Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#5701 HELP

HELP
  • 113 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 22 marca 2012 - 21:29

Też kupiłem od nich kartę, ale zwróciłem i wysłali mi nową, z funkcją uczenia się. Działała bezproblemowo

Mógł byś mi podrzucić tą "funkcje" ? Proszę o jakieś sensowne odpowiedzi.

#5702 Akoss

Akoss
  • 6 postów

Napisano 22 marca 2012 - 21:35

Kupiłem kartę Gevey Ultra na allegro. Jest jednak jeden problem. Bardzo rzadko mi wyskakuje komunikat. Jak wyskoczył komunikat robiłem dokładnie tak jak było w filmach instruktażowych lub poradnikach. Niestety simlock jak był tak jest. Największym problemem jest brak manu Aplikacje Sim, którego u mnie nie ma. Kartę jak i geveya czyściłem. Bez skutku. Co robić z fantem? Kupić nowego geveya?

#5703 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 22 marca 2012 - 21:38

Kupiłem kartę Gevey Ultra na allegro.
Jest jednak jeden problem. Bardzo rzadko mi wyskakuje komunikat. Jak wyskoczył komunikat robiłem dokładnie tak jak było w filmach instruktażowych lub poradnikach. Niestety simlock jak był tak jest. Największym problemem jest brak manu Aplikacje Sim, którego u mnie nie ma. Kartę jak i geveya czyściłem. Bez skutku. Co robić z fantem? Kupić nowego geveya?

Telefon / soft / BB / co robiłeś. Nie jesteśmy wróżkami.

#5704 Akoss

Akoss
  • 6 postów

Napisano 22 marca 2012 - 21:53

Faktycznie, przepraszam za niedoinformowanie. iPhone 4 16GB Black Soft 4.3.3 (8J2) BB 4.10.01 Ściągnąłem Furiousmoda z cydii i po instalacji wyłączyłem iphona, wsadziłem geveya i uruchomiłem telefon. Brak komunikatu. Reboot do skutku. Za entym razem udało się i wyskoczył komunikat. Wcisnąłem Akceptuj i czekałem tak jak było na filmiku znajdującym się na stronie Geveya. U mnie po godzinie czekania nie stało się nic, a jedynie wyskakiwał napis Brak Sieci. Drugą opcją było po komunikacie wejście w ustawienia -> Telefon -> i tu koniec przygody bo nie ma menu Aplikacje Sim. Gdziesz czytałem że po komunikacie należy zadzwonić pod 112 i później w ustawieniach w telefon i Aplikacje Sim.

#5705 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2012 - 22:29

Mógł byś mi podrzucić tą "funkcje" ? Proszę o jakieś sensowne odpowiedzi.

Z funkcja uczenia chodzi mu o to ze moze karte przeprogramowac na ULTRA ,albo zwykla gevey itp

---------- Wpis dodano o 23:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:27 ----------

Faktycznie, przepraszam za niedoinformowanie.
iPhone 4 16GB Black
Soft 4.3.3 (8J2)
BB 4.10.01

Ściągnąłem Furiousmoda z cydii i po instalacji wyłączyłem iphona, wsadziłem geveya i uruchomiłem telefon. Brak komunikatu. Reboot do skutku. Za entym razem udało się i wyskoczył komunikat. Wcisnąłem Akceptuj i czekałem tak jak było na filmiku znajdującym się na stronie Geveya. U mnie po godzinie czekania nie stało się nic, a jedynie wyskakiwał napis Brak Sieci.
Drugą opcją było po komunikacie wejście w ustawienia -> Telefon -> i tu koniec przygody bo nie ma menu Aplikacje Sim. Gdziesz czytałem że po komunikacie należy zadzwonić pod 112 i później w ustawieniach w telefon i Aplikacje Sim.

Sprobuj recznie ,bez furious moda:

1. Wyłącz iphone 4
2. Włoż podkładkę wraz z kartą sim do dodanej szufladki sim do iphone’a
3. Włącz iphone’a
4. Przesuń „odblokuj”
5. Poczekaj aż po kilku sekundach pojawi się komunikat ,który trzeba zaakceptować. (Jeśli się nie pojawi to trzeba wyłączyć i włączyć tel jeszcze raz ; nie pojawienie się komunikatu może być spowodowane złym docięciem karty np.za luźno lub tym ,że karta jest za stara)
6. Teraz poczekaj 10 sekund i wybierz numer 112 ,kliknij zieloną słuchawkę i poczekaj z 2-3 sekundy i się rozłącz
7. Teraz włącz tryb samolotowy
8. Wyjdź z trybu samolotowego
9. Powinien być napis „Awaria SIM” ,nie klikaj OK tylko czekaj na sygnał. Jeśli będzie komunikat „brak sim” to kliknij ok i powtórz operacje z trybem samolotowym do skutku. Jeśli tak kilka razy nie zadziała to proponuje zacząć całą procedurę od nowa do skutku! Musi zadziałać! Polecam tez filmiki na youtube.

#5706 Akoss

Akoss
  • 6 postów

Napisano 22 marca 2012 - 22:41

Dzięki za odpowiedź. Będę dalej próbował. Dam znać za parę dni czy się uporałem...

#5707 jocalderone

jocalderone
  • 8 postów

Napisano 23 marca 2012 - 13:29

Cześć! Mam ogromną prośbę. Muszę kupić nową kartę gevey. Doradzi mi ktoś którą z allegro? Nie mam jailbreak'a nie umiem go zrobić więc karta bez 112 nie wchodzi w grę chyba, że znajdę pomocną duszę która pomoże mi się z tym uporać Tu bebebchy mojego iphona [url]http://imageshack.us/photo/my-images/818/zdjciev.png/[/url] ponawiam bo dalej nie uzyskałem odpowiedzi :) bardzo prosze o pomoc :)

#5708 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 marca 2012 - 14:13

Cześć! Mam ogromną prośbę. Muszę kupić nową kartę gevey. Doradzi mi ktoś którą z allegro? Nie mam jailbreak'a nie umiem go zrobić więc karta bez 112 nie wchodzi w grę chyba, że znajdę pomocną duszę która pomoże mi się z tym uporać Tu bebebchy mojego iphona ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ponawiam bo dalej nie uzyskałem odpowiedzi :) bardzo prosze o pomoc :)

Obojetnie ktorego kup.
A jailbreak sie robi jednym przyciskiem redsn0w

#5709 Akoss

Akoss
  • 6 postów

Napisano 23 marca 2012 - 18:07

9. Powinien być napis „Awaria SIM” ,nie klikaj OK tylko czekaj na sygnał. Jeśli będzie komunikat „brak sim” to kliknij ok i powtórz operacje z trybem samolotowym do skutku. Jeśli tak kilka razy nie zadziała to proponuje zacząć całą procedurę od nowa do skutku! Musi zadziałać! Polecam tez filmiki na youtube.

Nic takiego się nie pojawia. Próbowałem z 5 godzin.

#5710 Raval2012

Raval2012
  • 17 postów

Napisano 23 marca 2012 - 23:02

Witam Zrobiłem wszystko jak trzeba, podniosłem BB do 6.15. ale Wi-Fi mi nie działa. A chcę ściągnąć silmocka. I jak już pewnie się domyślacie, nie mogę tego zrobić ;/ Czy jest możliwość ściągnięcia Ultrasn0w jakoś bez Wi-Fi? Może podłączenie iPhone do internetu za pomocą PC (USB)? Ostatnio byłem w serwisie (zwykłym GSM) i pytałem czy by ściągnęli, powiedzieli że za 80zł, ale nie mówiłem że Wi-Fi padło więc czy im się uda? Da się jakoś zdjąć silmock w tak beznadziejnej sytuacji? Bluetooth działa Sony Ericsson wykrył. Więc temat rzeka co jest z wi-fi.

#5711 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 24 marca 2012 - 10:46

@Raval2012 a google ci nie działa? Jest możliwość wrzucenia bez wifi. Ściągasz paczkę ultrasn0w .deb, podpinasz telefon do kompa, odpalasz np ifunbox i wrzucasz paczkę .deb do folderu: /var/root/Media/Cydia/AutoInstall na koniec restart telefonu i gotowe, plik ultrasn0w ma być razem z mobilesubstrate.

#5712 kaziolbn

kaziolbn
  • 3 postów

Napisano 24 marca 2012 - 13:16

Cześć, jestem nowy na forum i mam takie pytanie. Oraz jak to jest z tą gwarancją w Polsce zakupionego sprzętu w USA? Pozdrawiam

#5713 samson09

samson09
  • 55 postów

Napisano 24 marca 2012 - 13:23

Witam posiadam Iphone 3gs z tmobile uk wersja 12.0. Soft 5.1 Jest możliwość trwałego ściągnięcia simlocka?

#5714 Raval2012

Raval2012
  • 17 postów

Napisano 24 marca 2012 - 15:21

kajus01

plik ultrasn0w ma być razem z mobilesubstrate.

.

Ok mam już paczkę ultrasn0w i ten programik do katalogów. Ale nie wiem czy mam mobilesubstrate (w Cydi nie znalzłem pod literką M). Jak wgrać? Czytałem że to jakiś rejestr i muszę dać jakąś aplikację z cydki, która z niego korzysta. Telefonik jest czysty bez dodatkowych aplikacji, świeżo po JB i podniesieniu BB.
Sorki że tak nękam ale bardzo mi zależy ;)

Ok pobrałem: mobilesubstrate_0.9.3366-1_iphoneos-arm.deb i ultrasn0w_1.2_iphoneos-arm.deb . Te dwa pliki wrzucić do: /var/root/Media/Cydia/AutoInstall ?

#5715 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 marca 2012 - 15:37

Cześć, jestem nowy na forum i mam takie pytanie.
Zakupiłem iphona 4S w USA z sieci Sprint. Baseband: 2.0.10. Teraz chciałbym z niego korzystać w Polsce. Pytałem nieautoryzowanego serwisu zajmujący się sprzętem Apple i powiedziano mi, że można zakupić najnowszą kartę gavey z Hong Kongu za kwotę 200zł i wtedy simlock zostanie ominięty.
Czy jest możliwość zdjęcia na stałe simlocka bez utraty gwarancji?
Oraz jak to jest z tą gwarancją w Polsce zakupionego sprzętu w USA?

Pozdrawiam

zdaje mi sie ze nie ma geveya na ten BB jeszcze.
pozatym na iphone ze stanow gwarancji w polsce nie ma!

---------- Wpis dodano o 16:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:36 ----------

Witam posiadam Iphone 3gs z tmobile uk wersja 12.0. Soft 5.1 Jest możliwość trwałego ściągnięcia simlocka?

BB od ipada = utrata GPS ,lub przez simlock.pl

#5716 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 24 marca 2012 - 15:46

Te dwa pliki wrzucić do: /var/root/Media/Cydia/AutoInstall ?

Tak i restart telefonu.

#5717 Raval2012

Raval2012
  • 17 postów

Napisano 24 marca 2012 - 16:20

nie mogę tego wrzucić... /var/root/Media/Cydia/AutoInstall - nie mam takich w programie iFunBox Sory jednak mam ;) DZIAŁA ;) DZIĘKUJĘ CI BARDZO ;) Mogę tak ściągać każdą aplikację i wgrywać tam i będzie tak jak z cydi?

#5718 kamil920821

kamil920821
  • 3 postów

Napisano 24 marca 2012 - 16:28

Witam, niedawno dostałem ihona 4s, sprawdziłem na stronce simlock24.pl czy wogóle on posiada tego simlocka i dostałem taki wynik, tylko nie wiem co oznacza i prosze o pomoc IMEI: 013055\\\\\\\\\ family: iPhone type: IPHONE 4S 32GB BLACK serial: DNPH8/////// mac: EC852F///// country code: USA (United States) purchase date: (t1, ) purchase country: ES (Spain) warranty coverage: Limited Warranty warranty date: / 2013-04-01 (373 days remaining) registered: no activated: no

#5719 Akoss

Akoss
  • 6 postów

Napisano 24 marca 2012 - 21:46

iPhone 4 16GB Black Soft 4.3.3 (8J2) BB 4.10.01 Gevey Ultra Simlock prawdopodobnie na T-Mobile niemieckie. Robiłem wg instrukcji z gevey.com/tego forum/neta/youtube itp... Nie mam menu Aplikacje Sim i nie pojawia mi się Awaria Sim/Brak sim Co czynić? Kupić nowego geveya?

#5720 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 25 marca 2012 - 21:01

iPhone 4 16GB Black
Soft 4.3.3 (8J2)
BB 4.10.01
Gevey Ultra
Simlock prawdopodobnie na T-Mobile niemieckie.

Robiłem wg instrukcji z gevey.com/tego forum/neta/youtube itp...
Nie mam menu Aplikacje Sim i nie pojawia mi się Awaria Sim/Brak sim
Co czynić? Kupić nowego geveya?

Jesli gevey kupiles z allegro to sie nie dziw, ze nie dziala i teraz kupuj drugiego, ktory tez pewnie nie bedzie dzialal, i tak kupuj az w koncu trafisz na dzialajacy...chyba, ze wolisz miec pewnosc to applenberry.com

#5721 domen

domen
  • 6 postów

Napisano 25 marca 2012 - 22:35

Witam Mam iphona 3g os 4.2.1 z simlokiem na orange Jest juz jakas mozlowosc zdjecia simloka ale bez basebandu od ipada?

#5722 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 marca 2012 - 22:38

simlock.pl /allegro

#5723 domen

domen
  • 6 postów

Napisano 26 marca 2012 - 00:21

nie ma innej opcji samemu? nie wiadomo czy w ogolle bedzie dostepna taka opcja?

#5724 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2012 - 05:56

Nie ma innej i raczej juz nie bedzie

#5725 dzony

dzony
  • 47 postów

Napisano 26 marca 2012 - 08:33

Zastanawiam się nad kupnem iPhona 4 z AT&T od znajomego. Ma wgrany soft 4.0 i BB 01.59.00. Czy można "domowym" sposobem stale (żeby nie wracał przy upgradeach) zdjąć simlocka z tego iPhona?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 11

0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych