Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#5001 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 06 lutego 2012 - 15:16

Na tym zdjęciu widnieje że telefon jest zablokowany.. ale jest zablokowany czyli ma sim-lock'a czy jest na tzw. czarnej liście? Nie wiem jak to odczytać.. czy ktoś obeznany wie o co w tym chodzi?

Teoretycznie telefon nie będzie działał w sieci w której został kupiony (lub w całym kraju). Wydaje mi się, że używanie go na terenie polski jest w pełni legalne. Co więcej masz na niego cały czas gwarancje.

https://selfsolve.ap...013031008294621

ps. Tak żeś ten imei ukrył, że zajęło mi 10sekund.

---------- Wpis dodano o 15:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:15 ----------

Potrzebuje ściągnąć simlock z iPhone 4 16GB z UK sieć O2. Telefon pochodzi z września/października 2010 i jest po gwarancji. W pełni legalny itd. Nie wiem tylko w jakiej opcji był kupiony ale obstawiam firmę. Ktoś coś poleci ?

#5002 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 06 lutego 2012 - 15:35

modlin ale chcesz programowo, gegey sim czy normalnie przez iTunes (płatne)?

#5003 ploners

ploners
  • 76 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 06 lutego 2012 - 15:45

I właśnie w tym rzecz.. skoro jest zablokowany przez operatora to nie da rady wtedy ściąngąć z niego sim locka przez itunes?

#5004 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 06 lutego 2012 - 15:53

modlin ale chcesz programowo, gegey sim czy normalnie przez iTunes (płatne)?

Mam gevey ale mnie denerwuje co jakiś czas sie zawiesza czy coś (raz na tydzień) pożarem chciałbym mieć 5.0.1 bez potrzeby robienia JB. Chce zapłacić ale napewno nie simlocka.pl. Mam opcje na ebay za 50USD ale wydaje mi sie ze przez samo o2 mozna taniej. Ktoś to robił ? Mozna to zrobić z polski ?

---------- Wpis dodano o 15:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:51 ----------

I właśnie w tym rzecz.. skoro jest zablokowany przez operatora to nie da rady wtedy ściąngąć z niego sim locka przez itunes?

Najprawdopodobniej nie. Chociaż nie wiem. Możliwe ze zależy to także od operatora.

#5005 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 06 lutego 2012 - 16:01

Był temat, sam kiedyś chciałem jak miałem jeszcze 4 z o2. Kupowało się startówkę o2 ładujesz za 20 funciaków po czym dzwonisz na 2 numery które później podajesz w formularzu jako najczęściej używane, oni pobierają 15funtów za usługę i ściągają Ci smoka tylko jest maly szkopuł w całej sprawie, karta musi być w telefonie który znajduje się na terenie UK i stamtąd też muszą być wykonane te 2 połączenia, tak się wycwanili, na początku tego nie wymagali. Zaoszczędzisz niewiele 20funtów + startówka + wysyłka wyjdzie ze 130zł i jeszcze nerwy do tego. Na allegro jest chłop który od czasu do czasu robi promo na o2 i można wtedy smoka ściągnąć w cenie 150-180zł. Co do 5.0.1 to jaka jest przeszkoda abyś go miał nawet dziś? Zrób soft w redsn0w bez podnoszenia BB, wgraj przez iTunes i już.

#5006 ploners

ploners
  • 76 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 16:04

Mam gevey ale mnie denerwuje co jakiś czas sie zawiesza czy coś (raz na tydzień) pożarem chciałbym mieć 5.0.1 bez potrzeby robienia JB. Chce zapłacić ale napewno nie simlocka.pl. Mam opcje na ebay za 50USD ale wydaje mi sie ze przez samo o2 mozna taniej. Ktoś to robił ? Mozna to zrobić z polski ?

---------- Wpis dodano o 15:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:51 ----------

Najprawdopodobniej nie. Chociaż nie wiem. Możliwe ze zależy to także od operatora.

Hmm to trochę słabo.. a orientujesz się kiedy wyjdzie jakiś gevey na 4s ? Albo jakiś domowy sposób ominięcia simlocka?

#5007 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 06 lutego 2012 - 16:07

Jak jest zgłoszony jako kradziony to "ić" do operatora wypełnij formularz a oni powiadomią kominiarzy którzy wpadną Ci na kwadrat o 6rano i Cie w gaciach wyprowadzą na -22 :P Co za pomysł żeby kradziony telefon zgłaszać do operatora i prosić o ściągnięcie simlocka, przecież operator już zapewne komuś odszkodowanie wypłacił w postaci nowego telefonu lol

#5008 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 06 lutego 2012 - 16:13

Dzieki za odpowiedz. Mam 5.0.1 ale restore już nie zrobię bo tyle walki ile ja w FaceTime i iMessage wlozylem to sie nie da opisać. Martwi mnie tez cy sieć mnie za telefony pod 112 nie dojedzie. Taki ten gevey problematyczny. Ma unlock softowy nie ma już co chyba liczyć.

---------- Wpis dodano o 16:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:11 ----------

Jak jest zgłoszony jako kradziony to "ić" do operatora wypełnij formularz a oni powiadomią kominiarzy którzy wpadną Ci na kwadrat o 6rano i Cie w gaciach wyprowadzą na -22 :P
Co za pomysł żeby kradziony telefon zgłaszać do operatora i prosić o ściągnięcie simlocka, przecież operator już zapewne komuś odszkodowanie wypłacił w postaci nowego telefonu lol

Wlasnie nie do końca. Gdyby był on przedmiotem insurance claim to był by nielegalny. Obecnie jest legalny w Polsce (nawiązując do mojej wiedzy). Nie jest ZAPISANY jako kradziony. To sie może zmienić w przeciągu 2 miesięcy. Szanse na policję o 6 rano marne.

#5009 ploners

ploners
  • 76 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 16:14

Jak jest zgłoszony jako kradziony to "ić" do operatora wypełnij formularz a oni powiadomią kominiarzy którzy wpadną Ci na kwadrat o 6rano i Cie w gaciach wyprowadzą na -22 :P
Co za pomysł żeby kradziony telefon zgłaszać do operatora i prosić o ściągnięcie simlocka, przecież operator już zapewne komuś odszkodowanie wypłacił w postaci nowego telefonu lol

Nie wiem czy to do mnie ale chyba tak.
Telefon nie jest kradziony tylko z raportu checkmend wynika że jest niby zablokowany przez sieć o2.. i zastanawia mnie czy nadal mogę ściągnąć z niego sim-locka przez itunes.

#5010 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 06 lutego 2012 - 16:16

To niby dlaczego jest zablokowany? Albo kradziony, zgubiony, zaginiony w każdym razie zapewne na wniosek właściciela został zablokowany.

#5011 ploners

ploners
  • 76 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 16:20

Prawdopodobnie przez to że ktoś nie płacił rachunków.. Na pewno nie jest kradziony ani zgubiony. Dla mnie teraz najgorsze jest to że nie mogę z niego normalnie ściągnąć sim locka.. tylko muszę czekać na jakieś geveye itp.

#5012 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 06 lutego 2012 - 16:28

Pierwsze słyszę o blokowaniu telefonu za niezapłacone rachunki. Sim tak, ale telefon? Ciekawe gdzie w umowie jest taki punkt ze jak nie zapłaci rachunku to zablokują telefon.

#5013 ploners

ploners
  • 76 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 16:46

A skąd mam wiedzieć? Na poprzednich stronach jest raport z CheckMEND i tam nie ma wzmianki o tym że telefon jest kradziony/zgubiony.

#5014 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 17:21

Prawdopodobnie przez to że ktoś nie płacił rachunków.. Na pewno nie jest kradziony ani zgubiony.
Dla mnie teraz najgorsze jest to że nie mogę z niego normalnie ściągnąć sim locka.. tylko muszę czekać na jakieś geveye itp.

no to doje***** stary...
pierwsze to napisz, ze ukradles albo kupiles od zlodzieja

#5015 allgsm

allgsm
  • 173 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 06 lutego 2012 - 18:42

Zgadza sie, na zachodzie tak jest,glownie w Angli. Nie placisz rachunkow, taki iphone jest kierowany na czarna liste. Najpierw proponuje poczytac troche zanim zaczniecie wieszac psy na koledze.

#5016 Piaskowy

Piaskowy
  • 27 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 18:57

Czy jeśli podłączę pod kompa pod itunes iphona z softem 4.3.3 to czy zaktualizuje się on automatycznie do wyższej wersji? Nie chcę zwalić sobie telefonu dlatego pytam :P

#5017 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 06 lutego 2012 - 19:01

Wiesz co możesz sobie zwalić? :P Nie, nie zaktualizuje się automatycznie, zapyta się Ciebie czy aktualizować soft. Masz simlocka?

#5018 Piaskowy

Piaskowy
  • 27 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 19:02

Tak mam simlocka na o2 dlatego nie chcę podnosić wersji. Aktualnie czekam na paczkę z geveyem

#5019 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 06 lutego 2012 - 19:23

Wersje softu możesz podnosić, obyś BB nie podniósł. Są poradniki jak podnieść do iOS5 nie podnosząc BB, zachowasz możliwość używania gevey sim (która i tak Cię do szału doprowadzi).

#5020 ploners

ploners
  • 76 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 19:29

no to doje***** stary...
pierwsze to napisz, ze ukradles albo kupiles od zlodzieja

Mam cię zgłosić za język?..... cofnij 2 strony wcześniej i zobaczysz raport o moim iPhonie. Jak nie masz do powiedzenia nic wnoszącego do tematu to się nie odzywaj człowieku.

#5021 Piaskowy

Piaskowy
  • 27 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 19:29

ze 3-4 strony temu jest gevey jaki zamówiłem zdaje się, że on nie obsłuży wyższej wersji niż 4.3.3 Jak przyjdzie i będzie działać zostawię, jak nie to pomyślę wtedy ;) różni się coś mocno w wersjach?

#5022 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 06 lutego 2012 - 19:56

Bardzo mocno. Centrum powiadomień to teraz moje centrum dowodzenia ;)

#5023 Swo0p

Swo0p
  • 6 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 20:59

to ja może się powtórzę, ale nie mam pomysłu ani podpowiedzi:

Koleżanka dostała telefon kupiony i działający w jakiejś Stanowskiej sieci a ja od kilku dni walczę z systemem.
Nie pisął bym nowego posta gdyby mi sie udało, ale uwierzcie mi przeglądałem i zapakowałem do telefonu już
4.1 i 4.2.1 i próby odblokowania zarówno redsn0w-em jak i sw0wbrees-em.

Problem nastepujący: Soft jak w temacie, cydia stoi, ale nie działa zarówno sieć jak i wifi, więc nie mam możliwości
pobrania pakietów i zainstalowania np ultrasw0w-a.

Podpowiedzcie proszę co mogę zrobić żeby to w końcu zaczęło działać jak należy

z góry dziękuję

PAweł

ma ktoś jakiś pomysł?

#5024 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 06 lutego 2012 - 21:09

Tu jak instalować ultrasn0w bez wifi
Download Ultrasn0w 1.2.4 DEB File to Unlock iPhone 4/3GS Offline | Jaxov
Ale stawiam na uszkodzenie anteny lub co gorsza płyty głównej. Próbowałeś dzwonić na 112? Blutek dziala?

#5025 ploners

ploners
  • 76 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:19

Na czystym sofcie działa wifi i sieć?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych