 - 11:58

Three UK Three UK 3 Unlock Simlock iPhone 3gs/4 8gb/4/4s (2244245880) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
T-mobile.de nie do obejścia chyba że masz jakiś starszy firmware modemu to gevey sim

#5896 kaktus24

kaktus24
  • 12 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 12:09

Witam, czy karty Gevey działają z 4S z CDMA ? Chodzi o to że na pudełku pisze specyfikacja i jest tam GSM i CDMA a podobno jeśli 4S ma CDMA to nie będzie działać, prawda to czy już są jakieś które odblokowują 4s z CDMA ze sprinta ?

#5897 wierzbikowo

wierzbikowo
  • 85 postów
  • SkądGorzów Wielkopolski

Napisano 06 kwietnia 2012 - 12:49

a ze swisscom ktoś sie orientuje czy da rade coś zrobić ? Albo czy jakiś gevey na 5.1 dla iphone 4 jest w planach ? dzięki

#5898 cysio528

cysio528
  • 186 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 15:41

Witam
Mam problem z karta gevey. Karta to gevey supreme (chyba, bo na opakowaniu pisze supreme, na karcie pisze plus, ale opakowanie wyglada na oryginal). Postepuje wg tego filmiku GEVEY SUPREME IT WORKS (SORTA) Unlock iPhone iOS 4.0 - 5.0 BB 1.59/2.10.04/3.10.01/4.10.01/4.11.04 - YouTube i staje gdy dochodzi do dzwonienia na 112. Nie pojawia mi sie zasieg, najpierw jest "Szukam..." a nastepnie "Brak sieci". Dostep do programow sim mam. Co jest przyczyna nie działania karty?

#5899 larry92

larry92
  • 5 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 16:01

Witam serdecznie. Kupiłem iPhone'a 3G. Z kilku powodów chcę zrobić restore - chcę, żeby telefon współpracował z moim Apple ID i liczę, że po restore'ze zacznie działać mi GPRS z Plusa. Problem jest taki, że boję się, ze po restore'ze telefon się zablokuje i chcę się dowiedzieć czy mój telefon ma simlocka zdjętego tylko programowo, czy też telefon ma simlock zdjęty na stałe. Dane, które zebrałem: - w Cydii na liście nie mam programu ultrasn0w - soft telefonu to 4.2.1, a Baseband to 05.15.04 - karta Plusa poza GPRSem działa bez problemu - model telefonu, to MB496PL, czyli pochodzi z Orange PL Czy w takiej sytuacji mogę bez strachu zrobić restore?

#5900 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 06 kwietnia 2012 - 16:09

a ze swisscom ktoś sie orientuje czy da rade coś zrobić ?
Albo czy jakiś gevey na 5.1 dla iphone 4 jest w planach ?

dzięki

Ze Swisscom nie da rady. Gevey raczej kiedyś wyjdzie

Witam,
czy karty Gevey działają z 4S z CDMA ? Chodzi o to że na pudełku pisze specyfikacja i jest tam GSM i CDMA a podobno jeśli 4S ma CDMA to nie będzie działać, prawda to czy już są jakieś które odblokowują 4s z CDMA ze sprinta ?

Jeden z kolegów z forum po prostu zadzwonił do Stanów i mu odblokowali z tejże sieci. Po prostu powiedział, że wyjechał do Polski i nie może teraz używać telefonu. Co lepsze - wszystko za darmo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych