Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#4801 danielasu2

danielasu2
  • 6 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 01:43

Witam mam takie pytanko ,zroilem jailbreak na iphone 4s ,i wszystko ok ,niestety coś mnie podkusiło i postanowilem przywrocic ustawienia fabryczne ,niestety totalna zmułka otwiera sie juz 6godz i nic czarny ekran .Co robić prosze o pomoc

#4802 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 25 stycznia 2012 - 07:39

Jedyne co musisz zrobić to wprowadzić go w tryb DFU: 1. Podłącz iPhone'a do komputera 2. Przytrzymaj przyciski [Home] i [Power] przez dokładnie 10 sekund 3. Puść [Power], trzymając dalej [Home] aż komputer wykryje iPhone'a 4. Włącz iTunes 5. iTunes wykryje ci iPhone'a w trybie awaryjnym i na nowo wgraj soft, wybierając go z dysku (Shift + Odtwórz)

#4803 Gzyniu11

Gzyniu11
  • 11 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 12:46

Witam serdecznie, mój problem wygląda następująco. Posiadam Iphone 3G, kupionego z drugiej ręki, dostałem go na sofcie 4.2.1 i na tymże sofcie mogłem rozmawiać swobodnie (nie wiedzieć czemu tylko na karcie PLAY) mimo, że wskaźnik zasięgu pokazywał 0 kresek (to chyba nie ważne ważne żeby dało się rozmawiać ) niestety na sofcie 4.2.1 telefon wieszał się nieustannie, dlatego postanowiłem zrobić downgrade do 3.1.3, jailbreak zrobiłem redsn0w'em i wszystko przebiegło pomyślnie, problem pojawił się dopiero, gdy włożyłem kartę SIM operatora PLAY(który przed downgradem działał), pojawił się napis Brak sieci, sprawdziłem w ustawieniach>ogólne>to urządzenie ,że tabela Operator jak i Sieć są oznaczone jako "niedostępne", przez to nie mogę rozmawiać, zaobserwowałem również, że GPS który działał wcześniej, teraz nie działa w ogóle mimo, że BB mam nadal 05.14.04. Poszukałem trochę na ten temat na internecie, i wszyscy pisali, że to bez wątpienia simlock. Moje pytanie jest następujące, czy jest możliwość zdjęcia simlocka na sofcie 3.1.3, bez aktualizacji BB (nie chcę tracić GPS), jeśli tak to czym? Bo rozumiem, że redsn0w tego nie oferuje. Szukałem wiele o tym, jak zdjąć simlocka na 3.1.3, ale nigdzie nie było informacji czy dana metoda nie zmieni mi BB, dlatego obawiałem się to robić. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam!

#4804 mahali

mahali
  • 5 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 12:50

Mam 3gsa w OSie 4.0 (8A293) i firmware 05.13.04. Nie wiem jak wygląda sprawa simlocka ale pewnie jest zdjęty programowo. Mam go od tygodnia. Czy mogę aktualizować soft? Czy mogę mieć problemy z simlockiem?

#4805 plair

plair
  • 14 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 25 stycznia 2012 - 13:01

Cześć! Mam Iphone'a 4 iOS 5.0.1 i niestety BaseBand 4.11.08 telefon został kupiony w Erze w sierpniu zeszłego roku (tak mówi poprzedni właściciel). Moje pytanie jest następujące czy ten telefon może posiadać sim-locka ? Na próbę dociąłem kartę Orange, wsadziłem do telefonu i wyświetla mi się "Brak sieci" a w iTunes pokazuje mi numer telefonu (numer z karty Orange).

#4806 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 25 stycznia 2012 - 13:29

Jak by ł kupiony w Erze to nie ma similocka. Jak wyświetla się brak sieci to simlock jest a jak znówu jego karta z ERY działa to niema. I masz tu babo placek :P czasami ludzie opisywali że trzeba było zrobić restore żeby się zdjął smoczek spróbujcie go zrobić z kartą Orange.

#4807 plair

plair
  • 14 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 25 stycznia 2012 - 13:48

Jak by ł kupiony w Erze to nie ma similocka. Jak wyświetla się brak sieci to simlock jest a jak znówu jego karta z ERY działa to niema. I masz tu babo placek :P czasami ludzie opisywali że trzeba było zrobić restore żeby się zdjął smoczek spróbujcie go zrobić z kartą Orange.

Karta z Ery/T-mobile śmiga aż miło, sęk w tym, że na tym sofcie jest JB...

Edit:

Ok, restore zrobione tak jak pisałeś z kartą Orange i dalej jest to samo...

#4808 Butchy

Butchy
  • 13 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 15:21

Witam, Przyznam się szczerze, że gubię sie już w tych wszystkich poradnikach i pomimo, że szukałem już dzisiaj 2 godziny nadal nie potrafię znaleźć takiego, który rozwiązuje mój problem (chyba). A więc: Mam 3GS-a z bb 6.15.00 i fw 5.0 oraz simlockiem na Orange UK. Telefon utknął w momencie aktywacji. Próbowałem go postawić za pomocą redsn0w, ale nic nie pomogło. Czy mógłbym prosić o pomoc w postaci linku do poradnika, który pomoże mi aktywować iphona? Z góry dzieki,

#4809 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 stycznia 2012 - 15:27

Witam,
Przyznam się szczerze, że gubię sie już w tych wszystkich poradnikach i pomimo, że szukałem już dzisiaj 2 godziny nadal nie potrafię znaleźć takiego, który rozwiązuje mój problem (chyba). A więc:
Mam 3GS-a z bb 6.15.00 i fw 5.0 oraz simlockiem na Orange UK. Telefon utknął w momencie aktywacji. Próbowałem go postawić za pomocą redsn0w, ale nic nie pomogło. Czy mógłbym prosić o pomoc w postaci linku do poradnika, który pomoże mi aktywować iphona?
Z góry dzieki,

http://myapple.pl/ip...06_15_00-a.html
http://myapple.pl/ip...-bb-6_15-a.html

#4810 cozy

cozy
  • 89 postów
  • SkądLondek

Napisano 25 stycznia 2012 - 15:37

jest juz simlock na 4S po JBku ?

#4811 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 25 stycznia 2012 - 16:21

Karta z Ery/T-mobile śmiga aż miło, sęk w tym, że na tym sofcie jest JB...

Edit:

Ok, restore zrobione tak jak pisałeś z kartą Orange i dalej jest to samo...

Wierzyć mi się nie chce, Era nie zakładała nigdy na 4 simlocka, idźcie do salonu niech coś z tym zrobią.
A telefon się z kartą ERY normalnie aktywował a z Orange nie chce? Dziwne, próbowaliście z inną kartą? Może źle dociąłeś? Kupcie jakąś inną microsim i sprawdźcie.

#4812 plair

plair
  • 14 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 25 stycznia 2012 - 16:30

Wierzyć mi się nie chce, Era nie zakładała nigdy na 4 simlocka, idźcie do salonu niech coś z tym zrobią.
A telefon się z kartą ERY normalnie aktywował a z Orange nie chce? Dziwne, próbowaliście z inną kartą? Może źle dociąłeś? Kupcie jakąś inną microsim i sprawdźcie.

Sądzisz, że przyczyną może być źle docięta karta ? To dziwne bo w iTunes pokazuje numer. Jeśli masz racje z tym, że Iphone'y 4 z Ery nie miały sim-locka to pozostaje sprawdzić na innej karcie :)

#4813 Gzyniu11

Gzyniu11
  • 11 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 17:11

czy istnieje możliwość zdjęcia simlocka z 3G 3.1.3 na BB 05.14.04? Szukam wszędzie i nie moge znaleźć takiej informacji.

#4814 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 25 stycznia 2012 - 17:28

Tak istnieje przez wgranie BB z iPada, pożegnanie się np. z GPSem możliwością wgrywania oprogramowania przez iTunes i kilku innych mniejszych niedogodnościach. Jeśli już wgrasz to BB to nie będziesz miał możliwości wgrania innego "normalnego".

#4815 miloszek9

miloszek9
  • 207 postów
  • SkądKostrzyn nad Odrą

Napisano 25 stycznia 2012 - 18:00

Witam, koledzy mam pytanie moze juz sie pojawilo ale czy jest mozliwe sciagniecia simlocka z iphona 4 soft 5.0.1?

#4816 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 25 stycznia 2012 - 18:04

Jest możliwość jak masz BB 01.59.00 za pomocą ultrasn0w lub u np.operatora.

#4817 miloszek9

miloszek9
  • 207 postów
  • SkądKostrzyn nad Odrą

Napisano 25 stycznia 2012 - 19:04

Nieztety nie posiadam takiego bb, a simlock jest na amerykanskan siec wiec operator odpada. A bedzie w przyszlosci taka mozliwosc aby go zdjac?

#4818 siwas

siwas
  • 16 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 19:30

Witam Kupiłem iphone4 z softem 4.3.5 który ma simlocka na jakąś sieć angielska a mimo tego miał działać w erze. Sprzedawca po reklamacji poprosił IMEI telefonu i powiedział ze simlock zostanie zdjęty. Teraz mam softa 5.0.1 aktywowanego jailbrakiem, po wlożeniu jakiejkolwiek karty i odpaleniu iTunes nic sie nie dzieje...ani nie ma info o sciagnietym simlocku ani na telefonie zasięgu. Jakieś pomysły?

#4819 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 25 stycznia 2012 - 20:04

@miloszek9 zapewne kiedyś wyjdą jakieś karty gevey mega super turbo sim lub coś w stylu ultrasn0w ale nie liczyłbym na to za wcześnie, powiem Ci tylko że są ASy którzy nasprowadzali iP4 z np.UK z simlockiem i na ultrasn0w do dziś się nie doczekali a to już jakieś 18miesięcy będzie, po drodze były gevey simy ale na najnowszych softach a raczej BB też nie działają. @siwas simlock przez operatora może się ściągać nawet 14dni, informacje o tym powinien Ci koleś podać a jak nie to podłączeniu do iTunes zobaczysz komunikat. Ale szczerze to widzę tu wyj..ke, chłop sprzedaje sprzęt za ponad 1000zł i nie wie czy ma simlocka do tego jeszcze że niby ma ale nie ma bo w Erze działa o lol co to za bajera.

#4820 siwas

siwas
  • 16 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 20:14

kajus01 właśnie dziwna sprawa. ja kupiłem jednego Iphona4 ,kumpel drugiego u tego samego sprzedawcy. On miał simlocka na jakąś angielską sieć ( vodafone) nie pamiętam i u niego karta ery chodzi bez problemu ,czyli jak sprzedawca zapewniał. U mnie simlock na O2 i tez miało to chodzić na erze.Jak okazało się ze na żadnej nie chodzi powiedział ze zdejmie simlocka. Jeszcze nie milelo 14 dni roboczych wiec może w tym leży wina?

#4821 pirania77

pirania77
  • 4 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 21:31

Witam mam problem z niedziałającym repo666.ultrasn0w.com w Cydii.. Właśnie zainstalowałem soft 16.05.00 i po tym wszedłem w cydie aby zdjać simlocka, wybrałem MANAGE pózniej SOURCE nastepnie miałem juz dev team ikone na liscie ale gdy wszedłem w nią to nic w środku nie było wiec dodałem jeszcze raz wpisując repo666.ultrasn0w.com po tym jak repo zostało dodane wruciłem do cydii i powinnienem mieć enter by user a pod spodem repo.. Niestety nie mam tego a dev team ikona z znakiem zapytania i gdy wchodzę do środka po ultrasn0w zeby go instalować nie mam nic.. Czy wie ktoś może co robie nie tak bo nie czaje za bardzo...

---------- Wpis dodano o 22:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:29 ----------

Dodam ze mam iphona 3g ios 4.2.1

#4822 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 stycznia 2012 - 21:59

To sprobuj zmienic repo

#4823 feelalivee

feelalivee
  • 96 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 22:24

a jakie jest repo? - mam ten sam probem ...

#4824 McProGamer

McProGamer
  • 2 postów

Napisano 26 stycznia 2012 - 08:17

Ultrasnow jest wbudowany w cydie (w search znajdziesz) Mam takie pytanko, czy iOS 5 albo 5.0.1 będzie działał na iphone 4 bb 03.11.01?? iP ma simlocka na jakąś skandynawską sieć, odblokowany geveyem. Aktualnie ma soft 4.2.1 i bb 03.11.01. Jak zrobić update soft bez update'a basebandu wiem, ale nie jestem pewien czy iOS5 będzie dobrze działał na tak starym bb.

#4825 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 26 stycznia 2012 - 08:43

Chyba chodzi o BB 03.10.01 tak? Jak tak to redsn0w i opcja build IPSW ona nie podnosi BB i jak masz dobrego gevey to będzie OK.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych