Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#5251 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lutego 2012 - 22:57

Da rade .Tylko pamietaj zeby update robic TYLKO I WYŁĄCZNIE uzywajac zrobionego softu przez sn0wbreeze

#5252 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lutego 2012 - 23:32

Ale to mówisz o aktualizacji ? od 5.0.1 :) ?

#5253 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 19 lutego 2012 - 23:59

Ale to mówisz o aktualizacji ? od 5.0.1 :)
?

Tak. Jak kolega wspomniał zrób sobie CF 5.0.1 przez sn0wbreeze dzięki temu nie podniesie Ci bb i będziesz mógł użyć gevey do ominięcia simlocka. Sam mam taki CF używam gevey jak jestem w kraju.

#5254 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 20 lutego 2012 - 02:32

Próbuj, próbuj i jeszcze raz próbuj. Kiedyś czytałem, że niekiedy nie łapie za pierwszym razem. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem Gevey z którym nie mam żadnych problemów. O dziwo na 5.0.1 działa jeszcze lepiej niż na 4.3.5:)

Ja też. Do tego mój Gevey jest z chińskiego kosmosu. Nie wiem na czym polegają wasze problemy.

#5255 artbyrybak

artbyrybak
  • 17 postów
  • SkądCybulice Małe

Napisano 20 lutego 2012 - 08:00

Simlock z emobile irlandia Witam Mam pytanko, miał może ktoś z forumowiczów doświadczenia ze zdjęciem sim locka z Irlandzkiej sieci E mobile. Chodzi mi zdjęcie sim locka przez operatora ?

#5256 dalkes

dalkes
  • 36 postów
  • SkądLeszno, Leszno, Poland, Poland

Napisano 20 lutego 2012 - 11:39

Witam czy jest już jakas możliwość do ominięcia sim locka z iphone 4 soft 5.0.1 i bb 4.11.08 ? jakaś karta gevey ?

#5257 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2012 - 11:51

Dziś na mail dostałem coś takiego:

DEAR RESPECTED, NOW WE INTRODUCE  WORLD NO 1 UNLOCKING SOLUTIONS FOR IPHONE 4 AND IPHONE 4S WITH BASEBAND  04.11.08,04.11.04,1.0.11,1.0.13 THIS IS OUR UNIQE PRODUCT UNIVERSAL UNLOCKING SIM  WITH OUR PRODUCT UNIVERSAL UNLOCKING SIM  YOUR IPHONE 100% UNLOCKED PERFECTLY WITHIN 15 SECONDS WE NOW PRODUCE THIS PRODUCT MORE POWERFULL NETWORK PICKING TECHNOLOGY 3G ENABLE  ALSO  ITS  MOST MAGICAL  FEATURE  DOWNGRADE BASEBAND                                                     MEAN UNIVERSAL UNLOCKING SIM HAVE VIRTUAL PROGRAMMING THAT PROGRAM DOWNGRADE BASEBAND VIRTUALY

see proof unlock iphone4 04.11.08 with universal unlocking sim    http://youtu.be/xXi33YbyCFw 

WE INTRODUCE DOWNGRADE BASEBAND TECHNOLOGY FIRST TIME IN WORLD

WE PROUDLY ANNOUNCE OUR THIS PRODUCT AND NOW WE SUPPORT SHIPPING WORLDWIDE

PRICING: SPECIAL OFFER VALID UPTO 28TH FEBRUARY2012

32$  EACH + SHIPPING CHARGES 16$ WORLDWIDE

SHIPPING:

DHL/FEDEX/UPS/EMS/REGISTERED POST

PAYMENTS ACCEPTED:

WE ACCEPT NOW  PAYMENTS FROM:  LIBERTY RESERVE/WESTERN UNION/MONEY GRAM /BANK TRANSFER

DELIVERY TIME:

5 TO 7 DAYS WORLDWIDE(ASIAN  & GULF COUNTRIES 1 TO 3 DAYS)

GUARANTEE:

WE OFFER 100% MONEY BACK GURANTEE

IF AFTER RECIVE ANY PROBLEM(MUST RESIOBLE REASON)  REPORT OUR SUPPORT TEAM  WITHIN 3 WORKING DAYS WITH RETURN ITEM WE REFUND FULL  AMOUNT WITHIN 24 HOURS

(UNLOCKSUPPOT@GMAIL.COM) NOTE:WE OFFER SPECIAL DISSCOUNT FOR WHOLESELLER/DISTRIBUTORS/RESELLERS/AGENTS/SHOP KEEPERS/UNLOCKING SERVICE PROVIDERS

FOR FURTHER MORE DETAIL FEEL FREE TO CONTACT US

OUR SUPPORT TEAM  CONECT YOU 24/7

WARM REGARDS

UNIVERSAL

Sam póki co nie mam potrzeby testować ale jeżeli ktoś jest zdesperowany to może poświęcić kilkadziesiąt $ i podzielić się z nami opinią.

