Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#5076 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 February 2012 - 22:27

Witam,

Poproszę o odpowiedź na następujące pytanie, czy jak zaktualizuje w iPhone 4 oprogramowanie do 5.0.1 sn0wbrezem (ugotowany soft z haktywacją) bo nie posiadam oryginalnej karty. Czy podczas restartu, albo też jak padnie bateria będę potrzebował komputera do odpalenia iPhone???, czy odpali się normalnie i zostanie "procedura" geveya???

Nie bedziesz potrzebowal. Zrobisz procedure gevey i tyle

#5077 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 09 February 2012 - 23:24

Spokojnie tyle zapłacę, tylko czy to nie jest jakiś kit? Czy ktoś mógłby potwierdzić czy to w ogóle możliwe? Ściągnięcie sim locka z zablokowanego urządzenia przez sieć?

Najwyraźniej wygląda na to, że nie-ściema

Sam ściągam SimLock'a z iPhone 4S z 3 UK, czekam już tydzień i powoli się obawiam, że jednak jest zablokowany. E-mail jaki dostałem od sprzedawcy tejże usługi:

[...] jedyna mozliwosc w ktorej odblokowanie sie nie powiedzie jest taka ze teleofon wroci z informacje ze jest na czarnej liscie w UK i wtedy odblokowanie mozliwe jest tylko ze specialnej listy a na razie jest z tym problem, jezeli nie bede mogl zaoferowac uslugi premium to otrzyma pan zwrot wplaty [...]

#5078 mundial25

mundial25
  • 17 posts

Posted 10 February 2012 - 09:03

Załatwiłem- kobieta od której kupiłem telefon zadzwonila na linie orange i zalatwila sciagniecie simlocka- miala kontrakt a i tak wyniesie mnie to £20 i musze poczekac ok 30 dni. tak wiec wole poczekac i miec swiety spokoj. Dziekuje za pomoc :)

#5079 Vakme

Vakme
  • 22 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 10 February 2012 - 18:32

Witam, czy iPhone 4 może za pomocą Gevey Sim ominąć simlock z brytyjskiej sieci AT&T, bym mogła korzystać z telefonu przez sieć Orange? (:

#5080 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 February 2012 - 18:40

Po 1 to jest amerykańska sieć. Po 2 wszystko zależy jaki masz baseband. Jeśli 4.11.08 to nie zdejmiesz w żaden sposób

#5081 BorsukF1

BorsukF1
  • 11 posts

Posted 10 February 2012 - 20:18

Mam pewien problem, mianowicie stworzyłem soft sn0wbrezem (haktywowany) przed instalacją w iTunes użyłem iReb i zacząłem instalować soft 5.0.1. Soft się zainstalował i zacząłem odtwarzać iPhone z kopi zapasowej, po odtworzeniu miał się uruchomić ale niestety zawisł na jabłku, co robić dalej? Ma ktoś jakiś pomysł.

#5082 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 February 2012 - 21:46

Redsn0w i użyj JUST BOOT

#5083 BorsukF1

BorsukF1
  • 11 posts

Posted 10 February 2012 - 22:01

Dzięki, poszło

#5084 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 posts
  • Skądz przeciwnej.

Posted 10 February 2012 - 23:55

Nowa karta do ominięcia simlocka iPhone 4s i 4.
Unlock iPhone 4S On Baseband 1.0.11, 1.0.13, 1.0.14 Using TPSIM [Report] | Redmond Pie

#5085 magda1975

magda1975
  • 5 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 February 2012 - 11:04

IP 3g 3.1.3 BB 05.12.01 - prosba o pomoc w kwestii upgrade Hej. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Mam IP 3g w wersji 3.1.3. Baseband 05.12.01. Ma sima na orange, który jest zdjęty. Kiedyś (w 2010) nieopacznie zaktualizowalam fona przez iTunes i musialam pół roku czekać na jailbrake. Nie chce tym razem tego błędu popełnić, a chcę zrobić upgrade bo wiele aplikacji które mam wgrane po prostu przestalo na nim dzialac, a nowe wymagają nowszego softu. Napisz proszę co zrobić. Oprócz IP mam Mac’a i iTunes 10.5.3 jeśli to pomoze w udzieleniu porady :) Z góry dzięki za info. pozdrawiam.

#5086 servvis

servvis
  • 632 posts
  • SkądMokotów

Posted 11 February 2012 - 11:08

Myślę, że większość osób wie jak to zrobić więc można pominąć forum a sprawniej i szybciej będzie kontaktować się np przez gg. Magdo chętnie Cię przeprowadzę przez ten proces. Napisz do mnie na gg.

#5087 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 11 February 2012 - 11:37

Hej. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Mam IP 3g w wersji 3.1.3. Baseband 05.12.01. Ma sima na orange, który jest zdjęty. Kiedyś (w 2010) nieopacznie zaktualizowalam fona przez iTunes i musialam pół roku czekać na jailbrake. Nie chce tym razem tego błędu popełnić, a chcę zrobić upgrade bo wiele aplikacji które mam wgrane po prostu przestalo na nim dzialac, a nowe wymagają nowszego softu. Napisz proszę co zrobić. Oprócz IP mam Mac’a i iTunes 10.5.3 jeśli to pomoze w udzieleniu porady :) Z góry dzięki za info. pozdrawiam.

Rozumiem, ze chcesz zachowac ten bb?
Jesli tak to sciagnij soft, ktory cie interesuje i potem przerob go sn0wbrezze z zachowaniem bb i instaluj

#5088 archibald2222

archibald2222
  • 20 posts

Posted 11 February 2012 - 11:45

Nowa karta do ominięcia simlocka iPhone 4s i 4.
Unlock iPhone 4S On Baseband 1.0.11, 1.0.13, 1.0.14 Using TPSIM [Report] | Redmond Pie

Niestety nie omija bb 04.11.08 ;/;/;/;/ kiedy to bedzie!!!

#5089 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 11 February 2012 - 11:59

Niestety nie omija bb 04.11.08 ;/;/;/;/ kiedy to bedzie!!!

cierpliwosci xD jeszcze z miesiac poczekasz :D

#5090 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 posts

Posted 11 February 2012 - 13:12

jest jakis sposob na nowego iphona 4 z softem 5.01 i bb 04.11.08 z blokada na siec irlandzką ? czy ten telefon to juz nie telefon tylko IPOD do sluchania muzyki ? Nie mam pojecia co mam z nim zrobić, kart turbosim tez na niego nie ma ehh.

#5091 archibald2222

archibald2222
  • 20 posts

Posted 11 February 2012 - 13:17

cierpliwosci xD jeszcze z miesiac poczekasz :D

myslisz ze tylko miesiac? oby nie dluzej oby nie kilka miechow

#5092 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 11 February 2012 - 13:19

jest jakis sposob na nowego iphona 4 z softem 5.01 i bb 04.11.08 z blokada na siec irlandzką ? czy ten telefon to juz nie telefon tylko IPOD do sluchania muzyki ? Nie mam pojecia co mam z nim zrobić, kart turbosim tez na niego nie ma ehh.

Póki co nikt nie może sobie poradzić z twoim baseband'em

http://myapple.pl/ip...-i-4-tpsim.html

#5093 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 posts

Posted 11 February 2012 - 13:36

Jeszcze ci co kupili tel z polskim simlockiem IP4 z bb 04.11.08 wyjsce ze moga uzywac karty z polskim operatorem, a ci co za granicą tak jak ja kupili to tylko jako IPOD albo na czesci bo nic juz nie zrobią.

#5094 archibald2222

archibald2222
  • 20 posts

Posted 11 February 2012 - 13:44

Jeszcze ci co kupili tel z polskim simlockiem IP4 z bb 04.11.08 wyjsce ze moga uzywac karty z polskim operatorem, a ci co za granicą tak jak ja kupili to tylko jako IPOD albo na czesci bo nic juz nie zrobią.

jak to nic juz nie zrobia?? inni mowia ze za jakis czas napewno cos wyjdzie program lub karta zeby ominac
.

---------- Wpis dodano o 13:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:41 ----------

wez nie strasz tutaj hehe

#5095 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 posts

Posted 11 February 2012 - 13:58

tak to tak samo jak z simlockiem ktorego od prawie 2 lat nie ma na nowsze softy , czy Siri na 4 . Ja tam juz nie wierze w bujdy.

#5096 OneMinuteGames

OneMinuteGames
  • 206 posts

Posted 11 February 2012 - 14:44

Witam Od niedawna mam uzywanego iPhone 4 z Irlandzkiego Vodafone, os to 4.3.5 z basebandem 04.10.01 z jailbreakiem tethered, i mam pare pytan. 1. Jest mozliwe ze simlock jest zdjety "firmowo przez siec" ( ponoc poszlo zgloszenie, ale to nie jest pewne ) lecz zeby to sprawdzic i odpalic ( iTunes zglosi ze "twoj to telefon zostal odblokowany" ) to AFAIK musze zainstalowac aktualizacje ( 5.0.1, co zmieni baseband na 04.10.08 wiec w przypadku gdyby to jednak byla sciema, zostaje bez mozliwosci zdjecia simlocka ) Czy jednak cos krece i jest inna mozliwosc? Czy podobny efekt bedzie gdy "odtworze" fabryczne ustawienia? Jest jakas inna mozliwosc sprawdzenia tego? 2. Co sie stanie z telefonem przy normalnym odtworzeniu przez iTunes? ( na jailbreaku mi nie zalezy specjalnie, tym bardziej ze ten jest bardzo zabugowany, wiec najchetniej bym sie go pozbyl ) Cos mi dzis mignelo ze przy JB tethered odtworzenie sie nie uda i trzeba kombinowac potem ? 3. Na stronie glownej gevey wisi reklamowka nowej karty "GEVEY ULTRA Supreme" ktora "ponoc" zdejmuje simlock na wszystkich basebandach i iOS'ach. To jest przeterminowane ogloszenie czy cos nowego? Na polskich aukcjach jeszcze jej nie widzialem, sa tylko "gevey ultra" "gevey pro" ( ktore owszem zadzialaja z moim iPhonem i basebandem, ale zalezy mi na nowym sofcie ( mozliwie bez kobinowania z 'zachowaniem' basebendow etc... ) Pozdrawiam!

#5097 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 11 February 2012 - 16:03

tak to tak samo jak z simlockiem ktorego od prawie 2 lat nie ma na nowsze softy , czy Siri na 4 . Ja tam juz nie wierze w bujdy.

po pierwsze to sie naucz pojec...jak od prawie dwoch lat moze nie byc simlocka na nowsze softy...to sie nazywa unlock ^^ ale mniejsza z tym...
ten caly unlock co tak wychodzi od 2 lat to wiekszosc ma w d*** (w tym ja xD), bo jest cos takiego jak gevey sim, ktory pieknie omija simlocka. Tylko, ze ten gevey nie dziala juz na najnowszym bb 04.11, ale to tylko kwestia czasu kiedy wyjdzie gevey dzialajacy na 04.11 na dodatek zostal zapowiedziany, wiec, ze tak powiem nie pier***** farmazonow i nie wprowadzaj innych ludzi w blad...

---------- Wpis dodano o 16:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:49 ----------

3. Na stronie glownej gevey wisi reklamowka nowej karty "GEVEY ULTRA Supreme" ktora "ponoc" zdejmuje simlock na wszystkich basebandach i iOS'ach. To jest przeterminowane ogloszenie czy cos nowego? Na polskich aukcjach jeszcze jej nie widzialem, sa tylko "gevey ultra" "gevey pro" ( ktore owszem zadzialaja z moim iPhonem i basebandem, ale zalezy mi na nowym sofcie ( mozliwie bez kobinowania z 'zachowaniem' basebendow etc... )

Pozdrawiam!

na te bzdety co wczesniej wypisales to nie odpowiem, bo to oczywiste i sobie odpowiedzi mozesz poszukac na forum...
a co do karty gevey, to powiedz mi gdzie ty widzisz ten nowy gevey ultra supreme, bo ja jakos nic takiego nie widze
jesli masz bb 04.10 to moze przerobic soft 5.0.1 programem sn0wbreze z zachowaniem poprzedniego bb 04.10 i masz soft 5.0.1 a gevey dziala

#5098 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 11 February 2012 - 16:29

Darmowy unlock zapewne nie wyjdzie skoro Gevey skutecznie sobie z tym radzi

#5099 OneMinuteGames

OneMinuteGames
  • 206 posts

Posted 11 February 2012 - 17:09

@ciekawski: Apropos gevey widze ze jest sporo podrobek, widac trafilem na tego typu stronke. Apropos reszty: sorry, no dla mnie to nie jest "oczywiste" bo inaczej bym sie nie pytal. Pytam sie w tym temacie, ktory mial byc zbiorczy a wiadomo ze nie bede wertowal 510 stron topicu ( kazdy wie jak dziala search na forach ) Jaki problem odpowiedziec w jednym czy dwoch zdaniach zamiast sie tak unosic i wywyzszac? Szukalem troche i nie znalalazlem dokladnie tego co szukalem, dlatego pisze tutaj bo moze ktos madrzejszy rozwieje moje watpliwosci szybciej. Sam zawsze staram sie pomoc pomimo tego ze przy dluzszym szukaniu mozna tak naprawde znalezc wszystko. Co innego jednak miec potwierdzenie od "namacalnych" userow.

#5100 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 11 February 2012 - 17:36

@ciekawski: Apropos gevey widze ze jest sporo podrobek, widac trafilem na tego typu stronke.

Apropos reszty: sorry, no dla mnie to nie jest "oczywiste" bo inaczej bym sie nie pytal. Pytam sie w tym temacie, ktory mial byc zbiorczy a wiadomo ze nie bede wertowal 510 stron topicu ( kazdy wie jak dziala search na forach ) Jaki problem odpowiedziec w jednym czy dwoch zdaniach zamiast sie tak unosic i wywyzszac? Szukalem troche i nie znalalazlem dokladnie tego co szukalem, dlatego pisze tutaj bo moze ktos madrzejszy rozwieje moje watpliwosci szybciej. Sam zawsze staram sie pomoc pomimo tego ze przy dluzszym szukaniu mozna tak naprawde znalezc wszystko. Co innego jednak miec potwierdzenie od "namacalnych" userow.

co do gevey to nie wiem na jaka ty strone wszedles...na allegro jest pelno podrobek, ktore nie dzialaja na 5.0.1 i bb 04.10, pewna strona, bo strona producenta to gevey.com, tam masz gevey ultra, ktora dziala na sofcie 5.0.1 z bb 04.10. Nie wiem jak jest w twoim przypadku, czy masz oryginalny gevey czy nie...

co do twoich wczesniejszych pytan, to wystarczylo poczytac kilka ostatnich stron, gdzie takie pytania zadaje co druga osoba...
jesli chodzi o pytanie 1 to nie wiem o co ci chodzi, moze napiszesz jakos po polsku...
co do drugiego pytania to nie ma zadnych problemow z odtworzeniem iphone z jb tethered czy untethered, normalnie w itunes bierzesz odtworz i juz (problemy sa jedynie jak w iphone bierzesz wymaz, to wtedy moze nie chciec sie wlaczyc) tylko pamietaj, ze jesli uzywasz gevey sim i chcesz jej nadal uzywac to nie odtwarzaj iphone w itunes z najnowszym softem, tylko wczesniej go przerob, np. sn0wbreeze

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users