Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#4076 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 18:47

Witam...
Mam otóż następujący problem...
Dostałem telefon Iphone 4 od rodziców... Mięli oni go na abonament w T-Mobile w Wiedniu...
Sam posiadam kartę HEYAH (wymieniłem ją na microSIM, aby podeszła do tego telefonu).
Jednak niestety nie łapie mi sieci...
Dzwoniłem wcześniej do biura obsługi zarówno T-mobile jak i Heyah...i zapewnili mnie że powinno podejść bez większych problemów...
A niestety nie łapie mi sieci... Niby pojawiła się jedna kreska zasięgu jak włożyłem kartę ale to wszystko...
Gdzie się z tym udać? Gdzie jakby co ściągnąć simlocka i ile to kosztuje?

dużo tych stron żeby przeglądnąć więc może byłby ktoś tak miły i mi odpowiedział :)?
Z góry dzięki :)

Dzieje sie tak dlatego, ze masz simlocka...
Wejdz na simlock.pl

#4077 krzemionka

krzemionka
  • 2 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 19:57

Witam, moja kobieta zaktualizowała soft w iPhonie zrobiła to niechcący. Telefon jest ze Stanów ma jailbreaka, chyba był to soft 4.0 albo 4.0.1 ale nie wiem o nim nic więcej. W tym momencie uruchamia się ale wyskakuje info o niekompatybilnej karcie SIM. Nie można połączyć tel. z komputerem. Telefon działał w sieci Play. Nie bardzo wiem co zrobić w takim momencie, czy wsadzenie karty z innej sieci np. Orange czy Plus pomoże, czy trzeba sprowadzać kartę ze stanow? W jaki sposób połączyć tel. z maciem? Na telefonie ciągle jest napis Brak sieci. Czytałem o karcie DITS czy po zakupieniu takiej karty i aktulizacji przez itunes ruszy karta z play'a? Moze zaktualizowac iphona do 5.0.1 bez karty sim i dopiero pozniej go uruchomic? Dzieki wielkie za pomoc!!

#4078 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 20:37

Witam,
moja kobieta zaktualizowała soft w iPhonie zrobiła to niechcący. Telefon jest ze Stanów ma jailbreaka, chyba był to soft 4.0 albo 4.0.1 ale nie wiem o nim nic więcej. W tym momencie uruchamia się ale wyskakuje info o niekompatybilnej karcie SIM. Nie można połączyć tel. z komputerem. Telefon działał w sieci Play. Nie bardzo wiem co zrobić w takim momencie, czy wsadzenie karty z innej sieci np. Orange czy Plus pomoże, czy trzeba sprowadzać kartę ze stanow? W jaki sposób połączyć tel. z maciem? Na telefonie ciągle jest napis Brak sieci. Czytałem o karcie DITS czy po zakupieniu takiej karty i aktulizacji przez itunes ruszy karta z play'a? Moze zaktualizowac iphona do 5.0.1 bez karty sim i dopiero pozniej go uruchomic? Dzieki wielkie za pomoc!!

Jak mozna soft przez przypadek zaaktualizowac, no ale mniejsza o to...
Nie napisales co to za telefon masz, do jakiego softu zaaktualizowales. Jak to ip 4 i zaaktualizowales do 5.0.1 to, ze tak powiem podziekuj swej kobiecie xd bo nic nie zrobisz i simlocka nie zdejmiesz wcale.

#4079 martintaje

martintaje
  • 1 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 22:42

Witam posiadam iphona 4 iOs 5.0.1 base band 4.11.08 z siebie T-Moblie niemieckiej czy jest jaksmozliwosc sciagniecia simlocka?:x

#4080 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 23:06

Witam posiadam iphona 4 iOs 5.0.1 base band 4.11.08 z siebie T-Moblie niemieckiej czy jest jaksmozliwosc sciagniecia simlocka?:x

Pozostaje ci czekac 2 lata na zdjecie xD

#4081 damian796

damian796
  • 17 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 12:46

Witam. Dowiedziałem się że muszę wgrać soft z wgranym basebandem ponieważ już jest dobry baseband na telefonie. Nie wie ktoś skąd ściągnąć takiego? Nie jestem pewien ale ma to być przerobiony soft z wgranym basebandem 06.15.00. Taki baseband mam na iphonie i muszę właśnie wgrać soft 4.3.5 z baseband'em.

#4082 Delicjusz

Delicjusz
  • 21 postów
  • SkądK-ów

Napisano 17 grudnia 2011 - 15:49

eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices , na razie jeszcze nie wiem wczoraj zaplacilem czekam.

może okazać się iż ściągniecie SIMLOCKA przy niezablokowanym IMEI jest możliwe:

Pełny simlock z iPhone 4 z sieci AT&T już możliwy | AppleMobile.pl - iPhone, iPod, Mac, serwis iPhone Szczecin

#4083 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 grudnia 2011 - 15:55

może okazać się iż ściągniecie SIMLOCKA przy niezablokowanym IMEI jest możliwe:

Pełny simlock z iPhone 4 z sieci AT&T już możliwy | AppleMobile.pl - iPhone, iPod, Mac, serwis iPhone Szczecin

Tak ,ale to dawno było. Apple po 2 tyg zablokowało to. A teraz to czekam az @Paweł Trela nam odpowie czy zadzialala aukcja z ebaya.

#4084 Paweł Trela

Paweł Trela
  • 34 postów
  • SkądChicago

Napisano 17 grudnia 2011 - 16:25

Tak ,ale to dawno było. Apple po 2 tyg zablokowało to. A teraz to czekam az @Paweł Trela nam odpowie czy zadzialala aukcja z ebaya.

Dobrej wiadomości nie mam dzisiaj mija 7 dzień a simlock nadal jest ,więc nic z tego nie będzie napisałem maila zobaczymy co odpisze ,widzę że więcej osób kupiło (13) jestem ciekaw czy wszystkim odpisze że imei maja zablokowany ?

#4085 Delicjusz

Delicjusz
  • 21 postów
  • SkądK-ów

Napisano 17 grudnia 2011 - 16:36

Dobrej wiadomości nie mam dzisiaj mija 7 dzień a simlock nadal jest ,więc nic z tego nie będzie napisałem maila zobaczymy co odpisze ,widzę że więcej osób kupiło (13) jestem ciekaw czy wszystkim odpisze że imei maja zablokowany ?

ale gostek wystawił też sposób w jaki można świadczyć podobne usługi ściągania simlock z ip w sieci AT&T:
APPLE IPHONE-UNLOCKING SERVICE INFORMATION-START TODAY | eBay

#4086 Paweł Trela

Paweł Trela
  • 34 postów
  • SkądChicago

Napisano 17 grudnia 2011 - 18:09

Odpowiedział mi na maila że ma opóźnienia nie z jego winy żebym czekał,cały czas jest w trakcie realizacji.Zobaczymy właściwie to nie mam wyjścia bo i tak nie mam innej opcji zdjęcia... w końcu jak już stracę cierpliwość to sprzedam ten tel i kupię bez simlocka 4S i bedzie taki finał .Jestem ciekaw czy taka usługa może być wykonana w weekend ? jeżeli nie to jeszcze kilka dni czekania ale ile ???

#4087 Delicjusz

Delicjusz
  • 21 postów
  • SkądK-ów

Napisano 17 grudnia 2011 - 18:36

Odpowiedział mi na maila że ma opóźnienia nie z jego winy żebym czekał,cały czas jest w trakcie realizacji.Zobaczymy właściwie to nie mam wyjścia bo i tak nie mam innej opcji zdjęcia... w końcu jak już stracę cierpliwość to sprzedam ten tel i kupię bez simlocka 4S i bedzie taki finał .Jestem ciekaw czy taka usługa może być wykonana w weekend ? jeżeli nie to jeszcze kilka dni czekania ale ile ???

Ten sprzedawca ma sporo komentarzy.W sumie Brytyjczycy nie są szybcy i co mają zrobić dziś robią jutro.Może sprzedający przesłał operatorowi zlecenie nie w dniu zakupu tylko np.wczoraj.Dodatkowo wydaje się iż operator musi sprawdzić czy IMEI nie jest zablokowany(kradziony telefon), a dalej przekazać informację do iTunes aby po podłączeniu telefonu program go odblokował.
To może potrwać trochę.

#4088 wojtaz131

wojtaz131
  • 64 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 20:28

Witam.
Czy wg tej listy:
Sprawdź z jakiej sieci pochodzi iPhone - Simlock.pl
mogę sądzić, że model iPhone MC603B/A - 16GB Black jest bez simlocka? Czyli "Factory Unlocked Models:". Więc dlaczego wyskakuje nieprawidłowy SIM? Skoro ta sama karta działa w innym telefonie. Na angielskiej karcie o2 jednak szuka zasięgu, na polskim Playu "brak sieci".

#4089 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 22:07

Witam.
Czy wg tej listy:
mogę sądzić, że model iPhone MC603B/A - 16GB Black jest bez simlocka? Czyli "Factory Unlocked Models:". Więc dlaczego wyskakuje nieprawidłowy SIM? Skoro ta sama karta działa w innym telefonie. Na angielskiej karcie o2 jednak szuka zasięgu, na polskim Playu "brak sieci".

to nowy telefon?

#4090 martinus1

martinus1
  • 2 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 23:15

Witam. Na poczatku zaznacze, ze to moj pierwszy post na forum. :) Ja mam mianowicie taki problem. Kupilem Iphone'a 3GS 16GB w wersji 4.2.2 ze sciagnietym programowo simlock'iem z angielskiej sieci. Po jakims czasie 'przypadkowo' uaktualnilem oprogramowanie do wersji IOS 5.0. Czy obecnie jest mozliwosc w jakikolwiek sposob ponownego sciagniecia simlock'a Serdecznie wszystkich POZDRAWIAM / liczac na miejMY nadzieje pozytywna odpowiedz. ; )

#4091 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 grudnia 2011 - 23:21

Nie ma. Chyba że simlock.pl

#4092 Casey

Casey
  • 5 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 23:23

Witam, chcę uruchomić ultrasn0w i wyskakuje mi "please select the corresponding IPSW for your CURRENT firmware" po czym jest button browse i nie mam pojęcia co mam tam wybrać?

#4093 Fixx

Fixx
  • 194 postów
  • Skąd84200

Napisano 17 grudnia 2011 - 23:24

Nie rozumiem jak można wgrac przypadkowo oprogramowanie kiedy są 3 komunikaty podrodze , jedyna metoda jest bb od ipada . Ale wiąże się z tym dużo kłopotliwych kwestii

#4094 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 grudnia 2011 - 23:50

Witam, chcę uruchomić ultrasn0w i wyskakuje mi "please select the corresponding IPSW for your CURRENT firmware" po czym jest button browse i nie mam pojęcia co mam tam wybrać?

Ultrasnow chesz odpalac? :o
A nie redsnow? Musisz wybrac plik z softem

#4095 serafin21

serafin21
  • 22 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 09:51

Witacie, dzisiaj znalazłęm taką o to stronę : Unlocking Shop. Czy ktoś korzystał z ich usług ?

#4096 damian796

damian796
  • 17 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 11:31

Co zrobić? Gdy wyskoczył mi błąd 3194 to zrobiłem co trzeba czyli użyłem TU i zacząłem wgrywać jeszcze raz. Podobno miało być już wszystko dobrze lecz wystąpił błąd 2005. Co mam z tym zrobić? Jak to naprawić?

#4097 wojtaz131

wojtaz131
  • 64 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 11:31

to nowy telefon?

Nie...

#4098 krysc4d

krysc4d
  • 11 postów
  • SkądTarnowskie Góry, PL

Napisano 18 grudnia 2011 - 11:52

Witajcie, mam problem z którego nie potrafię rozgryźć od 3 dni... Czytałem na wielu forach ale najwyraźniej bezskutecznie. Otóż, mam iPhone 3GS OS: 5.0.1 i baseband: 6.15 Simlock jest na sieć O2 UK. Jailbreak jest zrobiony bez problemu na CW sn0wbreeze lecz przy próbach zdjęcia simlock'a przez UltraSn0w wyskakuje błąd "Nie można uaktywnić sieci komórkowej". Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

#4099 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 11:53

Witajcie, mam problem z którego nie potrafię rozgryźć od 3 dni... Czytałem na wielu forach ale najwyraźniej bezskutecznie. Otóż, mam iPhone 3GS OS: 5.0.1 i baseband: 6.15 Simlock jest na sieć O2 UK. Jailbreak jest zrobiony bez problemu na CW sn0wbreeze lecz przy próbach zdjęcia simlock'a przez UltraSn0w wyskakuje błąd "Nie można uaktywnić sieci komórkowej". Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Używanie wyszukiwarki na forum to ciężka sprawa co ?
http://myapple.pl/ip...-3gs-i-4-a.html

#4100 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 13:57

Witam.
Czy wg tej listy:

Znajomy ma ten sam problem. Wie ktoś dlaczego ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Bing (1)