#5258 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 20 lutego 2012 - 15:45

Witam
Mam pytanko, miał może ktoś z forumowiczów doświadczenia ze zdjęciem sim locka z Irlandzkiej sieci E mobile. Chodzi mi zdjęcie sim locka przez operatora ?

Według simlock.pl nie da się zdjąć SimLock'a z tej sieci

#5259 grubson94

grubson94
  • 17 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 17:03

Witam. Posiadam Iphone 3GS i iOS 3.1.2. Chciałbym podwyższyć do 4.x. Jaki wgrać żeby zrobić to bezproblemowo i ściągnąć simlocka bez utraty GPS. SHSH w Cydii: 4.1, 4.2.1r1, 4.3.3, 4.3.5 Firmware: 05.11.07 Jeśli potrzeba więcej informacji - piszcie to podam.

#5260 HELP

HELP
  • 113 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 20 lutego 2012 - 19:08

Witam
Wczoraj kupiłem iPhone 4s 16GB, jest to telefon z Anglii więc ma SimLocka, soft 5.0, Model MD235B , Firmware modemu 1.0.11.
Jaki jest najtańszy sposób na odblokowanie SimLocka ?
Simlock.pl - Simlock Iphone Orange Polska to oznacza że będę miał zdjętego simlocka tylko na Orange ?

#5261 Swo0p

Swo0p
  • 6 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 19:18

ktoś ma pomysł?

Koleżanka dostała telefon kupiony i działający w jakiejś Stanowskiej sieci a ja od kilku dni walczę z systemem.
Nie pisął bym nowego posta gdyby mi sie udało, ale uwierzcie mi przeglądałem i zapakowałem do telefonu już
4.1 i 4.2.1 i próby odblokowania zarówno redsn0w-em jak i sw0wbrees-em.

Problem następujący: Soft jak w temacie, cydia stoi, ale nie działa zarówno sieć jak i wifi, więc nie mam możliwości
pobrania pakietów i zainstalowania np ultrasw0w-a.

Podpowiedzcie proszę co mogę zrobić żeby to w końcu zaczęło działać jak należy

z góry dziękuję

PAweł
Przywróciłem ori soft, i jest simlock, bo tylko emergency podaje.

Próbowałem już prawie wszystkiego i nie mam pomysłu

Podpowiedzcie. PO wgraniu softu zarówno przez reda jak i sn0w tel sie odpala, menu jest, ale brak sieci i wifi przez co nie mogę ściągnąć pakietów Cydii...

112 działa z kartą plusa

czy jest ktoś na forum kto był by wstanie mi pomóc? :confused:

#5262 VenonX

VenonX
  • 28 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 20:17

Witam, jak mogę zainstalować pliki dep. nie mam wifii, iphona nie czyta mi jako dysk twardy. Chodzi mi o instalacje ultrasn0w brakuje mi tego by sciągnąć simblocka. Z góry dziękuje za pomoc.

#5263 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 20 lutego 2012 - 20:44

Witam,mam pytanko dzisiaj po dziwnej awarii mojego ip,zrobiłem nowy system , jb,ultrasn0w z cydii i dalej nie widzi sieci czy może ktoś wie co się mogło stać,są momenty że pokazuje mi moją sieć ale za chwilę znowu szuka,czy mógłby mo ktoś pomóc. Przy reinstalacji ultrasnow wyskakuje komunikat :nie udało się uaktywnić sieci komórkowej:

#5264 Bulletproof

Bulletproof
  • 85 postów
  • SkądLublin

Napisano 20 lutego 2012 - 22:16

Witam, da rade bez problemu programowo ominąć sima z BB 05.16.05 siec oragne polska?

#5265 Nikt

Nikt
  • 4 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 00:39

Witam serdecznie, jeszcze dwie godziny temu nic nie wiedziałem o iOS, ale zostałem zmuszony do nauki :) Moja siostra dostała iPhona 3G kupionego chyba na allegro, ale pochodzącego z USA. W każdym razie był on przygotowany do działania, działał w Polskim Orange, aż do nieprzyjemnego incydentu, kiedy to iTunes sam zrobił upgrade systemu do 5.0.1 i znów pojawił się simlock. Nie zależy jej na nowym sofcie, więc uznałem ze najprostszą metoda będzie downgrade do powiedzmy 4.0.2, jailbreka i ultrasnow aby znowu zdjąć simlocka, jednak gdzieś znów natrafiłem na info że baseband został też automatycznie podniesiony, a przy nowym bb unlock jest już trudniejszy. Moje pytanie jest następujące: co jest bezpieczinejsze i łatwiejsze do wykonania downgrade BB do takiego poziomu aby ultrasnow zrobił unlock, czy może wgranie bb od ipada i wtedy unlock. Dodam że moja siostra nie zna się za dobrze na telefonach, nie musi mieć nowego softu, ważne żeby telefon spełniał swoje funkcje. Co zatem radzicie? edyta: wydawało mi się że to od czego powinienem zacząć to sprawdzenie aktualnej wersji BB, jednakże telefon jest w trybie alarmowym - brak karty sim i simlock - więc ani w opcjach ani forecastem się nie uda, jakie pierwsze kroki radzicie podjąć? Chciałem zacząć od downgrade softu do 4.0.1 w itunes a potem jailbreak, czy może od razu rednsnow?

#5266 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 02:56

Witam serdecznie,
jeszcze dwie godziny temu nic nie wiedziałem o iOS, ale zostałem zmuszony do nauki :)

Moja siostra dostała iPhona 3G kupionego chyba na allegro, ale pochodzącego z USA. W każdym razie był on przygotowany do działania, działał w Polskim Orange, aż do nieprzyjemnego incydentu, kiedy to iTunes sam zrobił upgrade systemu do 5.0.1 i znów pojawił się simlock. Nie zależy jej na nowym sofcie, więc uznałem ze najprostszą metoda będzie downgrade do powiedzmy 4.0.2, jailbreka i ultrasnow aby znowu zdjąć simlocka, jednak gdzieś znów natrafiłem na info że baseband został też automatycznie podniesiony, a przy nowym bb unlock jest już trudniejszy.

Moje pytanie jest następujące: co jest bezpieczinejsze i łatwiejsze do wykonania downgrade BB do takiego poziomu aby ultrasnow zrobił unlock, czy może wgranie bb od ipada i wtedy unlock.

Dodam że moja siostra nie zna się za dobrze na telefonach, nie musi mieć nowego softu, ważne żeby telefon spełniał swoje funkcje. Co zatem radzicie?

edyta: wydawało mi się że to od czego powinienem zacząć to sprawdzenie aktualnej wersji BB, jednakże telefon jest w trybie alarmowym - brak karty sim i simlock - więc ani w opcjach ani forecastem się nie uda, jakie pierwsze kroki radzicie podjąć? Chciałem zacząć od downgrade softu do 4.0.1 w itunes a potem jailbreak, czy może od razu rednsnow?

Po pierwsze to itunes nie mogl zrobic update softu do 5.0.1 na iphonie 3g...pewnie masz na mysli 3gs?
Po drugie nie da sie zrobic downgrade bb.
Pozostaje ci jedynie wgranie bb od ipada.
Jesli to jest iphone 3gs to nie ma sensu wracac na soft 4.x, bo bb i tak to nie obnizy, wiec lepiej pozostac na 5.0.1 :D

#5267 oskar_lviv

oskar_lviv
  • 4 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 03:09

Witam! Dzisiaj kupiłem Iphon'a 4 16GB z softem 5.0.1 i bb 04.11.08. W komplecie otrzymałem kartę GEVEY PRO i jak zapewniał sprzedający wszystko miało działać. Niestety po włożeniu karty mikrosim wraz z kartą GEVEY nie znajduje sieci ;/ Mam nadzieję, że nie wtopiłem i da się to jakoś zrobić aby działało. Telefon ma jailbreak'a oraz cydię. Proszę o pomoc, co zrobić krok po kroku, bo pilnie potrzebuję telefon za granicą !!! ;/ Pozdrawiam.

#5268 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 03:33

Witam! Dzisiaj kupiłem Iphon'a 4 16GB z softem 5.0.1 i bb 04.11.08. W komplecie otrzymałem kartę GEVEY PRO i jak zapewniał sprzedający wszystko miało działać. Niestety po włożeniu karty mikrosim wraz z kartą GEVEY nie znajduje sieci ;/ Mam nadzieję, że nie wtopiłem i da się to jakoś zrobić aby działało. Telefon ma jailbreak'a oraz cydię. Proszę o pomoc, co zrobić krok po kroku, bo pilnie potrzebuję telefon za granicą !!! ;/ Pozdrawiam.

Sprzedajacy cie normalnie oszukal mowiac, ze gevey bedzie dzialal na bb 04.11...Perfidny oszust z niego...Pozostaje ci wybranie sie do niego i przemaglowanie mu buzki wraz z odbiorem kasy, chyba, ze wolisz mniej inwazyjne metody to wolaj niech oddaje kase, bo obecnie to z tego telefonu nie bedziesz mogl dzwonic w zaden sposob, chyba, ze zdejmiesz simlocka przez operatora (ale tez nie wiadomo z jakiej sieci jest simlock i czy sie w ogole da).

#5269 Nikt

Nikt
  • 4 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 04:52

Wielkie dzięki Ciekawski, fizycznie jutro będę miał iPhona, wszystkie info jakie zebrałem do tej pory pochodzą z opowieści, może to być 3GS, ale zapewniano mnie że to 3G. Czyli zgodnie z instrukcjami wszelakimi mam dokonać podmiany BB na ten z iPada. Potem jail, unlock i ma działać? edit: czemu 3G itunes nie upgraduje? czytałem że już można wrócić bb z ipada do wcześniejszej wersji

#5270 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 21 lutego 2012 - 07:53

Nie da rady na 3G wgrać 5.0.1 ostatni soft dla tego modelu to to 4.2.1, sprawdź czy w folderze narzędzia masz kompas. Wrócić? Nie ma takiej opcji aby wrócić na niższy BB. Chcesz tracić czas to korzystaj z poradników znalezionych w necie.

#5271 oskar_lviv

oskar_lviv
  • 4 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 09:14

Sprzedajacy cie normalnie oszukal mowiac, ze gevey bedzie dzialal na bb 04.11...Perfidny oszust z niego...Pozostaje ci wybranie sie do niego i przemaglowanie mu buzki wraz z odbiorem kasy, chyba, ze wolisz mniej inwazyjne metody to wolaj niech oddaje kase, bo obecnie to z tego telefonu nie bedziesz mogl dzwonic w zaden sposob, chyba, ze zdejmiesz simlocka przez operatora (ale tez nie wiadomo z jakiej sieci jest simlock i czy sie w ogole da).

Ale nawet gdy zrobię downgrade systemu to nie będzie to działać?

#5272 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 lutego 2012 - 09:22

Ale nawet gdy zrobię downgrade systemu to nie będzie to działać?

Nie będzie działać, ponieważ downgrade nie zmieni bb.

#5273 oskar_lviv

oskar_lviv
  • 4 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 09:57

Nie będzie działać, ponieważ downgrade nie zmieni bb.

A co powiesz na to: [url=http://www.beijingiphonerepair.com/fix/downgrade-iphone-4-ios-5-baseband-4-11-08-to-4-10-01-to-unlock-with-gevey-turbo-sim/]Downgrade iPhone 4 Baseband 4.11.08 to 4.10.01 - Unlock w/ Gevey Turbo SIM | BeijingiPhoneRepair.com[/url]

#5274 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lutego 2012 - 10:15

To jest instrukcja zachowania bb 4.10.01, a nie cofnięcia z 4.11.08. Póki co taki zabieg jest niemożliwy i raczej nigdy nie będzie.

---------- Wpis dodano o 10:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:08 ----------

Witam
Wczoraj kupiłem iPhone 4s 16GB, jest to telefon z Anglii więc ma SimLocka, soft 5.0, Model MD235B , Firmware modemu 1.0.11.
Jaki jest najtańszy sposób na odblokowanie SimLocka ?
Simlock.pl - Simlock Iphone Orange Polska to oznacza że będę miał zdjętego simlocka tylko na Orange ?

Zawsze mnie zaskakuje gdy widzę wpis tego typu:O

HELP, nie oznacza to, że po tej usłudzę będziesz mógł używać karty Orange. Chcąc ściągnąć simlocka z Twojego 4s musisz wybrać sieć z której pochodzi i zapłacić za to odpowiednio więcej niż w przypadku Orange PL.

#5275 VenonX

VenonX
  • 28 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 10:23

Witam, jak mogę zainstalować pliki dep. nie mam wifii, iphona nie czyta mi jako dysk twardy. Chodzi mi o instalacje ultrasn0w brakuje mi tego by sciągnąć simblocka. Jest ktoś wstanie pomoc?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych